Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Pokusao sam da sredim Umbru dok sam bio level 9 i nema sanse, obori me svaki drugi potez, svaki put ubije boga u meni, al eto setim ja kako su strazari uvek visestruko jaci od mene... Znaci dodjete do katakombe gde je Umbra, pobijete sve creepove okolo i parkirate konja odma na ulaz, udejete unutra sredite sve krabe, parcove i dodjete do Umbre. Posto ista nije odma neprijateljski nastrojena, stanite na terasu iznad nje i pobacajte sve tesko iz inventara da bi ste brze trcali (ja sam ostavio samo Blade Curias) zatim bacite flare (ili bilo koji range napad) na Umbru i kad krene da vas juri (ufff... vraski je brza) bezite ka izlazu kolko vas noge nose. Sticice vas i udariti par puta po ledjima (nista strasno ako imate 1-2 health potiona), izadjite napolje, sedite na konja i kada vidite da je izasla iz katakombi i ponovo navalila na vas a vi galopom zapalite za Imperial City. Kada predjete veliki most (ako nocu ovo radite javi se problem sa strazarom na konju koji vas okarakterise kao krimosa, kad sidjete sa konja on hoce da vas uhapsi i po noci nije budan kapetan sa Silver Claymoreom :D ) malo pre kapije sidjite sa konja i udjite u grad, skakucite u naokolo i izbegavajte Umbru, straza ce prvo ignorisati Umbru ali ce je za 4-5 sekundi napasti sa 2 swordsmena, 3-4 strelca i kapetanom sa Silver Claymore-om. Rezultat: strazari su ubili boga u njoj i na vama ostaje da pokupite mac i oklop :D.

Poslednja izmena:
@mLaki
bravo majstore, nikad mi nebi palo napamet da se tako cimam :)
jes da je nisi TI ubio, ali je mrtva ... i imas Umbra's mac, oklop.... :wave:

ToxiC je napisao(la):
@mLaki
bravo majstore, nikad mi nebi palo napamet da se tako cimam :)
jes da je nisi TI ubio, ali je mrtva ... i imas Umbra's mac, oklop.... :wave:

Nije se mLaki toga setio, samo je pažljivo čitao postove. :D

@mLaki
Samo nije mi jasno kako si to uspeo. Ja sam je vodio i u Cloud Temple(tamo nas je sve pobila) i u Imperial City, gde sam je izbegavao i po minut i straža nije reagovala.

filipenko je napisao(la):
Jedna stvar koju im neću oprostiti (najbitnija u suštini) - crko dabogda onaj ko je ubacio da se monstrumi skaliraju u tolikoj meri da prate lika....
Nadam se da skaliranje ide samo do određene tačke. Ukoliko ne bude tako u sedištu Bethesde će osvanuti pisma sa antraxom, a neće biti od Bin Ladena.

Ja sam odmah rekao da to nece da izadje na dobro. Vec bilo i izbaceno sa razlogom...
A bojim se da skaliranje ide do skroz, inace tek nema nikakvog smisla, posto je ideja bila da se resi problem iz Morrowinda da kad se preterano nabudzis niko ti nista ne moze...

Drugo, glavna prica mi je nakako bila zanimljivija u Morrwindu, ti si centar paznje, ne znas kome da verujes... a ni sam bas ne znas ko si... Ovde si nekako izmesten u drugi plan, barem u ovih 30% (po slobodnoj proceni) koliko sam presao...

Trece, grafika jeste lepsa, ali mi je Morrowind delovao nekako raskosnije, mocnije, gradovi su bili nekako siri, palate luksuznije, ovde je sve nekako nabijeno...

A konj ipak ima nekog smisla, brze se kreces :) barem dok ne naucim da letim... Ma onaj sisitem prevoza u Morrowindu je bio mnogo bolji, jeste mozda uzimao malo vremena, ali je feeling bio mnogo jaci.

Daleko od toga da je igra losa, ali je dobar deo izmena korak u pogresnom smeru...

Dajte ljudi ocrniste Bethesdu nacisto lol. Ovo mi je prvi post na ovom forumu a vec pametujem :) Igra je odlicna, ali stvarno odlicna. Ima extra atmosferu, borbe su dobre, grafika ndrndana ali je prica malo izlizana. Ne moze se porediti sa Kotorom 1 ili 2 u pogledu fabule, pa mozda cak ni atmosfere. Ali daleko od toga da je losa :) Igrajte ljudi Oblivion jer pored njega i Gothica retko sta dobro se nazire na horizontu :) Nadam se da ce Gothic premasiti prethodnika, mozda cak i Oblivion. A sto se tice Kotor-a 3 hmmm...

svaka cast trkacima mLakiju i treku...ovo mi je bilo nesto najsmesnije sto nadjoh na benchu...ovo samo ide u prilog kvalitetu igre...ja sam krv ispljuvao dok nisam uspeo da je koknem-i posle mi bilo zao
Mali info za one koji su izgubili luck u onom nevidljivom selu-pomolite se u nekom od hramova nine-a, u anvill-u ili nekom drugom gradu...isto vazi i za sve ostale skillove-bas sam bio prijatno iznenadjen...

Adanos je napisao(la):
Dajte ljudi ocrniste Bethesdu nacisto lol. Ovo mi je prvi post na ovom forumu a vec pametujem :) Igra je odlicna, ali stvarno odlicna. Ima extra atmosferu, borbe su dobre, grafika ndrndana ali je prica malo izlizana. Ne moze se porediti sa Kotorom 1 ili 2 u pogledu fabule, pa mozda cak ni atmosfere. Ali daleko od toga da je losa :) Igrajte ljudi Oblivion jer pored njega i Gothica retko sta dobro se nazire na horizontu :) Nadam se da ce Gothic premasiti prethodnika, mozda cak i Oblivion. A sto se tice Kotor-a 3 hmmm...
Probaj morrowind ;)

Gde se nalazi Umbrina pecina? Tacan naziv lokacije pliz!

vuk204 je napisao(la):
Gde se nalazi Umbrina pecina? Tacan naziv lokacije pliz!

Lokacija je Vindasel, nalazi se jugozapadno od Imperial City-ja, odnosno juzno od Weye-a.

G!!! je napisao(la):
sve sve al da se ne dobija nikakav exp. za reshavanje questova :( ...svasta...

Kako nisi dobio exp ? Pa ti da bi resio neki quest moras da npr. trcis, sunjas se, udaras macem ili sekirom, gadjas strelom, skaces, bacas neku magiju, itd. da ne nabrajam dalje. Samim tim tebi se taj skill koji si koristio povecao, sto je mnogo realniji nacin raspodele exp-a od nekih brojki koje ces na svakih nekoliko hiljada preraspodeliti na neki skill koji nisi ni koristio. Da ne ispadne da sam protiv igara koje koriste exp na DnD ili neki slican nacin, odigrao sam i takve igre i bile su odlicne, ali ipak je ovo mnogo realniji nacin izgradnje lika.

@Psaras PA Obecavam da cu probati. ako je i upola kao Oblivion igracu je do kraja samo da ovu zavrsim. a kako sam krenuo necu skoro jer kao svaki pravi Rpg-ovac moram ja sve da procackam sve da istrazim lol a trebace mi 300-400 sati igre da je zavrsim. npr igrao sam fallout 2 cak 180 sati pre nego sto sam je zavrsio a imam utisak da je ovo malo vece :) Hvala ti na predlogu

Wood Elf Assasin :)

Poslednja izmena:
Malo sam se zakucao...
Quest:Skupljanje saveznika za Brumu. ona Oblivion gate u koju je krenuo onaj beskorisni princ sa svojim knightovima sto ceka ispred kule.
Problem: Ili sam ja oslepeo od overdoze-a ili stvarno nema izlaza sa druge strane pocetne prostorije kule... Na mapi je tu, ja stojim direktno na njoj po mapi, ali nista ima samo bara sa lavom u kojoj se ne proslavljam. Pretrcao sam celu prostoriju u nadi da cu naci neki prolaz/skrivena vrata/rudara :) , ali nigde nista.
Jel imao neko isti problem koji je uspeo da resi, da sto pre krenem dalje dok se ne ohladim(vec su pocele da me smaraju Oblivion gates a ovo mi je tek peta :S: )
btw kljucna stvar za igru, igrajte je na kasicicu, poprilicno je obimna i ako se preterano zagrejete da je predjete zasiticete se prerano i neke gluposti na koje ne biste obracali paznju ce vas nervirati/smoriti/otudjivati od igre.

ako si u kruznoj prostoriji na cijoj se sredini nalazi vatra, treba da postoje jos neka druga vrata.Ali ako ne, pogledaj da li ta glavna kula ima one sporedne kule okolo, pa probaj kroz njih,pa preko mostica....mada sam ja to prosao bez problema, dakle kroz prizemlje glavne kule, pa na druga vrata,(koliko se secam ide se na levo od glavnog ulaza).
proveri

Uzgred, jel' neko zna gde se mogu naci neke dobre Greaves i Boots? Za sada imam Dwarveans (moguca greska u spelovanju) koje nisu lose ali nemaju nikakva magicna svojstva.

Jao i ja sam se zaglavio!
Nikad nisam igrao frp tip igara i gubim se ko malo dete...
Aj da vas ne bih gnjavio pitanjima tipa gde sad-shta sad, jel postoji neki walkthrough negde da lepo moze da me uputi za svaki kvest kako se prelazi, jer tolko se zapucavam da nema smisla? Ono pola dana mi prodje u bauljanju pa onda skapiram pa predjem, pa onda opet bauljaj sa sledecim i tako...
A inache je bash dojaja pricha kada se kvestovi glatko reshavaju, super se odvija... Dok bauljanje smara, sve stoji...

Dok ne nadjem walkthrough, kako prelazim kvest sa nekom napushtenom farmom, i gde je ona? I gde da nadjem josh 20 onih NIRNROOT biljaka za elixir?? Jedva sam iskopo prvih 10 a sad mi onaj alhemichar trazi da mu rodim josh 20!?

nema walkthrougha jer je jos rano za to (malo je ljudi uopste preslo igru), i dalje ljudi kupuju igru i pocunju da je igraju... ali na zvanicnim forumima ima svasta ponesto sem sto im ne radi vrlo chesto search opcija :)

Tales je napisao(la):
Kako nisi dobio exp ? Pa ti da bi resio neki quest moras da npr. trcis, sunjas se, udaras macem ili sekirom, gadjas strelom, skaces, bacas neku magiju, itd. da ne nabrajam dalje. Samim tim tebi se taj skill koji si koristio povecao, sto je mnogo realniji nacin raspodele exp-a od nekih brojki koje ces na svakih nekoliko hiljada preraspodeliti na neki skill koji nisi ni koristio. Da ne ispadne da sam protiv igara koje koriste exp na DnD ili neki slican nacin, odigrao sam i takve igre i bile su odlicne, ali ipak je ovo mnogo realniji nacin izgradnje lika.

to znaci da budzish samo skillove za fajt... znaci igra je fency hack'n'slash... realno?!?! sta u igri moze biti realno? realnije je da dobijam iskustvo i znanje resavanjem questova nego da te questove resavam samo uz pomoc bacanja magija secenjem macem i odapinjanjem strele... znaci stanem uz drvo i mlatim ga bilocim i meni raste skill a samim tim lvl... realno nema sta :)

a napredovanje tih skillova ne doprinosi nicem jer istim intezitetom tako napreduju i neprijatelji. to dovodi u pitanje svrhu resavanja side questova uopste... realno nema sta :d

Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
Jao i ja sam se zaglavio!
Nikad nisam igrao frp tip igara i gubim se ko malo dete...
Aj da vas ne bih gnjavio pitanjima tipa gde sad-shta sad, jel postoji neki walkthrough negde da lepo moze da me uputi za svaki kvest kako se prelazi, jer tolko se zapucavam da nema smisla? Ono pola dana mi prodje u bauljanju pa onda skapiram pa predjem, pa onda opet bauljaj sa sledecim i tako...
A inache je bash dojaja pricha kada se kvestovi glatko reshavaju, super se odvija... Dok bauljanje smara, sve stoji...

Dok ne nadjem walkthrough, kako prelazim kvest sa nekom napushtenom farmom, i gde je ona? I gde da nadjem josh 20 onih NIRNROOT biljaka za elixir?? Jedva sam iskopo prvih 10 a sad mi onaj alhemichar trazi da mu rodim josh 20!?

brate, tako se to i igra, ides bavuljas, pratis "strelicu" u ovom slucaju, pitas ljude okolo...konkretno za tu farmu pitas prva tri seljaka i jedan ce ti reci da pitas ribu u fighters guildu, onda odes lepo tamo i pitas ribu i dobijes oznacenu farmu na mapi. Taj kvest se resava za 10 minuta, komplet sa tabanjem ogrova.

@DjoleNS

Sto se tice toga sto se ne snalazis najbolje u rpg nemaj frke to je ok, i meni je sve bilo cudno kad sam pocinjao, sad zalim sto sam poceo jer rpg je droga :D

Inace radish sto bi i sam radio da si taj i taj u tim okolnostima ...

@G!!!

Sto se tice komentara za fancy hack'n'slash, znaci Arx Fatalis ili kako vec bese u ruke pa napred, ako vec nisi :D

@pnjaf, ma gotovo je vec sam se navuko... Evo josh uvek nisam legao... :D
Samo, da nema elemenata fps-a nikad mi se ne bi svidelo,a ovako mi je best game ever...
Wow kakva pricha i atmosfera... :)

gde da nadjem STRATEGY GUIDE OBLIVION (neki sajt),a da nije neki torrent ili preko e mule

Da li je neko presao onaj kvest kad otkrijes "bazu" Mythic Dawn sekte i treba da maznes njihovu knjigu? Imam opciju da postanem i ja jedan od njih ili da ih sve smaknem (sto nema sanse, level sam 8).Ako postanem njihov clan, oduzmu mi sve iz inventara i ne mogu da napustim to njihovo skroviste?!

Drugo, ako je neko enchatovano orzuje iskorisceno maksimalno, tj pise "Uses 0", moze li se ono nekako napraviti ponovo korisnim ili da odmah prodajem?

Trece, koji je prvi kvest Fighters Guilda i u kom gradu? Malo sam se izgubio kod njih, davno sam bio kod njih, pa sam zaboravio...

I cetvrto, koliko ukupno (brojcano) ima ogranaka Mage Guilda, ne bih hteo da propustim neki, zbog onog "Recommendation"-a, da bih upao na njihov univerzitet?

Pomoc za quest sa slikarom...

Znaci udjem u sliku, i on mi da samo 6 otrovnih napitaka sa kojima mogu da namazem mac, medjutim, kako uputim jedan udarac pola energije ode trolu i efekat otrova prestane, i onda posle 3 trola ostanem bez otrova....kako da poubijam ostale trolove?

Kako da dodjem do trenera (tj. ucitelja) za skilove?

Hteo sam da specijalizujem Blade, Block i Heavy Armor, ali ne znam gde su treneri za njih. Dosao sam do expert levela za Blade i Heavy Armour (preko 80), i sad imam jos 5 treninga fore ali sve trenere koje sam nasao za ove vestine su ispod mene i ne mogu me nauciti nista (tako kaze poruka kad ih "cimnem"). Dakle, sta dalje?

Da li je neko presao onaj kvest kad otkrijes "bazu" Mythic Dawn sekte i treba da maznes njihovu knjigu? Imam opciju da postanem i ja jedan od njih ili da ih sve smaknem (sto nema sanse, level sam 8).Ako postanem njihov clan, oduzmu mi sve iz inventara i ne mogu da napustim to njihovo skroviste?!

Ja sam ih pobio sve kad sam bio negde oko šestog levela, tako da ćeš moći i ti.

@leksa:

mislim da master moras sam da postanes, jer master trainer moze da uci expert skill, da bi te ucio master skillu morao bi da bude neki "uber master" a to nema :d

leksa je napisao(la):
Hteo sam da specijalizujem Blade, Block i Heavy Armor, ali ne znam gde su treneri za njih. Dosao sam do expert levela za Blade i Heavy Armour (preko 80), i sad imam jos 5 treninga fore ali sve trenere koje sam nasao za ove vestine su ispod mene i ne mogu me nauciti nista (tako kaze poruka kad ih "cimnem"). Dakle, sta dalje?

Pitaj nekog od Guild mastera u Fighters guildu za "training" i rećiće ti lokaciju master trenera za long blade. Tada se to pojavljuje i kao quest. Voleo bih da ti kažem nešto preciznije, ali toliko se sećam.
Što se ostalih skilova tiče, sigurno ih ima negde, ali pokušaj dijalozima da dođeš do njih. I jako je bitno slušati ljude o čemu međusobno razgovaraju na ulici. Znaju stvari koje tebi neće reći.

Nazad
Vrh Dno