Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Jel AI kriminalan kao u Morrowindu, ili je popravljen? Da li i dalje u najtamnijoj i najdubljoj tamnici u koju se ulazi iz najdublje pecine koja se nalazi na navisoj planini mozete naici na lika koji se zaglupeo i da pricate sa njim o vremenu, kralju, politici, pa cak i da vas malo istrenira, pre nego sto se seti da ste mu vi iskonski neprijatelj.

mozda bi mogli da postujemo face svojih junosha :) bash me interesuje kakvih kreacija ima :)

nije lose, to je blagi uzas....izgleda ko moj q3 konfig :p

elem ljudi stvarno ste zaboli sa tom travom...'bala vas trava, samo cekam kad ce da pocnu postovi e ala je glupa ova igra ne mogu da resim kvest taj i taj posto vidim da polovina ljudi ovde ocenjuje ovu igru po grafici sto je totalno pogresno, neki cak (profesionalna deformacija) pokusavaju da spreme igru za benchmarkovanje (sto je svetogrdje), a oni ciji mene utisci zapravo zanimaju mudro cute i igraju igru... :sigh: ja cu vam napisati moje sutra uvece, jos je rano...

JEdino sto mogu reci je da je igra napokon "izravnana" sto se tezine tice, morrowind kad sam igrao na 25-to lvl-u sam bio God allmighty, na 30 i nekom sam alameksiju saseko iz 5 udaraca...jako jako lako.

djsp je napisao(la):
Kako da pronadjem taj quest "Deliver the amulet"???Uopste kako se ti questovi proveravaju ???

Pa to ti je primarni quest!

G!!! je napisao(la):
mozda bi mogli da postujemo face svojih junosha :) bash me interesuje kakvih kreacija ima :)

E moj se nesto izoblicio...nemam niti jedan ugriz vampira a opet iz dana u dan sve vise licim na drakulu, oci su mi sada crvene(braon default :D) i dobio sam bore.
Izgleda da se stari u igri bas kao u Fable-u.

zato sam ja podesio da krenem kao 20-godisnjak ;)

Nego, jos jednom: posto sam novajlija u citavom RPG svijetu: sta se dobija sa onim ulagivanjem NPC-ovima? Bolje cijene za kupovinu/prodaju? Vise informacija?

joriq je napisao(la):

Kapiram da su svi tako namestili, ali posle 29 dana provedenih u igri lik mi izgleda kao da ima 50ak godina!!!

joriq je napisao(la):

Nego, jos jednom: posto sam novajlija u citavom RPG svijetu: sta se dobija sa onim ulagivanjem NPC-ovima? Bolje cijene za kupovinu/prodaju? Vise informacija?

Tako nesto bi trebalo.

Posle dva sata neprekidnog igranja mogu da kazem da je to to.Tako nesto sam i ocekivao.Pozitivno me je iznenadila borba,daleko bolje nego u Morrowindu,bar za moj ukus.Journal odlican,svi pricaju...Za moj ukus ispravljeni nedostaci Morrowinda.

Don_ je napisao(la):
Da li je neko prosao kroz kapiju i usao u Oblivion? Moze neki screenshot.

P.S. Trazeci odgovor na ovo pitanje na zvanicnom forumu igre naleteo sam na sledece:
"Enemies scale with your level. Kvatch might even be harder if you do it later."
Ako je tacno resen je jos jedan nedostatak Morrowinda-previse laka igra ukoliko je karakter dvadesetog i visih nivoa.

Uf... ovo nije trebalo da mi kazes... Elem, taj sistem je vec bio u Daggerfall-u (ako se ne varam) i prilicno se lose odrazio na igru, jednostavno ubije volju za napredovanjem, nema onoga "I'll be back" pa se vratis za dan-dav i na**** mu se mile majke (zato je i izbacen u Morrowindu). Vec mi je bilo cudno da onako lako sakatim Dreamore na drugom nivou, od kojih sam u Morrowindu bezao prvu polovinu igre... nadam se da su skaliranje ovaj put boje odradili.

Inace, za sada mi se cini da je igra fenomenalana, iako sam osudjen na 640x480... Igrao sam 3,5 sata... (samo sam prvih 40 minuta proveo trazeci Stilt Strider...)

@jorik izmedju ostalog to... a mozda otvoris i neke nove opcije za razgovor, saznas neke stvari koje upotpunjuju pricu, a ne nisu od velike vaznosti, pa ih inace mozda ne bi ni saznao... Samo nemoj previse vremena da gubis na to...

joriq je napisao(la):
sta se dobija sa onim ulagivanjem NPC-ovima? Bolje cijene za kupovinu/prodaju? Vise informacija?

Nekad NPC nece da ti kaze nista bez ulagivanja (ili potkupljivanja) pa to sluzi za to. Npr. kaze ti da te ne poznaje dovoljno da bi ti rekao, pa mu se malo ulagujes ili ga potplatis, pa ce da se predomisli, bice kao da ste prijatelji 10 godina, sve ce ti reci :D

Poslednja izmena:
Ja sam upravo saznao malo vise o thief guildu tako sto sam prvo podmitio beggara za par novcica, pa sam ga mini igrom i budzenjem dispositiona naterao da mi kaze ono sto me zanima. Kod njega mi je ta opcija za vise informacija stalno bila svetla, i nakon kliktanja na nju, pa sam znao da mogu da saznam nesto vise.

@zeljko:
thanks, sad cu znati da mi je definitivno vreme za stekovanje kinte :d

Sto se tice sistema "Enemies scale with your level", mislim da je odlican ali uz odredjena ogranicenja, a kome smeta trenutna tezina (verovatnije lakoca), slobodno nek grune slider udesno ;)
Meni je sasvim ok, upravo naleteh na jednog Khajita raspolozenog za fight, mogu reci da je bilo cupavo... Problem je sto su npr. strazari setovani da uvek budu nekih 10 lvl-a iznad, znaci bice jaci cak i kad budem postao spasitelj i oslobodilac i baja nad bajama. :zgran:

Moje neko misljenje je da ce igra biti fenomenalna tek nakon prvih par patcheva, i odredjenih modova... Neki spominju "Horse whistle", dozivanje konja zvizdukom, a vec ima na forumu i jos par cool predloga

Poslednja izmena:
Ma jaka stvar je da mozes da ubijes bilo koga. Ako nema svedoka cist si, ako te neko vidi. Sjebao si se.

Milan82bh je napisao(la):
Kapiram da su svi tako namestili, ali posle 29 dana provedenih u igri lik mi izgleda kao da ima 50ak godina!!!
slider za starost po defaultu je prilicno udesno (a vecina se ipak drzi defaulta), al ja sam odradio face-lifting

thnx za info o ulagivanju i sl, znaci tako je kao sto sam i mislio. A provalio sam (djelimicno) i za lock-pickovanje. Moja greska je bila sto sam pokusavao da brzo podignem 2-3 tumblera da svi budu u gornjem polozaju, a nisam znao da treba jedan po jedan da ih zaglavljujem sa lock pickerom u gornjem polozaju. Mada, ni sad mi ne ide bas nesto, ali "practice makes perfect" :)

jos jedno pitanje od mene: oni soul gems i stones uopste, imaju li kakvu svrhu, ili da ih odma' utopim za cash? :D

Evo i ja malo igrao, radi ok (P4 2.4GHz, 1GB, X800) u 1280x1024. Igra je bruka. :)

Ali ima jedan samo takav bug, otišao ja u neko selo na putu da uradim onog Rufia (Dark Brotherhood zadatak), uđem u kućicu, izađem - i na mapi odjednom nema ničega. Nema mene na mapi, nema kuća, no nothing. Uđem i neku kućicu opet, izađem - sve ok. Hmmm..

Bagova ima kao i Morrowind kad je izasao, ocekivao sam da ce ipak biti malo ispeglanija igra. Rusenje na desktop, cekanje dok iscrta lokalnu mapu od 10-tak secundi, par propadanja kroz pod (mada su ladno uradili detekciju neceg takvog, vratilo me na povrsinu bez loadinga :d), izenenadan nestanak zvuka bacanja magije... Ali ovaj prvi problem je bas iritirajuci, sto je najgore i kod Morrowinda je to bila bas cesta pojava

joriq je napisao(la):
jos jedno pitanje od mene: oni soul gems i stones uopste, imaju li kakvu svrhu, ili da ih odma' utopim za cash? :D

Ja igram kao warrior, pa ih prodajem, nista mi ne trebaju.

Inace, gdje su po vama najbolje cijene - ja sve prodajem u Imperial City-ju kod Thoromira.

Zar nisi prebio Thoromira vec do sad? :))

Jel zna neko gde mogu da nadjem konja da kupim? Ne bih da kradem, bar ne jos.

Mislim da ces odustati od kupovine kada budes video cenu...

ne znam dal' je bug, ali moj dark elf se krece (hoda, trci, jase) mega sporo. iz treceg lica kad se gleda dok trci izgleda kao usporen snimak, npc-ovi hodaju brze! da nisam zaje8ao negde u kreiranju lika? athletics je prilicno nabudzen. ovo mnogo smara! jel ima jos neko takav problem?
u borbi je sve ok, ali kad krenem negde bukvalno izgleda kao usporen snimak.
e, da i osvetljenje na licima npc-ova je nesto zbrljano. imam 84.25 fw i 7800gt i u 1200x1024 na high sve sljaka skroz ok( osim gore navedenih stvari).

BlackNeo je napisao(la):
Ja igram kao warrior, pa ih prodajem, nista mi ne trebaju.

Inace, gdje su po vama najbolje cijene - ja sve prodajem u Imperial City-ju kod Thoromira.

Ne, ne, ne decko trebaju ti itekako... Oni sluze za zarobljavanje duse kad nekog ubijes. Tako napunjen soul gem koristis za dodavanje magicnih atributa oruzju, oklopu, nakitu... bilo da sam to radis ako imas dovoljno viskou vestinu, bilo da platis nekome ko se time bavi.

Tako da cak i ako si warrior ne treba to da prodajes.

Zarobljavanje se vrsi preko trap, par sekundi posto si ga ubio treba da bacis... Bar je tako bilo u Morrowindu, mislim i Daggerfallu (mada se sad vise ne secam tacno ovog drugog), jos nisam krenuo u setnju i kupovinu, u Morrowindu su bili skrolovi za one koji ne bi da se igraju sa magijom...

Ja imam obicaj da dodam trap na neki mac, da posle ne moram sam da bacam... Samo onda se moraju nositi rezervno oruzje za pacove, skelete i sva dosadna niza stvorenja cije duse ne vrede mnogo, a pune ti invetar... (i upropascavaju soul gemove)

@zulu
da ga nisi "napakovao" sa necim pa ne moze da se krece :)

@zulu:
za loshe osvetljene likove iskljuci "self shadows", a za kretanje ti je najverovatnije neki jojstick prikacen, imas foru u ini fajlu za diseblovanje

@Pavle: jesi ti siguran da Thoromira treba da prebijes ;)

Pa nisam, ali kako je krenulo, licilo mi je na to...

Nego koliko kosta konj? Da li je onda pametno da ga ukradem? I gde da ga ostavim onda kada udjem u grad? Recite mi nesto vise o tome?

Thoromira ne treba da prebijes vec da ga vratis na pravi put, tj. ima dobar quest vezan za njega i na kraju se dobije i fin mac. Inace ja se jos muvam po Ciirodilu i nadjoh samo jedan quest jel ih ima jos i jos nesto kako radi ono sa ubedjivanjem onih npc-ova i gde ja mogu da vidim njegovo trenutno raspolozenje prema meni

Poslednja izmena:
joriq je napisao(la):

Bacis magiju Soultrap na onoga sa kim se bijes i kada ga ubijes njegova dsha ode u soul gem koji posedujes. Kasnije taj soulgem koristis za enhanchment itema.

@toxic
ma nisam, kad ga napakujem ne krece se uopste

@spirit
vidis, vidis, imam prikacen joystick, probacu to cim dodjem s'posla. hvala!

@zulu
smatraj da si resio problem ;)

Sto se tice Thoromira, kod tog questa sam video da je najbolje ostaviti difficulty na normali. Ja bio pametan pa pomerio da bude malo vise hard, a kad su me sastavili par loada za redom, pauzu sam napravio da ispusim pljugu :D

Nazad
Vrh Dno