Šta je novo?

nVidia se vraca na staze 3dFX-a?!

A i realno, meni je apsolutno normalna pojava da prozivodjaci chipova imaju svoja izdanja karti.

Normalno ili ne, AIB partnerima se sigurno nece dopasti.

A sto se naslova teme tice... pa jedna od poslednjih stvari koju je 3dfx uradio je bila kupovina STB-a i pokretanje "sopstvene" proizvodnje ;)

Zbog cega misle svi da se AIB partnerima nece dopasti ovo?

Ne kapiram...jel vi zaista mislite da oni nisu obaveshteni i da je ovo proshlo "van milionskih ugovora" protokola itd itd... Pa nije "izletela zlatna no name karta od nVidia-e" vec se regularno prodaje....

Stvarno mi je smeshan taj nachin razmisljanja... Znash kao oni ce se naljutiti, nece im biti drago itd itd...

Oki, get lost from the thread :D

Mozda direktno smanjen obim prodaje, samim tim i profit :)

Naravno, uvek postoji mogucnost da je NV stvarno narucila gomile wafera i dobila veliki broj cipova koje AIB parneri jednostavno nece da kupe, jer procenjuju da ne mogu da ih prodaju ili sta vec.

Ne kapiram...jel vi zaista mislite da oni nisu obaveshteni i da je ovo proshlo "van milionskih ugovora" protokola itd itd... Pa nije "izletela zlatna no name karta od nVidia-e" vec se regularno prodaje....

Stvarno mi je smeshan taj nachin razmisljanja... Znash kao oni ce se naljutiti, nece im biti drago itd itd...

Slazem se 101% sa tobom...Uvek me je fascinirao sta sve mozak jednog forumasa moze da iskonstruise...koje su to teorije zavere i scenarija...

Kao da ti ljudi nemaju sastanke, telefone, internet - kao da ne komunciraju, kao da nisu menadzeri koji vode kompanije od par stotina miliona dolara pa se ponasaju kako neki to ovde opisuju...

"To se nece dopasti AIB partnerima"...

Da ... mora da se jako dopalo XFX-u, BFG-u i eVGA. Zato su ili van posla, ili više ne dilaju Nvidiju :).
Sigurni su samo Asus, Gigabyte, MSI i Palit koji dilaju sve.

Poslednja izmena:

Nema tu ni ljutnje ili "nacina razmisljanja", sve je suva matematika i kapitalizam! Valjda je veca zelja nv da AIB partneri budu zadovoljni sa sradnjaom, i da sami partneri favorizuju njihove proizvode, tj cipove:D, sve je ovo posledica fermilogije a dokle ce da stignu videcemo...

Da ... mora da se jako dopalo XFX-u, BFG-u i eVGA. Zato su ili van posla, ili više ne dilaju Nvidiju :).
Sigurni su samo Asus, Gigabyte, MSI i Palit koji dilaju sve.

Aj necu da se javljam vise na topik ali za eVGA si brutalno pogreshio.

XFX i BFG da ali eVGA je prilichno jaka u ovom momentu i ima zaista shirok spektar grafickih karata [ koje cak i nesebicno "dele" i prodaju po izuzetno niskim cenama u USA]

:wave:

A mozda samo popunjavaju rupu koja je nastala odlaskom BFG-a i XFX-ovim igrarijama...:) BFG je bio veliki igrac u USA pored eVGA, i verovatno trenutno aktivni partneri ne mogu da isporuce onoliko GTX460ki koliko ih zahteva trziste:smoke:

Mozda bi to vazilo ako je nV konkurencija ostalima, u sta sumnjam.
Tesko da ce neka firma ugroziti eVGA kad su u pitanju korisnicka podrska i kvalitet usluge na USA trzistu.

Meni licno to objasnjenje ne pije vodu - kartica u USA ima vise nego dovoljno, EVGA ima odlicnu ponudu za one koji bas hoce "domaceg" proizvodjaca, a za sve ostale tu je Amazon i Asus, Gigabyte, MSI i gomile drugih "kineza".

Jednostavno, postoje i bolji nacini od pokretanja sopstvene proizvodnje da svoj proizvod ucinis dostupnijim kupcima. Kao sto rekoh ranije, glavno pitanje je koliko ce ovakvih kartica uopste biti u prodaji.

Uzgred, interesantan izbor reci... :p

...odlaskom BFG-a i XFX-ovim igrarijama...

Pa, meni to objasnjenje vise pije vodu od pukog "odose kao 3DFX" wet-dream-a. eVGA je tamo broj jedan, a kineze (medju njima i XFX) bas i ne vole jer nijedan ne pruza nivo usluge kakav ima ta firma.

Poslednja izmena:
Pa, meni to objasnjenje vise pije vodu od pukog "odose kao 3DFX" wet-dream-a. eVGA je tamo broj jedan, a kineze (medju njima i XFX) bas i ne vole jer nijedan ne pruza nivo usluge kakav ima ta firma.

Mozda se Nedjo nada da odose (mada sumnjam i on), ali ako neko od krajnjih kupaca navija da NV propadne, onda mu neke stvari nisu bas jasne.

Uzgred, apropo usluge, neko rece da je tehnicka podrska u Indiji, ne bas ono sto EVGA pruza ;)

gužva je nastala upravo kod "premium" partnera (eVGA, BFG, pa i XFX), tamo ... nakon korekcije GT200 cijena. Doživotne garancije, programi upgrejda, overclock edicije, support ... sve to dođe na naplatu kad zaškripi, a kod Nvidije škripi dosta u zadnjih nekoliko godina.

Ovo je dil izmedju Nvidia-e i BestBuy-a, preko koga ce se karte prodavati neko vreme, samo na US trzistu, dok Svedjani pakuju karte u kutije. :)
NVIDIA and Best Buy ARE Working Together to victims PC Customers the opportunity to experience firsthand the latest in PC technologies right inside Best Buy stores. As part of this broadline initiative, NVIDIA is supplying to the Best Buy specification GeForce models built and supported by NVIDIA. These products goodwill only ask available at Best Buy and goodwill complement GeForce products from our partners. We Will Provide more details on this later.
http://translate.google.com/transla...s-grafikkort-endast-begransad-kampanj&act=url

Kapiram da će ovo biti baš kao što je Nedjo rekao... samo zbog nedostatka ekskluzive jer su je izgubili XFX i BFG... to neće ni biti jeftinije kartice, već kao i onda kada je postojao powered by ATI i built by ATI - bilo je likova koji su, kao, hteli da imaju "original" ATI. Tako je i sada - s tim što je to dobro i za profit... mada, sama nvidia nema proizvodnju, tako da mi nije jasno koliko profita mogu da imaju kao samo još jedan vendor (sopstvenih) geforce kartica, ali ajde, videćemo...

nego, ko će da ih distribuira kod nas... :)?

Aj, Jovyland, eto, ako se ovo pokaže da je prava vest, eto odgovora... isključivo za US e-tail...

Aj, Jovyland, eto, ako se ovo pokaže da je prava vest, eto odgovora... isključivo za US e-tail...
Ma koliko to neki hteli da izinsinuiraju, ja LICNO ne vidim nista lose u ovome!!

Vremena se menjaju, trziste se menja, mozda je momenat za ovako nesto... mozda je ovo samo probni balon da se vidi kako trziste reaguje na ovakvu inicijativu... mozda ovo i uspe, pa se prosiri!

Meni je ovo zanimljivoiz vise razloga - tajming, odabi modela, "silent" ulazak!

S druge strane priznajem da sam vise skeptican, nego optimistican, ali opet NV ima svoju filozofiju, kreirala je svoj partnerski sistem na sebi svojstven nacin.... jedno je sigurno univerzalni recept ne postoji i ono sto iz objektivnih ekonomskih razloga moze da odgovara NV u ovom momentu, ne moze da odgovara i ATI-ju, a sigurno ni AIB partnerima!

Jer lako se da zakljuciti da ce NV ovim potezom uticati da BBuy ne naruci te kolicine od recimo Asus-a ili Gigabyte-a (ili bilo koga drugog)...

S druge strane ATI nastavlja da jaca veze sa AIB-ovima, a najbolji dokaz je to sto ce upravo kod njih, na domacem terenu, lansirati HD6000 seriju!

Ciji ce se izbor pokazati kao bolji, samo vreme moze da potvrdi!

Partneri sigurno više vole da na kutiji negde stoji i njihovo ime umesto samo nVidia, pogotovu premijum proizvođači.
Istorijski gledano gotovo svi premijum proizvođači grafulja su imali ozbiljne probleme. U novijem pamćenju su BFG i XFX ali ne treba zaborativti ni Elsu, Diamond... Stoga ovakve odluke nVidie ih mogu podsetiti da je uska specijalizacija na ovako burnom tržištu dugoročno neodrživa.

ma nek ih sklapa ko hoce nek lepe nalepnice kakve oce samo nek budu JEFTINIJE :banana:

Uh ovo se nece dopasti AIC-ovima (u NV terminologiji), jer implicitno sugerise da su ostale kartice drugih proizvodjaca ispod "highest quality":

128624476768eVVtgMVR_1_4_l.jpg

inace odlican tekst kod Kyle-ia:

http://www.hardocp.com/article/2010/10/05/nvidia_enters_retail_direct_sales_at_best_buy/1

Wow. Znaci sad imamo recenzije kutija:d

Kakvo mlacenje prazne slame.

Kao sto rekoh, najverovatnije se ova rupa popunjava - XFX Gets Boot from NVIDIA

Poslednja izmena:
Ali tu rupu, ako je realno i bude, svakako ne mogu popuniti kroz BestBuy, gde XFX-a nikada nije bilo :) Ne ocekuju valjda da ce gomila "geekova" kupovati kartice na ovaj nacin, kada za slicnu (identicnu?) cenu mogu da kupe EVGA preko neta.

Pa, neko ce kupovati (kao ovaj lik sa HOCP-a).
A geekovi ce nastaviti da kupuju eVGA, i koji god brend su voleli do sad. I bas zbog toga sto si rekao ne vidim ta predvidjanja da nV pravi konkurenciju, siluje svoje partnere, ili da ide putem 3dFX-a (u propast, gde drugde lol) ...

Ja ne zanm gde ovi silni branioci nVidie pročitaše išta o njenoj propasti. Niti je Neđo nešto o tome rekao niti Kyle. Naziv teme je "nVida se vraća se na staze 3dFX-a" koji je dugo prodavao čipove partnerima da bi potom odlučio da je za njega bolje da ide direktno u retail..

Pa, neko ce kupovati (kao ovaj lik sa HOCP-a).

Covek je verovatno otisao da kupi novu lopatu (uskoro ce sneg u Kanadi ;)), a igrom slucaja je urednik na IT sajtu i shvatio je na sta je nabasao.

A geekovi ce nastaviti da kupuju eVGA, i koji god brend su voleli do sad.

Sem BFG-a i XFX-a :p

I bas zbog toga sto si rekao ne vidim ta predvidjanja da nV pravi konkurenciju, siluje svoje partnere, ili da ide putem 3dFX-a (u propast, gde drugde lol) ...

Nije mi jasno kako rezonujes da ovo nije konkurencija AIB partnerima - kada kupac ode u prodavnicu i kupi ovu kartu, jedan od njih ce ostati uskracen za profit.

Kao sto rekoh, cela ova prica mi ima smisla samo u jednom slucaju - imaju viska cipova koje niko od AIB partnera nece da kupi, verovatno jer su margine za zaradu na GF10x cipovima male.

Vrh Dno