Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

paaaa.... bilo je za ocekivati da se Oblivion tako visoko kotira u prodaji ;)
vreme ce pokazati za dalje, pogotovu na jesen dok jos "nezazimi" :d

Poslednja izmena:
Ima li traga i običnoj verziji kod nas :trust:

Nataći ćemo nekoga iz Platoa na kolac, ili bar na nešto slično :d

filipenko je napisao(la):
Ima li traga i običnoj verziji kod nas :trust:

Nataći ćemo nekoga iz Platoa na kolac, ili bar na nešto slično :d

Pevac ili krelac... :D
Zar nije bila prica da ce Plato naruciti odredjenu kolicinu zbog veceg interesovanja?

Inace, izbila je frka sto se pojavio neki "Horse armour" mod, po ceni od $2, ispljuvase Bathesdu samo tako... Ali opravdano, ciganche se za koji dolar viska, bas im nije trebalo

Ma ja nemam zivaca za soul gemove, skinuo sam mod koji od enchantovanih oruzja pravi cool igracke koje ne moraju da se pune... Jos u Morrowindu sam apsolvirao sve moguce soul trap fore, imam toliko "Golden Saint" grand soul gemova da mogu sebi da dozvolim malo opustanja u Oblivionu :D

Ukratko-soul gemovi sluze za pravljenje i "punjenje" magicnih itema, u zavisnosti od velicine soul gema i snage dushe u njemu.

filipenko je napisao(la):
Kao što vidite, dve najprodavanije igre su Oblivion i Oblivion Collector's Edition :) Ovo do sada nisam video :smoke: Ova činjenica najbolje dokazuje omnipotenciju :Klanjanje njegove visosti :Klanjanje i broj srca koja je ozarila!
... a treci su Simsi :d

Yodanssen je napisao(la):
@filipenko
Hehe ! Za koji dan dobijem Collector's Edition iz Svedske ! :D
Hehe ! A ja imam tvoju IP adresu sada :d

Spirit je napisao(la):
Zar nije bila prica da ce Plato naruciti odredjenu kolicinu zbog veceg interesovanja?
Pih, to naravno kažu u Platou. Naravno da će oni naručiti određenu količinu kad tad ali fora je imati ga odmah a ne 3 meseca nakon prelaska igre.
Meni miriše da ću ipak sačekati ekspanzije, pa kupiti neko objedinjeno izdanje. Do tada će mi poslužiti i ovaj Collectors Edition koji ću oteti Yodanssenu :D

E sad pazi kad ja okoreli cracker (koman u daljem tekstu lol) sve moje rpg ljubavi planiram da kupim u originalu :) Dosad sam skupio Diablo fransizu, sem hellfirea, Fallout 1 ali nikako dvojku da nadjem u dobrom pakovanju, Arcanum i Lineage II. Za ostale cu se vremenom pobrinuti!!! Verujte mi na rec da kad se primite na neku stvarno legendarnu igru citanje dobijene literature uz igru je neopisivo jak osecaj (ali samo ako je na engleskom jer se mnoge dobre fraze, pesme... gube u prevodu :) )
P.S. e to me podseti - ima li neko da mi pkloni nekih 500 evrica da upotpunim kolekciju xD
E sad svima sa Vampire problemima mala pomoc :)
1."The Elder Scrolls IV: Oblivion JaySuS Vampire v1.02 Mod
This mod gives you the ability to buy a hood which will allow a vampireto walk in sunlight"
http://www.gamespot.com/pc/rpg/theelderscrollsivoblivion/download.html?sid=6147055
2."The Elder Scrolls IV: Oblivion Divine Vampire Amulet v1.00 Mod
This mod creates an amulet which will allow the wearer to go outside in the sunlight if he/she is a vampire"
http://www.gamespot.com/pc/rpg/theelderscrollsivoblivion/download.html?sid=6147046
3."The Elder Scrolls IV: Oblivion Cure Vampirism Mod
This mod adds a potion that you can find that will cure vampirism and all its effects within the game."
http://www.gamespot.com/pc/rpg/theelderscrollsivoblivion/download_ini.html?sid=6146765
USERNAME:Szebonzakura
PASSWORD:Adanos

Poslednja izmena:
i onda samo da ubacis jos mod "this mod creates an amulet whics makes you invissible, immortall, have 200dmg on look, and can cast "solve main plot 100pts on self" " i sve postaje mnogo zanimljivije....

resite bre sami kvestove manite se varanja !

Kako se pune SOUL GEM-ovi?? Jedino ako nadjem neki pun ili ga kupim kod nekog prodavca :d ubi me ovo punjenje oruzija...

Ja ne koristim ni jedan mod niti bilo kakva setovanja :) to sam postavio za one koji nemaju vremena da se bakcu sa vampirizmom a duboko su zagazili u te vode i zbog toga pi**zde na igru :D BTW ona fora sa cure diseasse potionsima sa vampirizmom radi odlicno :) Hvala onome koji je to postavio na forum.

ma dosada nejbolji mod je onaj za dozivanje konja i sto mozes da stavljas iteme na njega (tj dva moda objedinjena u jedan),onaj sto daje efekte oruziju koje je nabudzeno sa fire, shock, frost etc, i mod za smanjivanje trave :)

neki u ovom topicu koji su probali oboje (paaa, skoro, "clone") tvrde suprotno

kako meni ne ispada igra ? imam original ali necu da mi se lize cd. Ne moze nekom da ispada a nekom ne uopste. meni je ispala zbog prevelikog kloka memorije i to je to.

eternity je napisao(la):
Znao sam da ce biti ovakvih sto ce igrati igru samo zbog grafike! Takvih je barem 50% koji su je instalirali! Ako nista preporucujem im da igraju 3D Mark, jer je grafika bolja, a prica nije tako slozena. :p

NHF! POZZ! :wave:

E da znas da sam usvoio ovaj tvoj predlog i odmah batalio oblivion. Doduse uvrstio sam jos par igara pored demoa u 3d marku ali su mi sve daleko bolje od obliviona. Mozda ga odigram za par godina kad isprave gomilu gluposti, malo ga optimizuju a ja pazarim jaci hardver. Napominjem da mi slozenost price i misija nepredstavlja nikakav problem!!!

Filipenko ti si me bas posebno iznenadio tolikom zainteresovanoscu za igru, pogotovo posle onolikog objasnjenja od pola strane koju si svojevremeno ispisao za WOW. Nevidim po cemu se ova igra razlikuje toliko po tom pitanju od onoga sto je tebe narviralo kod wow-a; i ovde vecito juris oruzje koje je za 1 jace od predhodnog, stit koji je laksi od predhodnog itd!!!

pa nije tako. ja sam umbru uzeo na 1/3 igre i zavrsio sa njom (i long swor of frost pored cisto kad zagusti, umbra 33dmg, long sword (one-handed) 29 +20 cold dmg)

Proday je napisao(la):
Filipenko ti si me bas posebno iznenadio tolikom zainteresovanoscu za igru, pogotovo posle onolikog objasnjenja od pola strane koju si svojevremeno ispisao za WOW. Nevidim po cemu se ova igra razlikuje toliko po tom pitanju od onoga sto je tebe narviralo kod wow-a; i ovde vecito juris oruzje koje je za 1 jace od predhodnog, stit koji je laksi od predhodnog itd!!!
Ovde je sve na mnogo višem nivou, uklopljeno u sjajnu priču za razliku od wowa, i za razliku od wowa ovde ne idem na ugovarane dosadne raidove svako veče koje ako propustim bolje da ništa ne igram :)
Ah da, i kvestovi nisu donesi 30 kurjačkih muda i 25 međeđih koža :p

Elem, ako si rešio da je obrišeš to je tvoj izbor i tvoj gubitak. Bićeš živ spaljen, kao i svaki jeretik :)

Ko u Cyrodilu od trgovaca ima najvise para? Maximum koji sam ja nasao je 1000, a posto imam oruzje koje premasuje taj iznos, glupo mi je da ga dam za 1000, tj. za onu sumu kojom on raspolaze.

nDiablo je napisao(la):
Kako se pune SOUL GEM-ovi?? Jedino ako nadjem neki pun ili ga kupim kod nekog prodavca :d ubi me ovo punjenje oruzija...
Treba da bacis magiju BIND SOUL ili tako nekako pre nego sto ubijes neprijatelja. Ako ti je kamen dovoljno velik za dusu, napunices ga.

Par pitanja

Nisam mnogo odmakao od pocetka igre pa moja pitanja mogu nekome ovde biti smor ali evo ipak da pitam:

1. U nekoj od pecina sam se cepao sa nekim zombijem ('bem li ga lici na hodajuceg mrtvaca) koji me je izgleda dokacio i spustio mi Agilnost (bojim se permanentno) na 25. KAko ovo da popravim i da li je mozda neka zaraza/bolest u pitanje (gde se one proveravaju) koja treba da se leci?

2. U samoj igri ocigledno imas kodza mnogo kamenja, trava, gemova i sl. stvari. Kako saznas sta cemu sluzi i sta da prodas a sta ne? Koji potion-si lece kakve bolesti?

3. Igram vec oko 2 sata i tek sam na lvl2. Da li se kasnije brze napreduje? Ovo mi se cini bas sporo (obzirom da neki ljudi ovde pominju i lvl20)?

4. Posle izlaska iz sewer-sa nisam odmah krenuo u Imperial city vec nesto preko reke pa gore na severo-istok u neke pecine/katakombe. Mora li se odmah posle izlaska iz sewersa ici za Imperial city ili jok?

5. Kako se tacno fast traveluje? I da li se to moze raditi samo kada si van pecina i sl., dakle na "cistom vazduhu" i kada nisi u fajtu?

6. BTW ko je gde stigao? Jel neko zavrsio? Koliki je max level koji se moze postici?

Ajd uzdravlje :wave:

baltazar je napisao(la):
Uzmi pa citaj ovaj thread od pocetka. Naci ces odgovore na mnoga pitanja. Ono sto ti ja mogu reci, jeste da ne moras odmah ici u Imperial City, ali to zavisi od tebe dali ces lutati i nalaziti neke sporedne questove ili ces se posvetiti glavnom.
Fast travel radi tako sto otvoris mapu(mislim da je F4) i dvoklik na mesto u koje hoces da ides.
Poz

Poslednja izmena:
perce je napisao(la):
Uzmi pa citaj ovaj thread od pocetka. Naci ces odgovore na mnoga pitanja. Ono sto ti ja mogu reci, jeste da ne moras odmah ici u Imperial City, ali to zavisi od tebe dali ces lutati i nalaziti neke sporedne questove ili ces se posvetiti glavnom.
Fast travel radi tako sto otvoris mapu(mislim da je F4) i dvoklik na mesto u koje hoces da ides.
Poz

Da listam 29. strana? Da li lud si ti? :zgran:

@baltazar:

1. Idi u neku od crkava i pomoli se na oltaru.
2. Sto se tice trava, to ce ti bolje odgovoriti neko ko se njima bavi, ja znam samo za Nirnroot koji sluzi da se od njega pravi Elixir of Exploration.
3. Sto se levelovanja tice, treba da povecas glavne skilove i to ukupno 10 puta za jedan level-up (npr. 4x blade, 3x block, 2x heavy armor i 1x armorer - ili bilo koja kombinacija glavnih skilova koja daje zbir 10). Inace, sto je veca tezina, brze se vrsi levelovanje.
4. Ne moras ici u Imperial City odmah, nisam ni ja.
5. Sto se fast_travel-a tice, pritisni F4 da ti prikaze mapu (ako ti nije bas mapa prikazana, to ti je onda drugi od pet tabova), pa kliknes na lokaciju gdje hoces da ides i to je to. Naravno, nece raditi ako si u nekoj kuci ili pecini, cak ni ako ima neko od neprijatelja u blizini.

Poslednja izmena:
BlackNeo je napisao(la):
@baltazar:

1. Idi u neku od crkava i pomoli se na oltaru.
2. Sto se tice trava, to ce ti bolje odgovoriti neko ko se njima bavi, ja znam samo za Nirnroot koji sluzi da se od njega pravi Elixir of Exploration.
3. Sto se levelovanja tice, treba da povecas glavne skilove i to ukupno 10 puta za jedan level-up (npr. 4x blade, 3x block, 2x heavy armor i 1x armorer - ili bilo koja kombinacija glavnih skilova koja daje zbir 10). Inace, sto je veca tezina, brze se vrsi levelovanje.
4. Ne moras ici u Imperial City odmah, nisam ni ja.
5. Sto se fast_travel-a tice, pritisni F4 da ti prikaze mapu (ako ti nije bas mapa prikazana, to ti je onda drugi od pet tabova), pa kliknes na lokaciju gdje hoces da ides i to je to. Naravno, nece raditi ako si u nekoj kuci ili pecini, cak ni ako ima neko od neprijatelja u blizini.

Ovako se odgovara. Sedi - odlican 5! :d

(I nemoj da te uvatim da sapuces) :S:

BlackNeo je napisao(la):
@baltazar:
takodje ne mozes otici na neku lokaciju ako je nisi nijednom posetio (to ne vazi za gradove).

Da se i ja pohvalim da sam presao glavni kvest! :banana: Trebalo mi je ~25 sati igre.
Biser: Umbru sam ubio uz pomoc Martina! U poslednjoj misiji postoji zadatak da odvedete Martina u Imperial City, medjutim ja sam ga odveo tamo gde je Umbra i isekli smo je ocas posla! :d :D
Odoh sada da resavam preostale kvestove. Inace, igra je fenomenalna!

Poslednja izmena:
Ajde ljdi ja da iznesem svoje mišljenje.

Pre nekih 2h igra je konačno završena. Programeri su stvarno uspeli da naprave odličnu igru. Ipak rekao bih da nije onoliko zanimljiva, teška i dugačka kao oblivion ali je uprkos tome itekako zanimljiva. Malo su me smorile gomile misije tipa: "Idi u tu i tu pećinu i ubij tog i tog" ali nema veze. Jako mi je smešno koliko sam brzo uspeo da postanem master u Mages i Fighters guild. Nema kvestova svuda, tj. po svim gradovima već samo tamo gde te upute, a broj samih kvestova za ove gilde je jako mali. Kvestove za Theives guild i Dark brotherhood sam tek započeo. Glavni kvest mi je takodje prekratak.

Grafika je skroz ok, zvuk ništa posebno (ali dobar) a neke izmene mi se nikako nisu svidele. Prvenstveno ona koju su ubacili u Inventar. Previše dečije izgleda i zbog prevelikih ikona je nepregledan. Ali nema veze, nije to ništa strašno. Kompas i uvođenje strelice koja vas navodi je dosta uskratilo besumično tumaranje po mapi. Vidim da se filipenko uplašio zbog toga što se NPC-ovi unapređuju kako vašem liku skače nivo. Nije to ništa strašno, nije u prevelikoj dozi već taman onoliko da vam ne bude prelako. Odličan potez ako mene pitate. Perfektno usklađeno.

Bagova ima ali sam i pored njih prešao igru bez većih problema. Napomenuću vam svima, ukliko vam se dogodi da igra pukne u win u toku snimanja pozicije i onemogući vam ulazak u "Load" menu (prijavljuje grešku i izlazi iz igre) kada je ponovo budete pokrenuli, samo idite u direktorijum gde su vam save game-ovi i naćićete sejvove sa extenzijom *bak. Samo im promenite extenziju u odgovarajuću i prebrišite stare i bićete nazad kod vašeg starog Quick Sejva ili Auto Sejva.

Rewiev igre imate ovde: http://www.pcigre.net/news.php?item.835.9

Toliko od mene, poz :D.

Poslednja izmena:
Nego ljudi, gde je do djavola ta umbra?! ja zavrsih glavni kvest trazeci je i famozni umbra mac. Svi dikutujete o tome pa pomislih da je u sklopu glavnog kvesta, ali eto, nije. I hvala na utesnom reply-u gx-x

Nazad
Vrh Dno