Šta je novo?

NWN2 site - zvanično

countdown1.jpg

:Klanjanje
kao na iglama sam :S:

Hehe, na torentima se pojavila neka verzija teška ~2.5 GB.
Ljudi krenuli da skidaju, i naravno ispostavi se da je fake. :D

Poslednja izmena:
Naravno. Sve sto se pojavi pre datuma izlaska je fake.

Tu i tamo može da se desi da se nešto pojavi par dana ranije u odnosu na zvanični datum izlaska ali to je sve ređe i ređe.
Lično, najverovatnije ću ipak sačekati da neko (Mamut, Extreme, neko treći) dobije original. Igra izlazi na punom DVD-u pa neće baš biti zahvalna za download. Svejedno neću propustiti da pazarim nešto ovakvo. ;)

Poslednja izmena:
@Doktor
Hihi, meni to liči da se neko malkice poigrao sa Photoshop-om. :)

naci na net-u sliku i preimenovati u nwn2konacnourukama :trust: ...

nego ... lepo smo se druzili ovijeh par meseci na ovom thread-u!
mislim da se u istom nema sta pametno reci za ubuduce shodno njegovom nazivu, te nebi bilo lose da se zakljuca!
cim nam u rukue stigne neki primerak igre, da otvorimo novi thread i da spikamo!!
ako se moder slaze da se ovaj zakljuca, ja sam za :wave:

Jes vala, dobro zboriš Toxic. Igra zvanično izlazi sutra pa je bezveze da naglabamo šta će, kako će i kada će.

Eto, i ovaj moj post. Čist suvišak. Potpuno nepotrebna stvar. Ma spam živi. :)

Yup, izgelda da je igra konacno izashla, pojavili su se prvi postovi na zvanicnom forumu koji zahteva CD-KEY za verifikaciju.

Inace, taj prvi patch koji se pojavio na dan release-a (ovo ozgleda postaje trend medju RPG-ovima ovih dana :trust:) izmedju ostalog donosi nekoliko novih Spell-ova i Feat-ova za Druide a trebalo bi da ukljucuje i dugo iscekivani DM Client.

New Druid Spells – Druids have been granted 9 new spells, one for each level. In addition, the feat Natural Spell has been added. Druids that take the Natural Spell feat may cast spells while Polymorphed or Wild Shaped.
• Level 1 - Foundation of Stone: This spell grants a target immunity to knockdown, but reduces their movement speed.
• Level 2 - Body of the Sun: The caster’s body emanates fire, burning nearby creatures.
• Level 3 – Jagged Tooth: This spell grants a targeted animal the Keen property on one of its natural weapons.
• Level 4 – Moonbolt: This spell creates a bolt of energy that deals strength damage to living creatures and knocks down undead, giving them penalties on attack rolls and saving throws.
• Level 5 – Rejuvenation Cocoon: The target of this spell becomes encased in a regenerative cocoon, where they are cured from poison and disease and regenerate health.
• Level 6 – Tortoise Shell: The caster gains a natural armor bonus of +6, plus an additional 1 per every three caster levels to a maximum of +9.
• Level 7 – Swamp Lung: This spell causes victims to fall prone for 1-6 rounds, during which time they can catch disease.
• Level 8 – Storm Avatar: This spell infuses the caster with the energy of a storm, making them immune to missiles, hasting them, and adding damage to their attacks
• Level 9 – Nature’s Avatar: This spell grants a targeted animal a series of very powerful buffs.

I šta je tu smešno. Da pogledamo za momenat ovu sliku:
10020007383_gr.jpg

i ti sad hoćeš mene da ubediš da taj lik držao istu ovu kutiju,
pod istim ovim uglom i da je isto tako totalno crna (praktično nemoguće).

A da ne govorimo o tome da nekim čudom ta kutija ne pravi senku na likovoj košulji i šaci.

LOL

ej spikom ce te zagaziti jos dve nedelje pa kad meni stigne ima se slikam i kazem "jesam vam rekao da imam" :d

Ma bre salio se doktor. Malo da prekratim vreme uz Photoshop.

Eto je CloneDVD verzija.

Igra je dobila 8.6 na gamespotu (Gameplay 8, Graphics 6, Sound 8, Value 10, Tilt 10).

Poslednja izmena:
prema nekim mini reviewovima po forumima, dosta je igraca zadovoljna igrom (pri tom ne mislim na n00bove vec neke manje vise hardcore rpg igrace)... u principu kazu da igra ima mesta na kojoj se prica grana, ali kada izaberes jedan od ta dva igra postaje dosta linearna...

... u principu kazu da igra ima mesta na kojoj se prica grana, ali kada izaberes jedan od ta dva igra postaje dosta linearna...

Još jedna stvar koja, bar mene lično, podseća na Kotor. Ovaj put na "keca". Tamo je postojla scena sa dark/light izborom na osnovu kojeg se radnja granala i dovodila do različitog ishoda.

da samo sto je mozda bilo tupavo naznacheno sta je dark a sta light... a i dark poene si dobijao tako sto uradis neki quest i onda trazish pare za njega, a ako ne trazish onda dobijes light... malo bzvze... hocu da dark ima posebne samo njemu dostupne questove :)

i sto je bzvz jos u kotoru i nwnu je sto i dijalozima ti se pojavljuju sve opcije moguce, onako u zagradma... bolje bi bilo da se taj diajlog ni ne pojavljuje kao opcija ako ti avatar nema karaktersitike da ih vidi uopste... ne znam da li sam dobro objasnio :) znachi pre dijaloga se uradi stats check pa onda na osnovu toga dobijas diajlog, a ne da dijalog bude svima isti... to mnogo donosi replay value-ujuju...

Kako se pojavljuju? Ti ako nemaš npr. dovoljan awareness ili inteligence nećeš ni videti opciju. Jedino za persuade uvek može, sa negarantovanim rezultatom.

Tačno tako. Opcije se pojavljuju/nepojavljuju u zavisnosti od načina na koji se lik, kojeg vodiš, razvija. Ali to su detalji koji na fini način određuju napredak kroz igru. Generalnih raskrsnica, koje dovode do jednog, ili drugog (ili trećeg), kraja igre nema puno. Kotor 1 je čak jedna od retkih igara koje uopšte i imaju alternativni završetak.
Nadam se da će ubaciti bar jedan u NWN2 (ako ne i više njih). To bi stvarno bilo lepo za videti.

Kako se pojavljuju? Ti ako nemaš npr. dovoljan awareness ili inteligence nećeš ni videti opciju. Jedino za persuade uvek može, sa negarantovanim rezultatom.

zar se ne pojavljuju u zagradama tipa [awareness], [persuade] i sl pa onda dijalog opcija? mozda sam nesto pobrkao...

zar se ne pojavljuju u zagradama tipa [awareness], [persuade] i sl pa onda dijalog opcija? mozda sam nesto pobrkao...
Pa to je poenta, ako ti se pojavi [awareness], znači da ti je odrađen stats ček i da si zato dobio tu opciju. Da nisi imao, ne bi je ni video. Ovo je sigurno ovako, pošto sam par puta eksperimentisao sa i bez nekih itema koji budže npr. inteligence i u dijalozima se pojavljivala, tj. nije pojavljivala ta opcija.

ne shvatam zasto se uopste polemise oko dialoga, pa to je bar u NWN-u uradjeno odlicno (i u KOTOR-u, ali ne volim SF RPG pa i ne pominjem) ;)

^
ma ne polemishe se, nego se eto malo razmenjuju utisKi

Pa to je poenta, ako ti se pojavi [awareness], znači da ti je odrađen stats ček i da si zato dobio tu opciju. Da nisi imao, ne bi je ni video. Ovo je sigurno ovako, pošto sam par puta eksperimentisao sa i bez nekih itema koji budže npr. inteligence i u dijalozima se pojavljivala, tj. nije pojavljivala ta opcija.

meni je tupavo sto se pojavljuje to upozorenje sta je awareness sta je persuade sta je intelligence, sta je haggle i sl...

dijalozi su extra kada po njihovom sadrzaju procenish koliko ti je lik sposoban za to a ne da ti se crta sta su mu mogucnost a sta ne :)

Well my first impressions are as follows:
Tomorrow when I get the call from EBgames that my preorder is availabul I am going to tell them I no longer wish to purchase it.

I love NWN but this one so far is really really bad. I should of known to stay away from it since BioWare had nothing to do with it. Its just a marketing thing and they took their product to make some more cash it seems.

The controlls are messy (bad invitory and equipment system....maybe they will change it with a patch, the spell books and crafting is just as bad), the story is very linary and to be frank the graphics was not what I was hoping for. Maybe I just need an upgrade...but anyways.

The game is disapointing so far. I will not stop playing though, I will give it a chance but it looks grim.

Inače, ponovo se napunila :) Moraće da se proba.

Nazad
Vrh Dno