Fallout 3^
Sto se tice isplativosti kupovine tih karata sada, kada je regularne mnogo lakse naci i to po normalnijim cenama, potpuno se slazem da ih ne treba uzimati zbog tako malog garantnog perioda. Pre par meseci je bilo gotovo nemoguce naci bilo koju graficku za rudarenje, a Mining P106-100 su bile dosta jeftinije od regularnih. Uzimajuci u obzir i cinjenicu da imaju bolje performanse, to se cinilo kao ok resenje tada. Takodje mislim da sada nije isplativo uzimati bilo koje 1060.
Malo je nezahvalno govoriti koliko dolara dnevno jedna graficka zaradjuje, to je promenljiva kategorija. Jeste da diff raste, ali se moze desiti i da cena npr Ethera znatno skoci i onda ce zarada biti mnogo veca. Ili mozda neki drugi Coin, ko zna.. Naravno, postoji rizik i da se sve strmoglavi.
Ja verujem da postoje karte koje su bolje po kvalitetu izrade. Koliko god da je nesto dobro, uvek se moze naci bolje i to nije nikakav argument. Uostalom, ja ne tvrdim da su najbolje na svetu.
Daj nam link nekog ozbiljnog testa gde je dokazano da su Asus 1060 Mining smece po kvalitetu izrade cipova, vrm-a, hladjenja i ostalog.
To sto su bucnije znaci da su im ventilatori bolji. Zasto? Zato sto imaju ventilatore sa lagerima - "ball bearing fan". Postoje i regularni modeli ako se ne varam sa ball bearing ventilatorima, ali su retki. Ventilatori sa lagerima su dugotrajniji od obicnih i bucniji su, a niko nije lud da rig za rudarenje drzi u spavacoj sobi.

Evo ti malo o tome:
http://www.nmbtc.com/fans/white-papers/fans_ball_vs_sleeve/
Ja ne nadjoh podatak da je taj Gainward GS hladniji 15 stepeni od Mining edicije. Ako postoji podatak kopiraj mi tekst odatle. Mozda postoji, ali ja nisam uspeo da nadjem.
Kazes skoro svaka 1060 je bolja od iste iz Mining edicije, argument su ti brdo testova na internetu. Linkuj makar jedan uporedni test, daj da vidimo.
Evo pitam iskusnije rudare koji koriste minig edicije duze vremena, javite se i recite svoja iskustva. Koliko vam se grafickih karti pokvarilo za godinu dana i koje su mane i prednosti u poredjenju sa regularnim?
Ako se cip vise zagreva i ako je lose hladjenje to zaista smanjuje zivotni vek svake karte, slazem se. Ali Asusova verzija uopste nema lose hladjenje. Postoje modeli drugih proizvodjaca koji imaju lose hladjenje, ali ja imam Asus i vidim da nije lose.