Šta je novo?

NVIDIA GeForce 700 Series (Kepler Refresh)

• Začetnik teme Začetnik teme Light
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo mi nikako nije jasno?Kako da prestigne na koji nacin?Pa Ghz edicija udara u wall od oko 1250 Mhz
Trebao sam da napisem da ce OC 7970 prestici stock 770, i to za nekih ~5-10%. Ako 770 ne bude imao dobar OC potencijal (1300MHz je previse darezljivo 😉), OC 770 ce ili biti brzi od OC 7970 za odokativno ~5% ili biti egal, u zavisnosti od pomenutog OC potencijala.

Imaj u vidu da se Gigabyte GV-R797OC-3GD sa Windforce kulerom na 1GHz (manje buke, nize temperature) moze naci za 370e kod nas u prodaji, pa sad uporedi sa stock 770 za 450e. 🙂
No, sacekacemo jos par dana da prodje NDA i da vidimo sta 770 zaista moze. Pre svega sam zainteresovan za MSI-ev Lightning model i koja poboljsanja nosi u odnosu na 680 Lightning.

Ovo mi nikako nije jasno?Kako da prestigne na koji nacin?Pa Ghz edicija udara u wall od oko 1250 Mhz a toliko moze i GTX680 referentni (bolji primerci)
7970 je samo jedno vreme bila brza od GTX680 i to kad su izbaceni oni boost driveri..Stanje je sad promenjeno u korist GTX680 ,cak u 2560x1600 razlike ili nema ili je minorna.
Doduse uz overklok ce mozda biti malo veca razlika ali to opet u odnosu na referentnu kartu,non referentne idu i preko 1300 Mhz (GTX680)
Znaci da GTX770 svakako ne moze da stigne!

I da je tako opet imas napredniji i brzi i bolji proizvod po istoj ceni kao i konkurentni !
GTX770 nema problem sa grejanjem, bukom i sa prekomernom potrosnjom a uz to driver podrska je daleko bolja.
7970 u loadu trosi i do 270w ,kad se oc-uje prebacuje lagano i 300w ,napon curi i komponente su pod velikim opterecenjem.
Takva karta je nategnuta do krajnjih granica!To znamo svi,glupo je da se pretvaramo da ne znamo!

Svako ko bude uopste uzeo u obzir GTX770 i 7970 Ghz obratice paznju na sve razlike .
Po defaltu GTX770 po ovim nezvanicnim testovima fino bezi 7970 Ghz i to po defaultu..

Jos da se potvrdi informacija da li karta ima mogucnosti da se napon doda preko 1.175V (1.3v kako je istaknuto) stvari ce biti poprilicno jasne ali obzirom da je TDP veci takva mogucnost bi trebala da bude logicna opcija.

Za memoriju kazu da lagano ide na 8Ghz sto je opet jako visoko i nagovestava jos bolje rezultate..
Sa 1.3v za GPU ce da dobaci i prebaci 1300 Mhz ,odokativno ,licno mislim da ce to ici jos vise obzirom da sa osnovnim def naponom boostuje na preko 1200 Mhz (1.175V) in real!Videcemo kako ce biti.Ja isto navijam za nizu cenu ali koliko je sada GTX780 ne verujem da razlika moze da bude 300$ u odnosu na GTX770 koja je karte iz iste klase!
450$ je realnost!

1. znaci ipak je bila brza puu, pa ti si tupio sirokim narodnim masama da je uvjek bila sporija 😛
Salu na stranu bila je i bice zato sto je hardwerski jaca od GTX680 😉

2. ovo je istina curi brate ja zvao elektrodistribuciju reko curi ljudi napon u podrumu drama, tece k¨o Neretva kroz Mostar hahhahah 😀...
Dosadilo mi dalje gluposti citati.....

MSI GeForce GTX 770 Lightning Tested in SLI
http://videocardz.com/42149/msi-geforce-gtx-770-lightning-tested-sli

In comparison to GTX 680 Lightning (1110/1176 MHz), the GTX 770 model comes with a higher clocks (1150/1202 MHz for base and boost respectively). Of course the 770 also comes with a higher memory clock as well — 1753 MHz.

Overclock:
1248MHz GPU (1300MHz max boost), 2048MHz (8192MHz GDDR5) (ja sam shkiljio u ove male slicice da vi ne morate 😛)

MSI-GeForce-GTX-770-Lightning-3DMark.png

Pojavile su se cene 770 na nekim sajtovima. Naravno, ovo uzeti s rezervom posto je moguce da ce pasti na zvanicnom izlasku:

vkvwACG.png

e4nYuCC.png

Ph9nBeR.png

QeE3dhc.png

Po svemu sudeci, cene ce biti 450e za referentnu a 500e za custom/OC. Ako je to tacno, da nije smesno bilo bi tragicno.

MSI GeForce GTX 770 Lightning Tested in SLI
http://videocardz.com/42149/msi-geforce-gtx-770-lightning-tested-sli

Overclock:
1248MHz GPU (1300MHz max boost), 2048MHz (8192MHz GDDR5) (ja sam shkiljio u ove male slicice da vi ne morate 😛)

MSI-GeForce-GTX-770-Lightning-3DMark.png

Opa,sta sam ja rekao a? 🙂 Ode memorija preko 8 Ghz hehe.
A i taj boost nije 1300 Mhz vec preko.1300 Mhz ga vidi GPU-Z dok u realnom radu ide preko nekih 30-40 Mhz!
Bice to 1400 Mhz kad se doda napon,opusteno..

Samo da ne precene tu munju, pa naplate 500 evropljana. 🙂 680 Lightning se prodaje za 450-500e i mnogi se priblizavaju 770 Lightning kad se obe OCuju do maksimuma (po leakovanom info-u). 450e bi bila dobra cena za 770 Lightning (400e za referentnu), sa tendencijom pada za par meseci. Kako ce biti, videcemo.

MSRP je 400$ po nVidiji, ko tu laže videćemo uskoro.

Očekujem i da bude koji evro niže kada se stabilizuje situacija.

Znam da sam negde to u naletu procitao ali nisam znao koja je tema.Ok.Nek prebace modovi ako im nije tesko ako smatraju da je tu najpogodnije da se okaci.

Rebrand cega? Ovaj cip je non Ti verzija i po performansama ce biti izmedju GTX660ti i GTX670 (mada mnogo blize GTX660ti). Verovatnp ce izbaciti i GTX760ti koji ce biti poput GTX670.

GTX660Ti and GTX670 got drunk...

Ko ima gtx 6xx ili amd 7xxx (vise klase)
nema potrbe da prelazi na 7xx realno.
Da li ce imati 70 frejmova ili 85, totalno nebitno...

Po toj logici onda niko nikad ne bi trebao da pravi uograde!
GTX77x je donela sasvim pristojan pomak sa isti nm proces, usudicu se da kazem da je vise postignuto sad nego u odnosu na seriju GTX680 tek kada se pojavio u odnosu na prethodnu generaciju!

Serija 7xx je odlican izbor kako I za one koji hoce da se podignu za jedan stepen vise tako I za korisnike koji tek zele da se opredele!

Po meni oni koji imaju SLI tipa GTX680 nemaju potrebe za upgrade ali ko ima single kartu iz prethodne generacije imace osetno poboljsanje.

AMD kad je izbacio Cayman imao je unapredjenje u odnosu ns Cypress od oko 15÷ pa to opet nije sprecilo ljude da urade upgrade!

Ima i manje CUDA jedinica. Ali ja i dalje mislim da je ovo privremeno stanje, cim AMD izbaci takmaca eto ga GTX760ti sa 1344 CUDA cores i za nijansu visim klokom od GTX760.

Rebrand je samo kada jedan cip zamenis tim istim a kao nova generacija je (HD5770->HD6770). Ako se GTX670 spusta u nizi cenovni rang to nije rebrand. Ali ovaj cip nije ni pun GTX670 zato sto ima samo 1154 CUDA jedinica.

Ima vece taktove istu magistralu tako da ce biti u egalu sa GTX670, ako bude oko 250e bice ok kupovina, najvaljena cjena 249-299$.

Nazad
Vrh Dno