Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Da, Deadric ubedljivo. Jedino što sam zamenio je štit jer je Spell Breaker mnogo jaka džidža. Ostatak oklopa nosim neenčantovan, i kao takav pruža veću zaštitu od gomile drugih. Treba samo obratiti pažnju jer "Dremora" i "Deadric" oklopi i oružja izgledaju identično ali se razlikuju u kvalitetu. Btw, mnogo je jaka fora kad dostigneš master za "heavy armor" pa bilo koji heavy oklop prestane da te opterećuje u potpunosti.
Oružje? Deadric Longsword of Storm (onaj enčantovan sa "shock" magijom). Two-handed mačevi su najjače blade oružje ali se lako "potkači" saborac pa sam zbog toga prestao da ih koristim. Bitku za Brumu sam odigrao ponovo jer sam provalio da sam nakupio 5000 zlatnika bounty-a zbog pobijenih saboraca. :d :d :d

Poslednja izmena:
jaksa je napisao(la):
Totalno je kul novac u igri zvati "dinari" :D
Hm da... zato ja u stvarnom zivotu novac zovem "zlatnici".
Mislim da je vreme da se skidam sa igara!

Secam 20kg knjiga sa sobom, reko daj da gvirnem dal ima nešto zanimljivo... Iznenadih se kad su skilovi počeli da mi skaču kako otvorim knjigu vezanu za određene materije... Eto, ko nije nek

Zveki je napisao(la):
Secam 20kg knjiga sa sobom, reko daj da gvirnem dal ima nešto zanimljivo... Iznenadih se kad su skilovi počeli da mi skaču kako otvorim knjigu vezanu za određene materije... Eto, ko nije nek

Da si ti meni živ i zdrav :D

Veruj mi, vredi pročitati i one koji ne dižu skilove - remek dela.

Kad smo već pomenuli knjige, u Tribunalu, ekspanziji Morrowinda, postojao je neki sporedni kvest u podzemlju, gde ti neki tupavi lik na kraju da knjigu, jer ne zna šta će sa njom. U knjizi je opisana neka otmica, gde je pisac veći deo imao džak preko glave, pa je opisivao mesta gde je uspeo da proviri. Jedino gde nije imao džak na glavi je bila prostorija iz koje je imao pogled na susednu u kojoj je bilo mnogo zlata. Naravno, priča je mnogo bolja. Eh, to zlato nikada nisam našao, ali me je mrzelo da tražim u celom Vvardenfellu kuću sa crvenim markerom iznad vrata... Sigurno je da zlato negde postoji, ali nisam bio lud.

Zašto ovo pišem? Pa čini mi se da ovakve stvari ipak pomalo nedostaju Oblivionu.

De ima da se nadje Cyrrodilic Brandy za onaj Sanguine kvest. Na pocetku sam gfa negde nasao po iscirko a sad se ubih trazeci kod svih krcmara ali jok.
Valjda najbolje cuvaju za sebe.

E upravo sam procitao "lusty argonian maid"...e ovo je stvarno blesavo
Pitanje za one koji su presli dark brotherhood: do koliko naraste infamy?Malo se tripujem, jer sam postao champ. a fame mi je 140...

vidis, tu si u pravu.Speechcraft mi treba, a ne mogu da ga poboljsam jer me svi gotive.A medvedi,krabe i minotauri nikako ne kapiraju viceve

ostres je napisao(la):
De ima da se nadje Cyrrodilic Brandy za onaj Sanguine kvest. Na pocetku sam gfa negde nasao po iscirko a sad se ubih trazeci kod svih krcmara ali jok.
Valjda najbolje cuvaju za sebe.
Ima ga u Mystic Emporium u Imperial City Market District.
Btw artefakt koji dobijash od Sanguine je mnogo, mnogo glup. Idealan za davanje Martinu za main quest, shto sam ja i uradio. :D

Nego, meni za Vaermina shrine treba black soul gem... Gde to da nadjem?

Ma popizdeo sam. Ona šugava grofica od koje treba da ćornem prsten spava čitave 2 sekunde, ali bukvalno, i nigde ne ostavlja prsten nego ga nađem na njoj. I kako da pobegnem kad me snimi posle pola sekude. Nemojte ništa da mi pričate, sam ću da provalim, nabošću je u šetnji. :d

E, da. Najviše mi se svidelo za sada ona misija kad treba da dođem na večeru da bacim onu magiju, hihi! :p

I kako se ulazi na glupi parti?

Glupi parti? To je najinteresantniji quest koji sam odigrao u bilo kojoj igri!

Nego, trebalo bi na ulazu u kuću da stoji tip sa kojim treba da popričaš. I igraj polako, pričaj sa svakim... Uživaj.

Da, samo sto moraju da te uhapse, a ja to nekako ne volim...

Ehm... parti je kvest za Dark Brotherhood, a to sa hapšenjem je Thieves guild. Još nam se nisi pridružio? :) Lopovi su bre gejovi, GrayFox je gay... mislim nije gay, ali je šonja :d Ma videćeš...

Kad sam krao za Thieves guild (upravo sam ga presao), nisam mnogo mario za strazu, posto mi je sneak prilicno slab, a od chameleona nista?! Cesto sam trcao pored njih i svih ostalih i bezao van grada, zatim sam platio onoj u Bravilu na S... da mi skine bounty i bese sve ok. Maximalan chameleon sa napitkom mi je oko 70-75% i opet su me svi videli?! Pa zar mora da bude 100% da bih mogao bez vecih problema da se sunjam (i kradem) neopazeno pored ljudi?

Poslednja izmena:
Moguć Spoiler!

Upravo sam provalio ono sa groficom i onim prstenom iz kovčežića. Neki su gore pričali da je bug ali uopšte nije. Isto nema veze kojim se putem dođe u njenu sobu. Lepo sam je pitao da li skida prsten a ona kaže da ga skida dok spava jer je kao "dama", a ispostavilo se da i nije baš dama nego lažovčina. Nikakav bug nje u pitanju nego gospođa grofica ne skida prsten svaki put, tj. u većini slučajeva ga ne skida, ali ga eventualno skine. Isto tako ne ide na spavanje odmah posle 11, jednom je došla da legne čitaviih 5 sekundi pre nego što se njen muž probudio pa su ustali zajedno. Vara ona grofa sto posto samo me je mrzelo da je pratim da vidim sa kim. I najbolji put do nenesobe jeste ne kroz tani prolaz (koji je nogo duži), nego straight in, samo idite normalnim putem jer je kraći a u oba slučaja će vam smetati malo stražar. Grof spava ko zaklan, a grofica se budi čim je pipneš (u 90% slučajeva).

Na ovu misiju mi je otišlo najviše vremena.

Shobe je napisao(la):
Kad sam krao za Thieves guild (upravo sam ga presao), nisam mnogo mario za strazu, posto mi je sneak prilicno slab, a od chameleona nista?! Cesto sam trcao pored njih i svih ostalih i bezao van grada, zatim sam platio onoj u Bravilu na S... da mi skine bounty i bese sve ok. Maximalan chameleon sa napitkom mi je oko 70-75% i opet su me svi videli?! Pa zar mora da bude 100% da bih mogao bez vecih problema da se sunjam (i kradem) neopazeno pored ljudi?

Jesi li pokusao da se izuješ dok se šunjaš? :)

Ne zezam se!

Shobe je napisao(la):
Mnogo zavisi i od sneak-a. Tek kada dostigneš 50, vrsta obuće prestaje da bude bitna. Meni su oba na 100 (i chameleon i sneak) ali opet kada bih ustao i počeo normalno da hodam, svi u okolini bi me čuli i samim tim znali gde sam.
Ponoviću, chameleon 100% (može se napraviti takva magija u "univerzitetu") + 50 sneak, i bilo čemu možeš da priđeš u po bela dana, spreda, na santimater a da te ne opazi, naravno u sneak modu. Ako neide, probaj nevidljivost (invisibility).

Objasnite mi kako se trenira!Na primer.Postao sam glavni u Magic gildu a i dalje ne mogu da treniram jer mi je vestina mala.

Zavisi šta. Ako govorimo o magijama, trening je najbolje obavljati sa magijama koje sam napraviš pri čemu obavezno staviš da ih primenjuješ na "self" i najmanjeg mogućeg kapaciteta kako bi mogao da imaš što veći broj ponavljanja pre nego što ti se isprazni "magica" kapacitet. Borbene veštine (blade, blunt, marksman, ... itd) moraš trenirati na živim protivnicima. Udaranje u predmete ne pomaže. Ako ti je lakše, možeš kupiti neku "summon" magiju (prizivanje demonskih bića) i trenirati na njima. Skill za oklope treniraš tako što nađeš neko slabo biće (krabu na primer) i puštaš da te udara.

Sve u svemu to je prilično dosadan, a dodao bih i nepotreban, posao jer ćeš kroz samu primenu nečega već dostići potreban nivo. A i igra nije preterano teška pa i ne moraš da budeš ne znam koliko jak da bi savladao bilo koji od kvestova.

Treba mi jedan hint...
Post sadrzhi detalje koji bi se mogli protumachiti kao SPOILERI.

Uradio sam ranije quest Canvas The Castle, onaj u kom je neko ukrao sliku od grofice u Chorrolu. Otkrio sam ko je ali je nisam ocinkario grofici (zapravo jesam, ali mi se nije svidela nagrada, chak se ni ne secam shta mi je dala, pa sam uchitao save i drugachije zavrshio quest), pa mi je ova rekla da ce mi naslikati neshto i da dodjem za tri nedelje po to... Mene je igra obavestila kada je proshlo tri nedelje, ali ja kad odem u castle te zhene tamo nema u svojim odajama i ne mogu da je nadem, a quest nema onaj pokazivach na kompasu koji svi imaju pa nemam pojma gde da idem da pokupim tu sliku... Zna neko?

Poslednja izmena:
delacroix je napisao(la):
Treba mi jedan hint...
Post sadrzhi detalje koji bi se mogli protumachiti kao SPOILERI.

Uradio sam ranije quest Canvas The Castle, onaj u kom je neko ukrao sliku od grofice u Chorrolu. Otkrio sam ko je ali je nisam ocinkario grofici (zapravo jesam, ali mi se nije svidela nagrada, chak se ni ne secam shta mi je dala, pa sam uchitao save i drugachije zavrshio quest), pa mi je ova rekla da ce mi naslikati neshto i da dodjem za tri nedelje po to... Mene je igra obavestila kada je proshlo tri nedelje, ali ja kad odem u castle te zhene tamo nema u svojim odajama i ne mogu da je nadem, a quest nema onaj pokazivach na kompasu koji svi imaju pa nemam pojma gde da idem da pokupim tu sliku... Zna neko?

isti problem sam imao i ja.Sacekaj do kasno u noc i usunjaj joj se u sobu( da te straza ne najuri), i ona je tu, spava.Bar je tako bilo kod mene.

@Agilni: Nisam :), probacu
@ganelon:Za sada nemam opciju da pravim takve magije :( (i ne verujem da cu skoro)

@shobe
Šta da se radi, koristi to što imaš. I 70-75% je prilično veliko. Izuj se, k'o što Agilni reče i nikako nemoj da trčiš dok si u sneak modu.
Iako ja baš i nisam neki pobornik treninga, možda će tebi to pomoći, bar za taj jedan skill ako ne ostalo. Napravi neku mini magiju za Illusion, treniraj ga dok ne dođeš na 100 pa ćeš moći da napraviš i chameleon 100%. Nevidljivost sam predložio zato što je manje zahtevna od kameleona. Ako si došao do univerziteta, napravi save pa se poigraj malo sa različitim varijantama snage i trajanja, jedne ili druge magije.

delacroix je napisao(la):
Ima ga u Mystic Emporium u Imperial City Market District.
Btw artefakt koji dobijash od Sanguine je mnogo, mnogo glup. Idealan za davanje Martinu za main quest, shto sam ja i uradio. :D

Nego, meni za Vaermina shrine treba black soul gem... Gde to da nadjem?
UPS ovo je pogreshna informacija, mislio sam na prodavnicu Guilded Carafe u Imperial city Market District. Sorry!

Zna li ko koji trgovac ima najvise kesa,neznam gde da utopim silnu robu od po6,7 holjada zlatnika?

Mislim da nema niko vise od 1200 zlatnika. To je ona riba sto je armorer u Market Districtu u Imperial City-u.

Ima onaj naspram Thoronira, sto prodaje knjige, cini mi se da se zove radnja First Edition, on ima 1700 (ali tek kad investiras ti 500 ako ti je dovoljno visok merchantile skill, inace do tada ima 1200).

Jel sam ja naleteo na bug ili ne, jer ja sve svoje utrapih majstoru u Anvilu koji mi popravlja oruzje i oklop, bez ogranicenja (iako pise da ima samo 1200 zlatnika).

Nazad
Vrh Dno