Šta je novo?

nVidia Pascal

Po meni je gtx1070 overkill - matori CPU neće izvlačiti ni blizu maksimuma iz grafičke. Idealna kombinacija bi bila minimum neki dobrano nasviran Sendiša (2500k).

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ove godine kupiš GPU, pa nek i procesor bude malo usko grlo. A sledeće onda menjaš i platformu. Ne vidim razlog da se ljudi toliko bronu oko takvih stvari - uvek je jedna komponenta usko grlo i može se raditi upgrade. I tako u krug :)

Ne ide da grafu 1070 koja ce biti 450-500E, upogonis sa procom i plocom i memorijom od 100E iz 2010g.
Pa samo na kloku od 4.0ghz i memorijom na 1.800mhz mozes da izgubis dosta frejmica, gde su ostale tehnicke kerefeke u kojima taj stari procesor zaostaje za novijim procevima, to je razlika od 5 generacija proceva:hair:,....
Plasticno da ti objasnim, imaces skoro isti fps sa tim procom i gtx770, kao i sa tim procom i nekom 1070 grafom ( ne bas, ali tesko bi iskoristio tu grafu sa tim procom vise od 50-60% maximum)...itd...

Poslednja izmena:
Koliko ja pratim vrlo je malo CPU zahtevih igara danas, tipa Batman, koji je đubre neoptimizovano i ne znam još koja. Tražio sam i čitao mišljenja po netu i svi manje više kažu da neće nikakav poseban problem biti i5 760 4Ghz za GTX1070. Tako da ko je ovde ili u Doom temi napisao da ću imati isti FPS kao sa GTX770 lupeta neviđeno. Ploču i CPU bi menjao iz drugih razloga pre, jer mi dosta sporije rade SSD hardovi zbog očajnog Marvel kontrolera, USB punjenje ima čudne tripove da mi gasi tastaturu. U suštini me nervira i ovo kućište ogromno, uzeo bi sledeći put nešto duplo manje skoro.
Za grafiku ne dam više od 350-370 evra, kojih 500. :d

Poslednja izmena:
Izgleda da je hteo da ga ohrabrimo. Takodje, ispod 450 € karta nece biti i to kod Madjara.

*** svi vidoviti. :D
Nije bolje uzeti PS4 jer igre rade i izgledaju ko go***o. Najgora generacija konzola ikada.

Vidi Mare,
dve stvari, svi bi mi zeleli naravno i najbolju grafiku i najbrzi proc. i najbolji monitor i da uzivamo u full gamingu, ali, ako nemamo lovu da ispratimo, onda moramo da se snalazimo i da smisljamo najbolje uravnotezenu konfu, za lovu koju imamo.
Zato je i receno, taj procesor ne moze da isprati kako treba grafe i u rangu gtx970, 980, a kamoli jace grafike. Sto bi djabe davao lovu na skupe grafe do 400E, kada ne bi dobio zeljeni pomak ( zbog slabog procesora) u odnosu na tu grafu 770 koju sad imas.
Nego lepo izvagas, malo skupljas lovu par meseci,( sto neko rece, pastete i nema izlasci, u krevet u osam :D), prodas taj procesor i plocu, uzmes bilo koji polovan I5 procesor., onda, malo sacekas da izadju nove grafe od AMD i NV i onda padne cena staroj seriji grafi i onda ces moci da nadjes neku polovnu 970 ili cak i 980 za nekih 250-300E i zavrsio si poso..itd...

Poslednja izmena:
Nije problem lova, nego neću opet da dajem 1500 evra za novi komp kao zadnji put. Ionako slabo ima dobrih igara, možda 4,5 godišnje. Videću testove sa starijim procesorima kad izađe GTX1070 i ako bude ispod 400 evra uzimam je. Ako bude baš loše radila pašće neka polovna starija i ćao.

Evo ti oma' test kako ce se ponasati procevi sa 1070 grafom.
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=4&hl=pl&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sl=pl&tl=en&u=http://pclab.pl/art66856-16.html&usg=ALkJrhjccBVaV5PP56SfNPGUP0SZZV3OcQ

Dakle, 1070 grafa ce da bidne u rangu 980Ti, vidis koliko kaskaju procesori tipa I5 760, FX 8350, I3 2400 i slicni, za ovim najnovijim procevima, za vise od duplo manji prosecan fps, a gde je tu tek taj najbitiniji minimum fps, tako da, radi kak' hoces, najbitnije je pametno sklopiti konfiguraciju, da bi izvukao maximum iz svake komponente:type: za odredjenu lovu itd..

Pazi ovo je jedino tačno ako je Fallout 4 CPU zahtevna igra?
Meni i dalje sve igre rade skoro savršeno fullHD, high ili max, 60 FPS.

1070 se isplati jedino ako nameravas da menjas CPU u dogledno vreme, ne treba uvek forsirat max jer nema granica, negde ce radit odlicno 1070 negde ce biti hendikepirana za 40%

Nije ni to neka prevelika stavka za zamenu. Nova Z170 ploča oko 140 evra, 6600K oko 210 evra, 350 evra plus memorija oko 90. Ovo moje vredi bar CPU 50, ploča 50 i 16 GB ram 60e. 300 evra plus grafička, auu to bi izašlo sigurno 500 evra za upgrade za 3,4 igre koja godišnje odigram.

Znaci moj 4670 na 4,2 Ghz bi ovde bacio 60 fps-a, ako ne i nesto preko, ne treba mi bolje.

Nije samo Fallout 4, ima jos igara. Ali kako ti igras 3-4 igre godisnje, ne treba ti ni nov CPU a ni 1070.

Jel ovo znaci da je stiglo vreme za 4k monitore?

Nije samo Fallout 4, ima jos igara. Ali kako ti igras 3-4 igre godisnje, ne treba ti ni nov CPU a ni 1070.

Za FO4 najbolje anniversary pentium, nasviras na 6 ghz i vozi... engine te igre je tesko, deceniju prevazidjeno smece.

GTX 1080 na KP-u za 840e. :d

Otkud se vec pojavila u prodaji a da ni jedan becnhmark nije izasao za GTX 1080? Jel taj oglas neka prevara, mada ne bih rekao zato sto covek ima preko 400 pozitivnih.

Otkud se vec pojavila u prodaji a da ni jedan becnhmark nije izasao za GTX 1080? Jel taj oglas neka prevara, mada ne bih rekao zato sto covek ima preko 400 pozitivnih.
Svi su pod NDA do sutra valjda.

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

Kaze da je garncija od comtrade na 3god. Ispada da su uvoznici vec doneli kartice ali ne prodaju ih dok nvidia ne da zeleno svetlo. Samo me cudi da je ova procurila tako rano na prodaju.

U istocnoj evropi, sta ocekujes masne ruke i kod poslodavaca i vlasnika istih..... mada su iste sanse da je ovo procureli i u madzarskoj nista cudno :)

Verujem, da je cena nekih 600-700 pa bih mozda i pazario ali 840 je mnogo.

Poslednja izmena:
Kao sto sam i ja rekao, GP100 kao gaming cip verovatno nikad ni necemo videt, vec ce biti ovako neka slicna arhitektura naslednik 1080... posto ja verujem GP100 uopste ne bi bilo toliko dobar u gamingu u odnosu na svoju velicinu

Nazad
Vrh Dno