Šta je novo?

Nvidia mining

Na jednom rigu imam 3x GTX 1080Ti, jednu GTX 1080 11gbps i 2 GTX 1070...

GTX 1080Ti bacaju 650-680 sola, GTX 1080 baca 500-520, dok GTX 1070 jedino bacaju kako i treba, 450 sola konstantno.. Isto toliko bacaju i na drugom rigu gde imam 6xGTX 1070, sve su zacementirane na 450 sola. PL je na 65-70%, svima je klok podignut na +100/300MHz, ne prelaze 60-65c. Cini mi se da Ti modeli bacaju nesto manje nego sto bi trebalo, kod drugih sam vidjao rezultate oko 700 sola. Ni GTX 1080 ne radi punim sjajom, trebalo bi konstantno da daje 520 sola. Sta moze da bude?

Nakacene su na 2x evGA P2 1200W, proveravao sam kablove, sve deluje da je kako treba.

Evo i kako izgleda hashrate:

IMG_0887.PNG

@Pejca87:

Idi na Flypool, tamo ces naci sve sto ti treba.

Poslednja izmena:
Moram da postavim ovo pitanje..zašto kopate Zec kad je ETH najisplativiji po svim kalkulatorima !?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo ovi 1080/1080ti i Fallout 3 kopaju zec

Na jednom rigu imam 3x GTX 1080Ti, jednu GTX 1080 11gbps i 2 GTX 1070...

GTX 1080Ti bacaju 650-680 sola, GTX 1080 baca 500-520, dok GTX 1070 jedino bacaju kako i treba, 450 sola konstantno.. Isto toliko bacaju i na drugom rigu gde imam 6xGTX 1070, sve su zacementirane na 450 sola. PL je na 65-70%, svima je klok podignut na +100/300MHz, ne prelaze 60-65c. Cini mi se da Ti modeli bacaju nesto manje nego sto bi trebalo, kod drugih sam vidjao rezultate oko 700 sola. Ni GTX 1080 ne radi punim sjajom, trebalo bi konstantno da daje 520 sola. Sta moze da bude?

Nakacene su na 2x evGA P2 1200W, proveravao sam kablove, sve deluje da je kako treba.

Evo i kako izgleda hashrate:

Pogledajte prilog 235643

@Pejca87:

Idi na Flypool, tamo ces naci sve sto ti treba.

Meni bacaju 700+ al sa PL 80+%i zavisi koje karte,sea baca na 80 sto giga baci na 90% :D

Ne znam samo na koju foru je isplativije sa nVidiom kopati ETH pored Zeca...

@nenad970:

Dve su Strix, jedna je Aourus... Ovo za Gigabyte si upravu 100%, trazi vise snage a baca isto kao Strix. I greje se vise. Iako vrhunska izvedba Gige, i dalje je po meni Asus Asus...

Probao i ide do 160 sola, msi armor, e sad da li bih mogao da ubacim jos jednu ali asus strix? Ploca je gigabyte970a_ds3p, koja podrsava cros ali ne i sli da li to nije problem? Ako moze odgovor

Ne znam samo na koju foru je isplativije sa nVidiom kopati ETH pored Zeca...

Što se tiče 1060 i 1070, zavisi od modela karte, tj. kakvo hlađenje ima i koju memoriju, kao i od ambijentalne temperature u prostoriji gde je rig.

Karta sa krš kulerom(ili ITX verzije) i Samsung memorijom je samo za ETH, jer će davati malo sola kada se ušteluje da se ne pregreva na Zecu.

Dobar kuler i Micron trpi prženje na Zecu i daje manje mh/s na ETH, npr. Strix 1070 sa Micron memorijom daje ~30 mh/s ili 450-460 sola.

Dobar kuler + Samsung memorija je idealna karta za sve, npr. 1070 Asus Strix ili Gainward Phoenix(i Micron se lepo OC na 1060/1070 Phoenixu) sa Samsung memorijom, 32-33 mh/s ili 450-460 sola.

Pre ću izabrati 31-32 mh/s sa uštrojenim PL-om i niskom potrošnjom/temperaturom na malim obrtajima ventilatora nego 460 sola i višim PL-om, podignutim core clock-om da bi boost bio do 1900-2000MHz i višom temperaturom.

Krmača 1080Ti je već druga priča, lično bih uzimao samo Zotac AMP Extreme ili Asus Strix i prženje na Zecu do smrti. :) Tu računam minimum 750 sola po karti.

Edit:
Najradije bih sve bacio pod vodu da nije preskupo. GTX 1070 u mom kompu baca 500 sola ili 33 mh/s kada se odšrafi na max, a temp 42°C, odnosno 39°C. :D

Poslednja izmena:
I MSI seahawk X je odlicna(1080-ti)moze preko 800sola,giga nemere osim sa nekim drugim biosom,al zato kukala ti majka za struju :D

Zato sam napisao 750 sola kao sweet spot.

4x Zotac AMP Extreme po rigu sa Asus H81M-PLUS pločom, maksimalno razmaknute na ramu predviđenim za 6 kartica, 3000 sola po rigu...banja.

Poslednja izmena:
Dobro je to,za 3000 sola treba napajanje od 1.4+kw,ove moje za 1500 sola povuku iz zida skoro 700w ili ja ne znam da namestim :)

Za rig sa 4x 1080Ti bih uzeo 2x EVGA G3 850W za miran san. To je manje od 300e. Knap PCI-E kablova za sve karte i za 4 risera sa PCI-E napajanjem. Ništa od molex/sata kablića osim jednog za SSD.

Taj programčim Prio na na koji način podesite, tj na koliko % staviti majner a na koliko AB?

Nov sam u ovome, stavi pre neki dan svoju gtx 960 2 gb da rudari zec oko 160 sola, i fx 6300 oko 14 sola, planiram da uzem jos jednu polovnu 960 cu, to bi bilo oko320 sola , za 130e ivensticije nego da kupujem jednu 1060 koja daje isto. Zanima me da li moze na jednoj ploci da recimo ove 2 karte rudare zac, a ako dokupim kasnije neku rx 570 da ona kopa eterijum, d li je to moguce podesiti? I da li je pametno cuvati coine na poloniexu ili se treba odmah prebacivati na exodosu ako je to moguce?

Taj programčim Prio na na koji način podesite, tj na koliko % staviti majner a na koliko AB?

Nema procenata, instaliraš prio, restart i uđeš tamo gde se inče i menjaju prioriteti i samo za jedan lvl od defaulta digneš minervi za jedan lvl od def spustiš ab

Uđeš u task manager - details. Tu kliknes desnim tasterom na majner program i postaviš željeni CPU priority. Ja sam postavio miner na high, a msi afterburner na normal i sve savršeno stabilno radi. Ali taj prio je izgleda malo bagovit, nekad se desi da se vrednosti vrate na default kad restartujem računare.

Nov sam u ovome, stavi pre neki dan svoju gtx 960 2 gb da rudari zec oko 160 sola, i fx 6300 oko 14 sola, planiram da uzem jos jednu polovnu 960 cu, to bi bilo oko320 sola , za 130e ivensticije nego da kupujem jednu 1060 koja daje isto. Zanima me da li moze na jednoj ploci da recimo ove 2 karte rudare zac, a ako dokupim kasnije neku rx 570 da ona kopa eterijum, d li je to moguce podesiti? I da li je pametno cuvati coine na poloniexu ili se treba odmah prebacivati na exodosu ako je to moguce?

A kad uzmeš u obzir da 1060 troši oko 120W i uporediš sa potrošnjom te dve gtx960 + fx 6300, pitanje je šta će ti ostati. Osim ako ne plaćaš struju.. :)

Po meni najpametnije je čuvati coine u hardverskom novčaniku ili nekoj desktop varijanti, ako već nemaš veću količinu. Neka me neko ispravi ako grešim.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, nemam vecu kolicinu kao sto rekoh tek sam pocetnik u ovome,ali da pitam.

Ma i ja sam još uvek početnik..:) Svi novčanici za koje znam upozoravaju da se ne majnuje direktno na njih, već da se nađe neki mining wallet koji je specijalizovan samo za to. Kao problem su im velika količina mikro transakcija koje se odvijaju tokom transfera sa blok chaina na wallet.
Ja još uvek nisam uspeo da pronađem neki specijalan mining wallet. Ako neko zna, bilo bi lepo da napiše.

Ma i ja sam još uvek početnik..:) Svi novčanici za koje znam upozoravaju da se ne majnuje direktno na njih, već da se nađe neki mining wallet koji je specijalizovan samo za to. Kao problem su im velika količina mikro transakcija koje se odvijaju tokom transfera sa blok chaina na wallet.
Ja još uvek nisam uspeo da pronađem neki specijalan mining wallet. Ako neko zna, bilo bi lepo da napiše.

Exodus.

Jel treba taj komp stalno da bude ukljucen kad se majnuje na exodus ili ne?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Jel treba taj komp stalno da bude ukljucen kad se majnuje na exodus ili ne?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ne majnuje se bukvalno na Exodus, to ti je samo novcanik na koji ti pool na kome majnujes prebaci minimalnu izrudarenu sumu, koju mozes ti da podesis kolika ce biti.
Racunar ne mora uvek da bude ukljucen, mozes ga
gasiti i on ce nastaviti ka ga opet upalis.

I ja bas gledam upravo exodus, fino izgleda. Mozda i ja predjem na njega.
Sta kazu iskusniji, jel dobar?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam za tu namenu prezadovoljan sa jaxx wallet-om, samo smanji ucestalost isplata na novcanik, da ne bude cesce od 24h identicna mikro transakcija.

Ima desktop, i mobilnu verziju koje se sinhronizuju, 12 reci seed. Export kljuceva, itd.

Poslednja izmena:
Za jaxx sam procitao da su ga navodno hakovali vec. Plus se ljudi zale na veliki fee.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno