Šta je novo?

Oblivion samo sto nije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pojavio se ISO.
Ovaj je prilicno uverljiv, ako nije opet neko naduvavanje.

Click :crash:

Juce sam svratio do platoa i majstori mi rekli da ce sigurno dobiti, posto ima zainteresovanih ljudi. Kada. Ni oni sami ne znaju. Ne moze da se naruci preko njih. ******!!! :zgran:

Poslednja izmena:
(Moderator) Babysitter je napisao(la):
THIS IS REAL- NO MORE "IS THIS REAL" QUESTIONS!!
NO POSTING THE FOLLOWING:

* YES I'M DOWNLOADING!
* YES IT'S REAL!
* FINALLY!
* WHERE CAN I GET THIS?!
* OH SWEET LORD ONLY DOWNLOADING AT 438573985 K/SEC!!!
* I LOVE GOATS!!!!

Got it?

KEEP IT STRICT GAME DISCUSSION.

I know we're all happy and excited this title is nearly upon us, but if you need to express your joy, go yell outside or something.

:d
uze mi rech iz tastature :d :d

Poslednja izmena:
@Holy moderator Ji :Klanjanje
onda bi ovaj thread trebao da se ugasi jer je ostalo manje od 24h do izlaska igre - predizborna cutnja :d

sve je izspekulisano sto se spekulisati dalo u vezi Oblivion-a, ovaj thread nije ni potreban !!!
cim neko instalira igru neka otvori novu temu i ide u stiky :)

Vec je otvoren novi thread, ali je trenutno zakljucan, dok neko ne instalira i proba igru.

Samo batalite prichu o ISOima...

ti sa tvojim Pirate Station 2 nam nesto kazes :d

Eee, kako lepa slika. Bas bi voleo da sam na njegovom mestu, no dobro. Uskoro!!!

1 :p

Evo sta je lik napisao:

I got OB last night, and frankly, I am amazed. The forests are huge and beautifull, and the one town i have explored is very cool. I do have one question tho, after wandering for like 4 hours (real time), and killing stuff, im only level 2, I wantedd to know what level some other people are.

Poslednja izmena:
odlicna je slika, samo sto se lik bas nece naigrati na tom barebonu ROFL

Ima li neko nesto da kaze u vezi sa igrom a da to nije konstatacija kako je grafika ovakva, onakva itd. Pomislice neko malo manje upucen da je to njen jedini kvalitet. Iskreno, ***** mi se vise od tih prica i prica o masinama koje ce moci da pokrenu to "cudo".
Kuda ode ovaj svet kada RPG postavlja graficke standarde..cc..

marko81 je napisao(la):
To govori da svet ide u pravom smeru, kao i da se RPG žanr maksimalno pojačava tamo gde je bio najtanji - u grafici i interakciji sa okolinom, što još više doprinosi živosti. Oblivion, Gothic 3, možda čak i NWN 2 - sve će to uspostaviti nove standarde. Divna godina za RPG igre.

Kada je ovoliko hype-a u najavi izazvao neki RPG, ili kada se pričalo toliko o njima kao o igrama koje će doneti toliko novina - nikada! Uvek su bili negde na zapećku, uvek je bilo "biće verovatno dobra, ali..." a danas kompletna industrija čeka da se to izda. Čak Nvidia specijalno izdaje drajvere za Oblivion!!!

P.S. a igra nema multiplay, što samo govori o njenom uspehu :Klanjanje

Moram da popričam sa Pecom i Delimirom može li na bench jedna vest o izlasku Obliviona :d

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=10390

;)

edit: razmišljao sam da vest zaključim sa "videćemo da li će ATI smoći snage da oda priznanje veličini koju ova igra predstavlja i pođe koracima Nvidije i objavi specijalne drajvere", ali rekoh da ne preterujem :d

Poslednja izmena:
Ne kazem ja da je to sada nesto lose ali mislim da je to zanr koji se nikada nije previse oslanjao na sam izgled koliko na brojne druge kvalitete.
Opet se vracamo na vizuelne kvalitete. Toliko hype-a nikada nije izazvala nijedna rpg igra ranije, to je tacno, ali ovde je sav hype proistekao iz screenshot-ova, trailera i tih stvari koje ne bi trebale da budu nesto sto u prvom redu privlaci ljude ovakvim naslovima. Ja jedva cekam da igra izadje, imam i hardver koji moze to da pogura, ali razlika je sto mene interesuje prica i neki drugi elementi, ne bih se bunio ni da izgleda mnogo losije. Ovde rpg elemente niko ni ne pominje, sva prica se vrti oko vizuelnog dozivljaja i kukanja sto niko nece moci da ga dozivi u punom svom sjaju.
Ja se recimo uvek radije vracam Balduru ili Arkanumu pre nego NWN-u iako on nesumnjivo bolje izgleda od oba ova naslova (posebno Arcanuma).
Dakle, da zakljucim : lozenje proistice iz pogresnih razloga. Dzabe sve ako se igra svede na sminku.

marko81 je napisao(la):
Ima li neko nesto da kaze u vezi sa igrom a da to nije konstatacija kako je grafika ovakva, onakva itd. Pomislice neko malo manje upucen da je to njen jedini kvalitet. Iskreno, ***** mi se vise od tih prica i prica o masinama koje ce moci da pokrenu to "cudo".

The story of Oblivion is this: The emperor of Cyrodiil has been killed. The gates of Oblivion have been opened because of his death. It only opens when there isn't a rightful emperor on the throne. Before he dies, you are given the burden of the world. As the emperor spurts his last breath, he gives you the amulet of kings-a majestic artifact handed down the generations of kings. You are tasked with getting the amulet to the heir to the throne. The plot takes many twists and turns as it arcs into the climatic ending. For the first time in an Elder Scrolls game, the story is superbly easy to follow and mesmerizes you.

Also, a very handy fast travel has been added. To get across the huge landscape of Oblivion, this is a must have. Also horses have been added. There are at least 5 kinds of horses, each with their own stats. And who knows, maybe you will find the elusive unicorn?

Upravo onako kako sam i priželjkivao!

marko81 je napisao(la):

evo ja da podignem dva prsta... ja recimo ne ocekujem previse toga od obliviona kao rpg-a, kao sto nisam to ocekivao ni od kotora recimo, ali ako je posmatram kao jednu veeeeliku avanturu sa sjaaaaajnom grafikom onda cu je igrati sa velikim apetitom

btw ja sam oldschool po pitanju rpg-a, nemojte sad glavu da mi secete, dovoljno sto me je filip na vatri okretao :d

ToxiC je napisao(la):
@Filipneko
ala si je nakitio u opisu driver-a :d
p.s.
a za NWN2 imas pivo ;)
Kakvo pivo, rekao je "Oblivion, Gothic 3, možda čak i NWN 2" a ne "Oblivion, Gothic 3 i NWN 2" :d

Pa problem sa RPG elementima je što ipak to moramo da iskusimo da bismo znali kako će to sve ići, dok se grafika vidi na prvi pogled. Pored toga, veliki broj ljudi pre svega taj aspekat interesuje, da se ne lažemo.

filipenko je napisao(la):
... dok se grafika vidi na prvi pogled. Pored toga, veliki broj ljudi pre svega taj aspekat interesuje, da se ne lažemo.
pa da... i sama Bethesda je rekla da ce Oblivion biti primamljiv i za one koji nisu nikada igrali ES, pa ko "Maksim po diviziji" kud ce sta ce daj grafiku do panja :smash:
Pritome zaboravljajuci armije i armije tabla-igraca kojima je grafika na poslednjem mestu, i za takvu igru b-e-s-p-o-t-r-e-b-n-a

A u čemu je onda problem? Tebi grafika nije interesantna, pa onda ne obraćaj pažnju na nju. A ako ti je slaba mašina, spusti skroz detalje, ionako ti grafika nije interesantna :d

Mislim, ne shvatam konstataciju "zaboravljajuci armije i armije tabla-igraca kojima je grafika na poslednjem mestu", šta su oni to us*ali pa da se kaže da zaboravljaju nekoga.
P.S. igranje na tabli sux

A propo "zaboravljajuci... " aludirao sam na to da kada se pravi igra za siroke narodne mase, mora se napraviti neki kompormis, a to obicno bude losije po hard-core fanove, pa sta je bilo sa onim sencenjem... podigla se prasina....

u svakom slucaju sutra je vec igra instalirana.... sve ce se zaboraviti na prvi pogled prelepih pejzaza prostranih livada.... ;)

Koja je minimalna zahtevnost ovog cuda od igre.

raci je napisao(la):
Koja je minimalna zahtevnost ovog cuda od igre.
Recommended:

3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
1 GB System RAM
ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video card

Minimum System Requirements:

Windows XP
512MB System RAM
2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
128MB Direct3D compatible video card
and DirectX 9.0 compatible driver;
8x DVD-ROM drive
4.6 GB free hard disk space
DirectX 9.0c (included)
DirectX 8.1 compatible sound card
Keyboard, Mouse
Supported Video Card Chipsets:

ATI X1800 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
ATI x800 series
ATI x700 series
ATI x600 series
ATI Radeon 9800 series
ATI Radeon 9700 series
ATI Radeon 9600 series
ATI Radeon 9500 series
ATI Radeon 9000 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA GeForce 6800 series
NVIDIA GeForce FX series

Dobro sto (skoro) ispunjavam recomended - bice igranja obliviona, jedva cekam! :)

Od recomended sistema se niko nikad nije naigrao :D To je za stampu na kutiji i bolju prodaju ;)

ehhhh....u pravu si MrSa :)

Ja se samo nadam da ce igra biti teza od morrowinda

Recommended je obicno uradjen za neku normalnu rezoluciju sa high detaljima bez AA/AF.

ToxiC je napisao(la):
A propo "zaboravljajuci... " aludirao sam na to da kada se pravi igra za siroke narodne mase, mora se napraviti neki kompormis, a to obicno bude losije po hard-core fanove, pa sta je bilo sa onim sencenjem... podigla se prasina....

u svakom slucaju sutra je vec igra instalirana.... sve ce se zaboraviti na prvi pogled prelepih pejzaza prostranih livada.... ;)
Opet ne kapiram kakav će to gubitak osetit hardkor fanovi jer nema senčenja :d
Elem, zašto se mnogi lože da će je večeras - sutra imati kad se igra još nije pojavila? Sve to što se pojavljuje je ili neispravno ili su fake verzije.

nope,pojavila se,overi nforce.4um im trenutno ne radi,ali su mnogi tvrdili da su je igrali.
doduse,situacija na torrentima je katastrofalna.seedera nema,a leechera na stotine i svi stoje na 10%.
ja prognoziram da cu zaigrati do vikenda.

"This is the first time I've actually laid eyes on the game, aside from the previous batches of screenshots and video clips. We ran it on Dan's machine, since mine decided to start my week by crapping out on me. He has a Dell XPS Gen 4 with a GeForce 7800GTX, 3.4GHz P4, 2GB of PC3200 RAM and some SATA hard drives. It runs fast. Oblivion auto-detected the settings at Ultra High, albeit at 1024x768, with no anti-aliasing. Bethesda recently announced that the PC version of ES4 cannot have both HDR and AA, but it looked quite nice with just HDR. Load times are faster on the PC, but the visuals are about equal. The 360 version of Oblivion does both HDR and AA and runs natively at 1280x720. If you have a 360 and a video card that's less powerful than a 6800GT or Radeon X850, I would recommend getting the 360 version. As with Morrowind, Oblivion is a demanding game."

http://pc.ign.com/

:)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno