Nije jaca cena 680GTX u odnosu na HD7970? Gde to nije, i to drasticno veca cena? Druga stvar, ovde je neko pomenuo kriptovalute i mining, zasto se ovde prica samo o gejmingu kad su nV kartice hendikepirane u odnosu na tu drugu primenu a da se ne lazemo AMD karte idu vec par meseci bukvalno kao alva i NE MOGU se naci u prodaji bez cekanja od nekih 10ak dana, tako je kod nas, a koliko vidim po forumima i napolju je ista situacija.
Mislim, mozemo mi da pricamo sta hocemo i odmahujemo glavom ali rudarenje MORA da se uzme u obzir kad se govori koliko je koji brend konkurentan. Jel moze to da se radi sa nV kartama? Koliko oglasa imate i ovde po benchu gde ljudi prodaju ili menjaju nV karte upravo zbog toga? ZAsto bi AMD uopste izlazio sa 8xxx serijom (koja je po nekim izborima odavno spremna) kada ne moze da nastanca dovoljno 7xxx chipova, upravo i primarno zbog mininga? A GTX680 drzi cenu iako po rafovima mogu da se nadju bukvalno u svim izvedbama i kolicinama?
Mozda ce izgledati naivno i nerealno, ali ja se slazem sa onim objasnjenjem koga sam negde skoro procitao, mislim bas na benchu, da je razlog za ovoliko gubljenje kontakta s realnoscu nVidia-e kad je cenovno pozicioniranje u pitanju, zato sto je nV, i ne po prvi put u svojoj istoriji, naprosto umislila da je CocaCola i da joj se jednostavno sve moze.
Jedva cekam kvartalne izvestaje da vidimo svi zajedno kakve su brojke sto se tice prodaje.