starac
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.01.2005
- Poena
- 815
[OFFTOPIC]Sad je kao mnogo bolja situacija? Tempo razvoja i izbacivanja je takav da odredjeni modeli ne potraju vise od godinu dana (ne uzimajte bukvalno), najvise zbog stalnog pojavljivanja nekih pixelshadera 2.0, 3.0,..., vertex shadera i svih ostalih s**nja koje samo komplikuju eventualnu kupovinu i prave zbrku kod normalnog korisnika.I_L_I_J_A je napisao(la):Tacno - ako ATi posustane slede paprene cene i spor razvoj od NV
Shang Tsung je napisao(la):Izgleda da s ATI previse isforsirao na izbacivanje grafickih karti iz domena x800 sa raznim sufiksima, a sve u cilju da ugrozi poziciju 6800, sto mu je i neosporivo uspelo
starac je napisao(la):Ne znam samo kako su to uspijeli sa X800 paper launch proizvodima ugroziti poziciju 6800?
Da su je kojim slučajem i uspijeli ugroziti,Nvidija bi sigurno spremno odgovorila.
Svi se oni vole ku***ti,samo ako su u poziciji da mogu.
delimir je napisao(la):Eh da, ja stvarno ne znam gde je imao da se kupi npr. X800XL. Ta kartica mi nikada nije bila jasna...I ovo sada je jako sa X800GT koji je trajao celu nedelju, pre nego sto ga je nasledio X800GTO 😀
Ako se ne varam imali su: X800, X800XT, X800XL, X800GT i X800GTO, a nista nije moglo da se nadje u ponudi... Valjda ce sa X800GTO biti vise srece i pored glupavog naziva.
******, nVidia rula 🙂
Shang Tsung je napisao(la):Pa nisam siguran za paper "rucak" ali pre bih kupio x800xl ultra (konkretnije onaj saphirov primerak sa zalmanovim kulerom) za igranje nego gf 6800 gt. Da i ne pominjem da je kartica kada se pojavila bila 110 evra jeftiija od 6800 gt, pa ti sad vidi... Jedini odgovor koji je nvidija mogla da uputi jeste snizavanje cena i njenih gt-jeva... Eh sta radi zdrava konkurencija.
Inache nvidija se i nije vise muchila da poboljsa 6800gt ultra vec se bacila na razvoj g70, i evo to im se pokazalo kao vrlo pametan potez.
byMaX je napisao(la):X800XL je odavno bio u MBsoftu, bilo ih je u IMTELu i generalno, mogle su se naci. Kao i sada X800GT, i uskoro GTO...
Shang Tsung je napisao(la):Pa nisam siguran za paper "rucak" ...
Shang Tsung je napisao(la):Pa nisam siguran za paper "rucak" ali pre bih kupio x800xl ultra (konkretnije onaj saphirov primerak sa zalmanovim kulerom) za igranje nego gf 6800 gt. Jedini odgovor koji je nvidija mogla da uputi jeste snizavanje cena i njenih gt-jeva... Eh sta radi zdrava konkurencija.
kad dodje onda ce biti konkurencija 😉Nedjo je napisao(la):X800GTO koji ce doci u native AGP verziji je direktna konkurencija 600GT-u i 6800 i 6800LE-u i bolji je od oba, sem u slucaju modovanja LE-a! ATi jeste zakasnio sa pravom konkurencijom 6600GT-u i to debelo, ali sada itekako ima konkurentan proizvod u tom cenovnom rangu!
Paradigma je napisao(la):Ipak je to papirno lansiranje, rucak se pise lunch.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari