Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

joriq je napisao(la):
A jos niko da mi objasni kako da soul gem-om uhvatim neku dushu, i onda time pojacam oruzje ili oklop (ako sam dobro shvatio).

I ja molim da nam neko ovo objasni...imam neki mac sa bonusima, jednom sam uspeo da upotrebim neki soul kamencic na njemu i to je to...?! To mi nista nije jasno...?

Milan82bh je napisao(la):
Kada zatvoris kapiju za Oblivion u Kvatch-u moci ces da udjes u grad i da potrazis Martina(sina Uriela Septima). Njega posle odvedes Jauffre-u i tamo ce biti malo makljanja i onda ce ti on reci da mozes da uzmes bilo kog konja koji se trenutno nalazi u Stable-u. ;)
Mozes jos na prvom koraku ovog questa da dobijes konja - cim mu predas amulet of the kings - reci ce ti da popricas sa dva tipa u donjoj prostoriji i jedan od njih ce ti ponuditi da uzmes njegovog konja kao pomoc.

malo je glupo sto ne mozes da mlatis macem ( strelom, magijom) sa konja. putovao sam kroz neke planine (desno gore na mapi) i svakih je8enih 10 metara naletim na vuka. i onda... sidji sa konja, utepaj vuka, popni se na konja... sidji sa konja, utepaj vuka, popni se na konja... moglo je to malo bolje da se resi, ovako je malo dosadno. jel ima neko neki hint kako ovo da se izbegne a da se ne propusti uzivanje u prirodi?

Kako da znam sta treba da se uradi u kom questu tj. da se podsetim....bez obzira da li je main ili sekundarni quest?

tab pa kliknesh na kompas dole desno ispod inventara i onda klik na pretposlednju ikonu desno dole :) tu se nalaze mape i informacije o questovima...

Sto se tice level-ovanja: treba napredovati ukupno 10 puta u nekim od primarnih skilova (npr. 4x blade, 3x heavy armor, 1x block, 2x athletics - ili dakle bilo koja kombinacija koja daje 10 za zbir, samo je bitno da napredujete u primarnim skilovima) da bi presli na sledeci level. Napredovanje u questovima ili sekundarnim skilovima ne utice na level-ovanje.

Daj ljudi, aj pomozite, kako da aktiviram sekundarne questove? Da li treaba da prisluskujem konverzacije drugih likova ili tako nesto? Gledao sam onaj 21min Oblivion gameplay i tamo lik slusao dva NPC-a sta pricaju i odma dobio quest. U cemu je caka?

Pa dobijas sekundarne kvestove tako sto pricas sa NPCjevima.

Lm, ne znam ako znate (mrzi me da citam ceo thread) da moze "native" da se ukljuci pokazivanje FPS-a u Oblivionu tako sto se kuca tdt u konzoli :)

Poslednja izmena:
Questovi ce ti se aktivirati kada ti se otvori novi topic-tema za pricu sa mestanima, ili ljudima koji te momentalno okruzuju. Nemoj da jurcas grlom kroz jagode, nego se prosetaj kroz grad, slusaj sta ljudi pricaju, interesuj se i dobices sekundardne questove.

Jos jednom apelujem da nam se objasni manevrisanje sa soul gemovima ako neko zna, hvala.

Ljudi, gde mi se dede konj?? Uzeo sam sharenog konja od onog fratra, jedno vreme me je sluzio, a sad nemam pojma gde je nestao. Mislim da kad sam ulazio u Imperial City da se pojavila poruka da mi je konj smesten negde, ali nemam pojma sad gde. Trazio sam u onoj stali ispred grada (kao i u svim stalama ispred drugih gradova) i nema ga ni u jednoj. Gde se smesta konj kad se udje u grad (btw, nisam siguran da je u Imperial City-ju)?

leksa je napisao(la):
Ljudi, gde mi se dede konj?? Uzeo sam sharenog konja od onog fratra, jedno vreme me je sluzio, a sad nemam pojma gde je nestao. Mislim da kad sam ulazio u Imperial City da se pojavila poruka da mi je konj smesten negde, ali nemam pojma sad gde. Trazio sam u onoj stali ispred grada (kao i u svim stalama ispred drugih gradova) i nema ga ni u jednoj. Gde se smesta konj kad se udje u grad (btw, nisam siguran da je u Imperial City-ju)?

Da nije u podzemnoj garazi?

:d

PavleB je napisao(la):
Jos jednom apelujem da nam se objasni manevrisanje sa soul gemovima ako neko zna, hvala.
Ako je ko u Morrowindu, onda baciš na nekog "soul trap" spell, i dok je pod dejstvom ubiješ ga. Onda sa tim gemom odeš kod mejdža da ti enchantuje šta 'oćeš...

Ja imam problem sa kretanjem pod vodom. Instalirao sam ove nove nvidia drajvere i od tog trenutka je vidljivost pod vodom svedena na minimum(sve mi je mutno). Jel neko zna kako to mogu da vratim na staro a da ne prelazim opet na stare drajvere.

klark je napisao(la):
Ja imam problem sa kretanjem pod vodom. Instalirao sam ove nove nvidia drajvere i od tog trenutka je vidljivost pod vodom svedena na minimum(sve mi je mutno). Jel neko zna kako to mogu da vratim na staro a da ne prelazim opet na stare drajvere.
Pa i treba da bude mutno jer si ti nekad zaronio. Sto se tice brzine kartica ja imam 6600GT i meni igra izgleda odlicno nije sve na maksimumu ali su sve opcije iskljucene, Video sam kako izgleda kod prijatelja na 6800gs i iskreno nisam primetio preveliku razliku.

Prvo: zaglavih se u main questu, dodjoh ovde da malo odmorim mozak.
Sad sam kod onih crvendacha, treba da povratim amulet, ali ili ja nesto lose radim ili je ovo hell dificulty!!! Necu da spoilujem, ali samo da napomenem da obavezno savujete pre ulaska u pecinu, ponavljam obavezno! Ja zamalo da sam morao da krenem new game, nije mi radio normalan save game osim quick save-a, i da nisam provalio onu foru sa "save Ime" u konzoli, sada bih morao ispocetka!

Sto se tice zahtevnosti, senke su ubedljivo najveci fps killer! Iako sam pod hypom ubedjivao sebe da je sve cool, ipak je napolju negde oko 20fps, sto je na nekom minimumu igrivosti. Znaci igra ne "leti", ali je svakako vrlo igriva na Bartonu 2600+, 1GB i 6600GT

leksa je napisao(la):

Konja ne mozes da jases u gradu. Kada iz grada kliknes na neko drugo mesto na mapi on ce otici konjem do tog mesta. Konj je uvek tu!

Da li sa povecanjem tezine igre brze se upgraduje level, jer na mom easy sam jos uvek na 1. levelu, a pomlatio sam ih brooka?!!

Da li sa povecanjem tezine igre brze se upgraduje level, jer na mom easy sam jos uvek na 1. levelu, a pomlatio sam ih brooka?!!

Ama nije ovo Diablo pa da samo picis kroz igru i raste ti level, ovde je fora malo drugacija! Vidi malo ranije, neko je lepo objasnio, moras primarne skillove da povecas za 10 ukupno, i nakon spavanja ces dobiti nivo! Znaci sve jedno je da li ces jedan glavni skil povecati za 10, ili par njih da bude ukupno 10, ali ne vredi ako ti rastu nebitni skillovi, nista od levelovanja!
Zato je kod Moorovinda i Obliviona mnogo bitno koje skilove odaberes na pocetku

nije diablo?? sve vise i vise mi lici na diablo iz prvog lica :)

ajde sada kada je vecina nasla konja, divila se grafici, malo o igri da pricamo, utisci?

sto se mene tice, znam da je nesto pogresno kada je u rpg igri bitan frejm rejt, refleksi... i kada mora da se igra sa dve ruke :) al dobro, navikao sam na ol skool rpgove :)

oblivion jeste odlicna igra, ali je losa kao rpg, toliko :)

eternity je napisao(la):

Pazi samo koju si klasu izabrao, ako ne koristis neke od major skilova tesko ces napredovati (znaci mora ona kombinacija od 10 napredovanja major skilova da bi nabacio novi level, receno je vec gore... npr. 3xBlade, 3xBlock, 3xDestruction i recimo jos 1xAcrobatics - ili bilo koje druge kombinacije koje daju 10), i zeznuces se ko ja. Izabro sam Bladespell klasu (ili kako vec) i od spell klasa sam koristio samo destruction, dok Illusion, Allter... ima ih ukupno jos tri, nisam u opste koristio i eto ti vraga popio sam New Game :S: . Posle toga sam lepo kreiro custom klasu : Athletics, Destruction, Blade, Block, Heavy Armor, Acrobatics i Merchantile skilove. Znaci ono trcim do pecine, koristim destruction skill dok su daleko, koljem ih kad su blizu, branim se skakutajuci stitom i heavy armorom i posle prodam sve sto je ostalo iza pobijenih neprijatleja - i voila posle 4 sata igre sam 3 level :D, dok mi je za Bladespell trebalo 8h za drugi level.

Poslednja izmena:
Gde mogu da popravljam svoj zacarani mac?Gde da nadjem tog lika koji se time bavi?
Inace mi je malo bezveze to sto kad uzmem konja od onih fratara na brdu(posto im predam amulet a onaj mi ponudi konja) strazari i svi NPCovi kapiraju da sam lopov...strazi ne smem da se obratim, a ni da sidjem i ponovo uzjasem konja pred njima...UF.
Inace Martinu glas daje cini mi se Šon Bin- Boromir iz Gospodara Prstenova...hehe sto imam osecaj da ce da me ispali na kraju

E ljudi, gde da nadjem onog šefa "policije" u Brumi. Treba da mu kažem nešto da završim kvest, ali strelice nema na mapi, i njega nigde nema...

mLaki je napisao(la):
Pazi samo koju si klasu izabrao, ako ne koristis neke od major skilova tesko ces napredovati (znaci mora ona kombinacija od 10 napredovanja major skilova da bi nabacio novi level, receno je vec gore... npr. 3xBlade, 3xBlock, 3xDestruction i recimo jos 1xAcrobatics - ili bilo koje druge kombinacije koje daju 10), i zeznuces se ko ja. Izabro sam Bladespell klasu (ili kako vec) i od spell klasa sam koristio samo destruction, dok Illusion, Allter... ima ih ukupno jos tri, nisam u opste koristio i eto ti vraga popio sam New Game :S: . Posle toga sam lepo kreiro custom klasu : Athletics, Destruction, Blade, Block, Heavy Armor, Acrobatics i Merchantile skilove. Znaci ono trcim do pecine, koristim destruction skill dok su daleko, koljem ih kad su blizu, branim se skakutajuci stitom i heavy armorom i posle prodam sve sto je ostalo iza pobijenih neprijatleja - i voila posle 4 sata igre sam 3 level :D, dok mi je za Bladespell trebalo 8h za drugi level.

Hvala za ovo.S'obzirom da sam navikao na sistem napredovanja u Gothicu ovde mi je bilo problema.Ovo je dobro objasnjenje.

nex999 je napisao(la):
Inace mi je malo bezveze to sto kad uzmem konja od onih fratara na brdu(posto im predam amulet a onaj mi ponudi konja) strazari i svi NPCovi kapiraju da sam lopov...strazi ne smem da se obratim, a ni da sidjem i ponovo uzjasem konja pred njima...UF.

Uzeo si pogresnog konja. U staji imash tri konja a ti moras da uzmes pravog kojeg ces prepoznati po boji kursora - ako je crven, idi na sledeceg.

@nex999

U svakom Mages guildu imaš lika koji puni enchantovana oružja.

@byMaX

Jesi li siguran da si obeležio quest. Inače, lik je u zamku u Brumi u glavnom holu, tokom dana.

eternity je napisao(la):
Konja ne mozes da jases u gradu. Kada iz grada kliknes na neko drugo mesto na mapi on ce otici konjem do tog mesta. Konj je uvek tu!

Ma znam, problem je sto je konj ostao u nekom gradu (mislim Iperial City u cijoj stali ga nema), a ja sam u medjuvremenu bez konja, klikcuci tako na mapi od grada do grada pozavrsavao gomile questova i sad nemam pojma vise gde mi je konj ostao. Trazio sam ga po stalama ispred gradova ali nisam ga nasao. Ne znam dal' sam bas sve stale pretrazio. Dakle, pitanje je, kad konj pri ulasku u neki grad ostane ispred, gde ostane? Dal' stoji ispred neke kapije ili biva smesten u stalu?

@leksa: kad koristis mapu da putujes, konj te uvijek ceka ili direktno ispred kapije ili u stali pored (cini mi se da kad si u Brumi, konj je u stali). Najbolje je da vidis imas li ti konja uopste ili ti je nastradao u medjuvremenu (ima nekih "bezobraznih" neprijatelja, ne napadaju tebe, nego konja :) ): idi pomocu mape do nekog mjesta na mapi (ne grada, nego npr. neke pecine ili neceg slicnog sto si vec pronasao), pa ako ti je konj pored tebe, imas ga, a ako nije, vise ga nemas. U slucaju da je ovo drugo, idi do Brume i kupi konja u stali ispred grada za 500 gold-a, mislim da nema nigdje jeftinije.

Poslednja izmena:
DusaN je napisao(la):
nije diablo?? sve vise i vise mi lici na diablo iz prvog lica :)

ajde sada kada je vecina nasla konja, divila se grafici, malo o igri da pricamo, utisci?
sto se mene tice, znam da je nesto pogresno kada je u rpg igri bitan frejm rejt, refleksi... i kada mora da se igra sa dve ruke :) al dobro, navikao sam na ol skool rpgove :)
oblivion jeste odlicna igra, ali je losa kao rpg, toliko :)

Ne bih se slozio. Frejm rejt je bitan samo zbog igrivosti... Bilo koja igra da je ovako zahtevna u odnosu na standardne masine svog vremena izazvala bi iste rasprave.
Refleksi? Meni se cini da su skoro nebitni, nije ovo doom da te neko nafiluje za 30 sec i nema te. Dobro ima kliktanja, ali borbe uzimaju max 20% igre (bar ako igras kolko-tolko inteligentno)

Ako te igra podseca na Diabla, nisi se dovoljno uziveo u ulogu, ovo je mnogo vise od trci u grad po quest trci pod zemlju da namlatis jos koju hiljadu gamadi, i onda rekurzija....

Od svih igara koje sam igrao TES, posedno ova poslednja dva, mi daju nablizi osecaj pravim live RPG-ovima.... (kojih sam isto dosta odigrao)

Nazad
Vrh Dno