Moorhuhn je napisao(la):
Što se tiče prozivke za CF...pa dobro neka bude tako, mada moram da se složim sa MAXom (a i ti bi mogao da priznaš to isto AudioF.) da je nVidia sklonija prozivkama i preteranom gledanju u "tuđu firmu".
Sa tim ne mogu da se slozim u potpunosti, nVidia proziva to je tacno ali nesto nisam video da laze, dok ATI proziva na perfidniji nacin -- koristi takozvani "white lies" sistem. To znaci da kad objavi da nVidija ima problem kaze istinu ali precuti da i sam ima isti ili slican problem. Setite se trilinear optimizacija kada se na kraju ispostavilo da ih i ATI koristi? Kada se ispostavilo da LOG funkcija u R300 cipu radi aproksimaciju logaritma sa svega pet bitova tacnosti kao i DirectX referentni rasterizator, dok nVidia ima punu preciznost kompatibilnu sa OpenGL specifikacijom? Pa sad skoro ATI je napao nVidiju za texture shimmering u nekim igrama, pa je nVidia ispravila to u sledecim drajverima bez gubitka performansi i priznala da je to bio bug, dok se posle saznalo da i ATI ima isti bug u Catalystu i jos ne znam je li resen, a nije naveden pod known issues u Release Notes.
@Bogda:
Da probam da odgovorim na tvoje dodatne Truth tacke...
#1 - Mozda, ali s obzirom da su cene SLI ploca pale i da ce cene starijih modela kartica pasti, bice itekako isplativo koristiti SLI
#3 - ATI se tu stvarno zeznuo, ali nije potcenio kupce nego je zaboravio da se istorija ponavlja, seti se da je SLI koncept vec postojao sa 3dfx-om i da su ljudi itekako kupovali po dve Voodoo kartice.
#4 - 512MB RAM-a je odavno potrebno jer su teksture sve vece i detaljnije a njihovo ucitavanje i transfer iz sistemskog RAM-a u RAM na grafickoj je spor. I nVidia je to shvatila i izbacice uskoro 512MB 7800GTX.
Dodao bih jos nesto, ATI bi mnogo vecu sansu imao sa CrossFire-om da je napravio da isti bude SLI kompatibilan, tj. da ne zahteva njihovu maticnu plocu i master karticu. Koliko ljudi bi prodalo SLI plocu i dve nVidije da bi kupili ATI-jev krsh chipset i dve njihove kartice od kojih jedna mora biti "posebna" pa makar to ATI resenje bilo i 50% brze? Jedno je zameniti graficke jacim, ali ako to povlaci i zamenu platforme to je ipak malo previse ocekivati od kupaca, ATI moze da racuna tu samo na svoj fan base i eventualno nove korisnike, tesko da ce na ovaj nacin pridobiti nekog iz nv tabora. Licno mislim da su mu i tu sanse male zato sto se nVidia vec odavno dokazala sa svojim chipset resenjima kao kvalitetna pa su SLI chipseti bili logicna nadgradnja na zdravom temelju, a ATI-ju je ovaj chipset prvenac pa je po meni prilicno rizicno uzimati neispitanu platformu samo zbog CrossFire-a.