Šta je novo?

Objektivi

Ma ljudi bre treba imati dovoljno interesantnih elemenata ya ubaciti u fov @11mm, jel ste vi bre svesni koliko je to!? :D

Pa upravo to ti kazem, cim se dvoumis izmedju 2 stvari koje nisu zamena jedno drugom, jasno je da ti 11mm i ne treba. Ja bih gledao 17mm tse i 200mm f2 :D

Čudno pitanje. Nameni u kojoj želim širi objektiv od 35mm, svetlosno bolji i kvalitetnije izrade... Za video i fotografiju ujedno naravno. Planiram i 50mm 1.4 ili 1.8, još nisam odlučio, a prajmove bi generalno trebalo uzimati u približno dvostrukim žižnim daljinama, tako da idealno bi bilo da sam uzeo Canon EF 24mm f/1.4L II, ali to je ipak objektiv od 1300e.

Tako da idem na 28mm/50mm/85mm kombinaciju za sad, fali mi pedesetica, nju ću uskoro da uzmem.

Jedino je steta, sto bar po meni, propustas najbolju ziznu daljinu. 35mm je dovoljno sirok da to svasta stane u kadar, a opet dovoljan da pravi plrtret, jer ne deformise toliko perspektivu. Ja imam 35mm/50mm/85mm ali najveci feo vremena na aparatu stoji 35mm, mislim da skoro sve mozes da uradis sa 35mm...

28mm je ok, ali nije bas to to, taman je toliko sire da se vidi na fotkama da si radio sa necim sirim nego sto je da kazemo normalno, ako me razumes!

^
Ja tek sad vidim koliko su tvoje fotke dobre nastale sa 35mm objektivom, sad kad imam 35mm, ima tu ili posla u obradi da se sredi deformacija ili mnogo vestine u radu, menio ovo drugo definitvno fali, ali zato je tu PS :D

Kad sam bio mladji (da, i to se desilo jednom u dalekoj istoriji :d ) preferirao sam 50mm, a sad, sto sam stariji sve vise preferiram 35mm kao normalac...

Moram da se pohvalim, napokon mi stigao objektiv iz Nemačke :)

Prilozi

• WP_20160305_16_02_47_Rich_LI.jpg
    WP_20160305_16_02_47_Rich_LI.jpg
    988.3 KB · Pregleda: 179
Te duvaljke su da oduvas prasinu sa objektiva ili tela aparata a ne za ciscenje senzora i slicno - pise lepo na pakovanju. Sa istima mozes samo uduvati prasinu na senzor :d

Te duvaljke su da oduvas prasinu sa objektiva ili tela aparata a ne za ciscenje senzora i slicno - pise lepo na pakovanju. Sa istima mozes samo uduvati prasinu na senzor :d
Da ne idem dalje u offtopic, no stvarno otkud ti ideja da sam duvao u senzor sa istom?

Idemo u offtopic, komentarisao sam jer si napisao da je neupotrebljivo, pa sam mislio da mislis na to. Za ono sto su namenjene duvaljke rade posao.

@Gizmo - koliko te je objektiv na kraju izasao ako nije tajna?

@dekius

Ne može sve, prioriteti :d

@Marti

Nemam pojma, poslao prodavac uz objektiv, ne bih ja uzimao ovo sigurno.

@N1tro

Nije tajna, ispalo me 700 evra ravno.

Idemo u offtopic, komentarisao sam jer si napisao da je neupotrebljivo, pa sam mislio da mislis na to. Za ono sto su namenjene duvaljke rade posao.

@Gizmo - koliko te je objektiv na kraju izasao ako nije tajna?
Da završimo :D. Mislio sam na ceo set jer je imao i štapiće za mokro čišćenje senzora, u šta nisam hteo da se upuštam.
Na kraju su samo meke četkice za spoljno čišćenje prašine imale svrhu, a duvaljka je bila baš slaba.

^
Dobra ti je ta kamera :p A objektiv si dobio za dzabe 700e...

Poslednja izmena:
@*******i Jek to ona kamera sto je meni obecan za jos 8 godina 346 dana?!

Da da to je ta :p Tad ce da bude tvoja bez brige to je navedeno u kupoprodajnom ugovoru :D

Poslednja izmena:
Gledam 85mm 1.8 usm.. i dalje sam na ubogom 1100D ali valjda se i to brzo promjeni. Znam da je prvenstveno portret staklo ali je meni "fetiš" nesto dalji izoliran subjekt ala ova fotografija:
https://portraiturebyjai.files.wordpress.com/2012/03/isa1.jpg

Pa mi sad pada na pamet i 50mm 1.4 ali.. nevermind. Kod mene ce biti malo blazi blur radi kropa ali mi je jako lijep bokeh. Enviej, kakva su iskustva.. kako se pokazao ? Na netu nisam nasao neke mane.

Zumiraj fotku 1.6 puta i taman ces da dobijes kadar koji ces moci uhvatiti sa istim objektivom na kropu. Sem toga jedina razlika ce biti to sto su senzori na FF ipak veci pa daju bolji IQ, ali sto se tice kadra i bokeh to ti je to :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sjajan je taj 85mm f1.8 čak i na crop-u. Jedino što nije za fotkanje u zatvorenom, jer na crop-u baš moraš da se odmakneš od subjekta, osim ako ne slikaš baš close-up portret.
Zašto ne nabaviš 50mm f1.8 za početak. Na crop-u je on isto odličan za to što hoćeš, a stvarno je jeftin.

85mm je odlican objektiv za svoju cenu. 50/1.4 bi zaobisao u sirokom luku, tako da ako hoces 50mm, uzmi novi stm.

Nazad
Vrh Dno