Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

fortes je napisao(la):
Inace jel zna neko ko je dublje zagazio u lopovluk :) neku isplatljivu kucu za orobljavanje.Opeljesio sam sve sto sam mogao u market district i sad bih da predjem na Elven Garden i Taloz Plazza,ali dve kuce koje sam slucajno izabrao nisu bile bas vredne truda.
Taj sam!:d
Nažalost, bilo koja "regularna" kuća ima, manje više, iste stvari. Na spratu nešto bolje, u podrumu obično klopa i travuljine ...
Šta znam, napravi turneju po zamkovima u svakom od gradova. Tu ti je gospoda ... znači nakit, lova, napitci, oružje i oklop. Sve na jednom mestu.
Da ne bude zabune, pričamo o čistom lopovluku u urbanim delovima. Prirodno da se u onim drevnim ruinama i Oblivion kapijama nalaze skupe stvari ali to je već druga priča.

EDIT:
E da, i radnje trgovaca u bilo kom od gradova nisu za zanemarivanje, ali ti to već znaš jel da? ;)

Poslednja izmena:
Naravno da pricamo o klasicnom lopovluku.To mi je trenutno najzanimljiviji segment igre,da spasilac Cyrodiil-a,Arch mag,Guildmaster fighters guilda,Grandchampion arene i vitez od svega i svacega :D preko dana,nocu skine svoj imperial dragon armor i svo oruzje ostavi u svojoj Waterfront kolibi,i onda orobljava smrdlive trgovce koji su njega tokom cele igre nipodostavali otkupljujuci mu krvlju stecenu robu za 50% prave vrednosti :mad:
Primetio sam da u svakom gradu postoji klasna podela i lepse i ruznije kuce pa sam mislio da ima znacajne razlike ako se orobljavaju oni iz vise klase.U zamkove sam upadao u thieves guild quest-ovima i nisam setao mnogo van quest-a,i pri tome kao i prilikom defence of bruma u mq od poginulih kapetana sam nabavio kljuceve od 4 ili 5 zamkova,pa cu verovatno onda da se bacim na njih.

byMaX je napisao(la):
Agilni, kako bi bilo da prvo uradim dobro delo za Cyrodil pa onda da predjem na tamnu stranu :) Ionako mi se custom klasa koju sam kreirao zove Jedi.
Bojane, tako se tešiš... To znači da si za smrtnu kaznu, a? :) Ako već kažete da su svi zaslužili, onda ok, ali tek kada završim osnovni kvest...
Hehe, pa i to sto kazes. Moram malo da se teshim :). Elem, ja sam prvo odradio sve u Fighters i Mages guildovima pa sam posle zavrshio glavni quest i zatim zavrshio prvo Dark brotherhood pa Theives guild i Arenu :).

Predjoh sve za oko nedelju dve... ahhhh Morrowinde nedostajesh mi :D.

@fortes
Mal' ne zaboravih. Obzirom da si već stigao dokle si stigao, gotovo sam siguran da ovo već znaš ali neće škoditi da pomenem. Obavezno upadaj noću i džepari sve što spava. Zanimljivo da i posluga ume da štekuje finu sumicu love u džepu; reda veličine par stotina zlatnika/osobi. Samo džeparenje šljaka i danju ali je nekako bolje kad su mirni i džonjaju. Lakše ide.
Shadow hide you! ;)

Hehe, meni je custom klasa Sivonja... Prvo što sam postao je tata u Areni :d

Darkovci imaju daleko najzanimljivije misije, i zbog toga treba prvo proći ostale gildove koji su ipak monotoni posle družine mračnih.

...i dalje niko ne zna gde je WC? :p

P.S. Za ulazak u darkere sam ofutio onog nevidljivog čarobnjaka (Mengele?) što je experimentisao nad stanovnicima sela (učinio ih sve nevidljivim). Naravno prvo sam njima pomogao, pa je, logično, matori platio za zlodela.

Poslednja izmena:
Mene su kontaktirali posle zavsetka Arene. Izgleda da je onaj zadnji Ork bio nevin. :d

:) jeste zapravo, nisi morao da ga ubijes, imas da resis kvest za njega i onda on preda titulu valjda, nisam siguran, nisam resio taj kvest za njega vec sam ga preklao LOL

Kad resis kvest za njega, on saznaje da je vampir i ne bori se u areni vec samo stoji i ceka da ga ubijes (smucio mu se zivot od kad je saznao)!

LOL, eto, nisam znao, kako se onda seljak bori po danu kad je vampir...bzvz...

Pa nije skroz vampir.

On je mislio da je njegov otac bio neki plemic i princ i svashta, i da potiche iz noble familije, a onda sazna da mu je otac bio vampir i da je on half vampire, to je ono shto ga baca u depresiju :)

@zveki
Daj pojasni koji se to nevidljivi charobnjak izhivljavao nad seljanima, quest zvuchi interesantno a ja ga josh nisam pronashao... ? :)

Poslednja izmena:
MOGUĆ SPOILER!!! : : : :

Ma čarobnjak je šonja, a i nije on taj koji je nevidljiv, nego seljani. Kvest nije ništa specijalno. Moraš jedino da opratiš pažnju na to da nisu samo seljani u tom kraju nevidljivi. Inače, selo se nalazi tačno severno od Imperial City-a.

Poslednja izmena:
Na quest sa nevidljivim carobnjakom sam i ja slucajno naisao vezbajuci cini mi se mysticism pomocu detect life magije. U jednom naselju severno od Imperial city-ja svi su nestali (postali nevidljivi). I pre mi se desavalo da naletim na nevidljive pacove u toj oblasti, ali sam to tada smatrao bugom, ali kada sam naleteo na nevidljivu ovcu u toru i coveka pored nje to je ipak bilo previse. Usao sam u Inn i tamo dobio pomenuti quest.

Poslednja izmena:
Ja provalio da nema nikog u gajbi i poceo da dekram klopu sa stola kad provalim nekog "predatora" pored mene... Jos se zacudim sto ne dize galamu sto kradem kad ono nevidljivi pas :d
Agilni je napisao(la):
91:48:09
Naravno, da skupim poslednju turu Nirnrootova sigurno neću uspeti, ako sam normalan, kao i quest sa nekim starim vinom. Ne znam ni koja im je poenta, osim nekog nabudženog potiona...
Sto se tice Nirnrootova samo setaj pored vode i nakupices ih se koliko hoces. Otprilike na svakih 200 metara obale blizu stena se nalazi po jedan. A ima ih i u saksijama u nekim kucama...

Heh, kao što rekoh za Nirnrootove (ne čitaš pažljivo), skupljam poslednju turu! Znači skupio sam 10+20+30... a od poslednje ture koja iznosi 40 sam skupio 31, tako da dobro znam gde ih je moguće naći. Kažem da bih lud bio da tražim do kraja.

Mislim, jel skupio uopšte neko sve???

da bi na kraju dobio napitak onaj ? Boze sacuvaj, garant cu da skupljam... LOL

Agilni je napisao(la):
Heh, kao što rekoh za Nirnrootove (ne čitaš pažljivo), skupljam poslednju turu! Znači skupio sam 10+20+30... a od poslednje ture koja iznosi 40 sam skupio 31, tako da dobro znam gde ih je moguće naći. Kažem da bih lud bio da tražim do kraja.

Mislim, jel skupio uopšte neko sve???

**** SPOILER ******
za vino

Kada nadjes vino za Sinderiona on ce te trenirati alhemiji na master nivou, tj. veci ili jednak nivo skila od 70. Vino se nalazi u podrumu castle skingrada, to su neke dve boce vina, prilicno skupe - oko 400.

***end spoiler***

Ja za oko 140 sati igranja skupih preko 120 nirnrootova. Ako ne koristite fast travel i idete oko reka ima da ih se naskupljate. Jos jedna dobra lokacija je mocvara severoistocno od Leyaviina

Stanmar je napisao(la):
Kad resis kvest za njega, on saznaje da je vampir i ne bori se u areni vec samo stoji i ceka da ga ubijes (smucio mu se zivot od kad je saznao)!
Ja sam mu resio kvest pa sam ga ubio u Areni. Nisam znao da ne moras da ga ubijes. :lupko:

Ma moras da ga ubijes!
Udjete u arenu, on dotrci do tebe i kaze ti nesto u smislu: "ne mogu da zivim sa ovom sramotom vise..... ne zasluzujem da zivim vise... molim te ubi me..." i tako stoji dok ga ne ubijes!!
"Two men enter, one man leave....Two men enter, one man leave...." :D

Three Minotaur Kings and one man enter, one man leave :d

Joooj, igram igru već dooosta dugo, i postajao sam malko da se smaram, ali onda sam kupio spell za Invisibility :D WOW kako je COOL!
Tek sad je igra postala zanimljiva, questovi se mnooogo lakše rešavaju, sve ide lakše! Čak sam skoro uradio quest igre... Bruka, igra je super, ali je taj quest za Kvatch i izbavljivanje naslednika trona, The Best.
Malo mi je sad lakše kad nisam više vampir, osećam se slobodnije, ne moram da pazim kad putujem, kad spavam, kad treba da jedem :) A opet imam dobrih skilova, nije mi potreban vampirizam, mada je bilo cool što sam bar probao...
Imam jednu preporuku ako vam treba konj, kupite ga kod Cheydinhall prodavca, ima extra brze konje!!! I što je još bolje, crn je :d ali bitno je da je vrlo brz. košta samo 5k gold
Uglavnom, igra je najbolja koju sam ikad igrao!
Pozzz

Ako vam treba konj, radite za Dark Brotherhood (po stoti put)... vremenom ćete dobiti Shadowmare, učestvuje u borbi (gazi), ne može biti ubijen, prebrz...

Jel neko provalio onog vuka koji se zove MOJO? Mota se po fighters guild-u, ne znam u kom gradu. Refleksno sam potegao claymore i zveknuo ga pa me je napao onaj "ružni" lik. :d

Koja je najefikasnija custom magija koju mogu da napravim? Mislim, da pravi OK štetu ali da malo troši magicu?

Šta treba da radim da se brzo penjem po nivoima? Sada sam samo 11 nivo i jako sporo ide. Pokušavam da "vežbam" na prazno ali kao da se skoro ništa ne dešava.

Gde vi to sve nalazite nirnroot-ove, ja za sada sam našao samo 12. Kao da imam nekog gremlina u igrici koji je pobrao sve pre mene. Tražim i tražim i ništa, ali nije realno da potrošim 100 sati tražeći ih.

Ja igram sa ORC-om. Koristim Dwarven Claymore, Heavy Raynmet of Valor (što sam dobio u areni), i Blades Helmet. A vi?
Koja je najbolja kombinacija?

Poslednja izmena:
Jel se nekome desava da u sred igre teksture pocinju da probijaju i onako trepere pa se usled toga cak na trenutke vidi i desktop !?
p.s. Ovo se desava ortaku a ja se secam da sam imao slicnih problema u morovindu !

Worf je napisao(la):
Ja igram sa ORC-om. Koristim Dwarven Claymore, Heavy Raynmet of Valor (što sam dobio u areni), i Blades Helmet. A vi?
Koja je najbolja kombinacija?
Daedric (Helmet, Boots, Greaves, Cuirass) i izgledam kao one spodobe koje nalazis iza kapije... :d
Samo stit i rukavice nisu daedric posto sam nasao bolje. :smoke:

Prilozi

• ScreenShot21.jpg
    ScreenShot21.jpg
    102.8 KB · Pregleda: 110
Vrh Dno