Šta je novo?

NVIDIA GeForce 9600 GT round-up #1

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Naslednik najpopularnijeg akceleratora na svetu donosi nam brojne novine: 512MB video memorije koja radi na gotovo 2 GHz, kao i 256-bitna magistrala su postale deo standardne opreme, čak i u cenovnom rangu od 140 evra. Prvih nekoliko GeForce 9600 GT kartica smo testirali, uporedili sa konkurencijom i nešto skupljim igračima iz istog tima...

Više o tome...

u Far Cry testu stoji (a i na ostalim testovima a ne samo za ovu grafu):
Ovu igru ćemo "izbaciti" kada se na našem testu pojavi prva prava DirectX 10 igra - dugo očekivani Crysis.
a to bi moglo izbaciti jer se to nije desilo

Mislim sta reci!

Prilozi

• Bs01202_.jpg
    Bs01202_.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 61
Po ovome mi uopste ne izgleda da je 9600GT brzi od 3870.

u Far Cry testu stoji (a i na ostalim testovima a ne samo za ovu grafu):

a to bi moglo izbaciti jer se to nije desilo

U pravu si. A mogu i da budem filozof pa da kažem da Crysis nije prava DX10 igra! Kao ni CoH, WiC i slične...:)

e i to gorane shto kazhesh mada ja bi ubacio i test neke novije OpenGL igre.. tipa Enemy Territory: Quake Wars ;)

EDIT:
U pravu si. A mogu i da budem filozof pa da kažem da Crysis nije prava DX10 igra! Kao ni CoH, WiC i slične...:)
da, i to, ali ja sam prvenstveno ciljao na to da igra nije izbachena sa testa ;)

Poslednja izmena:
odlican test,
za par dana sam bio spreman da dam kes za 8800gt
ali citajuci ovaj test odlicio sam se za 9600gt
razlika je nekih max 10 fps u max rezoluciji, dok je u 1680*1050 ta razlika jos
manja, tako da za mene je sve jasno, razlika u ceni, po meni, ne opravdava razliku u performansama.

samo ne kontam kako je 3870 brzi od 9600gt kad jedine igre gde je brzi
su CoH i WiN, tu su brze nekih 3-6fps-a, jel se to neko zeza ili?

results_oc-3dmark.png

Zar ovo nije 3dmark05 a ne 06?

Poslednja izmena:
a koji od testiranih 9600GT-ova kosta 140€ (~11.5K dinara) u maloprodaji?

I gde ima da se kupi za te novce.

Bice, bice!
Stize nova tura 9600tki sa nizom cenom koja ce u MP biti oko 11.900 din. Ko zna, mozda bude jos niza jer dileri dok ne pristigne kontigent dodatno koriguju cene(naravno na dole)!!!
:-devil-:

kimtec, doduse u veleprodaji,
a cena po kojoj bi je moja firma prodavala bila bi 147e.
i to asus model ASUS EN9600GT/HTDI/512Mb.

EDIT: ovo je bio cenovnik 09.03 u novm cenovniku stoji oznaka NR ili ti nestasica robe, ovaj put cena je sa PDV-om :D, pratio sam na casu :D .
ali btitno je da je cena ta i da moze da bude samo manja.

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo da prvo vidimo "slikice" sa AA,mene bas interesuje koliko sam "puko";)

Ne znam zbog čega su memoriju kod gigabyta dizali samo do 1930.Bez problema sam je podigao na 2100.
@spaad
Nemoj čoveče i na ovu temu da prenosiš tu raspravu.Milion testova na netu pokazuje da su 9600gt i 3870 podjednako dobre karte.

Treba li bolja reklama za kartu od visokodostojnika konkurentske kompanije koji se raspituje gde može da je uzme? :d

Inače, ove dve nijanse crvene se baš lepo razlikuju, skroz se raspoznaje koja je koja kartica :p

Treba li bolja reklama za kartu od visokodostojnika konkurentske kompanije koji se raspituje gde može da je uzme? :d

"visokodostojnika"?? U cemu je tvoj problem Filipe??:trust:

Inace, i dalje autor teksta nije odgovorio na moje pitanje gde bilo koja od testiranih kartica moze da se kupi za 140€?!

Svako ima slobodu da tumaci Maxovo pisanje kako 'oce, ali ako ni jedna od testiranih kartica ne kosta 140€ za "Peru Perica" onda je Max plasirao tendencioznu i iskrivljenu informaciju...

kimtec, doduse u veleprodaji,
Drugim recima nema da se kupi za 140 evra u maloprodaji?!
a cena po kojoj bi je moja firma prodavala bila bi 147e.
i to asus model ASUS EN9600GT/HTDI/512Mb.
I reci mi da li je moguce da se tvoja firma zadovoljava sa 5% marze na parcetu hardvera koje svi zele i za koje bi sigurno platili cenu na kojoj bi minimalno imali duplo vecu marzu?!?
EDIT: ovo je bio cenovnik 09.03 u novm cenovniku stoji oznaka NR ili ti nestasica robe, ovaj put cena je sa PDV-om :D, pratio sam na casu :D .
ali btitno je da je cena ta i da moze da bude samo manja.
Ono sto je sigurno, jeste da cena sigurno nece biti manja (barem ne kratkorocno), jer preostala dva ASUS uvoznika nece igrati igru dampiranja cena kojom Kimtec nastoji da uzme jos po nekog dilera iz kanala...

I reci mi da li je moguce da se tvoja firma zadovoljava sa 5% marze na parcetu hardvera koje svi zele i za koje bi sigurno platili cenu na kojoj bi minimalno imali duplo vecu marzu?!?
***. valjda su tu neke rabate i sta ti ja sve znam :D , (kimtec nama isporucuje cenovnik sa vec uracunatom zaradom firme na koju jos treba dodati pdv),
cena prema firmi je 137e tu je uracunata i zarada firme i na tu cifru se
doda jos 8% pdv-a i eto cene za krajneg kupca

i mene je ovo cudilo kada sam poceo da radim u ovoj firmi,
znajuci da se po Sapcu marze krecu od 20% pa do 30% a kod nekih ivise.

Ono sto je sigurno, jeste da cena sigurno nece biti manja (barem ne kratkorocno), jer preostala dva ASUS uvoznika nece igrati igru dampiranja cena kojom Kimtec nastoji da uzme jos po nekog dilera iz kanala...
vrlo verovatno, a i vazno je da cene ne budu vece ;)
a i ovih 147e nije mnogo za takvu karticu.

Poslednja izmena:
I da, definitivno fali HD3850, koji je mogao biti tu umesto 2900XT ili čega već, koji niko više nikada neće kupiti...

ma ako se ovaj AMD nakani pa spusti te cene HD3000 serije vishe pa ce da bude 3870 VS 9600GT ! :D

140 evra je cena Palit kartice u Eurolinku. Doduše, cena za forumaše, ali ni zvanična nije veća više od 8 evra. Nemoj odmah da si na kraj srca, zar nije bilo fer što je u zaključku dat i osvrt na sjajne Peak kartice (čiji test ide u 38xx roundupu koji je sledeći na redu)...

Za sada, GeForce 9600 GT predstavlja najbolju kupovinu u klasi do 150 evra, mada se već u ovom trenutku može pazariti i Radeon HD3870 za sličan novac (hint: kompanija Peak), koji je u nekim situacijama brži, a u nekim sporiji od novog GeForce akceleratora srednje klase.

Zar ovo nije 3dmark05 a ne 06?

Da, lapsus. Inače, boje su takve samo u OC tabeli. Kroz ceo test je tabela tako napravljena da su crvene linije od Radeon karti, a ostale, uglavnom zelene nijanse su NVIDIA karte... P.S. Nedjo, u najgoroj maloprodaji, u radnji tipa CTShop imaš Gainward Bliss 9600GS za 160 evra. Znamo da je Gain tradicionalno najskuplji, tako da će i očekivane cene biti 140 do 160 evra, 170 verovatno za overklokovane i modele sa HDMI i drugim konektorima...

Poslednja izmena:
Vrh Dno