Šta je novo?

Nvidia GeForce RTX 5000 - Blackwell

Pazi samo jadnici snage da ne zafali :D

Salu na stranu, koju nesrecu je imala ova kartica pa su rebra hladnjaka ovako pokrivljena?
Deluje kao da je neko stvarno proveravao da li može da stane na karticu 🤣

Doduše, ne dok je u slotu nego na podu, tako su sabijena rebra kao da je bila pritisnuta nekim povećim teretom.

Guraju prste tamo :) tj drze ih za taj deo.
Koliko samo onih jutjubera to radi dok drzi kartice i prevrce ih tamo pred kamerama... i pored dominantnog i preovladjujuceg ojacanog tvrdog dela koji sluzi za takve stvari.

Za sada primecujem da je CPU ozbiljno ustrojen od strane HP-a (Cinebench R23 oko 35k, trebalo bi biti 45k). Grafika max temp 77 u FurMark-u.

Mnogo je ovo sasečeno, pa ova 5060 je donji minimum za iole pristojno igranje čak i u 1080p. Ova kartica bi eventualno mogla da posluži za neki esports u low detaljima, ali bi trebalo da košta max 120-130 eura, a znamo da će biti 250$....

Mnogo je ovo sasečeno, pa ova 5060 je donji minimum za iole pristojno igranje čak i u 1080p. Ova kartica bi eventualno mogla da posluži za neki esports u low detaljima, ali bi trebalo da košta max 120-130 eura, a znamo da će biti 250$....
Lepo bi bilo da je cena makar na pola puta izmedju te dve, ali ja sumnjam da ce kod nas uopste biti $250.

Kako kod milija onda przi gaming, a ona nije do kraja u slotu, hahahahha, covek nas sprda garantovano... :D
Nisam se sprdao...zasto nije bila dobra u slot legla, a radila tri meseca...nemam pojma...sad je sve ok...vraceno kliknulo...

i temperature ok?

Kucna radinost.

Prilozi

• IMG_0982.jpeg
    IMG_0982.jpeg
    126.8 KB · Pregleda: 87
  • AMD 9950X3D + Astral 5090 v5.jpeg
    AMD 9950X3D + Astral 5090 v5.jpeg
    313.4 KB · Pregleda: 88
Nikad mi nece biti jasno sta ljudi vide u ovim svetlecim sarenim kutijama i koja je poenta da PC tako izgleda, na stolu ta svetla odvlace paznju i smetaju pri radnu, ispod stola nema poentu... To je pc koji treba da ima neku drugu fukciju a ne da bude ukras na stolu od par hiljada evra.

Nikad mi nece biti jasno sta ljudi vide u ovim svetlecim sarenim kutijama i koja je poenta da PC tako izgleda, na stolu ta svetla odvlace paznju i smetaju pri radnu, ispod stola nema poentu... To je pc koji treba da ima neku drugu fukciju a ne da bude ukras na stolu od par hiljada evra.
Dobro je, nisam jedini. Taj prostor koji bi zauzelo kuciste na stolu kod mene zauzimaju zvucnici u graficka tabla za crtanje kada je ne koristim.
Em se ne bavim bukom ventilatora, em nemam promaju od istih, em se ne davim u prasini koja se nakupi unutra za cas, em mi rgb (koji je kod mene iskljucen) ne izaziva epilepticne napade, em je racun za struju manji, em mi uvece sve prostranije i lepse kada upalim stonu lampu, em ima manje kablova...
Kuciste sluzi samo za perfomanse i eventualno da ubodem u njega usb uredjaj ili sta god. I tad mi cimanje da idem ispod drugog kraja stola (ogroman) i da se mrsim u kablove.

Nazad
Vrh Dno