Šta je novo?

Nvidia PhysX

Ma silom bi ih i upario,nego je pitanje snage graficke da odradi fiziku. Aj da probam pa sta bude.
Zao mi da je bacim,kompovi koji su mi za prodaju ne mogu da je prime,jer je veliki ladnjak pa zapinje u nb.

Trebalo bi da radi sa beta driverima recimo 258.16,jel da'?

Pa patch i jeste hack.E sad za rezultat nisam siguran jer su mi neke kolege to probale i radi sasvim ok da kazem najnormalnije.

jeste al ti govoris za patch da radi sa atijem, a ja da bi uopster mogla gt8500, posto sa obicnim forceware netje

@neukiseljak

nece ti radit na gt 8500 sa tim drajverom, makar ne bez hack-ovanja

Poslednja izmena:
ja sam stavio ove zadnje drivere za fiziku radi Mafie 2 i sad mi fizika ne radi prek grafe.
U čemu bi bio problem, driveri od grafičke su 185.85 whql

Hm, ako nisi pogresio u kucanju, 185.85 su malko matori drajveri...probaj sa nekim novijim iz 256 serije (najnoviji je 258.96).
Reinstaliraj physx (uninstall/install)

Toga nema na nvidia sajtu. Uvek moze da se nadje gomila takvih drajvera (quadro, ogl, dev) na raznoraznim sajtovima, ne vidim zasto bi to preporucivao ikome pored zvanicnih whql/beta...

Poslednja izmena:
Izgleda da u Mafia II fizika odeće uvek radi preko CPU, otud onako čudni rezultati o zauzeću procesora i onoliki pad performansi kada se uključi full APEX.

Citat sa physxinfo.com:

According to our results – In current version of Mafia II additional APEX Clothing content is running on CPU regardless to PhysX settings (while it is expected to be hardware accelerated by NVIDIA GPUs) and, thus, producing a huge performance drop.

This does not look like it was done by purpose and unlikely it is engine limitation – more like a bug. Let’s hope it is going to be fixed with following patches.

In any case, in order to improve performance you can either disable (fully or partially) clothing simulation as described in our guide, or overclock your CPU. Dedicating more powerfull GPU for PhysX won’t help here.

APEX Particles effects are working normally, and can be calculated on GPU without any major performance loss.

Zasto ne mogu da iskljucim Psyhx u Nv control panelu ?
Dobijam uvek skor u 3D Marku Vantage, sa GTX460 oko 13600, dok svi ostali dobijaju oko 16000.
Ni u TechpowerUp-u nece da iskljuci.
Zadnje WHQL drivere imam naravno.
MSI Cyclone je karta.

Physx ni ne može da se isključi, možeš samo da biraš da li će ga izvršavati CPU ili GPU

Kad testiras 3Dmark, stavis da se physx izvrsava na CPU, i to je sve.

Odlican tekst. Koji gpu za fiziku, koji PCI-E slot je dovoljan i sve ostalo je lepo objasnjeno kroz test..

Da li se fizika primeti samo u Metrou, Mafiji..., ili u nekim drugim igrama poso sam ubedjen da od kad sam presao na NV, igre izgledaju realnije, ostaju rupe od metkova, rusevine su realnije..(ili sam se samo utripovao?:)).

Spisak igara koje rade, tj. imaju physx.

http://physxinfo.com/?f=gpu#games

Moze se na listu jos dodati i Two Worlds 2, posto i on ima nesto upotrebe.

Efekti fizike su negde dosta primecuju a negde ih i gotovo nema. Npr. hodnici u Metrou izgledaju prepuni dima, Darkest of Days isto ima dim po mocvarama, lisce koje non stop leti, Dark Void ima totalno drugacije efekte oruzja, u sustini ima velike razlike u nekim igrama npr. Batman, dok se kod nekih jedva primeti (Two Worlds 2).

Vise od pola tih igara ne radi zbog hardwerske podrske samo za Ageia ppu, tako da, drzi se onog sajta gore, physx.info. :)

Da li ste primetili, ili se to samo meni cini, ali nema nekih novih najava za igre koje podrzavaju Physx?

Cak se i za novi Batman Arkham City nista ne spominje u vezi sa Physx/om, iako je u prvom delu stvarno bilo dobro videti efekte na delu.

Kao da je Nvidia odustala da razvojnim timovima "sugerise" da ga ubace u igre.

Da, verovatno su kes preusmerili na druge stvari, jer nisu oni samo predlagali Physix razvojnim timovima, vec su aktivno ucestvovali u implementaciji istog... sto znaci da je dosta resursa korisceno za promociju istog

Uskoro update i za MassFX (physx dodatak za 3ds max, koji je zamenio havok-based u 2012-ici).

[YOUTUBE]Rw99upH23eA[/YOUTUBE]

GTX 560 + GTX 260

Uzeo sam MSI 560 TI Hawk, i njom zamenio svoju staru gtx 260 (leadtek extreme + , 216sp) . Umesto prodaje 260ice pala mi na pamet opcija da je ostavim da radi fiziku u slucaju da ne izvucem neku pristojnu svotu novca za nju.

Koliko je tesko izvodljiva opcija sto se drajvera tice itd? (ploca je evga x58 sli le, napajanje corsair 750w) i moze li neko reci u brojkama koliko bih koristi imao u aplikacijama gde fizika dolazi do izrazaja..

Nadam se da napajanje ne bi predstavljalo problem za ovakvu kombinaciju..

Poslednja izmena:
U slucaju gde zelis da koristis drugu kartu za PhysX dovoljno je samo da imas dva pci-e slota.
U driveru odredis koja karta ce da renderuje PhysX - nalazi ti se pod set PhysX configuration.
Dobitci su sasvim pristojni..Provrti Mafia II ,Batman Archam Asylum ...

Evo nadjoh neke moje rezultate .

Mafia 2 GTX 295 :

http://www.overclock.net/attachment...ia-2-benchmark-scores-mafia2-2010-08-16-05-15

Mafia 2 GTX 295 + GTX 460 1GB (PhysX)

http://img826.imageshack.us/img826/4156/mafiaiibenchmarkextreme.jpg

Oba rezultata sam postovao na overclock.net ovde :

http://www.overclock.net/benchmarki...97523-top-30-mafia-2-benchmark-scores-43.html

Evo ti jos jedan test sa GTX 580 :

http://forum.overclock3d.net/index.php?/topic/31333-my-mafia-2-benchmark-results/

Poslednja izmena:
Evo upravo sam bocnuo i 260, spojio sli mosticem, digao sistem, prepoznao je nvidia control panel i stavio sam nju da radi fiziku. Pitanje je sad jel treba da instaliram drajvere i za tu kartu ili? I da l je potrebno neko dodatno podesavanje.

Benchmark u mafia 2 mi puca, ne znam zasto...

Spojio si GTX560 i gtx 260 sli mosticem?? QQ :d
Skidaj taj mostic pre negoli napravi neki dzumbus lol...ne treba ti to za physx...

Moj predlog - deinstall drajvera - driver sweeper u safe mode - gasis komp - zabodes obe karte - odes u win i instaliras lepo drajver.

Poslednja izmena:
skinut mostic. izvrteo mi je sad do kraja benchmark u mafiaII, ali 40 fps je rezultat...koristim ovaj 280.26 driver, mislim da je u njemu problem?

Slobodno stavi ovaj novi beta drajver. I benchmark jedino da probas sa i bez physx akceleracije pa da vidis razliku. (probaj sa iskljucivanjem u nv kontrol panelu)

U nvidia control panelu mogu da drzim physix na auto/cpu/gtx 560/gtx 260 , odabrao sam gtx 260.

koji je jos merodavan benchmark da mogu da se uverim da ovo stvarno sljaka? :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno