Šta je novo?

Nvidia PhysX

Igram Batman AA i nesto mi se cini da nemam physx.
Da li GTX295 moze da radi i fiziku i grafiku ili mi treba dedicated za fiziku ?

Naravno da moze.... sad se vise nesecam mislim da je neki patch bio potrebanza narodnu veriju batman-a da bi se aktivirao physix

Nije...samo treba ukljuciti u meniju igre.

Poslednja izmena:
Cudno. Patchovao sam na 1.1 i sad u settings mogu da izaberem fiziku ali ni kaze da nemam nvidia gpu za to i da ce performanse igre biti lose. Naravno to se pokazalo tacno jer kada sam usao u igru imao sam recimo 3fps ako ne i manje. Do cega je to pojma nemam. Da li je neko terao fiziku sa GTX295 ??

To je zato sto ti je Fizika ostavljena da je obradjuje CPU..Ukljuci u control panelu PhysX na ON!

Za GTX295 nema zime..Nije potrebna ni jedna druga karta da bi se igrao sa dodatnim detaljima koje pruza PhysX i to sve na max!

Poslednja izmena:
Novi demo, uz promociju novih kartica...

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g5LkSYQG7o4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/g5LkSYQG7o4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE][/YOUTUBE]

Kako cudna fizika :D Komadi od zastave lete napred kao da su od stakla. Ili se mozda GPU pregrejao...

Ja igru presao sa max detaljima ,max setovanja,PhysX na max (Hi) ,fixni FPS bio 60..
Kod tebe to nesto ne valja!

takodje,ni jedan problem.

@ mad_max0204 : proveri kartu da ti ne svetli crvena lampica iza (nema dovoljno struje) mada mislim da onda ne bi upalio komp uopste,mada,mozda gresim :D

takodje,ni jedan problem.

@ mad_max0204 : proveri kartu da ti ne svetli crvena lampica iza (nema dovoljno struje) mada mislim da onda ne bi upalio komp uopste,mada,mozda gresim :D

Svetli zelena lampica. Tesko da HX850 ne daje dovoljno struje.
Uninstalirao sam batmana pa cu probati sve ponovo.
Da li ima negde neki test program ili benchmark ili neki demo gde mogu
da proverim da li mi radi fizika uopste na ovoj grafici ?

Evo sad sam probao ovaj nvidia physx fluid demo ali mi radi samo u SW modu.
Kao da hardware physx ne postoji uopste. Ima neko ideju ?
Da opalim novu instalaciju sistema mi nije problem ali da li ce to ispraviti problem ?

Evo dodao sam i screen pa ako moze neko da okaci svoj da uporedim.
Ne mogu da nadjem neki screen na netu.

EDIT: Dodao sam i screenove Nvidia Control Panel i sistem info-a.
Physx software najnoviji instaliran i najnoviji ne-beta drajveri instalirani.

Prilozi

• GPUz.jpg
    GPUz.jpg
    92.1 KB · Pregleda: 58
  • NvidiaCP2.jpg
    NvidiaCP2.jpg
    76.8 KB · Pregleda: 48
  • NvidiaCP3.jpg
    NvidiaCP3.jpg
    104.1 KB · Pregleda: 48
  • NvidiaCP1.jpg
    NvidiaCP1.jpg
    157.4 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Jedno pitanje za sve.

Da li grafika koja ne daje sliku moze da obradjuje fiziku? Odmah da kazem da mislim na ATI + NV kombinaciju.

naravno da moze. nisi pratio gradivo. prelistaj par strana u nazad ili pogledaj malo po netu. kljuchan stvar pored dve grafike i dva pciex slota je patch ,)

Pa, ako je sistem prepoznaje, tj ako mozes da instaliras drajver, i ako je sa cipom i memorijom (uglavnom) sve u redu, onda ce da radi :)

Pa- i PhysX se na necemu mora racunati:D Zahteva cip i memoriju, to sto ta grafika ne daje sliku moze da bude iz milion razloga, recimo neispravna memorija ili nesto na samom grafickom cipu...PhysX nece da opterecuje graficku kao 3D, ali moze da bude glitcheva, ko zna.

Instaliraj, pokreni neki PhysX demo (recimo ovaj novi fluidmark), cepaj to neko vreme, pa ako radi kako treba, to je to...

NVIDIA Removes Restriction on ATI GPUs with NVIDIA GPUs Processing PhysX

Doš`o Manju Hegde u AMD, ukucao par kodova i ta-da:

NVIDIA has reportedly removed the driver-level code which restricts users from having an NVIDIA GeForce GPU process PhysX with an ATI Radeon GPU in the lead, processing graphics. Version 257.15 Beta of the GeForce drivers brought about this change. Possible commercial interests may have played NVIDIA's previous decision to prevent the use of GeForce GPUs to process PhysX with ATI Radeon GPUs, where users could buy an inexpensive GeForce GPU to go with a high-end DirectX 11 compliant Radeon GPU, thereby reducing NVIDIA's margins, though officially NVIDIA maintained that the restriction was in place to ensure Quality Assurance. The present move also seems to have commercial interests in mind, as NVIDIA could clear inventories of GeForce GPUs at least to users of ATI Radeon GPUs. NVIDIA replenished its high-end offering recently with the DirectX 11 compliant GeForce 400 series GPUs.

Naravno, nema veze sa Manju-om. Šala mala :p.

A preključe instalirah PhysX mod 1.03 kući :wall:

Nazad
Vrh Dno