Šta je novo?

Nvidia SLI - cista glupost?!

• Začetnik teme Začetnik teme Zveki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uhm, pa ne znam, ne razumem se u to, ali svaki CPU ima svoj ram, samo sto za razliku od intela kod koga oba procesora dele isti FSB, to je kod opterona logichno i moguce buduce da je integrisan mem kontroler pa svaki CPU nezavisno pristupa 'svojoj' memoriji.
E sad, kako ce nagurati sve to na jednu plocu (za 4 ili 8CPU sisteme) nije mi jasno 😉

Sta pokazujes te krseve 😀 Oces nekom da uvalis stari model. :d
62-s.jpg

Ovo je ploca, dere DFI LanParty u Sandri duplo, ali bukvalno. Memorijski protok joj je preko 11k. Pogledajte
http://firingsquad.com/hardware/nvidia_nforce4_sli_roundup/page22.asp
Koristan test SLI ploca i da se zapuse usta onima koji kazu "cena nije problem".

Poslednja izmena od urednika:
MadTexel je napisao(la):
Pitao sam šta oni podrazumevaju pod NUMA. Sistemi sa pravom NUMA su postizali 80 GB/s i više sa običnom SDRAM memorijom. Sandra je totalno nerelevantna za brzinu memorije. Da su pustili streams ili nešto slično to bi bili merodavni rezultati.
Koji su to sistemi ? NUMA (Non-Uniformed-Memory-Architecture) kod dual Opterona je limitirana sa dva puta po 6.4 GB/s, pa prakticno protok moze da bude samo manji od 12.8 GB/s. Posto NUMA i HT linkovi podrazumevaju kes koherenciju, a to se odnosi i na memoriju, mnogo zavisi od optimizacije STREAM benchmarka kakve ce rezultate da pokaze. Sandra 05 navodno radi sa NUMA sistemima.

Zveki je napisao(la):
s obzirom da se u SLI modu bukvalno ODBACUJE VRAM sa jedne kartice, i samo GPU vrsi svoju funkciju

Mrzi me da citam sve pa se izvinjavam ako je neko prokomentarisao vec, ali cini mi se da ovo nije tacno jer GPU ne moze da renderuje ako nema teksture i ostalo u svom VRAM-u.

Moze al samo u sLI modu, u tome je i poenta. Najjednostavnije receno, u SLI modu drugi GPU koristi memoriju sa prve karte...

@Nedja:

Ajde...

Mozda,sam potpuni shabanbandaranaikee:d ..ali koliko ja znam(tj,mislim:trust: )sve dual kartice barem sto se Nv-idije tice ,) ..rade samo na SLI..plocama:smash: ..e sada ako ja gresim,cvrc izvinte:d

7950g2 ne zahteva sli plocu sem ako neces dve takve da nabodes. Takodje mislim (ali nisam siguran) da gigabyte 6600 dual ne zahteva SLI ali mozda gresim.

gx-x je napisao(la):
7950g2 ne zahteva sli plocu sem ako neces dve takve da nabodes. Takodje mislim (ali nisam siguran) da gigabyte 6600 dual ne zahteva SLI ali mozda gresim.

7950 radi na svim pci-e plocama, sve ostale dual traze sli.
7950 za sada ne moze u SLI, nema drajvera.

Ima beta drajvera i po onome sto sam video ne mogu da se slozim sa Nedjom. Biće potrebno još vremena da se drajveri optimizuju za QuadSLI, a što je još bitnije, tek će na jakim Dual ili čak Quad Core sistemima i sa novim "mašinama" kao što su Cry Engine 2 i Unreal 3 moći da se vidi razlika između SLI i QuadSLI sistema. Da je rano, jeste i mislim da koncept nema previše smisla jer je preskup (pogotovo ako znamo da Xbox360 Premium košta manje od samo jedne 7950GX2 karte - a gde je ostatak sistema)... pitanje je da li vredi razvijati i drajvere i sve što je potrebno za QuadSLI da bi ga u svetu kupilo 2000 ljudi...

I sve je to u redu, ali zar niko nije primetio da je splintcell replicirao na godinu dana star thread.:trust:
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
Moorhuhn je napisao(la):
I sve je to u redu, ali zar niko nije primetio da je splintcell replicirao na godinu dana star thread.:trust:
Pozdrav.:wave:

Ja krenuo da čitam thread od nule i vidim neki matori datumi... :bottle:

Nazad
Vrh Dno