Šta je novo?

Nvidia PhysX

Ekstra :)

Još samo kad bi znao gde ovo može da se kupi u Srbiji.

Poslednja izmena:
Verovatno je zbog toga sto radi video capturing u pozadini:)

jeste prva klasa,ali ima i dobrih slinet asus-a 9600gt,a moze i bilo koji malo lepsi gt240...

da ne pisem nov post,mora li ploca da ima SLI da bi ovo radilo,ili moze samo CF,posto imam CF,a nameravam da nabacim jednu Nv za fiziku?

Nema veze ,bitno je da imas dva pci-ex slota.

Nešto mu brljavi skor.

Ja na tim podešavanjima na kojima je on testirao (1280x720, v-synch on) samo sa gtx 470 imam:

min: 37
max: 61
average: 57

A na 1680x1050 bez v-synch:

min: 30
max: 106
average: 62

Slabe su to nesto cifre... User Gdin_M je sa 9800GT razvaljivao Betmena sa sve fizikom i to u 1900x1200. Po njegovoj prici ja bih ocekivao da ti sa GTX470 imas oko 600-700 fps average :d

Pre neki dan sam sklapao dva kompa sa ovim grafikama (treća na slici) i mislim da je to trenutno najbolja kombinacija za PhysX u Srbiji. U pitanju je "green" edition koji ima spuštene klokove na 550/1350/1800, tiha je, hladna i ne zahteva dodatni PCI-e konektor ;).

Mada, ima i XFX GTX240 sa 512MB DDR5 na akciji po malkice većoj ceni...

Pa ok je to karta ali nije pasivno hlađena (tj. nečujna). Ovaj Zotac mi je interesantan zbog toga kao i zbog cene. Na primer ima ovakav ASUS koji je sigurno bolji (bar na osnovu kulera) ali košta više. Ja bih ovaj Zotac uzeo kada bi bio po normalnoj ceni. Mada se nadam da će nVidia da izbaci neki Fermi low budget derivat koji će imati ok performanse za Physx. Inače ni passive Zotac nema dodatni konektor za napajanje što znači da ništa od OC-a (mada mi je to nebitno u ovom slučaju). Nisam našao review ali tri čoveka sa Newegg-a kažu da ne prelazi 70C pod punim opterećenjem što mi je malo neverovatno.

Poslednja izmena:
Jesam li ja pogresno razumeo ili sada ne treba nikakav patch da bi radilo Ati+PhysX?

ako ne treba,onda je ovo extra stvar,nema nikakve zezancije kada izadju novi drajveri...

Poslednja izmena:
Za ovaj beta drajver, ne treba nikakav hack...ali za buduce WHQL...

A lot of you have been asking about PhysX and the 257.15 beta driver we posted on Monday. First off it is true that PhysX is enabled when running on NVIDIA GPUs when AMD GPUs are used in the same system. PhysX is a compelling technology that makes PC games great – I am not surprised our fans are eager for it. When using this beta driver no additional hacks are required to enable PhysX. While it was not intentional, due to the overwhelming positive response to the beta driver we have decided to leave the beta up with support enabled.

The fact remains that the investment to do a full QA cycle on this AMD/NVIDIA hybrid GPU configuration is beyond what NVIDIA can support at this time. The cost of maintaining AMD/NVIDIA hybrid configurations is larger than the development expense for PhysX, and I do expect that there are games and configurations where this type of system just won’t work. Please, don’t call me :>. Therefore our WHQL certified drivers will continue to have this support disabled.

http://blogs.nvidia.com/ntersect/20...utm_campaign=Feed:+nTersect+(The+NVIDIA+Blog)

Po meni je ovo ok resenje. U beti ostave mogucnost, pa ko hoce da se bavi time nek izvoli. A za WHQL disable-uju i tako ne snose odgovornost ako nesto ne radi kako treba.

Za ovaj beta drajver, ne treba nikakav hack...ali za buduce WHQL...

A lot of you have been asking about PhysX and the 257.15 beta driver we posted on Monday. First off it is true that PhysX is enabled when running on NVIDIA GPUs when AMD GPUs are used in the same system. PhysX is a compelling technology that makes PC games great – I am not surprised our fans are eager for it. When using this beta driver no additional hacks are required to enable PhysX. While it was not intentional, due to the overwhelming positive response to the beta driver we have decided to leave the beta up with support enabled.

The fact remains that the investment to do a full QA cycle on this AMD/NVIDIA hybrid GPU configuration is beyond what NVIDIA can support at this time. The cost of maintaining AMD/NVIDIA hybrid configurations is larger than the development expense for PhysX, and I do expect that there are games and configurations where this type of system just won’t work. Please, don’t call me :>. Therefore our WHQL certified drivers will continue to have this support disabled.

Podebljao sam bitne stvari.
Dovoljno je reći da svih dvanaest komentara na taj nVidija blog su protiv toga.

Ne vidim kako hibrid PhysX može biti loš po nVidiju. Evo par primera:

1. Onaj ko kupuje nVidiju, uopšte ne mari za ovo kupiće najjaču grafiku koja će mu raditi i jedno i drugo ili će kupiti dedicated PhysX karticu u svakom slučaju. Plus za nV.
2. Vlasnici AMD grafika koji žele fiziku a od kojih do sada nVidia nije videla ni dinara će kupiti dedicated PhysX nVidia karticu i to baš onu koju nVidija ima sada u izobilju - 9600gt / 9800gt / GT240. Opet plus za nV.
3. PhysX kao GPU standard za fiziku bi dobio još koji procenat korisnika i možda napravio korak ka globalnom omasovljavanju. Veliki plus za nV.

Možda jedini problem koji vidim je što nVidija trenutno nema dobru (čitaj perf/$) ponudu u najinteresantnijem segmentu pa bi entuzijasti radije išli na varijantu AMD+nV nego nV+nV.

Jednostavno ne zele da im se po forumima pojavljuju (ili salju mejlove) ljudi koji (bi eventualno) imali problema sa Ati+Nv kombinacijom i da se smaraju oko toga. Takodje hoce da izbegnu eventualnu pljuvacinu u slucaju "ha, ovo ne radi kako treba", "puca mi igra" itd itd.
Ne bave se time, ne ispituju te kombinacije kad testiraju, ne bacaju resurse na to i ne zele da odgovaraju za eventualne probleme.

Zato i ovo solomonsko resenje. Beta drajver to podrzava, WHQL ne. Po meni najbolje resenje. I ne vidim sta je tu problem i razlog za kuknjavu.

Poslednja izmena:
Cool. Ovako imaju i jare i pare a ne moraju da odgovaraju za eventualne probleme.

Ja bi licno zeleo da vidim da detonator driveri prorade na ATI-ju! :)

Odlican razvoj situacije za najveci broj korisnika :)

Za to treba 32 CUDA jezgara i min 256 rama, 512 preporuceno...8600GT je minimum...

Za to treba 32 CUDA jezgara i min 256 rama, 512 preporuceno...8600GT je minimum...

Zavisi koja rezolucija,koji nivo zahtevnosti.Probao sm 9500GT na mom setup-u i bukvalno se uk@ki ,samo tako padne fps na dole,jednostavno je preslaba za PhysX.Nesto minimalno za dobre performanse je 8800GT,pozeljnije GTS250 a sve preko toga je plus.

Covek pita da li je 8500gt dovoljna, ja sam mu lepo objasnio da nije. I naveo zvanican minimum, kakav je i na nV sajtu...
O tome koja karta, pri kojoj rezoluciji i u kojim igrama, vec je razjasnjeno u temi, i postoji dosta linkova ka testovima i ne bi da obrcem plocu po ko zna koji put.

Moja greska,mislio sam da je uparim sa 5770.
Ali kontam da svejedno ne bi moglo.

Poslednja izmena:
a morao bi i da hack-uje forceware posto, kako rece nex, mogu samo odredjene karte ..i na kraju bi dobio slabiji rezultat nego sa cpu-om ..al, da te utjesim, i meni zvrji jedna gt 8500 po kuci

koliko ja znam ima veze samo to da mora biti serija 8xxx pa nadalje. ja ne bih preporuchivao nishta ispod 8800 neke gs i slichno, preslaba je 8500, mozda bude chak i sporije. to samo pretpostavljam, probaj najbolje nishta ne gubish sem sat vremena zezanja ;). bitno je samo da pogodish verzije drajvera i verziju pecha i naravno redosled radnji.

Nazad
Vrh Dno