Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

@deedee:
molim, i drugi put.
@dule:
ovo izgleda obecavajuce
@dislocated:
provalio sam...stvarno genijalno...uostalom,k'o i sve u oblivionu.ponekad trazi i dosta vise od jedne sive celije,kakav je slucaj sa danasnjim igrama.

Da li je moguce da grand soul gem koji je petty ili common stavim u none, posto mi treba empty grand soul gem da nebudem vise vampir.

phoenix[illusio je napisao(la):
Da li je moguce da grand soul gem koji je petty ili common stavim u none, posto mi treba empty grand soul gem da nebudem vise vampir.

Ne mozes.Mozes samo da ga iskoristis

luka-d je napisao(la):
Kako pronaci ukradenu sliku u Chorrol-u,u zamku grofice? Sve smo pregledali ali nismo nasli ni jedan dokaz,a bez toga ne mozemo nikoga da optuzimo. POMAGAJTE!!!!!

Jedan ces naci kod jedne ribe sluzavke u sobi(ime poc... sa A..)A drugi je na tepihu u sobi za rucavanje

zvezdand je napisao(la):
Jedan ces naci kod jedne ribe sluzavke u sobi(ime poc... sa A..)A drugi je na tepihu u sobi za rucavanje

1.West tower (platno)
2.Soba od ribe (cini mi se da se zove Sanel (lectern na stolu))
3.Fleka na tepihu u dinning roomu!

@Agilni
Mislis skrenite paznju! Primljeno k' znanju, za ubuduce! :)

Pomoc

Pozdrav svima. Skoro sam naisao na ovu temu, citao vase utiske i jako se zagrejao da zaigram Oblivion. Znam da dosta kasnim za vama, ali ako neko moze da mi pomogne, bio bih vrlo zahvalan. Elem imam sledecu konfiguraciju: Barton2500, MB-Asus-NF2, VGA FX5600, 768Mb-ram-a. Kada igru smanjim na minimalnu rezoluciju i u video setings-u iskljucim sve efekte (ili smanjim na minimum) ne dobijam vise od 3-4 frejma (znaci potpuno ne-igrivo). Koliko sam citao i na slabijim grafickim kartama igra ide dosta bolje. Instalirani su najnoviji drajveri za graficku (84.43) i N-force drajveri (nForceWin2KXP 5.10), audio:Realtek-wdm_a373.exe, DX9c. Hvala u napred!

@Moon
Tvoja graficka je slaba jer je minimum 5900xt za oblivion, zato bolje ti je pokreni sa Oldblivionom igru(pogledaj postove iznad)

O da, najzad - deluje. I definitivno je najbolji "oldblivion_0.11t2"
Hvala!

Izasao je novi oficijelni dodatak za igru:
THIEVES DEN

The Thieves Den provides you with everything you need to outfit your stealth-based character for missions. Rediscover the legendary Dunbarrow Cove and the ancient pirate ship The Red Sabre. Dunbarrow Cove not only provides a home base to operate out of, you can purchase new vendors, trainers, and even an upgrade to your sleeping quarters with the loot from your heists.

-A fully detailed enviroment for your character to own and explore

-Free sleeping space: never pay for an inn again!

-Five upgrades for your lair

-Hire vendors designed especially for thieves, rogues, and assassins

-As you upgrade your lair new pirates will join your crew and provide you with income

-Over 45 new items

-15 new spells

ovo free sleeping space je ultra korisno, ja sam recimo spavao 34 puta, tacno kolko levela ima moj lik...da sam svaki put platio inn (a nisam , posto sam uvek bio clan neke guilde) utrosio bi oko 2000 zlatnika, stvarno strasna suma :D Kad su se malo slegle strasti - mogu da kazem da je igra ispala mnogo nekreativnija nego sto je iko ocekivao. Prosto bi me mrzelo da je igram ponovo :S:

Nego, je li neko instalirao koji mod?

Agilni je napisao(la):
E baš nam je drago zbog tebe :d

Pa dobro, majku mu, daj neki utisak!

BT-mod menja izgled inventara,sitnija slova,preglednije,omogucava da se vidi napredak u skillu u procentima,koliko je oruzje osteceno na glavnom ekranu da ne moras da ulazis u inventar,velicinu mape... uostalom:

• Increase the amount of the Inventory, Magic, Container(Looting), Repair and Alchemy Ingredients listings to 12 or higher

• Increased area to view Local and World Maps

• Increased area to view Quests and Journal

• Increased area to view Skills, Factions and Accomplishments

• Added percentage display to HP/MP/FA display

• Added Durability status under the Weapon Icon on the Main Hud

• Enabled and cleaned up Spell Effect durtation timers

• During Custom Class Creation, increased the size of the enterable name

• Mapped Arrow Keys to various Menu buttons

Evo malo i screenshotova:

Prilozi

• ScreenShot7.jpg
    ScreenShot7.jpg
    299.9 KB · Pregleda: 111
  • ScreenShot8.jpg
    ScreenShot8.jpg
    305.7 KB · Pregleda: 92
  • ScreenShot10.jpg
    ScreenShot10.jpg
    302.5 KB · Pregleda: 88
  • ScreenShot12.jpg
    ScreenShot12.jpg
    326.3 KB · Pregleda: 121
Imam instalirano preko 70 modova, od pocetka sam isao na sajtove koji su redovno objavljivali modove i skidao one koji su mi bili interesantni, sto preporucujem i ostalima. Nema razloga da strahujete od modova.

Evo linka ka najboljem mod sajtu za Oblivion http://www.tessource.net/files/

Na sajtu http://www.tessource.net/files/ imas linkove ka raznim kategorijama modova. Moraces da odes tamo i sam izaberes sta hoces. Svaki mod ima opis sta menja ili sta novo donosi u igru. Evo samo spiska kategorija i broj modova u njima.

OBLIVION

Buildings (148 files)

Cheats and God Items (48 files)

Companions (42 files)

Dungeons and Locations (38 files)

Gameplay Effects and Changes (507 files)

Guilds/Factions (15 files)

Hair and Face Models (53 files)

Items, Objects and Clothes (195 files)

Miscellaneous (374 files)

Models And Textures (193 files)

New Lands (7 files)

NPCs (63 files)

Official Plugins (5 files)

Quests And Adventures (32 files)

Races, Classes and Birthsigns (81 files)

Saved Games (164 files)

User Interfaces (46 files)

Utilities (55 files)

Weapons And Armour (310 files)

Total: 2376

Poslednja izmena:
Skoro nabavih OB,i citam ovaj tred ali nisam ga procitao celog pa ne znam sta ste na kraju zakljucili o ubrzanju framerate-a zbog povecanja AA pa evo kakva je situacija kod mene sa 2xAA dobijem malo veci framerate ,screenshot je iz frapsa Znaci nije mi bio ukljucen hdr pa se ukljucenjem AA izgasio HDR i povecao fr.Negde ima pad a negde porast fr-a.Prva slika je Bloom ,druga Bloom + AA ,trecu i cetvrtu sam okacio cisto da se vidi framerate i izmenjeni bloom ,na tredu nisam nasao ni jedan bloom mod koji lici na hdr pa evo koga zanima moje izmene(ciljao sam na to da ima onaj glow kao hdr :

[BlurShader]
fSunlightDimmer=0.2000
fSIEmmisiveMult=0.2000
fSISpecularMult=0.2000
fSkyBrightness=0.4000
fSunBrightness=0.0200
fAlphaAddExterior=0.2000
fAlphaAddInterior=0.2000
iBlurTexSize=256
fBlurRadius=0.0300
iNumBlurpasses=1
iBlendType=2
bUseBlurShader=1

Edit:Sad je poslednja bez 2XAA okacio sam pogresnu sliku :)

Prilozi

• OblivionAA 2005-05-30 04-36-03-59.JPG
    OblivionAA 2005-05-30 04-36-03-59.JPG
    91.1 KB · Pregleda: 95
  • Oblivion 2005-05-30 04-37-38-96.JPG
    Oblivion 2005-05-30 04-37-38-96.JPG
    145.7 KB · Pregleda: 75
  • Oblivion2AA 2005-05-30 04-18-04-46.JPG
    Oblivion2AA 2005-05-30 04-18-04-46.JPG
    105.8 KB · Pregleda: 76
  • Oblivion 2005-05-30 10-04-47-09.JPG
    Oblivion 2005-05-30 10-04-47-09.JPG
    92.1 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Imam problem ispada mi igra cestu win kad izadjem iz prodavnice,kad ubijem nekog itd. A sve to na 3200 venice, 1gb ram, x800gto turbo iceQ II 500/1000, da jedino da nije do na pajanja 360w chiftec.
Ako neko zana sta je, neka javi.
Jos sam i probao i niza setovanja i opet isto.

Poslednja izmena:
probaj da reinstaliras igru, ili se zezaj sa driverima :)
p.s.
do napajanja nije sigurno

@cvika
Ma nije do hardvera, vec softvera! Igra je puna kojekakvih bugova! Cackaj drivere!

meni koci na sekund dva i to uvek na istim mestima :mad:
athlon 64 3200+
6600gt
1gb ram
i danas stavio 550w napajanje i opet isto:wall:
nista overklokovano i sve dobro hladjeno.

a da probate dapromenite uticnicu na zidu ... mozda je do lose struje.... :trust:
mislim..... napajanje i kocenje u igri :wall:

Cuo sam da stize neka uvozna flasirana struja, i da igre na njoj ne koce!
Zna li ko cenu!? :)

gavra je napisao(la):
meni koci na sekund dva i to uvek na istim mestima :mad:
athlon 64 3200+
6600gt
1gb ram
i danas stavio 550w napajanje i opet isto:wall:
nista overklokovano i sve dobro hladjeno.

Koči zato što učitava objekte i ostalo. Takav je engine.

Vrh Dno