Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

obicno je stabilniji, ne izlazi toliko cesto kao game ready driver

Instalirao ove najnovije game ready drajvere posle 566 da dam sansu, za sada nemam problema u igrama koje trenutno igram. Sad me samo buni ovaj dlss override model preset, da li treba na global da stavim latest ili da palim u igrama posebno u nvidia app? I ako ukljucim latest dlss u global jel mogu da biram u nekoj igri nativ podesavanja tj dlss off ili je ne moguce kad je upaljen override u globalu, malo mi ovo nije jasno?

Koja je fora sa tim dlss? Uđem u igru u settings, stavim quality ili balanced i ćao.

Instalirao ove najnovije game ready drajvere posle 566 da dam sansu, za sada nemam problema u igrama koje trenutno igram. Sad me samo buni ovaj dlss override model preset, da li treba na global da stavim latest ili da palim u igrama posebno u nvidia app? I ako ukljucim latest dlss u global jel mogu da biram u nekoj igri nativ podesavanja tj dlss off ili je ne moguce kad je upaljen override u globalu, malo mi ovo nije jasno?
Global stavi na off a ako igra nema dlss onda ga nadji u app i tu uradi override.

Poslednja izmena:
stavi globalno na latest i to je to

Jel samo ja imam nepostojece buduce drivere iz proslosti i to vec nekoliko nedelja?

Screenshot 2025-11-27 173324.png

^^ ja da sam na Win 11 samo zbog ovoga ne bi instalirao nove 591.44 driver:
Users running R580 branch drivers (58x.xx) or newer may observe lower performance in some games after updating to Windows 11 October 2025 KB5066835 [5561605]

Najnoviji driver vraca 32bit cuda podrsku za sledece igre (PhsyX support)

• Alice: Madness Returns
  • Assassin’s Creed IV: Black Flag
  • Batman: Arkham City
  • Batman: Arkham Origins
  • Borderlands 2
  • Mafia II
  • Metro 2033
  • Metro: Last Light
  • Mirror’s Edge

Ako je ovaj lik u pravu nije dobro, ja sam još na drajverima od pre godinu dana i nemam pojma šta ću da radim kad mi stigne nova karta za koji dan

Je li ikome kresovao drajver na rtx 5000 do sad? Prvi put sad sa igrom u pozadini dok sam na pretrazivacu, u samoj igri nije.

Pusten hotfix za 591.59 // nece ga biti u nvcp update opciji, mora rucno da se skine i instalira, -> link ka 591.67 hotfix drajveru

This hotfix addresses the following:
  • Slight banding may be observed on gradients in SDR color mode [5720512] (mozete proveriti da li imate problem ovde, primer sa losijim prelazima je kada skrolujete dole na sajtu pod Banding primerom)
  • Colors are not applied correctly when using Digital Vibrance [5718365]
  • Unable to deselect "Show Notification Tray Icon" from NVIDIA Control Panel [5622213]

stigla juce 5070..usteko je, msiafterburner prepozno 591.44..igro sinoc kantericu..sve ok..

Ako je ovaj lik u pravu nije dobro, ja sam još na drajverima od pre godinu dana i nemam pojma šta ću da radim kad mi stigne nova karta za koji dan

Primetio sam u wotu da oba drivera umeju da zabodu na 15 fpsa i da nece ide vise od toga.
Pre toga sam koristio 581.. nesto i radilo je sve super.
Rtx 4070

On na tom kanalu kaže da je najstabilniji drajver 576.80. Proveravao sam i na redditu da potvrdim, i tamo kažu isto, tj. cela ta grupa 576 uključujući 577.00. Lično ne mogu da potvrdim jer mi GPU stiže tek za 3-4 nedelje.

GeForce Game Ready Driver 591.74​

GeForce Game Ready Driver 591.86​

Koncano GPU-Z funkcionise normalno sa ovim Driverom 😆

Zadnja 3-4 drivera imam neki black flicker (kao da je vrr ) ali nemoguce je jer je ugasen u monitoru vrr posto je oled, nadam se da ce sledecim srediti to....

Meni je (u roku od nesto vise od mesec dana) 2 puta kresovao drajver ali samo van igre, ovaj drugi put sam samo primetio time sto pise u event viewer (klasican nvlddmkm event 153, \Device\Video3, Error occurred on GPUID: 100), moguce da je retko do hardverskog ubrzavanja jer sam imao discord-afterburner i pretrazivace otvoren odjednom.

Graficka je rtx 5060ti 16gb, noviji drajveri.

namesti ovako u regedit, uglavnom resava takve probleme

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayMinFPS"=dword:00000000

Nazad
Vrh Dno