Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

ko kaze da su b9orbe 20% igre taj nema veze osim ako mu je branje cvecki i pravljenje losiona za bubuljice omiljena stvar u rpgu... gde god da mradnes moras da se fajtas, ja bih rekao da 20% igre je bez fajta...

a sto je najgore uopste nemas osecaj da je sve oko tebe ziv, niti da ti utices na njega, okej vrata obliviona su otvorena alert alrt runf for your lives, i sta ti mozes da resavas sve moguce kvestove, mirises cvece, vacaris se na nevidljivm konobaricama, shepurish se na konju i ostavis glavni za kraj a to nikako ne utice na igru?!? wtf? (ko je igrao space rangers 2 moze da kaze da je video interaktivan svet oko njega, i na koji mozes da utices, ako ne krenes na vreme da se fajtas sa losim momcima pola univerzuma ce zauzeti sto ce umnogome tebi otezati dalje igranje ako ga ne i totalno onemoguciti, bar malko sam toga ocekivao i u oblivionu, no ovo je ocigledno jedna dobra avantura, a ono interaktivni ai tamte vamte obicna marketinska lagarija)

Poslednja izmena:
Da li je tko rješavao kvest "May The Best Tief Win" od Amantias Allectus.To je u Imperial City-u, označim kvest ali ga nema na mapi ni po danu ni noći.
Vrtim se več dva dana po Imperial City-u da vratim onaj amulet.

Ljudi za sva pitanja i dileme najbolje da skinete PDF "Complete Oblivion Strategy Guide"
tezak samo nekih 650MB :d .Sve je objasnjeno - svi questovi, apsolutno sve .

Ima istine u tome sto kaze G samo ne treba ici u drugu krajnost.Ljudi su preterano ocekivali od ove igre.Ona i jeste ispala fenomenalna(bar za moj ukus) ali je ocigledno da su ucinjeni mnogobrojni kompromisi da bi je sto vise ljudi igralo.Mislim da su ljudi iz Bethesde bili svesni da ce je skoro sigurno igrati(kupiti)svi koji su i Morrowind i onda je ostalo samo pitanje kako privuci ostale?U velikoj meri su u tome uspeli-vuk sit a ovce na broju.

'Ebem ti vamprizam :mad: Tek sam 1. level i sad ne mogu da napredujem jer sam vampir. Sad moram da nabavim 5 grand soul gema.Mogu ih naci u u mage guildovima, ali nema sanse da otkljucam one zakljucane stalke gde su izlozeni jer su svi zakljucani 'Very Hard', samo lomim lockpickove :wall:
Mogu li se oni nabaviti na neki drugi nacin, ali da ih ne kupujem? Ima li neko (i gde) ko trenira to obijanje brava iliti security?

Kad odem u onu pecinu kod jezera gde je HQ Mystic Dawn sekte, da li da poubijam te sektase ili treba da im se pridruzim?

Btw, interesantan mi je onaj kvest u kom treba da spasavam slikara koji je ostao zarobljen u sopstvenoj slici :)

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
ko kaze da su b9orbe 20% igre taj nema veze osim ako mu je branje cvecki i pravljenje losiona za bubuljice omiljena stvar u rpgu... gde god da mradnes moras da se fajtas, ja bih rekao da 20% igre je bez fajta...

Uzmi stopericu pa izmeri koliko od sat vremena igre klikces po nekome... Ja sam siguran da kod mene to nije vise od 20, eventualno 25 minuta. U suprotnom igras FPS sa elementima RPGa... sto je OK ako vodis nekog barbariana...
Naravno ako gledas koliko questovq mozes da zavrsis bez fajta to onda nije ni 20%, eventualno vise kod nekog lopova...

A sto se tice glavnog questa... meni se recimo svidja sto nema vremenskih ogranicenja, mozda bi bilo cool tu i tamo... To sto si opusten sa vremenom... pa nigde nije receno koliko je to brz proces sa otvaranjima vrata... mozda se po jedna vrata otvore svakih mesec dana, mozda svake godine, a mozda svakog dana... Uzivi se u pricu onako kako ti odgovara pa tim tempom radi glavni quest...
A uzmi u obzir da nisi nikakava bog, bar ovo dokle sam ja stigao, nisi jedini koji se bori sa losim momcima, ti samo dajes mai doprinos... i to treba da prevagne na jednu ili drugu stranu... ako uopste moze na drugu stranu, (a ako neko zna neka molim vas ne kaze! ili bar nek oznaci spolier)

GOXY83 je napisao(la):

pazi ja sam manje vise ocekivao ovakvu igru i igram je sa nekim uzivanjem, samo me nervira vise marketinshke gluposti oko nje... kao da oblivion postavlja neke nove rpg granice... glupos'... ako iskljuchis shetanje kroz grad i izmedju gradova da fajta ima dosta... u igri nisi bog niti ces biti bog jer srazmerno sa tvojim lvlom rastu lvli i tvojih protivnika tako da i kad budes 50 lvl bices niko i nista :( sto malo gubi draz....

G!!! je napisao(la):
u igri nisi bog niti ces biti bog jer srazmerno sa tvojim lvlom rastu lvli i tvojih protivnika tako da i kad budes 50 lvl bices niko i nista :( sto malo gubi draz....

Upravo tako, izuzev ako protivnici ne napreduju do 25 lvla, ili do neke određene mere. To bi već imalo smisla... smisla za napredovanjem. Besmisleno je u svakom slučaju sa tačke neke realnosti.

Nego, jel to samo meni, ili su questovi suviše jednolični? Za sada su me samo dva oduševila originalnošću - "Paranoia" i "A brush with death".

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
Doso sam do shrine of azura (jos davno ali nisam mogao ovo da resim) i treba da pokupim whisp dust da bi pricao sa boginjom Azurom, nije frka ima whispova unaokolo , smao ne znam kako da im uzmem prah, pretpostavljam da treba da ubijem jednog ali je to izuzetno tesko, da ne kazem nemoguce (bilo dok sam probavao sa levelom 6) whisp mi radi drain health i drain mana, ja njega przim on se puni posto mi krade health. Probao sam jedno 6-7 puta i odustao. Zna li neko kako da resim ovo ? Ipak je deo glavnog kvesta koji sam zbog ovoga totalno zapustio i resio 20 sporednih :(

Ih bre...pa sta ces da radis tek kada udjes u pecinu kod onih vampira(nastavak tog questa) ako sad ne mozes da ubijes jednu svetlecu bubicu! :D
Ja je bre ubijem iz dva poteza(lazem 3 :)).
Sta bre ljudi vi punite tamo u expiriance-u levelu? Mene ne moze niko da ubije.
Moj savet je...idi(te) malo resavajte sporedne quetove(ja trenutno imam resenih 38 questova), tako cete em dobiti snagu em nova(jaca) oruzja i oklope.

Evo ko igra kao warrior ili slicno neka nabavi Dremora Claymore njemu je damage 18-28(u zavisnosti od level-a). :)

Moraš da ih ubiješ nekim enchantovanim oružjem ili jakom magijom, ukoliko imaš. A da, tek te čeka težak posao ;)

I ja sam uglavnom bio nezadovoljan oružjima, ali sada imam Oblivion's embrace :D

Nije los ni onaj Umbra sword (nadje se sa njime i full Umbra Ebony Armor) - nalazi se u pecini pored mosta blizu Imperial City-ja, mislim da se zove Vindasel ili nesto tako. A kad me udario taj sto ih je imao, izbio mi je mac iz ruku, srecom sa ga prvo dobro ranio iz daljine strelom :)

A ja whisp-ove ubijam strelama (tako sam i duhove, posto nemam veliki nivo magicke za onaj firestorm), jos kad im odradim sneak attack, milina kako brzo padnu.

Kako je i mene taj whisp namucio, to nije normalno, iako sam ga na kvarno dovukao do samog shrine-a da mi onaj lik pripomogne! Izguraj jos malo, u sledecih dva sata resavanja glavnog questa trebalo bi da dobijes par gotivnih oruzja ;)

@Milan82: na koliko ti je slider za tezinu, kada ubijes whispa iz par udaraca? Nesto tu nije kako treba, cak i ako imas malo bolji mac... Mada sam ja malo pomerio slider u desno, ali nista preterano :)

Ima istine u tome sto kaze G samo ne treba ici u drugu krajnost.Ljudi su preterano ocekivali od ove igre

Igra jeste dobra i sve, samo zvuči glupo kad neko lupeta nelinearna ili tako neke fensi reči. Što G! reče, možeš ti da bereš cveće i sve to, al igru prelaziš tako što samo melješ svakog pred sobom - kao i u svakoj drugoj igri.. Morrowind i Oblivion su u osnovi vrlo zanimljive hack & slash igre :d

Što se tiče slajdera za težinu, nije zanimljivo ako staviš na minimum - ubijaš svakog jednim udarcem..

I, da, igra mi se jednom sjebala tokom autosave i morao sam da učitavam staru poziciju (mada, ionako često snimam quicksave i zasebnu save poziciju), a ona error/crash/send_to_microsoft poruka mi se javlja skoro svaki put kad ugasim igru.

Ono sa soul gemovima ne funckionise...ne baca se nikakva magija da bi zarobio neciju dusu, i dalje mi nije jasno kako radi?

Jel se bavi neko time uopste?

znaci kada je isto kao i u Morrowind-u :
To trap a soul, acquire the Soul Trap skill from the school of Mysticism and cast it on a foe just before they die. It can be used by even players with a low Mysticism skill. The power level of a trapped soul determines how many enchantment points are restored to a weapon.
taken from:
http://www.shacknews.com/ja.zz?comments=41372

p.s. (possibly spoiler)
vidim da su mnogi od vas dosli do kapije Oblivion-a !!! U cemu je caka... jel nije to main quest da zatvoris kapiju...i kraj igre.... :trust:

possibly spoiler takodje
Ima vise kapija koje se pojavljuju svuda po pokrajini i svaku mozes da zatvoris. Da li ce se time trajno smanjiti njihov broj ili ne to ne znam. Nakon napredovanja u glavnom kvestu u jednom trenutku ce sve kapije biti zatvorene, prema recima developera. Inace kada se igra ucitava pominje se nekih 16 dedra gospodara. Mozda ovaj broj ima neke veze sa brojem kapija, a mozda i ne.

Ja sam do sada zatvorio dve kapije, one glavne, Kvatch i Bruma, ostale mi je cimanje da ganjam. Inace, stvaraju se totalno random, pa pretpostavljam da je to samo nacin da dodjes do boljeg oruzja i itema, i nema uticaja na main story.

Inace, dobro ste vise batalili price o zahtevnosti, ajd sada malo o gameplay, samo bez spoilera! Kako ide, dokle ste stigli, ima li nekih gotivnih itema?
Ja sad malo pauziram main quest, provalio sam da se vrtim samo u tri grada - Imperial, Bruma i onaj Cheidinal :)

@Milan82bh
Zanima me taj Deadra Claymore, da li je on bolji od Akaviri Katane i Dai-Katane od Blades-a?

Poslednja izmena:
gx-x, igra ima memory leak problem ali ne preterano veliki, javlja se tek posle mnooogo igranja. Bar kod mene...

Spirit je napisao(la):
Ja sam do sada zatvorio dve kapije, one glavne, Kvatch i Bruma, ostale mi je cimanje da ganjam. Inace, stvaraju se totalno random, pa pretpostavljam da je to samo nacin da dodjes do boljeg oruzja i itema, i nema uticaja na main story.

ptvrda da se stvaraju nasumice: isao sam do nekog od gradova, igra pukne, ucitam zadnji save, i posle pola minuta naletim na Oblivion Gate. Taman sam bio uletio sa buducim imperatorom i onim monahom, al reko da mi ih ne koknu, vratio sam se.

a kad smo vec kod guildova: jel smeta ako se pokusam ugurati u sto vise guildova, i da li time dolazi do nekog konflikta? Narocito me interesuje Dark Brotherhood :D

Ser_Zile je napisao(la):
nema to veze sa OC-om. veceras bio kod druga odneo mu igru da proba i za tri sata igranja izletela dva puta na desktop, a sve je na defaultu i sve je novo i ispravno.

ajde udovolji mi znatizelji pa reci drugu da malo olabavi timinge memorije pa nek vidi da li ce mu onda izletati. skoro sam 100% siguran da je do OC bilo kakave vrste. Igra je ili stabilna ili nije, kraj.

Spirit je napisao(la):
Kako je i mene taj whisp namucio, to nije normalno, iako sam ga na kvarno dovukao do samog shrine-a da mi onaj lik pripomogne! Izguraj jos malo, u sledecih dva sata resavanja glavnog questa trebalo bi da dobijes par gotivnih oruzja ;)

@Milan82: na koliko ti je slider za tezinu, kada ubijes whispa iz par udaraca? Nesto tu nije kako treba, cak i ako imas malo bolji mac... Mada sam ja malo pomerio slider u desno, ali nista preterano :)

evo danas sam se vratio i ubio whisp-a iz nekoliko udaraca, sigurno vise 7, i dobio azuras's star. Ljudi, nemam nameru da dam najbolju stvar u igri onom retardu da bi mi knjiga to pojela. Jel moze neki drugi artefakt da mu se da ? recimo neki magicni mac/mace ? (za one koji ne znaju azuras's star je vecni soul gem, kad zarobis dudu u njega mozes da potrosis dusu a zvezda ti ostaje da je ponovo koristis)

@milan82:

vampire sam pobio bez problema, whisp mi je bio tezi, imam neku prangiju sto radi desintegrate armor 25pts on hit i blok skill mi je prilicno visok pa se osamute kad me udare po stitu. + slider za tezinu nisam dirao ;)

Primetio sam da hoce da mi opada dosta fps, kad udjem u recimo neku kucu ili gostionicu. Eto kad udjem kod Jaffre u njegovoj kuci dolazi do opadanja fps. E sad koje efekte da smanjim? Jel mozda da nekih svetlosnih efekata? Ili je nesto drugo?

Poslednja izmena:
@gx-x: slobodno mozes dati Martinu bilo koji drugi artefakt, ja sam mu dao neki "mace".

gx-x je napisao(la):
@milan82:

vampire sam pobio bez problema, whisp mi je bio tezi, imam neku prangiju sto radi desintegrate armor 25pts on hit i blok skill mi je prilicno visok pa se osamute kad me udare po stitu. + slider za tezinu nisam dirao ;)

Dremora Claymore je po meni (trenutno) najbolje oruzje bez gemova. Jeste da mu je tezina 62 ali stvarno nemam nikakvih problema kada ulazim da zatvaram kapije za Oblivion. Slider ni ja nisam dirao niti ga ikada diram u igrama osim ako vidim da je igra stvarno laka pa povecam tezinu.
Sto se tice whisp-ova ubijam ih obicnio sa Akavari Warblade-om(nemojte me pitati gde sam je nasao jer se ne secam).
Evo sta ja nosim obicno na sebi i sa sobom:

Jesi li probao Umbra sword? Mislim da ti je on jos jaci.

jel ima neko od vas neko "sofisticiranije" oruzije ... tipa neki "namunjeni" bodez ili short-sword .... meni treba malko bolji luk (za sada imam steel) :(

Nazad
Vrh Dno