Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

e bedak, mislio sam da cemo pored filipa biti medju prvima koji cemo imati walkthrough :(

;)

Postoje li Golden Saint-ovi i koje zarobljene duse daju 'constant effect' pri enchatovanju?

Poslednja izmena:
BlackNeo je napisao(la):
Medjutim, posto u igri nisam naisao na jaci mac (a uz to i fino izgleda), nema sanse da cu da mu ga dam :)

Ni ja nisam nasao jaci, na 16 levelu sa njim pravim 23 dmg, a tek da vids sto oni duhovi (ili sta su vec) will-of-a-whisp lako padaju, posle 3-4 udarca su mrtvi...

Imam veliki problem - postao sam vampir! A nemam pojma kako. Ajde sto mi steti sunce i oduzima health nego me u Imperial City-u jure.... Ako bilo ko ima savegame posle odvodjenja Martina u Cloud Temple neka se javi, ili kako da se oslobim vampirskih osobina?

@Don: U bre, pa to je skupooo! Ne znam kako drugi stoje s kintom, ali meni svi novcici odu na opravku/kupovanje cekica :( Taman malo skupim, kupim 5,6 - 10 cekica, odu sve pare..

Sad mi se nesto pogubio onaj krug za hmmm..kontrolu osecanja - ceo je prazan?! Jel' to bag?

A sta kazete na ovaj item. Mozda moze da zameni umbru, barem zajedno sa magijom koju nosi.

@ Shobe
Jeste skupo, ali jeste i jedna od mogucnosti.

Prilozi

• ScreenShot58_resize_resize.jpg
    ScreenShot58_resize_resize.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 199
@Don
gde si nasao Glass Bow :zgran: a da malo nije miss-configure... mislim imas havy armor i luk i strele :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Imam veliki problem - postao sam vampir! A nemam pojma kako. Ajde sto mi steti sunce i oduzima health nego me u Imperial City-u jure.... Ako bilo ko ima savegame posle odvodjenja Martina u Cloud Temple neka se javi, ili kako da se oslobim vampirskih osobina?

Porphuric Hemophilia (valjda se tako kaze) - vampirska bolest, zapatio si je mlateci se sa nekim od vampira, posle 3 dana u igri (Game Day) kad sledeci put legnes da spavas postaces vampir. Da bi video da li si zarazen necim, ovog puta sa vampirskom bolescu odes u Spell Screen od inventara i pronadjes Active Effects, tu ces videti sve pozitivne i negativne bonuse koji su trenutno aktivni, koji mogu da poticu od vise razlicitih stvar, enchantovanih amuleta, prstenja, oklopa, treninga koji si dobio kao nagradu za neki quest (npr. Gray Prince Training, ima vise stavki), napitaka, spellova, bolesti, vampirizma... Ako si snimao savegame-ove cesto (ja za 5-6 sati igre napravim po 100 savegame-ova ) neces imati problema, ucitaj poziciju pre nego sto si postao vampir, popij 1-2 (mozda i vise) Cure Disiese Potiona i ako si se izlecio u simbol za Porphuric Hemophilia-u u Active Effects screenu ce nestati.

Poslednja izmena:
Don_ je napisao(la):
A sta kazete na ovaj item. Mozda moze da zameni umbru, barem zajedno sa magijom koju nosi.

@ Shobe
Jeste skupo, ali jeste i jedna od mogucnosti.

Ne znam koliki ti je blade skill, ali suvise mali damage ima taj malj/sekira, sta god bilo. Meni umbra ima preko 20 damage, pa mi je daleko ubojitija od bilo cega drugog, cak i kad se isprazni magija.

Glass Bow sam ja nasao negde u nekoj pecini prilikom resavanja nekog od questova, zajedno sa 10-ak glass arrowa.

Vampirizam

Za sve one koje interesuje vampirizam evo objasnjenja iz uputstva za igru. Dakle, sve u vezi dobijanja,skidanja, prednosti i mana.
Ko zeli da ove stvari otkrije na tezi nacin ne preporucujem da skida attachment. ;)
I da, imas rok od tri dana da skines zarazu pre nego postanes vampir.

Prilozi

• Vampires.rar
    387.5 KB · Pregleda: 94
mLaki je napisao(la):
Porphuric Hemophilia (valjda se tako kaze) - vampirska bolest, zapatio si je mlateci se sa nekim od vampira, posle 3 dana u igri (Game Day) kad sledeci put legnes da spavas postaces vampir. Da bi video da li si zarazen necim, ovog puta sa vampirskom bolescu odes u Spell Screen od inventara i pronadjes Active Effects, tu ces videti sve pozitivne i negativne bonuse koji su trenutno aktivni, koji mogu da poticu od vise razlicitih stvar, enchantovanih amuleta, prstenja, oklopa, treninga koji si dobio kao nagradu za neki quest (npr. Gray Prince Training, ima vise stavki), napitaka, spellova, bolesti, vampirizma... Ako si snimao savegame-ove cesto (ja za 5-6 sati igre napravim po 100 savegame-ova ) neces imati problema, ucitaj poziciju pre nego sto si postao vampir, popij 1-2 (mozda i vise) Cure Disiese Potiona i ako si se izlecio u simbol za Porphuric Hemophilia-u u Active Effects screenu ce nestati.

Nemam tu poziciju vise :( Otisao sam do Inn of Omen da bih postao clan Black Hand-a, tu sam nasao i drugu kapiju ka Oblivionu. Ujutro, kada sam ustao, svetlost me je ubijala :( Pokusacu sa potionsima...

@Filipenko
Iako vise ne igras mi te i dalje volimo zbog tvog entuzijazma! :D :d

Pitanje: Jel postoji levitacija u ovom cudu? (tek sam level 4) Ako ne, onda je to najveci setback!
Zamerka: Ala me narvira onaj konj. Osecaj jahanja je ocajan. Konj ne moze da skoci uvis koliko mogu ja?! I nervira me sto zakuca u mestu kad pustim W taster. Pa gde moze tako iz nekog trka da ukoci?! Sve u svemu kad se uporedi sa npr. GUN-om ovo izgleda bezveze.

ja sam do sada dva black horse-a kupio (5000 komad) i oba su mi poginula, vise ne kupujem, hvala lepo. Dok ja sidjem sa konja, dok izvucem mac....medved mi rastrga konja, a da ne pricam sta je ovom poslednjem sto sam kupio will-o-the whisp uradio, samleo ga je za sekundu. Kontam da konj ima smisla samo na pocetku igre i ako ga ne vodite u sumu.

Vise niko nece sa mnom da prica, postao sam nakaza od vampira. Jurim one grand soul gemove, imam cela dva komada, mada sve vise dolazim u iskusenje da instaliram onaj mod koji dodaje potione za lecenje vampirizma...

Inace, upravo sam nasao neki glass claymore, damage 20 + frost damage 15, a mislio sam da moja verzija igre nema nijedan glass item :D

@Spirit:

pa majku mu, idi posisaj nekog dok spava i spada ti vampirizam na 25% i mozes da setas po suncu do mile volje, da pricas sa ljudima i sve to. samo moras svaki drugi dan nekog da posisas i to je to. Ja sam clan Fighters guilda i samo odem u 3 ujutro u Fg u neki grad i posisam nekog od clanova :d Uostalom grand soul gemova imas u svako mage guildu, nisu ni skupi nesto,a i cisto da ti kazem to nije sve sto ti treba da bi dobio napitak za lecenje, treba ti (kad to odneses) 6 cenova belog luka, 5 nightshade cvetova, grand vampire dust, i 5 stabljika bloodgrass-a (to u oblivionu uberes) tako da su ti grand soul gem-ovi najmanji problem, znam, i ja sam bio kukao gde to da nadjem, a sad ih nalazim u svakoj pecini po 2 komada, a za kvest sam ih kupio sve bukvalno u mage guildovima.

Ha, to je vec dobar info :) Pa kad sam vec vampir na 75%... nemam sta da izgubim. Odoh da igram :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nemam tu poziciju vise :( Otisao sam do Inn of Omen da bih postao clan Black Hand-a, tu sam nasao i drugu kapiju ka Oblivionu. Ujutro, kada sam ustao, svetlost me je ubijala :( Pokusacu sa potionsima...
Nije sve tako crno. Postoji i vedra strana. Imas dodatne bonuse i moci. ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@ Toxic
Ma glass bow je tada bio tu samo da malo vezbam marksmen. Kao Battlemage najvise koristim magiju, blunt weapon i sword. Nasao sam neke rukavice koje mi taman ove atribute (poslednja dva) povecavaju za 5 poena tako da mi onaj mace dobro dodje, a mac koji se ne vidi je naravno Umbra. Inace sada sam kupio staf koji pravi po 100 damage iz jednog udarca. Ima mnogo jakih itema u igri pa mislim da Umbra sword nije neprevazidjen, pre svega sto mu magija ne dodaje damage, a soul trap je lako imati i na drugi nacin.
Postoji jos jedan nacin za dopunjavanje magicnog dejstva itema koji nemaju constant effect. Cini mi se da mi se to desilo u nekom shrine-u. Kada iskoristite magicnu moc oltara sva magicna oruzja se popune do maksimuma, a nista ne kosta.

P.S. Sve preporuke za kvest "Caught in the hunt" u Bravilu. Radi se o jednoj nestaloj osobi...

ono sto je gx-x predlozio je mene sasvim zadovoljilo... zaista je sada ok... secne tu i tamo kad sam u velikom gradu ali samo prve 2 sekunde kad izadjem iz neke zgrade... borbe su savrsene (tu najvise i smara manjak fpsa)

btw ne znam kako sreo sam troll-a sa kojim sam se nosio 'letnji dan do podne' :) srecom popeh se na neke stene pa sam uspeo da ga zaglavim izmedju i da ga secnem po glavi, ima zeznut restore health i vrrrrlo je brz, aja sam bio bas kilav sa opremom u to vreme.. posle sam otrcao i potrosop sve pare na opremu :p blo je povuci-potegni (nisam hteo da loadujem)... i .... dobio sam trollovu mast :p

Poslednja izmena:
Pokupio sam nekako neku boleštinu koja smanjuje endurance, tako mi stoji u inventaru na zadnjem tabu pod magijama. Zna li neko kako se to rješava? Stoji u zagradi nešto blood xxxx, ne znam sad šta.

Prokleta Umbra, tukao sam je skoro sat vremena i to tako sto se
zaglavila kod onog odrona :d .Nego kolko sam procitao, kod vecine
umbra sword ima oko 20 damage.Ja se taman naprzio, uzeo mac kad
ono "samo" 13 damage-inace bio sam level 7 kada sam uzeo mac.
Jel zna neko u cemu je fora ???
Da li se enchanted itemi ( umbra sword na primer ) mogu napuniti kod
nekoga ?? Znam da mogu pomocu soul gemova i varla stones-a .

@GX-X
Dobri su ti tweakovi.Sa HDR-om sam napolju imao izmedju 22 i 30 FPS
sa iskljucenim senkama i travom ,text. medium na 1024x768 .Inace imam 6600GT.
Sada sa bloomom i 2xAA drzim ukljucenu travu na 1/3, tree shadows na on
i imam isti, mozda i bolji framerate a slicno izgleda ko HDR :) .

Adanos je napisao(la):
Za sve vas a posebno za Leksu koji je pitao mali poklon od men lol Spisak trenera svih u oblivionu
http://db.gamefaqs.com/console/xbox360/file/oblivion_trainers.txt
Uzivajte ljudi
P.S. jeste da je za xbox guide ali isto je i na pc-ju.

Bas ti hvala, ali nece da moze. Kaze: "Referer Link Error"
Okaci taj txt direktno ovde ako nije veliki, ili ga spakuj u zip pa okaci kao attach.

Inace, tacno je sto neko rece da mora da se pita, mada se to pitanje za trenere pojavi kod tacno odredjenih ljudi, tako da sam nasao Master trenera za Blade. Taman dok i ja ne dodjem do master levela.

Ljudi pomagajte ako za boga znate :wall: Izgubio sam trecu knjigu za glavni q neznam dal sam je prodao ili mi je jednostavno nestala imam cetvrtu al mi nema trece ima li neki fazaon da se dodje do trece ponovo ?

Gde si nasao cetvrtu?

E da, jos jedno pitanje... posto sam definitivno postao vampir (kasnije cu da se lecim), koje su cake oko hranjenja? Kako najlakse da dodjem do hrane, gde i u koje vreme?

@Solo nista ti ne brini ima jos jedna:
Takodje za kutiju:

Spoiler:
Prati glavni kvest, prcaj sa onim likom sto je trebao da kupi trecu knjigu. Ne znam na koji nacin ste je vi uzeli ali ja sam podmitio prodavca i prodao mi je. Posle toga sam sacekao da dodje onaj lik sto treba da je kupi i pricao sa njim. On mi je rekao da treba da ide na neki sastanak sa nekim ljudima koji cemu dati cetvrtu. Posto sazna da su ti ljudi ubili vladara uplasice se i reci ce da ne zeli da ide tamo. Dace tebi belesku o sastanku.
Popricaj sa onim likom iz kafane i zajedno sa njim ces ici na sastank. Samo ga prati. Tamo ces se malo peglati i dobices cetvrtu. Kada zavrshish borbu nemoj ici putem kojim si doshao vec nastavi dalje i gore na spratu ces naci drugu verziju cetvrte knjige.

e vidis, kad se on uplasi onda ti pokloni knjigu :d a ti si je kupio ahahaha LOL

@kuditahex:

nocu kad spavaju, najbolje i najlakse je da sisas svoje guild drugare (ako nisi uclanjen ni u jedan guild - uclani se ima mnogo prednosti i naravno misija). vreme: pa oko 3 ujutro izmdju 1 i 6 u stvari, u 6 se bude skoro svi. Mozes da sisas i klosare u svakom gradu imas bar jednog, procesljaj malo po gradu i nadji gde spava, samo pazi da te straza ne uhvati.

hejvule je napisao(la):
Nego kolko sam procitao, kod vecine
umbra sword ima oko 20 damage.Ja se taman naprzio, uzeo mac kad
ono "samo" 13 damage-inace bio sam level 7 kada sam uzeo mac.
Jel zna neko u cemu je fora ???

Kada nadjes neki item on dobije karakteristike slicne tvom levelu. Znaci ako neki item nadjes dok si manji level i on ce imati manje karakteristike, a ako ga nadjes kasnije imace vece.
Za to sam saznao preko jednog moda "Quest Award Leveling 1.0" koji ti omogucuje da se i ti itemi leveluju sa tobom.
Moze da se skine odavde:
http://www.tessource.net/files/uploads/1063-Quest Award Leveling-TESSource.zip

damge maceva zavisi direktno od strenghta, damage lukova zavisi direktno od agility-a.sa strenghtom 92 umbra radi 29 dmg.

PS. Presao sa igru (glavni kvest) i nisam nasao bolji mac od umbre, smesno. Nasao sam dosta oruzja i maceva pominjanih u knjizi "lores of tamariel" i svi su bili losiji od umbre ili su bili tu negde ali su bili clejmori (two handed, sto necu jer ne mogu da nosim spell braker)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno