Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

PavleB je napisao(la):
Gde se kupi taj quest?

To ti je prvi quest koji dobijes od Uriela Septima - da nadjes svestenika Jauffre-a, on ce ti dati konja. Njega imas na dnu liste questova koje nisi zavrsio. Samo klikni na njega da ga postavis za aktivni pa ces vidjeti gdje treba da ides.

Nego, KAKO SE BACAJU STVARI IZ INVENTARA?!
Ja ih izbacujem samo drzanjem misa na nekim stvarima, samo je bitno da imas mesta ispred sebe.
da nadjes svestenika Jauffre-a, on ce ti dati konja
Cek,cek JAuffre nije pominjao nikakvog konja, morao sam da maznem onog iz stale i ne smem da idem medju ljude s njim :D

Poslednja izmena:
Onda vidi onog drugog svestenika kod Jauffre-a - u kapeli je ili oko nje, jedan od njih 2 ce ti ga dati.

Ja sam lutajući nabasao na one kamene blokove na kojima neki simboli svijetle, kao što je bilo na nekim screenshotovima, dirnuo sam stijenu i trenutno oružje i ruka koja ga drži su se promijenili u neku sablasnu varijantu, ruka mi ima kandže, oružje je poprimilo krvavo crvenu boju. Šta je to?

Može li malo infoa šta je HDR i šta on donosi, pošto meni ne radi. Šta je Bloom? Meni ga je igra uključila, šta gubim grafički ako ga isključim, i koliko ću time dobiti na performansama? Nažalost trenutno nemam vremena da sam eksperimentišem.

Kada dodirnes neku od tih stena sa svetlecim simbolima desi se nesto poput bound efekta u Morrowindu. Jedno vreme ces imati jace oruzje i mozda neke atribute.
Ako se ne snalazite sa izbacivanjem stvari iz inventara nadjite neki kovceg ili sl. i ubacite ih u njega. Inace izbacivanje inventara se vrsi tako sto duze drzite levi klik na stvari koju hocete da izbacite i ako ima dovoljno mesta inventar se zatvara i vi u ruci drzite to sto hocete da izbacite. Tada pritisnite z i predmet ce ispasti.

Ama bre, Shift+Click na item je izbacivanje itema iz inventara...

White_Dragon je napisao(la):
Cek,cek JAuffre nije pominjao nikakvog konja, morao sam da maznem onog iz stale i ne smem da idem medju ljude s njim :D

Kada zatvoris kapiju za Oblivion u Kvatch-u moci ces da udjes u grad i da potrazis Martina(sina Uriela Septima). Njega posle odvedes Jauffre-u i tamo ce biti malo makljanja i onda ce ti on reci da mozes da uzmes bilo kog konja koji se trenutno nalazi u Stable-u. ;)

Milan82bh je napisao(la):
Kada zatvoris kapiju za Oblivion u Kvatch-u moci ces da udjes u grad i da potrazis Martina(sina Uriela Septima). Njega posle odvedes Jauffre-u i tamo ce biti malo makljanja i onda ce ti on reci da mozes da uzmes bilo kog konja koji se trenutno nalazi u Stable-u. ;)
A kako se zatvara ta kapija?! Prosao sam kroz kapiju Obliviona u Kvatchu i za neka vrata u jednoj kuli mi trebaju neki kljucevi, ali nemam pojma gde da ih nadjem, dakle gde su? Pokrenuo sam neki mehanizam u drugoj kuli i posle se otvorio "War Gate" i tu sam nasao pobijene vojnike...
+ Gde se vidi koliki damage pravi mac, a gde jacina Armora i osltalih stvari?

Milan82bh je napisao(la):

Ja sam konja dobio odmah kad sam prvi put bio kod Jauffre-ja, nisam ni isao po Martina. Po njega sam otisao kasnije. Nego su mi kasnije ubili konja, pa sam morao kupiti novog, srecom potrefih da ga kupim gdje je najjeftinije - 500 gold-a kod Brume.

Aman ljudi, ne uzimate bilo kog konja, već samo šarenog (od lika koji je poginuo u borbi, neposredno pred jahanje ka onom utvrđenju u planinama). Svaki drugi konj je ukraden i bežaće od vas kada ga ostavite. Samo šareni čeka na mestu.

Pratite malo dijaloge pažljivije kada igrate. Tačno se sećam da Jauffre lepo kaže kojeg konja da uzmeš, pošto on i Martin uzimaju druga dva i tada kreće jahanje...

Ljudi, vi se tu zezate sa Oblivionom, a niko se ne pita sta je sa jadnim Filipenkom? Ne javlja se jos od kad se pojavio Oblivion, da ga nije udarila srcka u toku djuskanja? :d

Pa rekao je da se vidimo tek pocetkom aprila, valjda izadje dotad iz Cyrodill-a :)

valjda je video da igra i nije nesto, bar sto se rpg dela tice :) fps u srednjem veku :)

Agilni je napisao(la):
Aman ljudi, ne uzimate bilo kog konja, već samo šarenog (od lika koji je poginuo u borbi, neposredno pred jahanje ka onom utvrđenju u planinama). Svaki drugi konj je ukraden i bežaće od vas kada ga ostavite. Samo šareni čeka na mestu.

Pratite malo dijaloge pažljivije kada igrate. Tačno se sećam da Jauffre lepo kaže kojeg konja da uzmeš, pošto on i Martin uzimaju druga dva i tada kreće jahanje...

Da,bas tako.Jedino taj konj ce od tog trenutka biti vas.Svestenik koji je bio vlasnik tog konja pogine u borbi u trenutku kad vi dolazite tu.

Jel moze neko da mi kaze kako da aktiviram sekundarne questove? Od sekundarnih questova dobio sam samo dva, za neku travurinu koju treba da odnesem alehimacaru i neku pivu sto sam nasao u Forth Magia? Da li ima nekih varijanti da razgovaram sa likovima itd, da pored onoga Rumors... bude jos nekih opcija za dijalog?

Ja sam nakupio gomilu knjiga o svemu i svacemu, magijama, armoru, naoruzanju... kako da ih procitam da bi bilo nekog efekta ili ne sluze nicemu?

sluze nocu da potpalis logorsku vatru :D

DusaN je napisao(la):
valjda je video da igra i nije nesto, bar sto se rpg dela tice :) fps u srednjem veku :)

ali ima rpg elemente!

Jel zna neko koji je max level ???

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja sam nakupio gomilu knjiga o svemu i svacemu, magijama, armoru, naoruzanju... kako da ih procitam da bi bilo nekog efekta ili ne sluze nicemu?

pa u knjigama se nalazi ZNANJE :D, citaj i uchi, a poneke, kad ih otvoris, ti apgrejduju i poneki skill. Inace ima knjiga i od 50 strana, za takve stvarno nemam zivaca (a i uglavnom su cisto literarnog karaktera). Neke mogu i dobro da se utope za $$$. Preporucujem knjigu "Thief of Virtue", kraj me dobro nasmijao ;)

A jos niko da mi objasni kako da soul gem-om uhvatim neku dushu, i onda time pojacam oruzje ili oklop (ako sam dobro shvatio).

PS Hint: ako knjiga ima gomilu strana, i ime autora na prvoj, uglavnom je u pitanju beletristika, od koje necete imati mnogo vajde u samoj igri.

BlackNeo je napisao(la):
Pa rekao je da se vidimo tek pocetkom aprila, valjda izadje dotad iz Cyrodill-a :)

Ako izadje do tada i iz Imperial City-ja, bice dobro. :D

BlackNeo je napisao(la):
Pa rekao je da se vidimo tek pocetkom aprila...

Mozda je mislio na april sledece godine! :D

Nego...video sam da je neko pitao kako da napuni soulgem-ove.
Moje pitanje je kako da ih ispraznim? :)
Imam 2 puna Grand Soulgem-a i pored toga jos 3 prazna ali mi treba 5 praznih da dam onoj matoroj kokoski da bih mi dala lek protiv vampirism-a.

Igram vec 5 sati i imam iza sebe 9 resenih questova, ali jos uvek sam 1. level! Da li je moguce da se ovako sporo napreduje?! :mad:

Poslednja izmena:
eternity je napisao(la):
Igram vec 5 sati i imam iza sebe 9 resenih questova, ali jos uvek sam 1. level! Da li je moguce da se ovako sporo napreduje?! :mad:
Chini mi se da se ne napreduje tako vec isto kao u morrowindu (nisam igrao [nadam se da cu soon, stizhe novi komp yeah :banana: ], prochitao sam na gamespotu), daklem, vezhbanjem primarnih skillova, a ne ubijanjem ili prelazhenjem questova. :)

Poslednja izmena:
delacroix je napisao(la):
Chini mi se da se ne napreduje tako vec isto kao u morrowindu (nisam igrao [nadam se da cu soon, stizhe novi komp yeah :banana: ], prochitao sam na gamespotu), daklem, vezhbanjem primarnih skillova, a ne ubijanjem ili prelazhenjem questova. :)
mislim da tako nesto i pise kad se bira klasa lika tamo pre izlaska iz pecine.

Trek je napisao(la):
Ja kad udjem u gušću šumu framerate mi je skoro jednocifren u toku borbe.
naravno da imas mali fps kad nemas 6600gt na kojem igra leti ili x1600 na kojem klizi sve na max i hdr+8xAA ;)

Ji ta tvoja ne valja :p

Za sve one koji kubure sa konjem (i to sarenim :))) Dobicete ga na poklon od fratara koji sedi u prizemlju kuce gde zavrsavate prvi deo main questa. Mislim da je ovo sada jasno kao dan, posto je meni bilo prilicno konfuzno.

Inace ne znam ko je primetio ali isti glas imaju Thoromir i "zena" koja cuve konje u prajoru, pored njih jos jedno 10 ljudi....

vrlo lose odradjeno.

Poslednja izmena:
eternity je napisao(la):

Moras negde da legnes i da odspavas. Tako se upgradeuju level-i. ;)
I ja sam imao isti problem ali sam poceo da citam hints-e izmedju ucitavanja sekvenci, da ne kazem loading. :)

pa kad se pojavi ona ikonica sa strelicom i polumjesecom i zvijezdama, malo dremnesh, i level raste :)

eternity je napisao(la):

Kad dođe do toga treba level da ti se poveća, treba da rest. A, ako se buniš jer se sporo napreduje što se levela tiče, onda povećaj nivo težine. Ići će brže. ;)

P.S. Šta ste svi toliko zapeli za konja? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno