Šta je novo?

Nvidia PhysX

jedno pitanje ako stavim gtx260 kao glavnu karticu i 9600gt kao karticu za fiziku da li moram u 9600gt da utaknem 6pin pcie power konektor?

jedno pitanje ako stavim gtx260 kao glavnu karticu i 9600gt kao karticu za fiziku da li moram u 9600gt da utaknem 6pin pcie power konektor?

Pa sad, ako to uradiš 9600GT će ti biti usko grlo, ranije kad sam pratio testove za GRAW2 u različitim konbinacijama ispostavilo se da više izvlači singl gtx260/280 koji sam radi fiziku i grafiku, nego u konbinaciji sa nekim slabijim GPU-om koji radi fiziku...

Poslednja izmena:
a ako umesto gtx260 bude 9800gtx+ :)

i da li mora napajanje za graficki koja radi samo fiziku?

Naj verovatnije da treba, ne razumem sto ti je tesko da ga steknes. 9600 GT bi trebalo da bude dovoljno za fiziku, probaj pa nam javi.

pa imam 2 konektora na napajanju 1 8pin i 1 6pin, a oba tebaju za 9800gtx+(gtx260) ostane mi nula za 9600gt :D

Sigurno si dobio uz neku od tih kartica adapter 2 molexa->6pina

Pitanje: Da li na ploci iz potpisa i sa 4850 moze da se ubaci bivsa graficka 8800Gts 320 i da sluzi za fiziku? Zbog drajvera i svega ostalog.

Ne.
Ako se koristi Vista, OS je problem, jer ne podrzava 2 razlicita graficka drajvera.
Ako se koristi XP, to je uspeo samo neki anonimni Kinez koji povremeno okaci "rezultate" na neki sajt i to je to.Mozda u buducnosti i proradi, ali licno sumnjam u to.

Da rezimiram moras imati sli i 2 nvidie i to je to. A da li neko ima bas physXovu kartu i kakvi su utisci tj. da li radi i jel ima nekog vidljivog dobitka fpsa sa istom. Hvala.

Ne moras imati SLI. Mozes imati i samo jednu nvidia karticu. Ta kartica je zastarela pa je bolje da imas nvidiu, i to bolje samo jednu jacu koja ce raditi i fiziku.

Jel to radi i na dx9 tj xpu?! Nisam ni znao da je dodato ovo...

COH користи ageia физику и ради само са њиховом картом, а иначе ради на процесору, али с'обзиром да је THQ купио лиценцу за PhysX можда убаце подршку за PhysX и ако се то деси прелазим на NV експресно.

Pazi, tako je bilo i sa GRAW2.Podrzavao je u pocetku samo Ageia, pa je onda NV izbacila physx softver koji u sebi sadrzi "biblioteke" koje je koristio GRAW2 i physx je u toj igri proradio.Inace efekata uopste nije bilo (trebalo je menjati cfg da bi se bacilo na CPU).Vrlo je moguce da se to desilo i sa CoH.
Ja nemam instalaciju da licno isprobam, ali bih voleo da se user vidra javi sa jos nekim informacijama:)

Poslednja izmena:
Pazi, tako je bilo i sa GRAW2.Podrzavao je u pocetku samo Ageia, pa je onda NV izbacila physx softver koji u sebi sadrzi "biblioteke" koje je koristio GRAW2 i physx je u toj igri proradio.Inace efekata uopste nije bilo (trebalo je menjati cfg da bi se bacilo na CPU).Vrlo je moguce da se to desilo i sa CoH.
Ja nemam instalaciju da licno isprobam, ali bih voleo da se user vidra javi sa jos nekim informacijama:)

Баш и мене занима јел су то омогућили.

Сад ми паде на памет да се ту јавља један проблем, на све изнад low физике у игри се генерише велика количина података која мора да се синхронизује преко p2p клијената једне партије у мултију. То у 90% случајева ствара лаг. Када би експлзије добиле реалистичан број делова, вероватно би требало доста да се информације реплицирају свима а то би убило партију 100%.
Ту није крива физика него глупави p2p систем комуникације.

Ja nisam citao od pocetka :p diskusiju, ali imam pitanje...Naime da li je implementacija PhysX algoritma na nVidi-inim karticama hardverskog ili softverskog tipa. Tj. ako PhysX postane rasprostranjen u blizoj buducnosti, koliko je verovatno da recimo ATI ubaci podrsku za tako nesto na svoje kartice... Pretpostavljam da ako je softverskog tipa, da ce onda to moci da radi i na karticama starije generacije

hardwerskog je tipa ali to ne sprecava AMD/ATI da ga izvrsava posto zapravo moze i desilo se, medjutim, iz sentimentalnih ili nekih drugih (mozda sebicnih) razloga, ATI nije prihvatio open business palm i odlucio je da sam izmislja svoju toplu vodu. U prevodu, pored dx 10.1, koji ce u sirokom luku biti zaobidjen od strane dx 11, (windows 7) ati ce najverovatnije smisliti i ponuditi svoj CAL fiziks, koji ce verovatno isto tako biti zaob....:p Nista nisam reko :)

Ih prokletstvo :p

Izvini malo sporo reagujem. Da radi na XP-u i to sasvim lepo sa novijim drajverima uz koje idu i PhysX drajveri

Ај окачи неку фотку из игре где има експлозија да видимо како то изгледа јер ја ни једну реч не могу да нађем на нету, а и GPU физика ми није радила док сам имао NV у самој игри.

Nije bilo, ali vrlo zanimljivi rezultati...SLi+dodatna kartica 9600GT za PPU daje bolji rez od 3waySLi...sto je pohvalno u svakom slucaju.

@Zdravko:
Hm...imaces bolju kompatibilnost sa PhysX demoima i trenutnim igrama koje to sadrze.A verovatno i bolje performanse.
Inace mislim da ta verzija dolazi sa 180.84 beta drajverom, no nebitno...

Hvala.

Nisam jos instalirao. Treba svez XP da stavim, pa 180.48 whql, pa onda ovo.
Necu se zezam sa beta drajverima...
Mislim instalirao sam ih x puta, al volem whql :D.

WHQL znaci da je driver testiran i da crta prozore bez greske kao i da office programi rade bez brljanja sa grafikom. Tvoj strah od ne-whql drivera nije realan.

Pa dobro, nemam strah, kao sto rekoh, koristio sam ih dosta puta, but still hocu nesto sto je 100% provereno i testirano licno od Nvidia-e :).

Pa dobro, nemam strah, kao sto rekoh, koristio sam ih dosta puta, but still hocu nesto sto je 100% provereno i testirano licno od Nvidia-e :).

Mislis Microsoft-a? :d Licno uvek drzim poslednju verziju drajvera koju iskopam na guru3d ne obaziruci se na to dal je beta ili whql

Meni je recimo Riva bagovala sa nekom verzijom koja nije bila WHQL :).

Pa da.. WHQL sertifikat daje MS i naplacuje neke masne pare... i sve sto se proverava je da li windows radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno