Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

mozes da obuces isto sto mozes i u morrowindu. Nema jedino belt (majca i pantalone nisu sluzile nicemu, a primale su ravno 2 enchant poena a tu nemozes da stavis bukvalno nista) tako da i nije neki gubitak. Mozes i sad dva prstena i amulet.

edit: De bre gace bre :d preterujete, bile su one helanke dugacke, ali si mogo ili to ili pantalone, a nisam bio bas u robin hood fazonu lol

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
mozes da obuces isto sto mozes i u morrowindu. Nema jedino belt (majca i pantalone nisu sluzile nicemu, a primale su ravno 2 enchant poena a tu nemozes da stavis bukvalno nista) tako da i nije neki gubitak. Mozes i sad dva prstena i amulet.

Gde nije gubitak :trust:

Izgubi 50 strength zbog gacca i majce koje ne mogu da obucem :d

pretera ga mlo sa tim strenghtom :d :bottle: ja sam imao belt of giant strenght dodavao je +20, a te gace si mogo da enchantujes jedino sa fart 1pts on self constant effect :D

Stojča, kad sam rekao inventar mislio sam ukupno na sve ono što se aktivira sa tabom. Neke stvari su tu popravili itd. ali stvarno ima mnogo kliktanja. Bolja bi bila blaga nadogradnja onoga iz Morrowinda.

Druga stvar - ne mislim da je Morrowind tako lagan kako pojedinci tvrde. Ta eksploatisanja su moguća kada se već po prvi (ili više) put pređe igra, nauči napamet svaka lokacija pa se onda ide ispočetka i pravi novi lik nabudžen u startu. Samo ne znam zašto bi iko igrao na taj način. Inače svaka igra ima exploite i nikad neću razumeti, što kažete, one koji ukucaju god mode i onda im je zanimljivo. Bezveze...

gx-x je napisao(la):
pretera ga mlo sa tim strenghtom :d :bottle: ja sam imao belt of giant strenght dodavao je +20, a te gace si mogo da enchantujes jedino sa fart 1pts on self constant effect :D

E pa ima ti jos da ucis o Morrowind-u onda :D

Slabo ti ide echant, brzo na popravni :d

filipenko je napisao(la):
Stojča, kad sam rekao inventar mislio sam ukupno na sve ono što se aktivira sa tabom. Neke stvari su tu popravili itd. ali stvarno ima mnogo kliktanja. Bolja bi bila blaga nadogradnja onoga iz Morrowinda.

Ajd' sad opet. Nije Oblivion losa igra, samo je Morrowind bolji. Shvatiti ovo kao Oblivion <- komercijalizovan Morrowind.

@filipenko:

f1, f2, f3, f4 su ti direktni pristupi razlicitim delovima inventara, nemoj da se ljutis ako si to vec znao.

@stojcha:

ja enchan nisam radio ni na cemu sto neprima bar 90 poena, a strenghta imam 190 i kusur...(u morrovindu naravno, u oblivionu sam jedva 100 prebacio.)

Aman znam bre za šortkatove, gx-x, ali svejedno ima mnogo da se klikće i ne tvrdim, Stojča, da je Oblivion loš, naprotiv :) Samo navodim sitnicu koja me, eto, brutalno iritira. Ja i inače ne mogu nikada da gledam pojedini segment bilo koje igre na takav način da može da mi pomrači sve ostale njene aspekte (što je odlika pravog reviewera :D ) tako da nikad ne mogu doći u situaciju da me iznervira neka glupost i da onda zbog toga kažem da je cela igra loša.

Inače mislim da je Oblivion rame uz rame sa Morrowindom kao igra. Ono što je u jednom nešto lošije odrađeno u drugom je bolje i obrnuto. Sve u svemu, odlične igre :)

posle svega ovoga sto procitah sretan sam jer jos uvek nisam odigrao Morrowind a ni Tribunal :) Dosta zanimacije nakon Obliviona do Gothic 3 :F Jedno sto ne mogu da razumem kako ljudi uopste mogu igrati igre poput FarCry-a Dooma i Half Lifea i ostalih testosteronski nabudzenih igara! Svaki FPS koji sam probao batalio sam posle par dana ili sam ga igrao u jaaaaaako malim dozama. Trivijalnost je nesto sto ubija. Cak ni novi NeedForSpeed nisam mogao zavrsiti usled nedostatka zanimacije :( Jesam li ja lud ili je ceo svet otisao u nepovrat? :(
P.S. I potezne strategije mogu biti fenomenalne :)(naravno i real time ali redje)

Da okačim info da je izašao i Spellforce 2 Shadow Wars, jedan od 12 ovogodišnjih apostola nirvane :)

Da okačim info da je izašao i Spellforce 2 Shadow Wars, jedan od 12 ovogodišnjih apostola nirvane :)

Samo sto ce ovaj apostol da koristi izdajnicki JudaForce 3.7...

Ovaj Apostol dolazi da propoveda masama, a ne šačici bogatih. Zaboravi na Judu :)

Ovaj Apostol dolazi da propoveda masama, a ne šačici bogatih. Zaboravi na Judu :)
:d :d :d Sjajno...
Sto se tice obliviona,meni osetno brze radi sa 2xAA nego kad iskljucim?

Stojcha je napisao(la):
Hehe, postani Silencer za Dark Brotherhood pa ce da vidis sta je konjce

Inace generalno misljenje o igri (odigranoj na izuzetno jakoj masini tako da audio-vizuelne dozivljaje ne uzimam u obzir) je sledece: Ne moze vodu da donese Morrowind-u.

Ja i dalje nemam pojma šta ste svi zapeli za konje, odigrao sam Oblivion i iskreno nemam pojma koja je svrha od konja. Ako treba da ideš u P.M. ( :D ), fast travel na najbližu lokaciju, pa peške odatle..

Drugo, igra je ok, ali ništa spec. Možda bi bila zanimljivija da 99% quest-ova u igri nije idi tamo i ubij tamo neku budalu. Sad kad pogledam, nisam ovoliko kliktao mišem u jednoj igri još od Diabla 2.

gx-x je napisao(la):
e a sad malo da trolujem : :d super je oblivion, zaista, nije mi bolji od morrowinda, ni jedna ni drug ami nisu bolje od gothic 2, a fable mi je interesantniji od obliviona, jednostavniji - ali interesatniji.

Aaaa.... nemo' sad da mi mesas Gothic 2 ovde zivota ti :smash:
Fenomenalno uradjeno i totalno drugaciji pristup tematici.

voka_gsw je napisao(la):
Ja i dalje nemam pojma šta ste svi zapeli za konje, odigrao sam Oblivion i iskreno nemam pojma koja je svrha od konja. Ako treba da ideš u P.M. ( :D ), fast travel na najbližu lokaciju, pa peške odatle..

Svakako je brze ici konjem, nego peske, narocito ako imate lika kome speed nije jaca strana!

Boja dao 2 gola! :trust:

igra nije ono sto su developeri najavljivali :)

uvek su velicali njihova RAI koji je prosto recheno skoro pa golo g. :) mislim ushunjam se u nechiju kucu dok svi spavaju, maznem nesto chisto probe radi i posle par sekundi ulece strazar sa spikom bla bla bla ajd u zatvor ili plati ?!? meh...

fast travel je ok ako ides putem koji si vec presao peshke i upoznao lokacije (kojih zaista mnogo), zaista ne vidim zasto je on bzvz... konj je super zamisao ali losa realizacija, ne mozes da se fajtas na njemu, ali ima mod koji dodaje inventar na konju i konj te uvek prati ili mu das komandu da saceka... sjajno

btw ono skrolovanje ka hammerima za popravku isto smara, mada sad sam se setio nisam probao mozda moze da mu se dodeli neki od brojeva sa tastature?

jos jedna stvarcica koja malko iritira je sto su tamnice i pecine skoro apsolutno iste, ali bas bas iste? iste teksure isti fazon, kao da su pojedine segmente samo c/p... nekoliko puta mi se desilo da se zapitam da li sam vec bio u nekoj od njih iako znam da nisam, e da jos nesto nemogucnost stavljanja komentara na delove mape ?!?! mislim ftw pogotovo sto se nepirjatelji ponovo pojavljuju u dungeonima, opet moram svesku da pisem sta sam posetio?

u inventaru sam ocekivao da ce itemi imati bar nekakav simpatican description/ pricicu i takoto

eh da hdr je sjajan ;)

dao bih joj 82% jer su developeri previse prepustili fanovima da se bave nekim kljucnim stvarima praveci modove, mada nisam je odigrao valjano pa ce se ocena verovatno korigovati kako vreme bude prolazilo

G!!! je napisao(la):
u inventaru sam ocekivao da ce itemi imati bar nekakav simpatican description/ pricicu i takoto
Isti slučaj. Očekivao sam nešto u fazonu "Nabudženi Presveti Strvobudž Vatre, malj Bragz-ghuna, lidera Orkova, iskovan radi borbe sa najezdom Severnjaka, blunt damage 35-58 + fire damage 13-18 on hit", a dobio u inventaru pišljive 3 ikonice, za koje sam morao da tumačim šta znače (srećom skinuo sam manual a tamo lepo piše šta je šta). Tupavo mi je da nisu uveli makar neki tool-tip.

Nego, Boja je pored dva gola i asistirao kod trećeg :trust:

G!!! je napisao(la):
... e da jos nesto nemogucnost stavljanja komentara na delove mape ?!?! mislim ftw pogotovo sto se nepirjatelji ponovo pojavljuju u dungeonima, opet moram svesku da pisem sta sam posetio?
Da nisu pravili igru i za konzolu verovatno bi interface bio bolji. Sta mislis kako bi na XBOX-u upisivali taj komentar? ;)

E ljudi pomagajte!

Resavam kvest za mage guild u kome pomazem nekim kolegama iz guilda da otrriju neku tajnu sto krije "pillar" u nekoj pecini.Jednom liku sam dao knjigu sto prevodi oznake koje nose 4 kristala u zidu ili slicno.Jedan znaci fire damage, drugi frost damage, treci fortify magicka i cetvrti damage magicka.Potrebno je naime upotrebljavati samo 'magije jednokratnog dejstva' (skrolove).Gadjam taj 'pillar' ili ti stub na sve moguce nacine sa ovim magijama ali nista.Kad bacim frost i fire damage, odredjeni delovi stuba se spuste i vidim stepenice koje vode nekud.Kada bacim ostale dve magije, stub se ponovi 'zatvara' i tako u krug.Sta da radim, njakam se sa ovim vec pola sata i nista.Treba ju li se ove magije bacati odredjenim redosledom i eventualno kojim?Sta treba da se radi? Inace, ovo je treci 'task' za Univerzitet.
E da, ponekad me iz nekih kristala strefi struja, a ponekad isti ti kristali zasvetle nekom crvenom svetloscu, pa se ugase...

Shobe je napisao(la):
E ljudi pomagajte!

Resavam kvest za mage guild u kome pomazem nekim kolegama iz guilda da otrriju neku tajnu sto krije "pillar" u nekoj pecini.Jednom liku sam dao knjigu sto prevodi oznake koje nose 4 kristala u zidu ili slicno.Jedan znaci fire damage, drugi frost damage, treci fortify magicka i cetvrti damage magicka.Potrebno je naime upotrebljavati samo 'magije jednokratnog dejstva' (skrolove).Gadjam taj 'pillar' ili ti stub na sve moguce nacine sa ovim magijama ali nista.Kad bacim frost i fire damage, odredjeni delovi stuba se spuste i vidim stepenice koje vode nekud.Kada bacim ostale dve magije, stub se ponovi 'zatvara' i tako u krug.Sta da radim, njakam se sa ovim vec pola sata i nista.Treba ju li se ove magije bacati odredjenim redosledom i eventualno kojim?Sta treba da se radi? Inace, ovo je treci 'task' za Univerzitet.
E da, ponekad me iz nekih kristala strefi struja, a ponekad isti ti kristali zasvetle nekom crvenom svetloscu, pa se ugase...

Odes kod onog ucenika sto stoji tu da ti prevede papire. Onda vidis da ima redosled magija kojima gadjas stub, to je, Fire, Frost, Damage Magica, Fortify Magica. Ja sam se ubio trazeci negde Damage Magica spell koji izgleda ni ne postoji, ali zato postoji Severe Magica, koji radi odlicno za tu svrhu. Samo obrati paznju, neki su on target spelovi, a neki on touch, tako da moras mozda da pridjes i dodirnes stub da bi delovala magija.

Nego, kako se resava onaj debilni Thoronir u gradu, cini mi se da se quest zove nesto Competition, treba da pratim thoronira nocu kuda se smuca. Uglavnom, posle radnog vremena kad izadje iz radnje, luta malo okolo (klopa i sta vec), i na kraju se nadje sa nekim likom iza ovih kuca kod bunara. Ja ga pratim dotle, medjutim oni celu noc tu stoje i ne progovaraju, pretpostavljam da ja treba tu da cujem neki deo dijaloga ili sta vec, da bi quest nastavio dalje, medjutim nista se ne desava. Cekam ko ****** u onom zbunju da me kao ne vide, ali ne vredi. Probao sam da pridjem i sa druge strane gde je onaj prolaz na ulicu, medjutim ni tu se nista ne desava. Sta treba da se radi u tom questu?

:) pridji im slobodno skroz i onda ce se zapoceti konverzacija :)

Isti slučaj. Očekivao sam nešto u fazonu "Nabudženi Presveti Strvobudž Vatre, malj Bragz-ghuna, lidera Orkova, iskovan radi borbe sa najezdom Severnjaka, blunt damage 35-58 + fire damage 13-18 on hit", a dobio u inventaru pišljive 3 ikonice, za koje sam morao da tumačim šta znače (srećom skinuo sam manual a tamo lepo piše šta je šta). Tupavo mi je da nisu uveli makar neki tool-tip.

e e bas to, mislim neverovatno koliko takva sitnica doprinosi onoj lozackoj amtosferi, i jos fazon kad ga nosis a NPCevi zadrhte pobegnu naprave neku skenj facu ... tja...

Poslednja izmena:
leksa je napisao(la):
Nego, kako se resava onaj debilni Thoronir u gradu, cini mi se da se quest zove nesto Competition, treba da pratim thoronira nocu kuda se smuca. Uglavnom, posle radnog vremena kad izadje iz radnje, luta malo okolo (klopa i sta vec), i na kraju se nadje sa nekim likom iza ovih kuca kod bunara. Ja ga pratim dotle, medjutim oni celu noc tu stoje i ne progovaraju, pretpostavljam da ja treba tu da cujem neki deo dijaloga ili sta vec, da bi quest nastavio dalje, medjutim nista se ne desava. Cekam ko ****** u onom zbunju da me kao ne vide, ali ne vredi. Probao sam da pridjem i sa druge strane gde je onaj prolaz na ulicu, medjutim ni tu se nista ne desava. Sta treba da se radi u tom questu?

Da,to je prilicno glpuo napravljeno.Treba skroz da mu pridjes i onda oni pocnu da pricaju to sto treba da cujes.Dakle pratio si ga da te ne vidi i onda mu skroz pridjes kao da ces i ti da pricas sa njima :wall:

Inace sto se tice vampirizma,samo sam se pomolio u crkvi Veynon Priory i nestalo je.Nista vise.

Ljudi... Pa ne mogu da verujem da sam zavrsio glavni kvest posle 35 sati?! 11 nivo.

spoiler

Bio sam u onom raju, pobio sve, vratio se sa amuletom... Martin se pretvorio u zmaja, ubio onog ogromnog baju i cao. Imam gomilu para, proglasili me nekim glavnim bajom u Tamrielu i sad treba da idem da skupljam vino za onu zenu i ninroot-ove? A mogu pola grada da kupim... Glupo je majke mi. Otkud sam znao da ce odmah kraj glavne price... Zatvorene sve Oblivion kapije... a zatvorio sam ih svega 5.

spoiler end

E sad, odlucio sam da to ostavim za kasnije, pa sam se loadovao nazad na 10 nivo i necu da resavam to... glupo je bre. sad imam osecaj kao da igram Simse. Nema poente da imas jak mach, oklop i features kad se sve leveluje prema tebi. Da ne pricam kako je glupo sto (opet) igru u svakom slucaju mozes da ucinis lakom na onom difficulty slajderu... Bezveze. Stvarno sam se smorio...

Poslednja izmena:
Vrh Dno