Šta je novo?

NVIDIA GeForce 700 Series (Kepler Refresh)

• Začetnik teme Začetnik teme Light
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena:
za asus

ova maska je plastikaner to smara mnogo 🙂, plus mi se dizajn mnogo vise svidja na 7790 i 650ti grafikama

Mnogo mi lepse izgleda stari dizajn Direct CU karti (kao kod moje 680-ice), zato sto je uradjen kao kompletno kuciste koje ide preko cele karte. Ovaj novi ima samo tu masku preko hladnjaka odozgo... Ono sto jeste dobro je to sto nove karte zauzimaju "samo" 2 slota.

Meni se opet vise svidja novi dizajn,podseca me na ove moderne sportske automobile ako mozemo napraviti takvo poredjenje.
Takodje ovo je nov i unapredjen sistem hladjenja + sto je dual slot a ne triple koji me je uzasavao i zbog koga sam najvise izbegao Asus.

NVIDIA to launch more cards this year, Maxwell in Q1 2014
http://videocardz.com/45403/nvidia-to-launch-more-cards-this-year-maxwell-in-q1-2014

New models would probably include more GK104/106 rebrands. NVIDIA could launch more GK208 entry-level models as well. We are probably expecting more Titanium cards with boost mode enabled.
NVIDIA is also working on a new high-end model. At this point I don’t know if this is the so-called TITAN ULTRA with fully enabled GK110 GPU or, more likely, GeForce GTX 790 with two GK110s. Assuming that the full GK110 processor is somewhat dedicated to the professional segment, and NVIDIA made dual-gpu cards a standard, my bet is on GTX 790.

Tako je karta je spremna.Htedoh da vas obavestim jos pre oko nedelju dana ali ne stizem zbog licnih obaveza.Vidim da je vest dosla i do videokardz.

Ono sto sam ja cuo jeste da ce Full GK110 ici sa cenom sadasnjeg Titana dok ce sadasnji Titan biti spusten u nizi cenovni rang,blize GTX780 ..

Videcemo kako ce se dalje odvijati situacija i sta ce se desiti..
Cekamo i "konkurenciju" 🙂

Poslednja izmena:
....aaa znaci prpa? havaji uzdrmali titana u 3dcmarku odma odgovor Full GK110.
Kad ce dvoglava karta i tu su uzdrmani trebali bi povratiti poziciju.

Koji Havaji?

Ovaj deo za Maxwell-a u Q1 2014 99% nije tacno, jednostavno nema smisla.
Jos modela GTX 700 modela baziranih na GK106/104 chipovima - vrlo moguce.
Full GK110 u ultra titan varijanti - mozda, najvise sto me navodi da to kazem je to sto je izbacen full GK110 u Quadro varijanti.
Karta sa dva GK110 - cemu to ??

Sta je tu cudno?Pa valjda je logicno da se popuni linija GeForce 7xx serije.

Dual karta po meni nema smisla ali kako nalaze tradicija lepo bi bilo i to videti..

Nije cudno da se dopuni 700 serija, to sam i napisao. Cudno je da pocetkom 2014 izbace Maxwell koji bi trebao da bude 800 serija. Em sto mislim da 22nm jos uvek nece biti spreman (a izbaciti novu seriju na 28 nm takodje nema smisla jer su sa GK110 stigli do 550mm2) em sto konkurencija jos nije odgovorila ni na 700 seriju.

Logican potez, razlika izmedju GTX770 i GTX780 je prevelika. Ovo je verovatno odgovor na R9 290.

...i dosta skuplje...😉

Tehnologiju ne posmatramo sa aspekta dubine dzepa vec interesovanje kanalisemo ka vecoj informisanosti i trendovima !
Ne moras nesto da kupis da bi bio upoznat sa tim i da bi imao odredjene impresije ..

Tesla-K40-635x348.jpg

http://wccftech.com/nvidia-preparin...40-atlas-gpu-4-teraflops-compute-performance/

Dopada mi se količina memorije na kartici 🙂

To je samo dokaz da GPU sa 2880SP nije "hipoteticki GPU" kako neki pricaju.

Ako ovo bude plasirano kao taj neki Titan Ultra na desktop tržište gejming kartica po ceni koju trenutno drži Titan tj. 1000 dolara, ja zaista ne vidim razlog da high end kartice od 600 dolara imaju manje od 6GB VRAMa nezavisno od performansi koje imaju u odnosu na Titan Ultra. Vreme je da krenu malo slobodnije sa VRAMom, kao i sistemskim. Posle ovoga onih 4GB na Havajima mi deluje malo.

Nek zvrlji prazna u devet od deset igara a u jednoj se koristi i ja sam zadovoljan 😉

Ne mora memorija da zvrlji prazna u igrama, mogu one i drugačije da se urade, da troše sve resurse. Nego znaš, te konzole...

Eh svasta nesto moze da bude pa nije. Nego karta sa 12GB ce da kosta mnogo vise od karte sa 4GB, a ovdje ne pisem o nV jer ce ta karta svejedno da kosta 'iljadarku (u tom slucaju bi mogli i da caste sa 12GB).

Pa to i jeste logika kojom se rukovodim. Ako karta od hiljadu evra ima 12GB memorije, onda ona od 600 evra bi trebalo bar pola da ima od toga a ona od 350 bi onda trebalo da ima 4GB. Velike su to pare i taj hardver realno ne vredi toliko, tako da bolje da zvrlji prazna memorija kada već plaćam ekstra. U svakom slučaju bolje je što brže da napreduje hardver iako softver zaostaje jer ćemo u jednom momentu doći situaciju u kojoj smo bili pre godinu dana a to je da su konzole toliko sporije od PC hardvera da su morali da ih osveže. Ako će PC hardver da prati tempo konzolnog hardvera onda možemo ko Kartmen da se zaledimo i da čekamo 20 godina za duplo bolje performanse...

titan ultra ce biti 110tka znaci 6gb rama je verovatnije

NEma to nikakve logike 12GB da to bude opravdanje da karta kosta 1000+$, i AMD je najavio 6GB model znaci trebala bi kostati kao TITIAN 1000$? nece kostat toliko jer su rekli da nece praviti karte u segmentu 1000$ to je ocito rezervisano za Nvidiu.

Nikad ne reci nikad. 😛

GTX 770 from 279 EUR
GTX 780 from 429 EUR

Fino 🙂

Nazad
Vrh Dno