Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Sta se desi kad pokusas da sejvujes?Na celom ovom tredu mozda je samo dva tri puta bilo reci o tek ponekom losem sejvu(koji nece kasnije da se ucita, al zato postoji .bak fajl koji je u sustini bekap prethodnog...)...ovo kod tebe je izgleda izuzetak?

Pa nista se ne desi, u tome je fora. Quicksave ili save, ne saveuje mi, tj ne ispise vreme sejva i sejv ne postoji u loadu.

Prvi put cujem za tvoj slucaj. Si siguran da ti se nije napunila particija (gde ti je igra instalirana) slucajno? :)

Ako ti smatras da 50Gb free je napunjeno... :)

Poslednja izmena:
Ali Save folder je na Windows particiji,mozda tamo nemas dovoljno mesta.

X:\Documents and Settings\korisnicko_ime\My Documents\My Games\Oblivion\

Poslednja izmena:
Dobro... pitam samo. Nemam pojma koliko imas slobodnog mesta na disku. Ja, na primer, imam hard od 40GB i malo slobodnog mesta... Imao sam do skora 1800+ save gameova od Obliviona, a svaki save = 3MB. Posle sam ih pobrisao i ostavio samo 3 poslednja. :) Razlog cestih sejvova je bio taj sto me strasno smara kad se desi neko ****** pa moram da ucitavam ko-zna-koju sad poziciju i da razmisljam dokle sam tu konkretno stao i koje questove cu morati ponovo da prelazim. A i par puta sam i sam imao lose sejvove - prilikom loadovanja pozicije iscrtaju mi se samo kojekakvi poligoni pa moram load prethodne poz. Patch mi je v1.1.511.

EDIT:
Da, zaboravih da su save-ovi na Win particiji u My Documents-u. :)

Poslednja izmena:
OT: Ne mora da znaci, vecina nas drzi My Documents na nesistemskoj particiji.

Oblivion mi je u C:\Games\Oblivion, save u My Documents. Imao sam dva sejva i probao sam treci da uradim i nece. Probao Quicksave, nije se overwriteovao preko starog. Izbrisao sam ta dva sejva i probao Save i Quicksave. Otisao na Load i nema nicega. Popi*deo i obrisao Oblivion i sada ponovo sam ga stavio....

Ja pored quicksave-a imam samo dva dodatna prava save-a, ciji redosled obrcem na nekih sat vremena igre... Super sljaka, i do sada me spasilo gomilu puta, i meni ume da zezne quicksave da bude nemoguc normalan load.

Inace, preporuka za sve koji to ne znaju - desni click na ikonu MyDocuments, pa Move, pa promenite putanju MyDocuments dir-a na neku drugu particiju

Nasao sam nesto, ali to jos uvek ne resava problem:

Unable to make new saves
If the Tab key is pressed while entering a name during character creation, a problem may occur when the game goes to write a save to the save location. This is because the name of the character is included in the name of the save file used in Windows. This is most commonly a result of attempting to Alt-Tab out of the application during name entry. If this occurs, autosaves and quicksaves will continue to function correctly, but saves made through the menu will not. The issue will be fixed if the Tab is deleted when renaming the character before exiting the sewer at the end of the character generation.

The following may also be of assistance if the character has progressed beyond character generation:

The player name can be changed through the console by pressing the ` (tilde) key, and entering the following: player.SetActorFullName "Player Name" (where Player Name = the name of the character). Press RETURN, and then exit the console by pressing the tilde again.

Also, saves can be made through the console by pressing the ` (tilde) key, and entering the following: save filename (where filename = the name of the save that you would like to make). Press RETURN, and then exit the console by pressing the tilde again.

Izgleda da mi se pojavljuje ovaj bag nakon sto ubiju Uriel Septima. Ne radi mi quicksave, autosave ni save...

Resen problem uninstaliranja igrice i lomljenjem DVDa. Kad se sete da naprave nesto sto rade, nek mi onda jave pa cu igrati ;)

Dorry je potpuno u pravu. Trebaju da srede to i da obezbede da igra radi cakum pakum nakon što se on alt-tabuje, pokrene drugu igru, ode na internet par sati, sredi fotke u fotošopu, prebaci komp u stend-baj, četuje malo na MSN, sluša muziku svo to vreme i pusti poneki rendering u maxu. Kakav je to način da se nakon toga vrati u igru alt-tabom i da mu ne rade sejvovi. Ti programeri nas nisu dostojni dok sve to ne isprave. Polomimo svi svoje DVDove.

Da, svi poslusajte filipenka :D Mogu da resim problem, ali nemam nerve za to... I da, saznao sam u cemu je problem, ali mi je cudno kako druge igre rade normalno sa saveovima u My Documentsu...

Oblivion Expansion pack?

This is interesting. GameSpot spotted over at GameStop that GameStop had a listing for an Oblivion Expansion pack called, "the Knights of the White Stallion." The listing has since disappeared, but it was listed as being released on November 21st of this year and selling for twenty dollars. You can see a shot of this right over here:
oblivion_screen001.jpg

Poslednja izmena:
Ništavilo: Vitezovi Belog Pastuva!!!

Živela Bethesda i dabogda izbacili još 10 ekspanzija!

Cekaj bre,to ce izaci vec za 2 meseca?!Sjajno zaista.

Poslednja izmena:
Ajd pomagajte, ne mogu da verujem kakav sam tupan :D
Uspeo sam nekome da prodam trecu Mythic down knjigu, i sada ne mogu da nastavim glavni quest, posto mi onaj lik opet trazi na uvid. Ne znam kako sam uspeo takvu glupost da napravim, ali ajd sad, sto je najgore vratio sam se tamo gde je bio sastanak i shvatio da sam pokupio sve primerke. Gde da nadjem trecu knjigu, cetvrtu imam?

Ako neces bezveze da se patis nasisao sam na netu ljude koji su imali iste probleme.
Evo i resenje:
otvori konzolu sa tildom i kucaj
player.additem 00022B04 <== Mythic Dawn commentaries 1
player.additem 00022B05 <== Mythic Dawn commentaries 2
player.additem 00022B06 <== Mythic Dawn commentaries 3
player.additem 00022B07 <== Mythic Dawn commentaries 4

Upravo skidam Omega catalyste (6.7), jer mi sa ovim poslednjim 6.8 prilikom svake borbe izleće BSOD, sa porukom ati3duag.dll error. I to iz čista mira... Pre toga je sve radilo ok. Imam nekih 4 sata igre, i otkad sam ušao u onu "crvenu pećinu", samo BSOD. Probao sam load stare pozicije, otišao da radim neki drugi quest, i opet isto. Neki savet?

BTW, već sam je dva puta reinstalirao.

Poslednja izmena:
Upravo skidam Omega catalyste (6.7), jer mi sa ovim poslednjim 6.8 prilikom svake borbe izleće BSOD, sa porukom ati3duag.dll error. I to iz čista mira... Pre toga je sve radilo ok. Imam nekih 4 sata igre, i otkad sam ušao u onu "crvenu pećinu", samo BSOD. Probao sam load stare pozicije, otišao da radim neki drugi quest, i opet isto. Neki savet?

BTW, već sam je dva puta reinstalirao.

Meni nije davao BSOD sa 6.8 nego je igra izletala na desktop sa onom windows porukom... sa chuck patch-om sve je radilo ok, ali se čini kao da 6.7 daju bolje performanse. Bedak je što 6.7 ne može da se stavi na X1950 XTX, ne prepoznaje ga... (tj. može na silu, ali mi je onda karta prijavljena kao X1900). Oblivion i dalje neuporedivo bolje radi na X1950 XTX u odnosu na 7950GX2...

Evo da kucnem u drvo, igrao sam jedno 2 sata bez ikakvih problema. Ali sam svejedno odustao od Mythic Dawn pećine zasada... Pocepaše me k'o mače muškatlu :)

Neverovatno kako ovi newcomeri ne citaj pravila foruma, ccccc, nema piraterije, ma nema ni whispera...

Sto se tice Mehrune's Razor questa , preso sam ga, nije ni 1/10 tezak kako su opisali, rekose u SK da je negde frustrirajuce tezak, lol! Potamanio sam one placenike i vampire sa izuzetnom lakocom, quest je bio k'o setnja kroz park!

Sam bodez je kao sto su ga opisali, pravi 23 dmg na 125% (na mom 33 levelu), ubija jednim udarcem onako kako mu se cefne, tako sam naiso na Draemoru Xivilaia i Storm Atronacha, napadnem Xivilaia posle prvog udarca ovaj pao na zemlju dok sam Atronacha mlatio regularno dok nije popio patos. Jedino me zanima za cega sluze duse koje bodez pokupi, posle svakog instant killa na ekranu se ispise Mehrune claims this soul, X souls collected.

Ajmo voodoo, kad će ono o čemu si mi sinoć pričao, javno izvinjenje svima što si pljuvao Oblivion a na kraju shvatio da je najbolji? :D

Ajmo voodoo, kad će ono o čemu si mi sinoć pričao, javno izvinjenje svima što si pljuvao Oblivion a na kraju shvatio da je najbolji? :D

Eh,pa morao je da pocne sa 640,sad kad je podesio na 1024 vratio mu se vid i prica deluje nekako zanimljivije.:D

A i gejmplej je dosta bolji u 1024, da se ne lažemo :)

Pa jel nije? :)
Mislim realno, kako sam provalio da kartica isto gura i u 800 i u 1024, svanulo mi je :D

Vrh Dno