Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Ne treba mi za Plex, treba mi za Stremio da pušta sve formate a sa Plexa ide sadrzaj koji nema HD zvuk, AC3 i stereo srpske sinronizacije. E sad krenuo sma da remuxujem im omiljenje crtace u 4K HDR ali mislim da nisu DV, svakako ću ganjati non DV snimke ako bude trebalo.

Са ATV14 пушта све што постоји. Проблем је био док је био ATV11 актуелан. Дуне верзија има свој медиа центар који пушта баш све живо и са свих могућих извора. Размишљао сам се за "штит" али маторо много.

Са ATV14 пушта све што постоји. Проблем је био док је био ATV11 актуелан. Дуне верзија има свој медиа центар који пушта баш све живо и са свих могућих извора. Размишљао сам се за "штит" али маторо много.
DTS HD MA bitstrimuje ili samo dekodira?

A da napises npr. sta je to pre nego sto ga skinemo ? Reda radi.

Google docs otvara spreadsheet-ove u browser-u, ne skida ih automatski.
U pitanju je tabela koja poredi razne popularne uredjaje za streaming, medju kojima su i interni player-i nekih LG televizora.

Ne znam preko cega otvaras pa da ti trazi da skines google spreadsheet, na to jos nisam naleteo pa zato nisam ni pisao o cemu se konkretno radi.

Na primer napises kao kolega Solesoslav pre tebe, cisto da znamo sta je u pitanju, nije stvar samo u skidanju, vec sta je okaceno.
Ovako zvuci kao novinski clanak, klik, pa citaj.
Cenim dobru zelju i hvala ti svakako, korisna stvar.

Jedina "mana" Shilda je sto na Yuo Tube nema HDR-a, za sada jedina moja zamerka, slika extra, zvuk Dolby true hd i DTS HD, koristim Kodi

HDR klipove na YT gledao bukvalno par puta kada sam uzeo oled i to je to tako da mi to uopšte ne nedostaje niti je potrebno.

Уопште хдр није потребан у животу али је лепше. :)

HDR klipove na YT gledao bukvalno par puta kada sam uzeo oled i to je to tako da mi to uopšte ne nedostaje niti je potrebno.
Од следећег видеа, снимам само AV1 HDR, па ти гледај шта ћеш да радиш :ROFLMAO:
А ти чик` реци да ниси погледао рецензију😂😂😂😂

Brate, velika razlika je, gledati HDR na premium modelu oleda i u 1080, nije isto kada pustim klipove na S90C i S95D i na Nvidiji koji su u HDR-u, ali sreca eto sto Kodi to podrzava
Kada pominjem HDR, mislim na HDR10, pardon

Poslednja izmena:
Nisam ni rekao da nije velika razlika nego da mi to toliko nije bitno. Na kraju krajeva imam mogućnost hdr-a na YT preko sony-ja i apple tv-a.
Од следећег видеа, снимам само AV1 HDR, па ти гледај шта ћеш да радиш :ROFLMAO:
А ти чик` реци да ниси погледао рецензију😂😂😂😂
Samo cepaj tu je Sony i apple tv😁

Nintendo Switch 2 је изашао, заснован на новом тегра чипсету. Надамо се да ће за годину - две изаћи нови шилд.

Samo sto nigde nema specifikacija sem da je custom Nvidia, nije izgleda Tegra.

1743887908665.png

Gde se nabavlja Dune? Pročešljao sam KP,ne videh ga u ponudi...

Kucaj samo homatics na kp...

Vodi racuna da kad se kaze da dune pusta sve zivo sa svih izvora, ne misli se na streaming preko interneta, nego lokalno iz svog media centra (dizajn vrlo diskutabilan, ne znam koliko ti to smeta).

Ako ti treba samo za streaming preko popularnih aplikacija, non-dune verzija je verovatno bolja zbog cene i podrske koje brze stize direktno od homaticsa (mada je sad verovatno i tome kraj i cekaju se novi modeli). Sem tog media centra dune se uopste ne razlikuje od Homaticsove verzije.

Vodi racuna da kad se kaze da dune pusta sve zivo sa svih izvora, ne misli se na streaming preko interneta, nego lokalno iz svog media centra (dizajn vrlo diskutabilan, ne znam koliko ti to smeta).
Зашто не стриминг?
Медиа центар ради одлично, без проблема.

Mislim samo na tu razliku kad se kaže da dune verzija pušta sve živo, da se zna na šta se misli i u kom je to slučaju.

Mislim samo na tu razliku kad se kaže da dune verzija pušta sve živo, da se zna na šta se misli i u kom je to slučaju.
Стриминг сервис мора да се плати, наравно. Требало би и мкв фајлови... :)

Nismo se razumeli uopšte. Mislio sam na video i audio formate koje podržava, DV profile itd, ali da ne širimo..

Što se tiče shield-a, baš je zeznuto. Ljudi prošlu tegru vezuju za switch, ali ona je izašla pre toga i nije switch bio svrha postojanja tog čipa, nego se samo lepo poklopilo.

Sad je totalno drugi trenutak i mislim da ovaj custom čip koji je u switch-u 2 debelo izlazi iz okvira cene za ovakve uređaje.

Tužna je situacija u ovom segmentu, ljudi imaju televizore na kojima "sve radi", čak ni Apple ne može da pogura visoku cenu za Apple TV,da ne pričamo o android uređajima.

Novi shield mi deluje kao poslednja stvar kojom bi se nvidia bavila u današnjem AI modu i svemu ostalom.

A mogli bi neke AI fore da pokušaju da proguraju kao killer feature, ali cena mora da bude visoka.

Nadam se da grešim, ali deluje skoro nemoguće.

Poslednja izmena:
Чекао сам нову верзију "штита". Колико сам се информисао нвидиа наводно напушта идеју бокса, надам се да није тако. Нашао на више места задовољне кориснике других боксова, те за 140е купио у гер. Код нас на КП је 30ак е скупљи. Са старим сервиса се добија макс долби висион, хдр и е-ас3 + атмос. Са мкв фајлова шта хоћеш, уз то чита сацд и даје дсд битстрим.

Ne znam koje fore bi mogli da proguraju sa AI na boksu kada i ovako na telefonima se koristi vrlo retko. Nema od toga ništa. Nvda mora prvo reši problem u vidu konkurencije jer ih je poprilično koštao ovaj pad u poslednjih par meseci. Novi boks im nije čak ni u koncept planovima.

Ultra kvalitetan upscaling iz nizih rezolucija koji STVARNO dobro radi, nesto sto bi i moja baba primetila kao ocigledan napredak, a ne da moras analizu pod mikroskopom. Opet, nama sto gledamo idealan kvalitet i ne znaci toliko...

Smislili bi neki pametan nacin za preporucivanje sadrzaja mozda ili tako nesto. Generisanje kojecega. Mozda i gaming delimicno ako ima snage, mada tek to mi deluje nerealno.

Nista od shielda, nazalost.

Sad kad nas iznenadi Jensen i najavi u jakni :D

Steta sto ne postoji android tv varijanta koja bi mogla da se instalira na mini pc, ali da sve funkcionise savrseno, pa da svi sastavljamo hardver kako nam odgovara.

Ovo je jedna od retkih oblasti gde sve stvarno radi kako treba i na postojecem hardveru, ali kad probas nesto brze kao s928x, postane jasno kako bi sve to moglo da radi. Mogu tek da zamislim na pc-u ili na nekom relativno jakom snapdragon cipu sa telefona.

Retka oblast gde stalno zelim nesto novo i bolje i platio bih, a nema - bez obzira na cenu.

Poslednja izmena:
Једини вредан упскалер је мадвр.
Ко данас гледа било шта што није мин 1080р.

Haos.

Izgleda da mi je riknuo strujni adapter za shiels tv pro (novi). Da li je neko ima sličano iskustvo? Ovo je verovatno nemoguće pronaći mod nas. Katastrofa! Da sam znao, ne bi ga nikad uzeo

Vrh Dno