mnemonik je napisao(la):neko grli virtuelne, neko realne...
Toxic je napisao(la):Sto se tice Oblivion-a mislim da ce udariti pecat na razvoj RPG-a, i to je to, a da ce biti najbolja igra ikada to sumnjam, svakako da ce se govoriti o Oblivion-u dugo vremena posle, ali.... !!!
Ovo govorim kao veliki fan FRP/RPG zanra
Starac je napisao(la):Prije svega nema šanse da sve igre budu rađene po tom principu,a to i ne bi bila dobra ideja. Razloge sam naveo. Morrowind je igra,a igre moraju biti zabavne.
Molim? Priče su upravo najbolnija stavka tih igara. Nimalo ne podstiču gejmplej, naprotiv, to je jedna totalna papazjanija pretvaranja heroja u antiheroje i obrnuto, mutljavine događajima, gde nikad ne znaš šta se dešava. Posle nekog vremena sam potpuno prestao da se obazirem na priče koje su oni pričali, a upravo priči poklanjam veliku pažnju prilikom igranja svake igre. Sa druge strane u Morrowindu je priča fantastična, i zaista ne kapiram kako ne drži čoveka, osim ukoliko nisi krenuo da vrdaš sa strane i raiš sporedne questove u preteranim količinama, tako da si se totalno odvojio od glavne priče.starac je napisao(la):To su igre sa možda najbolje realiziranom pričom uopće. U tim igrama priča nije toliko bogata detaljima kao u Morrowindu,ali je toliko zarazna od početka,što je jako bitno,pa do samog kraja.To fali Morrowindu,a u RPG žanru je to najvažnije.
Čekaj malo, znači u Oblivionu se neće trčkarati jer ima predivnu grafiku, za razliku od Morrowinda? Ah, zašto lepo ne priznaš da ti se nije svidela grafika u Morrowindu i da je zato nisi igrao, umesto što ulazimo u priče o gejmpleju, igrivosti, priči...starac je napisao(la):Meni je Morrowind monoton baš zbog tog trčkaranja naokolo,a to je mnoge natjeralo da ga deinstaliraju. Oblivion ne bi trebao biti takav jer ima predivnu grafiku. Imat ćemo šta vidjeti dok lutamo...
Identično. Boli me uvo da skidam xy MB trejlera kad će cela igra da dođe za koji dan.Agilni je napisao(la):Zapravo, nijedan od ovih trailera odbrojavanja nisam, niti ću pogledati, to je kao mučenje, loženje.
Meni je donekle i krivo što je sa tehničke strane Oblivion ovako dobro urađen. U pitanju je ako ne definitivno najlepša i najraskošnija igra (mada bih uvek potpisao da jeste), a ono najlepša i najraskošnija igra na otvorenom prostoru. To će mnoge naterati da počnu da je igraju, ali će kad budu videli da se to igra malo drugačije nego kako su navikli sa jurišanjima da dođu ovde da smaraju kako igrivost nije na nivou, kako je igra dosadna i kako fizika nije lepo odrađena...Umesto da jednostavno priznaju da to nije igra za njih, kao što ja uvek priznam kad je neka vožnja ili neki sport u pitanju...Agilni je napisao(la):Svakako da neće biti najbolja igra ikada, garantujem da će 50% paljevina odustati ubrzo nakon početka igre, posto se trava ne iscrtava na većoj udaljenosti od 47 metara. Inače, nijedan RPG nije najbolja igra ikada... ne zvanično.
Bogme fizici se nema šta prigovoriti... eto u onom "20 minutes actual gameplay"-u, oni lanci na početku se odbijaju o zid like I've never seen before... :zgran:filipenko je napisao(la):To će mnoge naterati da počnu da je igraju, ali će kad budu videli da se to igra malo drugačije nego kako su navikli sa jurišanjima da dođu ovde da smaraju kako igrivost nije na nivou, kako je igra dosadna i kako fizika nije lepo odrađena...
Agilni je napisao(la):I sad si "baja"? Šta?
starac je napisao(la):To su igre sa možda najbolje realiziranom pričom uopće. U tim igrama priča nije toliko bogata detaljima kao u Morrowindu,ali je toliko zarazna od početka,što je jako bitno,pa do samog kraja.To fali Morrowindu,a u RPG žanru je to najvažnije.
gx-x je napisao(la):sta su ti sad LCD monitori skrivili ?ja nisam do sada video nikakav problem igrajuci se na jednom. Pa valjda je lakse podneti malo ghostinga nego 56hz TV i 720x540 rezoluciju ?
Takođe me ne zanimaju ove paljevine sto misle da će Oblivion biti igriv samo na 7800GTX.
Inače, nijedan RPG nije najbolja igra ikada... ne zvanično.
Izvini, ali očito imamo drastično različite kriterijumestarac je napisao(la):Priča je najbitniji element u svakom RPG-u i treba je ispričati na najbolji mogući način,prikazati i tehnički dotjerati do maksimuma. Treba je učiniti zanimljivom koliko je god to moguće. Toga jednostavno u Morrowindu nema,a jako mu fali. Da su barem to odradili približno kao ovi iz Blizzarda igra bi bila 50% zanimljivija. Pa pobogu nije simulacija u pitanju!
I baš to trčkaranje iz jednog grada u drugi,s jednog kraja na drugi,i ti nepotrebni questovi smaraju.Dakle nije u pitanju grafika! Diablo ima još goru grafiku ali ne smara.
FC sam prošao 6-7 puta samo zbog toga što je nelinearan,pa ti sad vidi koliko ja želim da Oblivion bude linearan!
Zavuci se negde i poštedi nas, bayo :beat:mnemonik je napisao(la):
filipenko je napisao(la):Jeretiče, gorećeš plamenom pravednika što će te u strašno carstvo Daedričkog gospodara Hircina poslati!
jeste.... diabloAgilni je napisao(la):Inače, nijedan RPG nije najbolja igra ikada... ne zvanično.
Ne bešenje, nego vatra :dG!!! je napisao(la):
Vanja je napisao(la):Ono što bi ja voleo da vidim u jednom RPG - u je mnogo maštovitije učenje i unapredjivanje borbe, od običnog smrtnika do prekaljenog borca koji zna mnoge kombo udarce poput princa iz persije.Sve ostalo u Morovindu je skoro savršeno. Čekam 20.03.06
filipenko je napisao(la):Izvini, ali očito imamo drastično različite kriterijume![]()
gx-x je napisao(la):@driver:
evo nista, ubijamo vreme okupljuajuci se po kucama i smejuci se PS2 naslovima :d
Pa jeste, ali to je ogroman dodatni napor. Zamisli sada da su još turali gomilu animacija u Morrowind ili radili dijaloge sa zvukom. Ipak je to bio početak 2002. godine, imaj razumevanja.starac je napisao(la):To nikako ne može umanjiti kvalitet i vrijednost igre. Ja tu ne vidim ništa loše i ofrlje,i to može samo uvući još dublje u igru.
Ne mislim da je priča u Morrowindu loša,niti sam to rekao! Meni se ne sviđa način na koji se ta priča otkriva. Sve mi je to bilo nekako monotono.
Ne, Diablo nije hack&slash, neko te je prevario :d A šta bi drugo bio? Meni je recimo Diablo totalno nezanimljiv jer nema priču niti kvestove, sve se svodi na "pobij sve što se mrda do bosa, uključujući i njega", i to u ekstremnom smislu. Multiplej je drugo. Ali kvestovi i priča u Diablu, mislim stvarnostarac je napisao(la):Diablo nije RPG? Pa šta je onda,hack&slash!? Pošto sadrži u sebi elemente RPG-a najbliži je tom žanru.
Ne govorim ja o Diablu kao o nekakavom primjeru kako bi se trebale praviti igre,nego velim da mi je on puno zanimljiviji baš zbog tog pristupa samoj priči i načinu na koji se rješavaju kvestovi.
Morrowind je po meni nedovršen proizvod i kao takav ima puno propusta,a Oblivion bi to sve trebao lijepo zaokružiti.
:Klanjanjegx-x je napisao(la):evo nista, ubijamo vreme okupljuajuci se po kucama i smejuci se PS2 naslovima
E toG!!! je napisao(la):
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari