Sve je to relativno, pre godinu dana smo u kancelariji iz zezanja odradili human benchmark, naravno iako je ovo relfex ima tu malo i treninga, anyway rezultati baš variraju od 100 i nešto (180 recimo) do 350+... i to ti objašnjava kako je nekom 480p upscale na 4k u 30fps igrivo, a nekome čim padne ispod 200 fps igra nije fluidna.
Zaista ima ljudi koji imaju slabe reflexe, ili što je najžalije nikad nisu imali prilike da probaju bolje i onda misle da to tako treba. Sećam se prokletstva 90ih, samo da ne čujem "stereo sistem" koji je bolji od mog i ja sam srećan, dokle god ne odem kod nekoga ko ima bolji, ja tripujem da je ono što ja imam (kršina obična) ok, a onda čuješ šta propuštaš (i ne mogu nedeljama da ga slušam dok ne zaboravim taj bolji sistem kako zvuči). Tako je i sa PC računarima, dok ne probaš dobar komp misliš da je OK šta god imaš trenutno, ko nije igrao na 200 fps, misli da je 100 super, ko nije probao 400 misli da je 200 ok. A nije ni svaka igra ista, ako je engine igre krš koji laguje onda je nebitno i kakav fps imaš.
Na konzolama je predviđeno da igraš uspešno i ako imaš response time od 400-500 ms (kumulativno, čovek + konzola + TV i sve ostalo), na PC to već nije slučaj i ako recimo imaš zbirno iznad 50ms vrlo često nisi kompetitivan sa ljudima koji imaju 50 (imaš igre gde ovo možeš da uključiš) odnosno oko 250-300 kumulativno (render + cpu + mreža + monitor + čovek).
DLSS je stvarno super za SP igre (sa sve frame gen, naravno ako je bazni fps barem 80-100). Za MP igre zaista nema nikakvu primenu...