Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

Kakve se performanse kartice otprilike očekuju i cena?
Pretpostavljam da će biti slične jačine kao GTX 570, odnosno između 7850 i 7870, a cena 200-230e.

75% od GTX680 za 45% cene. Ne zvuču loše.

Ako izadje znaci da se yeald smecarskog TSMC-a popravio...

GeForce GTX 650 and GTX 660 Final Specification, Full Kepler Line-up Detailed

zrjXz.png

http://videocardz.com/34769/geforce...al-specification-full-kepler-line-up-detailed

Kao i prosle godine i ove su sebi uskocili u grlo.
Kaljaju nivo u kome uziva GTX serija kao sinonim za snagu i moc .
Nije mi jasno zasto bar nisu stavili GTS ?!:S:
P.S.Kupis GTX-a i dobijes ovaj patrljak :D:smoke:

35b.jpg

Poslednja izmena:
Džepni primerak da možeš svuda da ga nosiš sa sobom :D

Evo citat nekog lika sa videocardz ..

"Bad performante for a GT"X" card from 650, I would have called it GTS."

Jos neki ljudi imaju isto misljenje :)

Tek ces da vidis razocaranje kad odvale cenu za taj GTX650.

A kad je to nVidiji bio problem da mlati sa oznakama i dovodi kupce u zabunu. Po nekoj logici označavanja GTX660Ti i vanila GTX660 bi trebalo da su slične kartice. U stvarnostije potpuno drugi čip a razlika u performansama će biti preko 20% često i preko 30%. Ma glupo je trošiti reči na nVidijin sistem označavanja uvek ima po neki biser.

Poslednja izmena:
Cena za GTX 650 je negde oko 100$ +
Koliko sam mogao da ispratim karta je tu izmedju 7750 i 7770 po performansama mada po Tomici blize 7750.
Nema jos neki zvanican review npr techpowerup i sl..

The GeForce GTX 650 graphics cards will be launched in the 100~125 EUR range.

The card will run good image quality setting at 1280x1024, but will perform mediocre at 1600x1200

Guru3D

GTX 650 je bukvalno izvlacenje maksimuma iz GK107 i sada vec lici na nesto :)
Cena mora dole, naravno.

GTX 650 je bukvalno izvlacenje maksimuma iz GK107 i sada vec lici na nesto :)
Cena mora dole, naravno.

U dobrom delu igara je slabija od 550Ti tako da meni lici samo na jos jedan promasaj.

Teško da će biti komrecijalni promašaj. Kupcima u ovom cenovnom rangu često je bitnije da na kutiji piše Đifors nego 10% performansi. Istorija je pokazla da nVidia bolje prodaje svoje kartice i kada su neznatno lošije po performansama od konkurencije.

Teško da će biti komrecijalni promašaj. Kupcima u ovom cenovnom rangu često je bitnije da na kutiji piše Đifors nego 10% performansi. Istorija je pokazla da nVidia bolje prodaje svoje kartice i kada su neznatno lošije po performansama od konkurencije.
Prodaju budalama koje se ne razumiju.
GTX650 jedva jaca od HD7750, dosta slabija od HD7770, cjene je tu negdje odprilike kao HD7770.

Zasto su oni koji se ne razumeju budale? Ljudi ce videti oznaku GTX650 i kupice je, a to sto je podvala to je druga stvar.

Ostaje jos samo da se vidi koliko ce zaceniti, pod kojim imenom i u kom obliku ce prodavati falicne GK106.

NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

Some reliable sources claim that GTX 650 Ti would be launched on October 9th, which is Tuesday. We are currently expecting two other cards based on Kepler GK106 GPU. GeForce GTX 650 Ti would probably be one of such iterations. It’s yet unknown how would this card differ in comparison to GeForce GTX 660. Most likely though, NVIDIA will disable one Graphics Processing Cluster, which would result in 192 CUDA cores and 16 TMUs missing.

Possible specifications of GeForce GTX 650 Ti:

1. 768 CUDA Cores, 64 TMUs, 24 ROPs, 1.5/2GB
2. 960 CUDA Cores, 80 TMUs, 16 ROPs, 1/2GB

We are also expecting a third GK106 based card, codenamed GTX 650 SE or GTS 650, which would target $120-$150 segment. The GTX 650 Ti would cost between $160 to $200.

GeForce GTX 650 Ti would have a comparable performance to Radeon HD 7850, but guys over NVIDIA will surely target Radeon HD 7770 with their marketing.

It’s worth noticing that there are no more rumors floating around the web about Radeon HD 7830 or HD 7930. Plans for such cards (if ever existed), might went the same way as HD 7990

Hmmm...mišljenja sam da se GTX 780 neće pojaviti pre ranog proleća 2013. godine. Nvidia prvo mora da drastično optimizuje proizvodni proces za masovnu proizvodnju i verovatno će morati da skreše broj CUDA jezgra sa 2880 na nekih 2400 ili 2500.

Nadam se da će memorija ostati 384-bita, kao i na K20.

Kosta nemoj tako proizvoljno da se igras brojkama..
Ako vec imas neko misljenje pomnozi 192 po SMX-u i dobices broj CUDA jezgara.
Ja mislim da ce to ipak biti full ili sa jednim SMX-om manje u odnosu na Teslu (2688 Cuda Cores)
GK110 ima ogroman potencijal u odnosu na GK104 i najverovatnije ce biti isto tako full gaming chip jer su
definitivno razdelili grane ,gaming/pro tako da citavu seriju mogu da grade na GK110 od najjaceg pa derivatima na dole.
Moguce je zapravo da od GK110 naprave 2 ili 3 karte (Hi segment) a da za mainstream iskoriste GK104 (GTX680 -> GTX760 Ti) plus na to sve
sto ce te karte moci da tweakuju pa ce se nivo performansi jos podici u odnosu na vec vidjeno + bolje karakteristike..
Mislim da je proizvodni proces vec do sad sazreo da se tako nesto izvede bez muke.

U svakom slučaju ništa se za sada ne zna pouzdano, ali mišljenja sam da će glasine poprimiti neki normalniji oblik tek negde oko Nove Godine. Možda će Nvidia već na CES 2013. predstaviti GK110 arhitekturu, ko zna.

Verovatno ce pozuriti ako AMD izbaci seriju 8xxx videcemo sigurno im nece dati toliko lufta ovaj put posto vec imaju bolji cip :)

Pa ako izbace 2013 tesko je verovati da nece uraditi neki vid revizije kepler-a ipak za godinu dana sto sta moze da se optimizuje

Nije ovo revizija ovo je samo papumpani kepler sa vise CUDA jezgara.

Nazad
Vrh Dno