Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

posle duzeg twikovanja pomogla je promena musicenable=1 u =0 u oblivion.ini i nema vise seckanja:) ,doduse nema ni muzike:(

Ovaj thread prerasta u *******ciju...:S:

@baltazar
Kakva igra takav thread! :)

Poslednja izmena:
u startu je trebalo podeliti thread u vise frakcija...
jedan za odgovore na pitanja:"... zasto ne mogu da nosim heavy armour kada mi je merchantile skill na 10....", jedan za twaekovanje grafike, u cemu nam je jako pomogao gx-x i za to mu stvarno hvala :d, izgleda da je covek proveo sate i sate radeci na tweak-ovanju igre, i jedan thread za utiske o ovoj hype-ovanoj igri ;)

Da li se svima desava da svakih 15min. igranja izleti u Windows iz cista mira?
Procesor ne prelazi 43C a graficka 52C.

Inace, lose napajanje (300W) i doticni Oblivion su mi sredili staru graficku (Gigabyte 6600GT-agp) posle igranja od 10-ak sati.
i sad kada sam obe komponente zamenio sa Coolermasterom 430W i Gainward 6800GS isto se desava.
Igra ne samo sto izbaci u Windows, vec se sa vremena na vreme zaglupi, tako da samo restart pomaze.
Posle svega ovog doticna igra je izgubila draz i primamljivost (a da ne pricam o kilometrima izgubljenih zivaca).
Tek kada izadje pravi patch nastavicu da igram.
P.S. koga zmija ujede taj se i gustera boji.

Stanmar je napisao(la):
@baltazar
Kakva igra takav thread! :)

hehe ziva istina :D

samer je napisao(la):
Inace, lose napajanje (300W) i doticni Oblivion su mi sredili staru graficku (Gigabyte 6600GT-agp) posle igranja od 10-ak sati.
i sad kada sam obe komponente zamenio sa Coolermasterom 430W i Gainward 6800GS isto se desava.
Igra ne samo sto izbaci u Windows, vec se sa vremena na vreme zaglupi, tako da samo restart pomaze.
Posle svega ovog doticna igra je izgubila draz i primamljivost (a da ne pricam o kilometrima izgubljenih zivaca).
Tek kada izadje pravi patch nastavicu da igram.
P.S. koga zmija ujede taj se i gustera boji.

pa izasao je neki kao final patch(ne beta):http://www.worthdownloading.com/game.php?gid=1285 (kada kliknes na patch biraj treci link odozgo to je direktni prva dva ce te redirektovati na file front i sl.) mada ja neku razliku izmedju njega i beta patch-a nisam primetio mada bogami nikad nisam sastavio 10-ak sati igranja oblivion-a smori me mnogo ranije pa gasim

@samer:

problem je negde u tvom kucistu, a ne u oblivionu. Oblivion ima bug-ova ali nisu ti koji se tebi desavaju. Ko bi brate igrao igru da se svima desava sto i tebi i onom gore sto mu stalno ispada u windows. Formatirajte particije na kojima vam je windows, instalirajte windows XP SP1 (ne sp2) pa direcx, pa drajvere za plocu, pa za graficku, pa probajte onda.

Instalirao sam ponovo Windows cim sam uzeo novu graficku.
Prethodno formatirao particiju OS-a i sve ostalo odradio.
Ne verujem da je problem ni u memoriji- imam 1 Gb kingmaxa, ni u novom napajanju- Coolermaster od 430W, ni u novoj grafickoj-Gainward 6800GS.
Instalirao sam i Beta patch, pa opet nista.
vidim da postoji nekakav silver patch od 165Mb ali to jos nije oficijelni, pa me mrzi da ga skidam.
I sta dalje...

koja masina ? jesi klokovao nesto ? ako jesi jesi probao da skines oc ? (ukljucujuci i tajminge za memoriju). JEDINO kad mi je oblivion izletao na desktop je bilo kad mi je memorija bila zategnuta. Sve ostalo je radilo kako treba, ali oblivion je istrcavao. Olabavio sam malo tajminge i sve je radilo po celu noc bez problema. Probaj i to.

Imam NF8 Abit-a i Athlona 2800 (250x9) koji rade besprekorno u mom vlasnistvu vec skoro 2 godine.
I bez OC ispadi se desavaju.
Memorija je na 3-4-4-8.
I dalje mi nije jasno?

@samer

Probaj sa 81.98 drajverima.

Ne pomazu ni 81.98 ni 84.21 drajveri.

DOBRI LJUDI -POMAGAJTE!!!

Mislim da nije do drajvera, ali nije zgoreg probati.
Mada... dial-up...
Malo teze!

Ma o kakvim vi to bagovima i izletanjima pricate?!Da vas sram bude.Za oko 50 sati igranja nijednom mi nije izletela u win a bagovi koje sam primetio su minorni.Ko zna na sta vi imate...

Blago tebi gorane, neznas koji je to uzas kada ti pri krajnjoj zadubljenosti u igru i maximumu paznje igra izleti u Windows sa cuvenom error porukom.
Najblaze receno to kao kad u toku zestokog sex-a na vratima neko pozvoni - kad ono dosla komsinica od 120Kg dosla da pita: "radi li komsija tebi dobro kablovska".
Eeeeee muke su to.
Videcu sa ovim tzv. finalnim patch-em.

@samer de ti proveri sta se kod tebe desava u kompu,i za svaki slucaj pokusaj da nadjes drugu igru(oblivion na drugom mediju).

kako sljaka igrica sa npr. 512 rama,9550 grafikom i celeronom na 3.0?jel mogu da igram na nekom srednje nizom grafikom ili kako???hvala

Mislim da sam nasao problem.

Frequent Crashing possibly due to old system file
Some users may experience frequent crashing due to an older system file. These crashes may be attributed to the 'mpeg2dmx.ax' file. Simply renaming the file to "mpeg2dmx.ax.old" may correct this issue.

A uz to sam instalirao v1.1FinalEnglish patch (thanks @ilidan)
I sve radi OK vec 5-6 sati bez iskakanja u Windows.
Izgleda da je jedno od ta dva resilo problem.
Hvala narode za podrsku i savete.

Kolko mi se cini nista ispod 6600gt i 1g rama to je donja granica sve ispod ne vredi vizuelni dozivljaj same igre opada vrtoglavo a performanse slabo rastu.
Steta ovako nesto igrati bez svega na high.

Zli bokser je napisao(la):
kako sljaka igrica sa npr. 512 rama,9550 grafikom i celeronom na 3.0?jel mogu da igram na nekom srednje nizom grafikom ili kako???hvala

Dovoljno da pokrenes i da igras na najnizoj rezoluciji i setovanjima i da ti ponekad secne,ali moze da izgura igru.Otprilike to je minimum za neku igrivost.
Ja sam je na starom kompu 9550.p3 800mhz,384 rama pokrenuo i moglo je kako tako da se igra,mada je bilo mucno,tako da ces sa tim sigurmno moci da dobijes solidnu igrivost na minimumu.

Poslednja izmena:
odakle ste skidali ove oficialne pluginove? Nikako da nadjem prikladan sajt:smoke:
neznam jeli neko napisao prije mene ali evo vam fora za sve sa nvidia karticama.kod mene je igra poletjela posle ovoga

Make sure your video card drivers are up to date, then search
Google for the Coolbits registry tweak. Once you have it installed on your
system then go to Control Panel, Display, Settings, Advanced, then click on
your video card in there. Under "Performance & Quality" settings there should
be an option "Additional Direct3D Settings".

Under this heading is where you will find what you are looking for. The
ultimate tweak is right there: "Max Frames to Render Ahead." Change that from
3 to 0 and bam, apply it and you're set.

@ostro secivo
o tome je bilo reci na prvih 2-3 stranice ovoga thread-a !!!!
i nije unificirano za sve nVidia-e ;)

Vrh Dno