Šta je novo?

Nvidia mining

A do tada ne lipši magarče do zelene trave.. Izbegavajte tolike rigove. To je samo glavobolja. Maksimum 8 kartica na rigu narode, nista preko toga nema potrebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Treba to i"napuniti" nekim karticama

Ajde i da ovde pitam, jer od čitanja po netu i gledanja u cifre nešto ne donosim zaključak osim onog generičkog. (Da uzmem šta mi izgleda kako isplativo ulaganje, tj. iole normalna cena hardvera).

Da li se isplati kopati sa 1080 (4-6 komada)?

Vidim da svugde po netu pišu da je 1080ti isplativiji tj. efikasniji, ali kako vidim taj model baca 25% više a uglavnom košta 30-40% više.

Zasto dati toliko kesa na 1080ti kada je 1070 jednostavno ubica od karte a kosta dosta manje

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Možda tamo kod tebe u Beču. :)

Kod nas nema šanse više da se nađe 1070 po normalnoj ceni, i ako se nađe to je u najboljem slučaju 100€ manje cena od 1080.

Molio bih za pomoc ako je neko raspolozen.Imao sam tri 1070,sve ok.Danas sam dodao jos tri 1080.Vidi mi ove tri 1070 i jednu 1080.Takodje,ne mogu da.dobijem bios na monitoru,samo win 10.Maticna je Asus z270-P.Jel se neko sretao sa ovakvim problemom?nije bios podesen ili nesto drugo?risevi su novi.Hvala unapred

Imao sam slican problen sa 6x 1070 samo meni jednu nikako nije video.Sve sam morao da raskacim i da jednu po jednu ubacujem a posle prve sam instalirao ponovo iste drajvere,svaku sledecu sam po jednu u bacivao i sam je prepoznavao posle mknut dva znaci nike trebalo za svaku da se instaliraju drajveri.Morao sam i flasnuti bios na poslesnju verziju...Sto se tice biosa,ni meni nije mogao ,znam da je neko ovde sa foruma pomogao ali na kojoj strani...pojma nemam,sta sam dalje uradio...pojma nemam.Izlistaj od tamo negde 13-16 novembra poruke pa pogledaj.

Imao sam slican problen sa 6x 1070 samo meni jednu nikako nije video.Sve sam morao da raskacim i da jednu po jednu ubacujem a posle prve sam instalirao ponovo iste drajvere,svaku sledecu sam po jednu u bacivao i sam je prepoznavao posle mknut dva znaci nike trebalo za svaku da se instaliraju drajveri.Morao sam i flasnuti bios na poslesnju verziju...Sto se tice biosa,ni meni nije mogao ,znam da je neko ovde sa foruma pomogao ali na kojoj strani...pojma nemam,sta sam dalje uradio...pojma nemam.Izlistaj od tamo negde 13-16 novembra poruke pa pogledaj.

Hvala na trudu, uradio sam tako posle pisanja mog posta,prepoznao sve.Mozak zakacio sve tri odjednom.Ubacio zadnje drivere i sve ok.

Poslednja izmena:
...hehehe...ti sve tri...ja svih 6 prvi put,mlados' ludos' :d

Pomoc drustvo , taman pohvalim komp kako sve radi kako treba i onda :p

Nek mi jos eko kaze , ma Nvidia je bombona ,ubodes , stavis drajver i sve ko podmazano :)

Kod mene je bilo sve podmazano ali vise nije , danas mi se pojavio blue screen , restart a pise VIDEO TDR FAILURE a ispod da je ovo problem nvlddmkm.sys , win 10 je u pitanju , jel imao neko ovaj problem i ako zna kako da ga resim nek me cimne na PM ako mu je lakse . Ono sto sam ja probao , uninstalirao drajver sa DDU iz safemoda i stavio novi ali samo drajver jer sam tako radio i kad sam stavjao grafu i radilo je kako treba . Sta mi je ciniti , ovo ne pomaze :(

Gledao sam malo i na YT , u fazonu nadjes taj fajl u Windows/system32/drivers ali tamo ga nema , nema ni u Driver store , tu bi trebalo da preimenujem fajl i onda command prompt admin pa kao C: a i to ne znam tj komandu da prebacim na cisto C , ma da ne davim , ako neko zna i zeli da pomogne nek se prikljuci . Ne znam hoce li mi restartovati iako ne diram gtx vec samo rx570 a koje hvala bogu rade posao , sem ako me opet neki restart ne iznenadi :(

Kad stavljate drajvere za Nvidia jel instalirate samo drajvere ili sve sto nudi ?
Ovo pitam jer mi je radilo samo sa drajverima ali gore pise kako sam prosao , ako ima neke veze bolje da znam , novi Win 10 je u pitanju .. Ako moze brz odgovor :)

Kad stavljate drajvere za Nvidia jel instalirate samo drajvere ili sve sto nudi ?
Ovo pitam jer mi je radilo samo sa drajverima ali gore pise kako sam prosao , ako ima neke veze bolje da znam , novi Win 10 je u pitanju .. Ako moze brz odgovor :)
Samo drajvere....

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Tnx .. Ne bih da mi se desi isti problem pa reko mozda sam nesto zjbo pri instalaciji gtx-a ..

1070. Da li je neko imao ovaj problem? Kopa i onda izbaci ovu gresku
5f21a5f2754af2ae691fc7cfcfe85886.jpg
9860e8b3a36f3681e260c79b50c0ba61.jpg
44094ab7addec29e2b17386ceefb5055.jpg

Da te ne zeza neki antivirus , win defender jer pise da ga nesto blokira , ja imam utisak da mi je onaj problem sa TDR error bio zbog njega , izuzeo ih iz skeniranja i za sada sve radi kako treba , videcemo da li je to bilo pravo resenje ..

Nemam antivirus, defender ne bi trebalo, iskljucio sam na njemu sve sto sam mogao. Eo sad sam turio nov drajver za graficke i cekam.

'Application has been blocked from accessing Graphics hardware' grešku sam i ja dobijao pre mesec - dva.

Problem je definitnivno Windows defender.

Neznam zašto ali nije prihvatio kada sam ubacio samo folder u exclusion listu, proradio je tek kada sam ubacio exe file u exclusion.

Poslednja izmena:
Sta je najbolje sa rigom od 6x gtx 1060 kopati?
Da li je to kombinacija Eth i Pascal?

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Ja mislim da je sa nVidijama najbolje kopati ZEC-a?

Sta je najbolje sa rigom od 6x gtx 1060 kopati?
Da li je to kombinacija Eth i Pascal?

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока
ETH, ETC, Zcash, ZenCash. Samo solo koliko ja znam.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Za nVidiu je trenutno dosta isplativ Luxcoin, Folm coin koji je prije par dana izasao i on je zanimljiv, za koji dan se ocekuje da izadje na mjenjacnicu, trenutno mu je tezina mala, a baziran je na Phi algorithmu, kao kod Luxa.

Pa zar se lux ne kopa jos od Novembra?Ovaj drugi nisam ni nasao...imas link?

Gde li nalazite te coinove samo, gledam sad malo kakav je taj "PHI1612 Crypto Algorithm" i pišu da je efikasniji.

I normalno nigde nije napisano ni okvirno koliko non ti 1080 baca.
Kad nađem slobodnog vremena isprobaću i ovo, pišu da algoritam nije mnogo agresivan tj. manje troši struje.

Moje skromno mišljenje je da ove sveže coinove, se isplati rudariti jedino ako imaš više rigova pa da brzo majnuš i odmah menjaš, jer niko ne zna da li će mu za tipa mesec dva dana biti ta cena (isplativost).
A opet nisam siguran koliko je na stino pouzdan trade tj. mining na menjačnicu pa odmah trade, pa što pre vraćanje na sigurno, s obzirom da se ovi sveži coinovi trade-uju na manje pouzdanijim menjačnicama.

1080ti sa podesavanjima

Power limit: 90%
Core clock: +130MHz
Mem: -502

~35-38MHs, isti je slucaj sa Folm coinom, s tim sto je folm taze pa se da vise iskopat.

1070ti sa podesavanjima:

Power: 90
Core clock: 180MHz
Mem clock: -500

Daje 24~25.5MHs

1060 6GB

Pl: 95
Core: +130
Mem: -300MHz

14 ~ 15MHs

Hvala to sam i ja našao. :)

Samo nisam našao performanse za običnu 1080.

Ali po ovim podešavanjima mislim da algoritam nije zahtevan za latencije memorije, jer je downclockuju, mada mora da se testira.
Ako zavisi najviše od Core clock onda 1080 trebalo bi da bude između 1080ti i 1070ti.

Moje skromno mišljenje je da ove sveže coinove, se isplati rudariti jedino ako imaš više rigova pa da brzo majnuš i odmah menjaš, jer niko ne zna da li će mu za tipa mesec dva dana biti ta cena (isplativost).
Apsolutno ispravno misljenje.

@zokocx sto se tice 1080 nisam imao prilike da je testiram, ono sto sam primjetio po foruma za Phi algoritam ide upravo to sto si rekao, izmedju 1070ti i 1080ti, +2-3MHs u korist 1080 u odnosu na 1070ti.
Za nove coine naravno da je bolje imati vise rigova, ali zna se zaradit i to baš dobro na istim. Primjera radi, drugar je skoro kopao IPBC coin, nije ga imalo ne mjenjacnici, kopao ga je nekih nedjelju dana, i prodao sve te novčiće u vrijednosti od 11 Etheriuma, a imalo je slučajeva da se kopalo i na kraju ništa, bar za sada.

Koji je najbolji driver za kopanje ETH sa Asus Strix GTX 1070 8Gb?
Koja podešavanja koriste za stabilan rad?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

'Application has been blocked from accessing Graphics hardware' grešku sam i ja dobijao pre mesec - dva.

Problem je definitnivno Windows defender.

Neznam zašto ali nije prihvatio kada sam ubacio samo folder u exclusion listu, proradio je tek kada sam ubacio exe file u exclusion.
Nije do graficke ni do difendera, nego je izgoreo kabel
e68775f9b6ba889e9f513e98c487c311.jpg

Moze negde da se kupi?

Nazad
Vrh Dno