- Učlanjen(a)
- 10.01.2001
- Poena
- 1,019
Dakle, ova tema je tipičan primer cinizma na benču. Šta mi to ovde imamo?
- Maksimović je odradio vrhunski test video kartica kakvih i na internetu sve manje ima
- napadoše ga
Idemo redom:
Sasa - iskreno, testove ispod kojih stoji tvoje ime u SK davno sam prestao da čitam. Užas su, da ne govorimo o tome što su 2 svetlosne godine iza Maksinih. Misliš da si kompetentan da ga onako napadaš i koristiš rečnik tipa "Bezi bre max" ili "Ajde nemoj vise, please, tako za****s i kupca i prodavca.". Na kraju se ispostavilo da je cena tačna. Šta misliš jel u redu da se izvineš čoveku? To je najmanje što možeš da učiniš
Nedjo - uz dužno poštovanje nedjo ti si amd-ovac i delimično neobjektivan. Ili bar meni teko deluje, kod tebe bi se zaista ogradio, ne bih da te napadam jer mi samo tako deluje. Možda i nisam u pravu.
Gomila spamera poput ovog
StR4j0
e i ne zaboravi da ti za nju treba dobro napajanje
Ovo je vrh! Ne, za novu karticu uopšte ne treba dobro napajanje!
Mislim da realno mnogi duguju izvinjenje *(evo Omnik ne sme da kaže ali izgleda da će Palit koštati čak i osetno manje nego što sam ja "najavio"), ali to se neće desiti. Što je još gore, ovo i nije prvi put. Navikli smo na to da se testeri ovde pljuju najstrašnije, ne proveravaju ništa kad napadaju, očekuju da test izađe jedan dan nakon što mi daju karticu (kao na IT Svetu), a zaborave da u testovima gde se prvi put predstavlja neki GPU imaju od 50, a neretko i 80-90 hiljada karaktera. To je ravno 10 do 18 strana teksta u časopisu. Ipak, mislim da su Saletovi tekstovi ok i da je suludo porediti SK ili bilo koji časopis sa benchom. SK cilja publiku koja nije upoznata sa engleskom terminologijom i ne drži tematiku u malom prstu i sa te strane smatram da su korektni (mada ih nisam čitao zbog nedostatka vremena bar pola godine). Ipak, ako pogledate spisak igara u kojima testiram, mislim da smo dosta korektno pokrili ono što je aktuelno. Uzmite par najpopularnijih sajtova - HardOCP, TechReport, PCPer, TrustedReviews, iXBT... Svi imaju od 5 do maksimum 9 igara, dok kod mene u testbedu postoji čak dvadeset, tj. 21, ako računamo Crysis dva puta, pod XP-om i Vistom. I 12 od tih igara su testirane sa i bez AA+AF kombinacije, dok su neke zbog lošeg skaliranja testirani samo sa AA+AF (bez toga rezultati ne govore ništa). Sa te strane mislim da dajemo dosta informacija. Bilo bi fino kada bi ti ljudi umeli da cene taj trud koji, bar s moje strane, traje još od kraja 1999. Naravno, desi se svakom da pogreši, i zato sam odmah ispravio "grešku" zbog pominjanja "od 140 evra", iako se to odmah pokazalo da i nije dezinformacija!
Ali nebitno, pripremamo i drugi deo round-up-a, ali pre njega, videćemo koja je to HD38xx kartica najbolja a koja najisplativija (čak 12 modela u testu), nakon toga i kako se HD3450 i HD3650 porede sa konkurencijom (isto roundup sa 10 kartica), a onda i veliki uporedni prikaz svih 8800 modela sa G92 čipom (8800GS, GT, GTS, overklokovani modeli, modeli sa 1GB itd.). Mislim da je za čitaoce bolje praviti uporedne testove, nego izbacivati gomilu "istih" koji ne govore mnogo...