Šta je novo?

NVIDIA GeForce 9600 GT round-up #1

Dakle, ova tema je tipičan primer cinizma na benču. Šta mi to ovde imamo?

- Maksimović je odradio vrhunski test video kartica kakvih i na internetu sve manje ima
- napadoše ga

Idemo redom:

Sasa - iskreno, testove ispod kojih stoji tvoje ime u SK davno sam prestao da čitam. Užas su, da ne govorimo o tome što su 2 svetlosne godine iza Maksinih. Misliš da si kompetentan da ga onako napadaš i koristiš rečnik tipa "Bezi bre max" ili "Ajde nemoj vise, please, tako za****s i kupca i prodavca.". Na kraju se ispostavilo da je cena tačna. Šta misliš jel u redu da se izvineš čoveku? To je najmanje što možeš da učiniš;)

Nedjo - uz dužno poštovanje nedjo ti si amd-ovac i delimično neobjektivan. Ili bar meni teko deluje, kod tebe bi se zaista ogradio, ne bih da te napadam jer mi samo tako deluje. Možda i nisam u pravu.

Gomila spamera poput ovog

StR4j0
e i ne zaboravi da ti za nju treba dobro napajanje

Ovo je vrh! Ne, za novu karticu uopšte ne treba dobro napajanje!

Mislim da realno mnogi duguju izvinjenje *(evo Omnik ne sme da kaže ali izgleda da će Palit koštati čak i osetno manje nego što sam ja "najavio"), ali to se neće desiti. Što je još gore, ovo i nije prvi put. Navikli smo na to da se testeri ovde pljuju najstrašnije, ne proveravaju ništa kad napadaju, očekuju da test izađe jedan dan nakon što mi daju karticu (kao na IT Svetu), a zaborave da u testovima gde se prvi put predstavlja neki GPU imaju od 50, a neretko i 80-90 hiljada karaktera. To je ravno 10 do 18 strana teksta u časopisu. Ipak, mislim da su Saletovi tekstovi ok i da je suludo porediti SK ili bilo koji časopis sa benchom. SK cilja publiku koja nije upoznata sa engleskom terminologijom i ne drži tematiku u malom prstu i sa te strane smatram da su korektni (mada ih nisam čitao zbog nedostatka vremena bar pola godine). Ipak, ako pogledate spisak igara u kojima testiram, mislim da smo dosta korektno pokrili ono što je aktuelno. Uzmite par najpopularnijih sajtova - HardOCP, TechReport, PCPer, TrustedReviews, iXBT... Svi imaju od 5 do maksimum 9 igara, dok kod mene u testbedu postoji čak dvadeset, tj. 21, ako računamo Crysis dva puta, pod XP-om i Vistom. I 12 od tih igara su testirane sa i bez AA+AF kombinacije, dok su neke zbog lošeg skaliranja testirani samo sa AA+AF (bez toga rezultati ne govore ništa). Sa te strane mislim da dajemo dosta informacija. Bilo bi fino kada bi ti ljudi umeli da cene taj trud koji, bar s moje strane, traje još od kraja 1999. Naravno, desi se svakom da pogreši, i zato sam odmah ispravio "grešku" zbog pominjanja "od 140 evra", iako se to odmah pokazalo da i nije dezinformacija!

Ali nebitno, pripremamo i drugi deo round-up-a, ali pre njega, videćemo koja je to HD38xx kartica najbolja a koja najisplativija (čak 12 modela u testu), nakon toga i kako se HD3450 i HD3650 porede sa konkurencijom (isto roundup sa 10 kartica), a onda i veliki uporedni prikaz svih 8800 modela sa G92 čipom (8800GS, GT, GTS, overklokovani modeli, modeli sa 1GB itd.). Mislim da je za čitaoce bolje praviti uporedne testove, nego izbacivati gomilu "istih" koji ne govore mnogo...

Maxa RULZ :smoke:

Meni licno najdetaljniji testovi na Bench-u.

Mislim da realno mnogi duguju izvinjenje *(evo Omnik ne sme da kaže ali izgleda da će Palit koštati čak i osetno manje nego što sam ja "najavio"), ali to se neće desiti. Što je još gore, ovo i nije prvi put. Navikli smo na to da se testeri ovde pljuju najstrašnije, ne proveravaju ništa kad napadaju, očekuju da test izađe jedan dan nakon što mi daju karticu (kao na IT Svetu), a zaborave da u testovima gde se prvi put predstavlja neki GPU imaju od 50, a neretko i 80-90 hiljada karaktera. To je ravno 10 do 18 strana teksta u časopisu. Ipak, mislim da su Saletovi tekstovi ok i da je suludo porediti SK ili bilo koji časopis sa benchom. SK cilja publiku koja nije upoznata sa engleskom terminologijom i ne drži tematiku u malom prstu i sa te strane smatram da su korektni (mada ih nisam čitao zbog nedostatka vremena bar pola godine). Ipak, ako pogledate spisak igara u kojima testiram, mislim da smo dosta korektno pokrili ono što je aktuelno. Uzmite par najpopularnijih sajtova - HardOCP, TechReport, PCPer, TrustedReviews, iXBT... Svi imaju od 5 do maksimum 9 igara, dok kod mene u testbedu postoji čak dvadeset, tj. 21, ako računamo Crysis dva puta, pod XP-om i Vistom. I 12 od tih igara su testirane sa i bez AA+AF kombinacije, dok su neke zbog lošeg skaliranja testirani samo sa AA+AF (bez toga rezultati ne govore ništa). Sa te strane mislim da dajemo dosta informacija. Bilo bi fino kada bi ti ljudi umeli da cene taj trud koji, bar s moje strane, traje još od kraja 1999. Naravno, desi se svakom da pogreši, i zato sam odmah ispravio "grešku" zbog pominjanja "od 140 evra", iako se to odmah pokazalo da i nije dezinformacija!

Nema potrebe za ovim,test je krajnje realan i nevidim cemu sve .

Ali nebitno, pripremamo i drugi deo round-up-a, ali pre njega, videćemo koja je to HD38xx kartica najbolja a koja najisplativija (čak 12 modela u testu), nakon toga i kako se HD3450 i HD3650 porede sa konkurencijom (isto roundup sa 10 kartica), a onda i veliki uporedni prikaz svih 8800 modela sa G92 čipom (8800GS, GT, GTS, overklokovani modeli, modeli sa 1GB itd.). Mislim da je za čitaoce bolje praviti uporedne testove, nego izbacivati gomilu "istih" koji ne govore mnogo...

jedva cekam, ovaj poslednji 8800 g92 test:banana:

jel taj asus 9600 sa velikim hladnjakom ima kontrolu obrtaja ventilatora?

Pitam posto ventilator ima samo dve zice, ako sam dobro video.

Odakle ti ovo? Evo ja ću reći da nema, kao ni bilo koji ASUS sa Glaciatorom, kao ni bilo koji Gigabyte sa Zalmanom sa dve žice, pa me ti razuveri, daj da vidim neku koja ima.

ne treba treca zica za regulaciju,
dovoljne su dve pa kartica samo povecava/smanjuje napon,
evo moja 7900gs top ima dve zice a ima regulaciju obrtaja.

Treca zica sluzi za ocitavanje broja obrtaja. Ventilatori sa dva zice nemaju ocitavanje broja obrtaja, ali moze da im se smanji "okretanje" u procentima.
Zavisi od kartice do kartice da li se moze smanjivati broj obrtaja...
Moj stari Asus 6600GT je imao dve zice i drzao sam ga na 70% jer se mnogo drao na 100%...

Ima li neko tog asusa, da odgovori iz prve ruke jel moze da se utisa ili ne?

Koliko znam, neko je imao HD3850 512MB sa tim kulerom i nije mogao da se utiša. Ja znam da Zalman koji se ugrađuje na Gigabyte kartice ne može da se utiša, ima dve žice, ali je bilo kakva regulacija, preko bilo kog softvera, nemoguća.

Dobro da sam pitao. Plakao bih od muke da sam je uzeo.

Idi na običnu, stock hlađenje je zaista extra, konačno. Jako se malo greje karta, meni fan ne prelazi 35%, a kada se cepa Mark06, ode na 55%, a ne pređe 65C, za razliku od 3870 koji je sa VF700AlCu išao na 85C...

Meni se moj Sparkle greje. Ja sam mu podesio da mu def. broj obrtaja bude 60% pa da odatle krece. Jbm li ga sta se desava...

Evo sad dok ništa ne radim temperatura stoji na 48C, ventilator na 35%. Kada pustim 3DMark, ugreje se do nekih 65C, ali to bude peak, obično drži između 60 i 63C, a ventilator ide do nekih 50-55%, tako da i tada ostaje tiho. Verujem da bi se malo više ugrejao kada bi mu pustio neki looping, ali ništa to ne bi bilo drastično... Stvarno je super karta.

Evo sad dok ništa ne radim temperatura stoji na 48C, ventilator na 35%. Kada pustim 3DMark, ugreje se do nekih 65C, ali to bude peak, obično drži između 60 i 63C, a ventilator ide do nekih 50-55%, tako da i tada ostaje tiho. Verujem da bi se malo više ugrejao kada bi mu pustio neki looping, ali ništa to ne bi bilo drastično... Stvarno je super karta.

U pravu si. Vratio sam FanSpeed na Auto i sada je na Idle 46-47C a u MaxLoad posle 1h igranja je odprilike 65-66C ali nisam proverio rpm ventilatorcica. Ne cuje se toliko obzirom da mi je u kucistu suma fanova 140mm PSU, 120mm Rear, 90mm Front, 80mm
Memory... :D:D:D

Je li ovaj obican Palit ima onaj zuti okrugli kuler, a Sonic onaj zuti sto ide preko cele kartice?

Palit GeForce 9600GT
p00633-pic2.jpg

http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=633

Palit GeForce 9600GT Sonic
p00632-pic2.jpg

http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=632

Pozdrav

Poslednja izmena:
Molim vas unapred da ne navodite benchklub cene javno. Hvala :)

U attachu malo detaljnija specifikacija (product info).

Sad kako mozete videti na slici za Sonic model u PDF-u, kuler nije prekriven onom plasikom. Ostaje da vidimo kako ce finalni produkt izgledati kad stigne na lager.

Na worldwide Palit sajtu nema plastiku, a na US sajtu ima...

Pozdrav

Prilozi

• Palit 9600GT.PDF
    95.2 KB · Pregleda: 82
  • Palit 9600GT Sonic.pdf
    222.6 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Molim vas unapred da ne navodite benchklub cene javno. Hvala :)

U attachu malo detaljnija specifikacija (product info).

Sad kako mozete videti na slici za Sonic model u PDF-u, kuler nije prekriven onom plasikom. Ostaje da vidimo kako ce finalni produkt izgledati kad stigne na lager.

Na worldwide Palit sajtu nema plastiku, a na US sajtu ima...

Pozdrav

Zato sam ja i pitao koji je kuler.

Ma, koji da je kuler za te pare ko god planira da kupi ovu karticu nema sta da se dvoumi, Palit trenutno najeftiniji i samim tim najbolji za kupovinu...

Postoje dve verzije Sonic kulera, na sajtu palita stoji slika verzije koja ima idebtican kuler sa Palit 8800GT samo je zute boje.A vidim da je i PCB isti kao na Palit 8800GT shto kod obicnog Palit 9600GT nije slucaj.
Dakle ovo:

Ovaj drugi Sonic koji je Omnik prikazao ima dosta drugaciji kuler, koji izgleda ovako kad se skine plasticna mreza.:)

cooler.jpg

Prvo,Maxu da cestitam na odlicnom testu!
Ovaj Palit 9600GT je najveci best-buy ikada! Ne mogu a da ne potsetim kako sam 'predvideo' :) da ce 9600GT biti odlicna kartica,dok su drugi pricali kako je: suvisna,kao tu je vec 3850,8800GS,pa za malo vise para 3870 i 8800GT...

Dobri su mi oni isti likovi koji nisu verovali kad je trebao da se pojavi Palit 8800GT da ce toliko kostati.I sad opet isto za 9600GT,pa dokle vise!

Poslednja izmena:
jesam li ja pijan, ili je ovaj kuler malo ukrivo :d

Ma zurili Kinezi, to mora da se nastancuje u ogromnom obimu za kratko vreme!

@DAS, pa i ja sam to isto rekao za Palit 8800GT, nije to nikakva mudrost, a za 9600GT sam rekao ako bude 110€ da ce biti revolucionarna kartica, sto je vec sada nadomak te cene, a da je bezveze kupovina za 160-170€ koliko su je neki i placali.

Vrh Dno