Šta je novo?

Nvidia mining

Koje maticne koristite? Treba da pravim rig sa gtx 1070 pa ne znam da li da koristim biostar tb250-btc+ (6 kartica) posto to mogu da nabavim ili da idem na nesto sa vise kartica? I sta mislite o Cooler Master v1200 od 1200w za napajanje 6 komada gtx 1070, kapiram i ja da je malo previse ali bolje da ima viska

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk

Koje maticne koristite? Treba da pravim rig sa gtx 1070 pa ne znam da li da koristim biostar tb250-btc+ (6 kartica) posto to mogu da nabavim ili da idem na nesto sa vise kartica? I sta mislite o Cooler Master v1200 od 1200w za napajanje 6 komada gtx 1070, kapiram i ja da je malo previse ali bolje da ima viska

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk
Ja bih preskocio biostar. Pokusaj naci negde Asrock.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel je neko testirao GTX 1080 minimalne napone za GPU coine, ja sad testiram palit 1960Mhz na 0.9v ali mi je glavni komp pa ne bi previse da snizavam i zapucavam ga

stizu mi 1080 armor za koji dan pa javljam. Mada ja totalno ne vidim poentu 1080 karti. Jednostavno preskupe. Ja ih nemam ispod 500e

Poslednja izmena:
Ljudi, moze li pomoc, imam rig sa 6x Asus strix 1080ti i sve ostale komponente klasika (asrock ploca, 2xevga g3 1000w...) i savrseno radi rig 3 meseca da bi poslednjih 10-ak dana stalno krenuo da puca (slika). U medjuvremenu nista nije menjano (sem ako win nije opet radio neki update) i nije mi jasno zasto je poceo da puca miner. U pitanju je win 1703, ewbf miner 0.3.4b, klokovi nisu menjani a nakon sto je krenulo ovo da mi se desava, pokusavao sam da spustam klok, power limit, reinstalirao msi AB, stavio nove nvidia drivere i i dalje isto. Nakon sto pukne, moze ponovo da se pokrene bat file bez reseta racunara i radi (ponekad radi ceo dan a nekad pukne nakon pola sata). Zna li neko sta je u pitanju i koje je resenje?
Screenshot_20170928-143020.png

Unapred hvala

stizu mi 1080 armor za koji dan pa javljam. Mada ja totalno ne vidim poentu 1080 karti. Jednostavno preskupe. Ja ih nemam ispod 500e

Donekle se slazem, 1080 su za ove sto svom dusom veruju u zeca. Mada, ako tako gledas, one za 500e daju vise hasha po euru i po kilovatu i od 1060 i od 1080ti...

@ milicic
Pomijenjaj sve ekstendere. Ako ne bude problema, nadji neispravan/neispravne.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

@ milicic
Pomijenjaj sve ekstendere. Ako ne bude problema, nadji neispravan/neispravne.

Mislis da je samo do toga? Nekad radi i po dan dva bez problema... Jel postoji neki nacin kako proveravate ispravnost extendera (govorim o ovim koji ocigledno mogu da izdrze i dan dva rada bez ikakvih simptoma).

Najveca vjerovatnoca je da su oni.
Najbrzi nacin je da ih pomijenjas sve, ako nemas nista zabiljezeno u log fajlovima minera, da bi mogao odmah znati koji je.

Donekle se slazem, 1080 su za ove sto svom dusom veruju u zeca. Mada, ako tako gledas, one za 500e daju vise hasha po euru i po kilovatu i od 1060 i od 1080ti...

uopste ne daju vise hasha po euru od 1060, po kilovatu ne znam nisam merio 1080. 1060 mi daje 295sola, kosta (mene) 225e, trosi rig od 8 komada 700w ako su 8pin napajanja na kartama a ako su 6pin 700w 8 komada rig na ZEC-u. Dok 1080 kosta 500e i daje 550sol. Ne znam za hash 1080 egzaktno probacu kad mi stignu za koji dan

Poslednja izmena:
Ljudi, moze li pomoc, imam rig sa 6x Asus strix 1080ti i sve ostale komponente klasika (asrock ploca, 2xevga g3 1000w...) i savrseno radi rig 3 meseca da bi poslednjih 10-ak dana stalno krenuo da puca (slika). U medjuvremenu nista nije menjano (sem ako win nije opet radio neki update) i nije mi jasno zasto je poceo da puca miner. U pitanju je win 1703, ewbf miner 0.3.4b, klokovi nisu menjani a nakon sto je krenulo ovo da mi se desava, pokusavao sam da spustam klok, power limit, reinstalirao msi AB, stavio nove nvidia drivere i i dalje isto. Nakon sto pukne, moze ponovo da se pokrene bat file bez reseta racunara i radi (ponekad radi ceo dan a nekad pukne nakon pola sata). Zna li neko sta je u pitanju i koje je resenje?
Pogledajte prilog 237431

Unapred hvala
Proveri kablove na napajanju,da nije neki nagoreo ali sto kaze kolega nije bas bajna situacija i oko exendera. Proveri doduse sve kablove

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

uopste ne daju vise hasha po euru od 1060, po kilovatu ne znam nisam merio 1080. 1060 mi daje 295sola, kosta (mene) 225e, trosi rig od 8 komada 700w ako su 8pin napajanja na kartama a ako su 6pin 700w 8 komada rig na ZEC-u. Dok 1080 kosta 500e i daje 550sol. Ne znam za hash 1080 egzaktno probacu kad mi stignu za koji dan

Sorry, nisam znao da su toliko jeftinije 1060 (pretpostavljam da se radi o onim mining modelima), ja sam ih racunao kao makar 280e (250e mining model). Mada, treba u racunicu ubaciti i cenu ostalih komponenti, to jos malo ide u korist 1080. A i dugorocno gledano, bolje je uzeti karticu sa 8gb i verovatno je garancija duza i moze da se koristi i proda mimo mininga...

Pricam za 1060 3gb, jeftine su jer su za ETH kanal jer u sve 3gb modele ide hynx pa su postale praktcno isto sto i 1080 ZEC ekskluziva. A kad sluze kao ZEC ekskluziva onda se mogu porediti i po tome daju daju vise hesa po euru. Treba uracunati i ostatak riga to ublazuje malo prednost ali opet 1060 3gb prednjaci u odnosu na 1080. Znaci ne pricam o mining verzijama, imaju istu garanciju kao i 1080

Slažem se, zbog toga sam još para uložio u ZEC only rig, 8x 1060 3GB. :)
ac873b61557a943a65cf5255cd2306e9.jpg

Poslednja izmena:
Ja bih preskocio biostar. Pokusaj naci negde Asrock.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Greska Biostar barem ove BTC za mining su daleko kvalitetnije (od hladjenja komponenti do PCB-a) od asrock-a sto po kvalitetu sto po tome da su manje izbirljive, naravno i skupolje su zato reda 1000din
josh TB250 moze 6 na slot i 1 na m2 adapter

Poslednja izmena:
1060 su u rangu r9 380, samo sto su 380 bolje posto su 256bit :D
Ja sam sebi sastavio jedan rig sa 1060-kama ali cisto da imam i jedan nvidia rig, necu vise uzimati te karte, po ovoj ceni sigurno ne.

@KOLOS sto nisi pitao sta je najbolje uzeo sam 5 vsta 1060 ukljucujuci i G1 ali nista blizu Armora nije. Karte su jake kao beton. Stabilne jake i hladne. Jedino sa njima izvlacim 295sol uz smesne temperature

Poslednja izmena:
Ove Windforce sam platio 220e, neka bude 275 sola po karti to je 2200 sola ceo rig, meni je to sasvim ok.

Poslednja izmena:
e , 220e bih dao i ja za 1060, toliko vrede.
Sto se tice potrosnje u pravu si, trose manje od r9 380.
Nekako mi nisu simpaticne jednostavno, i to je to :)
Pogotovo sto se podesavanje kartice svodi na pomeranje 3 slajdera i to je sva nauka.

Dobra je to cena. Jel si kod nas kupio ili iz inostranstva ?
Imam jedan rig sa tim windforce i dobre su. 275-280 sola ( memorija i gpu + 180) lokovan napon na 850mV...tihe i ok temperatura.

haha pa to je sva nauka kod svih nVidija karti ne samo kod 1060 :) voleli bismo mi svi da se igramo sa biosom al kad ne mere.. @KOLOS izvucices izmedju 2150 i 2200sol, stim da su giga najtoplije od ovih sto sam ja imao

1060 sa 3gb, da li uzimati, ili nesto sa 4/6/8 gb uzimati? msm zbog toga koliko ce dugo moci da kopaju? znam da zec nije kao eth da nema dag file, ali mozda ima nesto drugo sto ne znam, a ima veze sa tim da li je 3 ili 6gb?

nebitna je velicina memorije totalno, 3gb je super velicina i za sad i za ubuduce. Problem je sto 3gb karte 100% dolaze sa hynix memorijom koja je losa za ethash algo, pa su 1060 3gb postale 1080 u malom pakovanju

ja imam 8x1060 6gb windforce i 2x1060 3gb Giga G1 i isto mi bacaju, obicne palitove 1060 3gb 10 komada su mi bacale oko 280 bez da sam ih klokovao nesto, msm da bih mogao da izvucem 300sola sa njima, u dilemi sam koje grafike uzimati

Moguce da isto bacaju na nekim coin-ima, ali definitivno 6gb verzije imaju vise CUDA cores i definitivno su bolje kartice, nevezano za mining. Cak je bilo polemike oko toga da NVidia nazove i jednu i karticu 1060 (gde bi korisnik verovao da je jedina razlika 3gb i 6gb memorije), a u sustini su razlicite kartice u pitanju.
Opet, s druge strane, jeste da 3gb dolaze 100% sa Hynix memorijom, ali koliko citam iskustva ljudi i 6gb dolaze skoro sve sa Hynix (ne racunam tu iskustva iz USA, gde se moze nabasati cak i na Samsung). Ono sto hocu da kazem, 6gb verzija jeste bolja kartica, ali pitanje je da li opravdava razliku u ceni.

Dolaze li gtx 1070 sa hynix memorijom?

Pa ja sam G1 6GB dobio sa Micron memorijom (na sajtu stoji da svaka UD VGA mora imati Samsung ili Hynix, ali...). I definitivno poslednje kartice koje sam uzeo se slabije klokuju od onih prvih, i core i memorija, čak iako je Samsung... Da ne kažem da su te prve bile sve do jedne Samsung. Ali Micron kopa maltene isto ETH kao Samsung, dok ja ne znam da li je iko izvukao preko 20,5-21 sa Hynixom, i to možda nije bilo stabilno. Ja sam najviše 19,5 video na svojim, i to je bio +680 clock, sve preko toga je pucalo posle nekog vremena.

Uglavnom ko kopa ZEC, i ima po 200-220€ 3GB kartice, to je dobar dil po meni jer kopa 15-20 sol manje a ta razlika teško opravdava skoro 100€ veću cenu 6GB verzije. Za ETH mislim da od nVidia GTX1060 samo mining verzije uzimati. One valjda imaju još Samsung sve. Imaju sada mining kartice sa izlazima, ali i dalje 3 meseca gar., ili godinu dana... Ne sećam se šta je pisalo u oglasu. Vidim ih za 35k po KP.

Poslednja izmena:
Dolaze li gtx 1070 sa hynix memorijom?
Imam 1 GA i 2 MSI kod mene, sve su Micron... kod drugara 3x MSI , sve Micron. Kupljeno sve u poslednjih mesec dana.
E sad, i mene bi interesovalo ako je neko nabasao na 1070 sa Hynix?

nema jos podataka o 1070 sa hiniksom

Nazad
Vrh Dno