Šta je novo?

nVidia Pascal

Mogli ste vi i da izbegnete etikerinje :smash: ljudi po gaming i tehno pripadnosti.

izgled kartice sa, zamislite, šarenim diodama apsolutno ne interesuju i, štaviše, smatramo ih smešnim...

Bile bi ti bitne da imas 15 godina i da se lozis na brze grafike. Ali kod nas moras da si mator, da radis i stedis 6 meseci pa da pazaris grafiku od 700 evra. Lecenje kompleksa iz detinjstva je odlika nase generacije :)

Jos malo nekih rezultata, 1080 klokovana na 2.114 MHz rezultat za 3D Firestrike :
http://videocardz.com/59882/nvidia-geforce-gtx-1080-3dmark-overclocking-performance
Dakle, 980Ti ima score 21800 na kloku od 1.540 - 8.200, overklokovana 1080 na 2.114mhz ima 26450, razlika u ovom testu je oko 17%. E, sad, to je razlika u sintetici, koliko bi to bilo jace kada se predje na polje gaminga ?
Pa, recimo ovako, klokovana 980Ti je jaca od klokovane 980 u 3D Firestrike oko 31%. U ovim testovima 980Ti je jaca za :
Metro LL -28%
Tomb 2013 - 31%
Sniper V2 - 40%
Znaci, u proseku za 31% bolji rezultat u Firestrike, dobijaju se i slicni rezultati i u gamingu, verovatno ce biti dosta rezultata oko 30%, ali i poneki rezultat malo ispod ( 30%), ali i poneki rezultat i dosta preko 30%.
Ako je klokovana 1080 jaca od klokovane 980 u Firestrike za oko 17%, msilim da mozemo ocekivati i da u gamingu bude jaca do nekih 20%.( jer u ovom testu nije klokovana memorija na 1080 ).
Sve zavisi opet od overkloka samih kartica, ako custom 1080 budu isle na oko 2.200 i vise, onda ce razlika ici i na 25%, a ako i memorija bude imala dobro skaliranje kod kloka, moze to na kraju bude i na nekih 30% u nekim extremnim slucajevima.....bas me interesuje da li ce biti ovako, ce vidimo....,)

Poslednja izmena:
Jos malo nekih rezultata, 1080 klokovana na 2.114 MHz rezultat za 3D Firestrike :
http://videocardz.com/59882/nvidia-geforce-gtx-1080-3dmark-overclocking-performance
Dakle, 980Ti ima score 21800 na kloku od 1.540 - 8.200, overklokovana 1080 na 2.114mhz ima 26450, razlika u ovom testu je oko 17%. E, sad, to je razlika u sintetici, koliko bi to bilo jace kada se predje na polje gaminga ?
Pa, recimo ovako, klokovana 980Ti je jaca od klokovane 980 u 3D Firestrike oko 31%. U ovim testovima 980Ti je jaca za :
Metro LL -28%
Tomb 2013 - 31%
Sniper V2 - 40%
Znaci, u proseku za 31% bolji rezultat u Firestrike, dobijaju se i slicni rezultati i u gamingu, verovatno ce biti dosta rezultata oko 30%, ali i poneki rezultat malo ispod ( 30%), ali i poneki rezultat i dosta preko 30%.
Ako je klokovana 1080 jaca od klokovane 980 u Firestrike za oko 17%, msilim da mozemo ocekivati i da u gamingu bude jaca do nekih 20%.( jer u ovom testu nije klokovana memorija na 1080 ).
Sve zavisi opet od overkloka samih kartica, ako custom 1080 budu isle na oko 2.200 i vise, onda ce razlika ici i na 25%, a ako i memorija bude imala dobro skaliranje kod kloka, moze to na kraju bude i na nekih 30% u nekim extremnim slucajevima.....bas me interesuje da li ce biti ovako, ce vidimo....,)

??

Jeste, nije 17%, :crash: nego oko 21%, znaci sve se cifre pomeraju gore za oko 4-5%, izvinjavamo se, mnogo cifara u ovu glavu...:smack:
Onda ce stvarno ova 1080 da bude zaista jaka kartica i dosta jaca od 980Ti, verovatno ce u tom slucaju i 1070 biti jaka skoro kao i 980Ti i sa nekom dobrom cenom kod 'suseda' odlican izbor...

Poslednja izmena:
Bile bi ti bitne da imas 15 godina i da se lozis na brze grafike. Ali kod nas moras da si mator, da radis i stedis 6 meseci pa da pazaris grafiku od 700 evra. Lecenje kompleksa iz detinjstva je odlika nase generacije :)
Momci bežite napolje. :)

Poslednja izmena:
Pa vidim ja ti se zadao u obrazlaganju/izlaganju, a jos matematika losija strana ccc :p
Nije cudo sto si izracunao da je GTX 980 jaca od Titana haha (malo sale ) ;)

Ja sam od pocetka govorio da ce 16nm donjeti ogroman napredak, ovo jeste ogroman napredak, ali po meni sasvim ocekivano.
Malo poskupo za nas standard ali *** tako je kako je :wave:

1070gtx je sasvim dovoljna, letece sve i u 2k na njoj

I ja isto mislim cak sam i napisao nekoliko puta bice novi best buy, onaj ko vec ima neku GTX 980 ili 980Ti on i nema jos neku potrebu da ista mjenja.

Pa sad već ima po oglasima GTX980 za 340,350 evra. Jedino što ta karta traži nešto jače napajanje, bar 600W pravih.

I ja isto mislim cak sam i napisao nekoliko puta bice novi best buy, onaj ko vec ima neku GTX 980 ili 980Ti on i nema jos neku potrebu da ista mjenja.

Pa, ako 1080 bude jaca od 980 za oko 60%, onda bi se mozda i isplatio prelazak, sa 980Ti na 1080, sta znam, za 25 - 30% jaca karta, nije bas malo...

Mislio sam na GTX 1070 kao buduci best buy ;) mada i GTX 1070 bice poprilicno jaca od GTX 980... vidicemo jos u igrama kakvo ce stanje biti mada rezultati iz 3dmarka vec sada dosta govore.
Jeste da je to sintetika, ali manje vise to je to od igre do igre opet ce prosjek biti slican.

Poslednja izmena:
Ukratko, bice brze od svojih prethodnika za 50-60% sto je lep skok jer su i 970 i 980 brze karte i dalje. Ako ih i cenovno naslede kod nas na trzistu bice do jaja. 1070 za 50 i 1080 za 70k din kada se slegne prasina i milina.

Ko jos kupuje na nasem trzistu? Slobodno zacenite jos kojeg konja vise, bice nam veca satisfakcija ostaviti pare Madjarima.

Kazu da ce biti moguce postici frekvenciju od 2.5 Ghz.

Finally, we have the custom AIB variants. Graphics cards manufacturers like MSI and Gigabyte are already working on improving the power available to the GTX 1080 by increasing the number of power connectors available as well as slapping on a high performance aftermarket cooler. This will allow the overclocked GTX 1080 to reach performance figures in the range of what we saw at the demo quite easily.
Expect clock rates of 2.2 Ghz and above. In fact, our sources tell us that Gigabyte’s air-cooled Xtreme Gaming GTX 1080 will be able to hit a solid 2.4 Ghz – on air! If that isn’t impressive, I don’t know what is.

http://wccftech.com/geforce-gtx-108...iants-including-25-ghz-liquid-cooled-edition/

Uff, dal je moguce da ce moci toliko da ide overklok. :trust:
Ako je 980ti, sa oko 1.200 isla na oko 1.550, tj. to je oko 30% visi klok, onda i 1080 sa nekih oko 1.800 po logici, ako ima slican overklok potencijal od oko 30% , to je onda oko 550mhz kloka i onda je to overklok na oko 2.350mhz.
Sa klokovima na oko 2.400mhz i klokom memorije, bila bi bas jaka kartica.

Mislim da je ovo najbolja generacija grafickih kartica u istoriji...cekamo jos koji dan....

Da, recimo,
kartice 970, 980 i 980 Ti, tj. Maxvell karte, su imale strasan overklok potencijal i mogle su sa klokom da imaju cisto skaliranje u perfomansama od oko 25%, ako Pascal kartice budu isto tako raspolozene za klok, onda ce stvarno kao sto su i rekli na prezentaciji, 1080 karta biti sa klokom po jacini negde oko 980SLI ( kada ima oko 80% skaliranje), a ta neka 1070 bi bila kao neka besno ovreklokovana 980Ti.

@reviewsrb

Cini mi se da sam ti jednom objasnio. Overklok zavisi od arhitekture i isto tako dosta pomaze nanometarski proces.
Zasto se cudis sto Paskal ima ovakav potencijal? A sta ako Volta bude imala jos veci a trebalo bi? Najmanje sto treba da ocekujes jeste potencijal
koji si postigao u prethodnoj generaciji a svakako da treba da bude unapredjenja na tom polju tako da sada vidis to sto vidis.
Opet, ti klokovi koje pominju su meni ok. Jedva cekam testove i da izaberem sebi jedan model. Ovo je definitivno opasna serija.

Poslednja izmena:
Ni meni nije jasno sto se ljudi iscudjavaju, ono i da nije bilo arhitekturalnog pomaka ocekivan je bio ovakav clock s obzirom na specifikacije proizvodnog procesa i broj CUDA u karti...

@D_M
Ne pricas na poljskom pa ne razume covek sta ces :d

Koji glas brate, odma sam prekinuo...

Ne verujem da je prevara ima preko 400 ocena , sigurno je prodao taj primerak , to mu dodje 103.000 i nesto dinara.

Je l" derikoza edisn ili neki aftermarket kuler?

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Pretpostavljam da moj i5 760 na 4Ghz jos uvek nije za penziju i lagano ce da se slozi sa GTX 1070?

Nazad
Vrh Dno