Ok, moja poslednja poruka ovde
Vidim drzis rec
😀
posto se samo iznerviram jer hvalite star koja nije izasla i ne zna se ni kakva ce da bude
Ko sta hvali?!? :trust: Samo ti NVIDIJU koliko ja vidim.
Brz cpu ti ne znaci nista ako imas slabu graficku za igranje igrica. mozes da ga dignes na duplo veci takt i opet isti frejmrate.
Procitaj par puta ovo sto sam podvukao da utone u mozdanu koru. E sad, kad smo to savladali --
brza graficka ti ne znaci nista za sve ostalo sto radis na racunaru.
Drugim recima, mozes da stavis 10x brzu graficku, ali DivX encoder i WinRAR ce raditi isto kao i sa S3 Virge PCI.
Zato je cpu mrtav jer za igre prestaje da bude bitan faktor.
Sta si ti pio danas?!? Pitam da se ja slucajno ne zeznem da narucim isto.
Sto se tice racunanja sva filtriranja, kodiranja dekodiranja ce da se prebace na graficku ako vec i nisu.
Tu pricu NVIDIJA i ATI plasiraju vec godinama. Guess what? Jos uvek nema VIDEO ENKODERA, jos uvek nema ARHIVERA, jos uvek nema _______... and the list goes on.
Koliki je bandwidth za intelov cpu a koliki je za graficku karticu to je odgovor za performanse.
Nema smisla porediti bandwidth sadasnjih procesora i grafickih karti jer:
1. Nece se sadasnji procesori takmiciti sa grafickim kartama nego Larrabee
2. Bandwidth zavisi od memorije i kontrolera, a ne od procesora
3. Dzaba veliki bandwidth ako je RAM skup i ima ga malo, a ima ga jako malo na danasnjim grafickim kartama za bilo koju iole ozbiljniju primenu, multi-tasking da i ne pominjemo
4. Dzaba veliki bandwidth ako je operacija compute bound, a ne bandwidth bound
...pogledajte sta moze cuda pa vidite koliku primenu ona moze da ima
Kljucna rec -- "moze", a zapravo bi trebalo da glasi "bi mogla". Jer je nema osim u istrazivanjima, i u privatnim aplikacijama velikih korporacija.
Bilo bi lepo kad bi se osvrnuo i na to sta CUDA ne moze za promenu.
@gx-x:
Ja ne hvalim Larrabee, ja samo hocu da podsetim ljude da su isto tako podcenjivali i Conroe pre nego sto se pojavio. Takodje, tvrdim da CPU nije mrtav niti ce ikad biti prosto zato sto covek bez ociju moze, a bez mozga tesko, mada se neki ovde svim silama trude da me ubede u suprotno.
😉