Šta je novo?

nVidia Maxwell

Ha, ha, zamisli da se to desi na 980, sta bi onda bilo, mozda bi dobili novi Titan II.

Bilo bi najbolje pravac oglase i prodajte gtx970 dok se vest jos nije prosirila.

mislim da su neki jedva cekali da nadju neki razlog samo da pljuju ovu graficku i nvidiju.
Mislim da ce se naci neko resenje .
po meni graficka je vrh i odlicno odradjuje posao.
to sto sad neki ocekuju da ce da se nadje na kupujem prodajem za neke dzabe pare stvarno mastaju.

Poslednja izmena:
Pokusavam da ne pratim ovo al ne ide. Refundiranje i zamena kartice od nasih "vendora" tj Emmija, Winwin-a barem nema nista. Vec sam im slao mail i rekli su da nemaju veze sa tim. Jedino da Nvidia bukvalno propadne od tuzbi pa do gole koze izdeli svima zamene/refundira i vrati ove "fals" 970-ice nazad za nista. Koliko je samo kopija prodato, pogotovo zemlje kao nase nece ni doci na red. Sta je tu je. Sve je lepo bilo dok se nije saznalo za ovo, igracemo se na 720p monitorima do kraja godine ko nema para za upgrade. A ono najgore zanima me koja ce i biti cena za ovu istu.

Onaj klip kojeg sam video negde okacen tj sherovan od strane naseg korisnika da SoM radi i preko 3500 idealno i da ga samo MSI Afterburner/Shadowplay interface buguju je besmislica isto jer sam testirao u par navrata.

Eto ovo je totalno sve max, tessalation ma sve sto se moze u 1080p.

https://www.dropbox.com/s/fvcabmkoak7ib46/som max.png?dl=0

To je najveci peak do kojeg sam uspeo da stignem. Oseca se shuttering iako mi fps pokazuje 99/100.
Isto tako u onom benchu jos na 3gb vrama pocinje da zapinje, ali tek na 3.5gb spusti ono do minimuma. Sve u svemu ne vidim pad performansi ispod 3500.

Poslednja izmena:
ja sam primetio vrlo realan problem u MechWarrior Online igrici, na starom GTX660Ti imao sam vrlo konzistentan fps, igrica je slicna WoT-u i nema jos uvek tako mnogo mapa pa se scene "ponavljaju", takoreci... 660Ti je davao otprilike ocekivani fps ujednaceno dok 970 naravno daje jaci fps sve dok u jednom trenutku fps ne opadne fazon za 20% i ostane tu neko vreme (30-60s), vrlo moguce dok se memorija ne isprazni/rekonfigurise... gledao sam throttling naravno i nisam uvideo nista tj kartica ne throtluje ali nisam gledao memory usage...

iskreno ovo me izuzetno nervira, ispade da sam imao bolje real world performanse sa 660Ti...

EDIT: unrelated :D ne prelazi mem usage 2,5gb

Poslednja izmena:
Jedino da Nvidia bukvalno propadne od tuzbi pa do gole koze izdeli svima zamene/refundira i vrati ove "fals" 970-ice nazad za nista. Koliko je samo kopija prodato, pogotovo zemlje kao nase nece ni doci na red.
Ne vidim osnovu za tužbu. Kartica ima 4GB i sva 4 se koriste.

videcete kad mi dobijemo 980-ke umesto ovih "sporih"

It is good to dream. U najboljem slucaju mozete dobiti ver 3.0 koja je ispravljena, ukoliku ne smognu da popravne situaciju sa drajverima ili biosom.

Ne vidim osnovu za tužbu. Kartica ima 4GB i sva 4 se koriste.

Sve jedno je false advertising. Memorija ima 4 gb ali u ovom slucaju ocigledno nije homogena. Ako automobil ima benzinski motor od 100ks + elektro od 20ks i ako proizvodjac ne navede da motor ima 120ks hibridno, to je false advertising i kazne za to su paprene. Treba lepo da pise 3.5GB + 0.5GB.
Iako nije smak sveta, ovo ce se sigurno negativno odraziti na prodaju GTX970, sto bi trebalo da joj obori cenu.

Ima osnova za reklamaciju/tuzbu karta ima 4GB ali ako u nekim aplikacijama pravi problem preko 3.5GB jos laksi osnov za reklamaciju, kao razlog navedes igru/aplikaciju koja ne radi kako treba preko 3.5GB i sa zakonske strane proizvod ne odgovara specifikacijama koje je proizvodjac napisao na kutiji.
Reklamirali su je sa 4GB i mora da koristi u svim aplikacijama tih 4GB nema tu u ovoj radi u ovoj ne.
To bi isto bilo kao da su recimo taktovi karte 1100/1500mhz i recimo u 10 igrica radi, pokrenes neku zahtjevniju i karta pocne da thortluje ili se rs driver to bi znacilo osnov za reklamaciju...ako ne rjese ovaj problem na neki nacin da li driver, bios ili sl. u problemu su definitivno, kako sada stvari stoje prevarili su kupce.

Trebali su odma cim su izbacili maxwel i GTX970 objasniti ljudima da je memorija podjeljena na 3.5 i 0.5GB pa ko hoce nek kupi, a ne reklamirati kao full 4GB, samo mi nije jasno kako je kod GTX980 sve uredu, ako je do arhitekture`?

Bice jako zanimljivo ako izbace GTX 960 4GB karta ima 128 bita koliko ce tu da koristi memorije 2.5GB :d, zanimljiva im arhitektura, inovacije koje smanjuju performanse :d

Poslednja izmena:
meni unity radi dobro jedino me crysis3 zeza opadaju mi frejmovi

@goldi & Slaninica
Onda i ja mogu da tužim AMD, jer APU obara takt CPU-a, kad je GPU maksimalno opterećen. Umesto deklarisanih 3,7GHz, mislim da radi na 3GHz (ili tako nešto). Ali ne ide to tako

Ako je ovako kako kazu, neka srede neke stvari preko drajvera i to je to :D mene samo zanima dal je meni graficka 256 bita?

ako je turbo boost na APU-u 3,7ghz,kontam da je nominalni takt 3,5ghz i na maks load-u ako ne klokujes nakucava na 3,5ghz,a u medium load-u radi turbo boost i dize nasumicno neko jezgro na 3,7ghz kad mu ustreba.nista to nije van specifikacije,tako funkcionise turbo boost tehnologija,i ne bi dobio parnicu,jer oni detaljno objasnjavaju sve sitnim slovima,kao i ostali.

joj boze ubice me ove filozofije :D Nvidia cili zivot sam uz tebe i da mi tako unistis 500mb memorije i sav ovaj napacen narod mucis tim filozofija, jer cim se krene sa tim moze biti ali ne mora da znaci, Ja znam da ne znam vise nista :D

/kupujem neispravne polovne GTX970 graficke [koje nemaju full speed na svih 4GB Vram-a]

:D :D

Slika sve govori :)
aS.jpg

nesto nisi onda lepo podesio,sve na difolte i na auto,u power options u win-u cekiraj proccesor power management,pa pokusaj opet.

mislim da su neki jedva cekali da nadju neki razlog samo da pljuju ovu graficku i nvidiju.
Mislim da ce se naci neko resenje .
po meni graficka je vrh i odlicno odradjuje posao.
to sto sad neki ocekuju da ce da se nadje na kupujem prodajem za neke dzabe pare stvarno mastaju.

Kod nas ce biti resenje sto ti je to ti je.
Graficka jeste vrh do odredjenog momenta kada to prestaje da bude.
Kad informaciju vezanu za memoriju kupci saznaju tada ces ti tvoju graficku veoma tesko prodati, sad da okacis na KP naci ce se par likova koji znaju za problem sa gtx970 i spustace ti cenu.

detaljno objasnjavaju sve sitnim slovima

Pa, gde su ta sitna slova ovde? Ovako se nekako stiče utisak da je 970-ci, "odsečeno" više nego što treba, a da za to, ni ne znamo.

Nego:

t61U4uv.gif

:D

nalazio sam na amd-ovom sajtu detaljno objasnjenje turbo boost-a,mislim da je bio na developer blogu,a koliko se secam oni uredno na sve frekvencije stavljaju zvezdicu i napominju da je u pitanju turbo boost.a ao si mislio sto nema sitnih slova kod nvidije,nisam rekao nigde da su oni stavili sitna slova,samo sam rekao za amd,procitaj moj post opet.

http://www.overclock.net/t/1537725/...-gtx-970-3-5gb-memory-issue/180#post_23453567
Translation: "there's a CUDA memory allocation bug that's causing the last 500 MB of virtual address space to be constantly swapped over the PCIe bus instead of being read from the 500 MB partition."

This is probably a driver or firmware issue caused by the magic prioritization that Nvidia is doing. No, your last 500 MB isn't 20 GB/s, that's the PCIe bus bandwidth + L2 caching.
Toliko o pouzdanosti popularnog alata za testiranje. :p

Nazad
Vrh Dno