Šta je novo?

NWN2 site - zvanično

sto volim kad ovi biseri pricaju lose o igri, a nisu ni igrali...btw, 20 hours to go...

Pročitaj ponovo. Čovek kaže da je razočaran i da će da otkaže rezervaciju na Ebay-u, iz čega se sasvim lako može zaključiti da je probao narodnu verziju. Ne dopada mi se to što tvrdi za kontrole, a za grafiku je već iz rivjuova i slika jasno da ne treba previše očekivati. Nadam se da je priča na nivou Hordes of the Underdarka, onda sve ostalo može da bude na NWN1 nivou što se mene tiče :)

ej bre Filipe, od silnih novinarskih rewiev-a po stranim site-ovima gde je NWN2 jedino na Gamespotu (cini mi se) dobio najmanju ocenu od citavih 8.5 na ostalim siteovima 9 i vise ...
worthplaying - 9/10, videogames.yahoo - 4/5, gamesradar - 9/10 ... ti nadjes nekog debila da quotujues koji ne zna ni da objasni zasto mu se ne svidja NWN2, te iz istog iznosi svoje/subjektivne ocene :zgran:
kaze da mu se ne svidjaju kontrole - na ovo nemam komentar, jednostavno se vremenom naviknes
kaze da mu je los inventory - ne bih rekao po tonama shotki i avi-ja koje sam pregledao na net-u
kaze da mu je spellbook i crafting BAD, jel izneo cinjenicu na osnovu cega je to loopio li se jednostavno gospodinu na prvi pogled nesvidja
kaze da je prica linearna - jel odigrao do kraja :trust:
a na poslednji njegov komentar da mu grafika nije kao sto je ocekivao - neka uzme konzolu i neka se divi grafici a u medjuvremenu mi ocekujemo jedan primerak NWN-a 2 ;)

svasta, ja bash prochitah tonu foruma koji nisu prijateljski nastrojeni prema nwn1 a ni kotoru, i svi u principu kaza da igru veoma vredi odigrati.. e sad kada to kazu likovi koji su za neke ovde true hard core rpg geekovi koji gledaju ikonice, ono sto je napisao neki tamo meni lichno nema nikakvog uticaja... ali posto je onaj sto stalno puni odradio svoje ce vecheras da probamo pa da opletemo po topiku, kao sto se od nas i ochekuje :d

Nikakav konkretan argument ja nisam našao u kukanju tog lika. Ne sviđa mu se mnogo toga ali uopšte ne govori zbog čega. Svašta.

Za mene je ta igra previshe zahtevna :D @*$& ga ipak imam samo 9550 GE :) Instalirao sam je juche i posle 20 minuta kad je krenula da secka smorio sam se i ugasio :D NFS carbon isto tako :D sto znaci da ako uskoro ne kupim novu graficku , mocicu da igram samo FM2007 :D

hehe 2 sata pauze,ajde priznaj DaPimp koliko si pm-ova dobio za to vreme ;)

Well my first impressions are as follows:
Tomorrow when I get the call from EBgames that my preorder is availabul I am going to tell them I no longer wish to purchase it.

I love NWN but this one so far is really really bad. I should of known to stay away from it since BioWare had nothing to do with it. Its just a marketing thing and they took their product to make some more cash it seems.

The controlls are messy (bad invitory and equipment system....maybe they will change it with a patch, the spell books and crafting is just as bad), the story is very linary and to be frank the graphics was not what I was hoping for. Maybe I just need an upgrade...but anyways.

The game is disapointing so far. I will not stop playing though, I will give it a chance but it looks grim.

Svasta!!!! Jedino me me kopka ovo oko Biowera. Pa njihove najbolje igre uradili su likovi koji su sada u Obsidianu. Mislim na Baldur's gate a ako cemo iskreno NWN nije bio losa igra ali nije bio ni bogzna kako dobra. Verujem da ce ovaj deo biti daleko bolji. Uz to u ekipi su i ljudi koji su radili na Fallout-u. Mislim da su ovde dva imena kljucna Chriss Avalon i J.E. Sawyer. Kada su njih dvojica u timu treba se nadati necem veoma dobrom.

Koliko sam ja shvatio situaciju sa zvanicnih foruma, igra je bez patch-a u ocajnom stanju. Izuzetno je neoptimizovana i ima velike probleme sa kontrolama i kamerom izmedju ostalog. E sad, stvar je u tome sto patch za sada moze samo da se skine preko "Update" opcije, tj. josh uvek nema stand-alone critical rebuild verzije.

Ovo i ne bi bio neki problem da nema jedno 10 razlicitih verzija igre (US, International, Limited Edition, Direct2Drive... itd.) a neke od njih odbijaju da se automatski patchuju i izbacuju link ka ovoj stranici gde josh uvek nema nishta. Plus, neki ljudi jednostavno nemaju kod kuce broadband pa nisu u stanju da skinu poveci patch od 89MB. Zato je dosta tih likova izfrustrirano pa nije ni cudo sto spamuju forume svakojakvim komentarima. :smash:

sa klonjiranom verzijom patch radi ok :)

Pojavila se verzija na 2 DVDa. Da li neko zna sta je to>????? Da nije na jednom Tool set?????

Poslednja izmena:
Konacno sam dobio igru. Ide na 2 DVDa. Verzija igre je 1.00. Za sada perfektno radi. Na mojoj masini AMD Athlon 64 3200 Venice, 1gb rama, ATI x1600 Pro 512 ddr, 160GB HDD, podesavanja su kao na slici. 1024x768 sa LOW detaljima, jer je na visim podesavanjima poprilicno zahtevna. Grafika je ok, dijalozi su strava (za sada nisam puno presao jer sam je dobio pre 2 sata). Izgubio sam samo 45 minuta pri kreiranju lika. Ima mali milion opcija.Ima 12 klasa i18 prestige klasa. Ubaceno je Deity i Background (proslost) koja jako utice na igru.

Ubacen je i Package. npr: izabere se Wizard Conjuction od 10 ponudjenih i sta pise:

A conjurer uses this magic to summon forth creatures and materials.
Prohibited School: Transmutation.

Meni u igri je strava odradjen. Jako lako se manipulise sa njim. Mapa je ok. Ima 3 moda. Journal i quest log su slicni prvom delu, samo sto je ovde sve nasminkano do besvesti.

E da, ono najbitnije. One kuknjave po forumima debila u vezi frustrirajuce kamere.
Postoji mogucnost za podesavanje 4 stanja kamere. E sada, ili ja nisam video ili uopste te opcije nema, da drzeci desno dugme misa mogu da usmeravam lika i da ga okrecem u svim pravcima.
Mada malo mi je zasmetalo sto toga nema, ali sam se navikao za pola minuta na novu kameru. Znaci levo dugme misa se drzi, pa se pojavi strelica i samo se pomera mis u svim pravcima i tako se upravlja sa likomkoji se krece, bez pritiskanja tipki na tastaturi, a kamera se rotira sa tipkama na tastaturi. Igra mi deluje i za ovih kratkih dva sata odlicno. Ucitavanja su jako brza. Pri promeni rezolucije i efekata, sve se jako brzo odradi. Nema drljanja po hardu. Esada. da li cete da otvarate novi topic, ili da se sve trpa ovde?????

Evo malo screenova iz igre:

Poslednja izmena:
Ako igra koristi neki od najnovijih InstallShield-a za instalaciju samo treba rasporediti fajlove (cabinet fajlove) kako treba po DVD-ovima i setup ce traziti CD2...

Nego imam jedno pitanje, da li cu opet morati da coravim i da citam tekst dijaloga od likova s kojim pricam ili su ovog puta svi dijalozi ispraceni sa voice overom?

Naravno da nisu ispraćeni Voice Overom. Par bitnijih dijaloga je propraćeno animacijama, dok je većina i dalje nema, kao i u kecu.
Za početak sam se iznervirao što počinjem još jedan RPG iz "našeg malog mista", i to na seoskom vašaru :d Igra je zahtevna za ono što nudi i radi gore od npr. Obliviona, iako se ne može meriti sa njim po kvalitetu prikaza (čisto iz perspektive broja frejmova). Kada je kamera u pitanju, njoj se nema šta zameriti što se tiče osmišljenosti kontrolisanja ili perspektive, već što je prelaz katastrofalan u tom smislu da se oseća popriličan stuttering kako se igrač kreće.
Sa druge strane, u pitanju je tipičan NWN sa starim dobrim lakim štivom :) Krenuo sam sa Sorcererom i mogu reći da mi se novine u inventaru dopadaju, posebno Quick Cast panel. Naplašiste me kojekakvim kreiranjima karaktera :) a tu je sve isto, samo što ima par novih klasa i nebitnih stvari, tipa biranja Boga za obožavanje i slično, što nema nikakvog uticaja na gejmplej. Dopada mi se ogroman broj klasa, kao i to što je kasnije moguće specijalizovati se u sklopu određene prestižne klase (npr. Sorcerer može da postane Red Dragon disciple), a da se to manifestuje po svim pitanjima, od izgleda, preko dostupnih čarolija do priče, a ne da je razlika između magova u pukom izboru čarolija.

Poslednja izmena:
Pa ne mogu da verujem, sad cu opet morati da coravim citajuci sitne dijaloge? E pa neces vala! Jedna od najvecih zamerki zbog kojega sam odustao od igranja prvog NWN-a je nedostatak voice overa. Ovo je neverovatan bezobrazluk.

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde igra skladisti fajl kada se eksportuje karakter?

I bilo bi lepo da neko objasni kako se moze podeliti ova igra na 2 DVD-a ali tako da prilikom instalacije trazi drugi. Vidim da se nesto malo prica o tome. Sto se toga tice, ocigledno je pocela era Double Layer igara - najnoviji Splinter Cell zauzima ni manje ni vise nego oko 8 giga!!!

ma najbolje da je za rpg najvaznije da li ima voice over...

ajde pricajte ima li kakvog vida nelinearnosti, resavanj ekvestova na vise nacina i slicne gluposti :d

Cim mi NWN2 dopadne saka, probacu da uradim konverziju, pa cim uspem, postovacu uputstvo.

Poslednja izmena:
Pa ne mogu da verujem, sad cu opet morati da coravim citajuci sitne dijaloge? E pa neces vala! Jedna od najvecih zamerki zbog kojega sam odustao od igranja prvog NWN-a je nedostatak voice overa. Ovo je neverovatan bezobrazluk.
Dobro de, preteruješ malo :) Nije ovo Oblivion :D

ma najbolje da je za rpg najvaznije da li ima voice over...

ajde pricajte ima li kakvog vida nelinearnosti, resavanj ekvestova na vise nacina i slicne gluposti :d
Pa...za sada, koliko sam igrao, u suštini nije ništa po tom pitanju izmenjeno u odnosu na prethodnika. Mada sam vrlo malo odmakao, možda će kasnije biti drugačije po tom pitanju. U suštini i dalje se mogu rešavati kvestovi na određenoj mapi manje-više proizvoljnim redosledom, a prilikom dijaloga su prisutne i dalje 3-4 tipične opcije ("da, gospodine, počastvovan sam što sarađujem sa vama", "*** u 3čku materinoo", "dobro, da pređemo na posao" i "ako biste dali malo više keša..." :) ) Sve u svemu nije loše, isto ko NWN. Mada arazumem™ otkud toliko interesovanje kod tebe za NWN, kad si predvodio pljuvanje po kecu i u svakom postu forsirao kako je Fallout dosta bolji :D

Jesi apdejtovao na 1.01?

Ne znam šta ispravlja ali i dalje se dešava da likovi ponekad "preskaču" po terenu ako se klikne na pogrešno mesto...
Ima li reči o standalone patchu? Ovaj auto apdejt nije baš handy...

Inače, igra deluje vrlo obećavajuće, ima fin šmek...

Nazad
Vrh Dno