Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Meni nije jasno sto ne odrade posebne drajvere samo za priblematicne karte na osnovu 314.xx drajvera, samo utegnu za novije naslove?

Poslednja izmena:
Odlično radi shadowplay, sad sam se malo igrao sa njime i prezadovoljan sam, ne stvara skoro nikakav lag, niti utiče na performanse :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da pohvalim doticnu aplikaciju, probao malopre F1 2013 i super radi. Jedino sto nije kompresovan video pa zauzima dosta ali je kvalitet odlican...

Još kad bi uveli OSD kakav ima Afterburner - makar samo i temperaturu... Ali ovo radi za 10.

Da znas,nek ubace live monitoring i dosta ;) Nego i ovako snima sve sto je on screen tako da i fraps (frame rate) i MSI Afterburner monitoring budu zabelezeni u realnom vremenu.
Jedina mana je sto su file-ovi ogromni za tih 10 min koje snimi ali dobro,to je bez kompresije.

Tip koji je prezentovao ShadowPlay je rekao da se koristi H.264 algoritam za komresiju i pominje da je potreban GTX650+ kako bi hardverski encoder obavljao posao. Dakle jeste sigurni da je raw ili je samo stepen kompresije mali pa vam se čini da su fajlovi preveliki?

Poslednja izmena:
Meni je osam minuta Arkham Origins-a zauzelo 2.5 GB... Pogledaću kasnije kakav tačno video snima.
@PCBeast: Ma znam, ali i ovo je više od onog što sam očekivao, iskreno da kažem. Nisam ni pretpostavio da će GFExperience biti centar novih stvari kad su predstavili betu... Možda zameni i Control Panel u budućnosti?

Tip koji je prezentovao ShadowPlay je rekao da se koristi H.264 algoritam za komresiju i pominje da je potreban GTX650+ kako bi hardverski encoder obavljao posao. Dakle jeste sigurni da je raw ili je samo stepen kompresije mali pa vam se čini da su fajlovi preveliki?

izgleda da i Bandicam koristi H.264:
Bandicam optimizes recording performance by using hardware acceleration H.264 encoder.
It will allow you to record the recording target in high speed and high compression ratio with an excellent quality.
H.264 podrzava i amd, ali samo 7700 pa na vise... http://www.bandicam.com/support/tips/amd-app/

...inace Bandicam je odlican program za snimanje... snima i igre i desktop, ne skida fps, a moze da se podesava format, kvalitet i velicina video fajla po zelji.

Poslednja izmena:
Bandicam je ok ali nema veze s ovom temom, a nije ni free...

..reko ako nekom zatreba... moze da se podesi kvalitetna slika, a da ne zauzima puno prostora, i ne obara fps kao fraps.

Poslednja izmena:
Ima i ShadowPlay odredjenu mogucnost podesavanja kvaliteta videa (High, Medium, Low). Primer, 5 minuta na High zauzima ~1,9GB, dok na Low ~563MB.

Da li postoji mogucnost da se streamuje direktno na Twitch kao sto je bilo najavljivano? Sutra cu morati da krenem sa pravljenjem walkthrough-ova. Barem ima novih igara na pretek. :)

Malopre sam testirao Shadowplay, i mogu reci da je perverzija kako radi i kakav je kvalitet. Samo se treba igrati malo sa samim kvalitetom, 1min 29sec = 410MB... Mada mozda treba malo jos kompresovati sam video file. :)

331.65 Game Ready WHQL driver bugs

Here are some bugs still open with this driver:

1358403 - Desktop browser freezes/crashes with Geforce 460/560 cards
1392369 - GPU Boost not working with some notebook GPUs
1394264 - Optimus: Can't use dGPU after update to Windows 8.1.
1394783 - GK104: Folding@Home performance dropped by almost 50%
1367010 - Batman Arkham City crashes when fighting Dr. Freeze
(monitor specific bugs) - Monitor loses signal after driver update
1310901 - GK104 SLI:WinBlue-64:(UEFI Enabled)Event viewer pointing error 14 to nvlddmkm and SLI modeset taking around a minute while disabling SLI
1395438 - Win8.1: When you bring focus to accessory display in Surround + Accessory display configuration, entire PC freezes
1395650 - Cannot override EDID in Surround mode
1279007, 1386354 - Surround: Windows always maximize across all three monitors on Surround
1394596 - Win7x64: SLI scaling under water in Team Fortress slower than single GPU
1394508 - GK104: Call of Duty World at War crashes with pbcl.dll Punkbuster error when NVIDIA Surround is enabled
1394355 - Playblack of videos on Media Player Classic Home Cinema with MadVR does not render with NVIDIA Surround enabled
1392732 - YouTube video playback at 4K resolution in three-way SLI GK110 Geforce GTX Titan causes system to lock up.
1352772 - Dirt Showdown displays poor SLI performance in two player split screen in Nevada map at night

Gtx460 ovde vec nekoliko dana nikakav problem.

Gtx460 ovde vec nekoliko dana nikakav problem.
Sve zavisi od konfiguracije, odnosno ostalih komponenti. Bagovi u drajverima nisu vezani u globalu za sve, nego zavisi od sistema do sistema. Ja recimo imam konstantne TDR-ove u F1 2013 dok vidim niko drugi se ne zali, dok mi recimo B3 radi super a drugi se zale.
Elem, dobro je sto nemas problem jer koliko vidim dosta je frustrirajuc...

Ie9, firefox 25 i poslednji chrome, sa pretproslim tj pre 331 su mi pucali itd.

Koliko ja znam TDRovi su prisutni samo na OC modelima 460/560. I pride ne samo u browseru nego i na samom desktopu.

Drajveri će pucati u svakom browseru koji koristi grafičku akceleraciju, nije vezano za konkretan browser.

Nije bilo baš tako.Pucalo mi je samo sa firefox-om pa sam prešo na chrome te nisam imao problema (jedno dva meseca).Onda sam uradio sistem pa je pocelo da puca na svim brouzerima.Zašto i kako nemam pojma.Spustao sam klok na 675 što je difoltni za ovu graficku kartu ali se i dalje isto dešavalo.
goxxxy koja je graficka karta u pitanju i koliki je klok te karte tj dal je fabricki oc.

Ako je Chrome podešen da koristi grafičku akceleraciju, drajveri će isto tako pucati. Pogledaj opis bug-a: 1358403 - Desktop browser freezes/crashes with Geforce 460/560 cards. To što ga ti nisi imao na određenim podešavanjima za Chrome, ne znači da nije bio tu. Isključi HW accel u Firefoxu i nećeš imati TDRove. I nije problem u 3D kloku - sve igrice rade bez problema kad je klok i napon na max, nego u dinamičkom setovanju klokova i memorije kad karta menja power state i ovaj problem je prisutan jako dugo.

h8C3Kr3.png

Poslednja izmena:
Nece ništa pa ni to.To je bila jedna od prvih stavki koje sam probao.Inace zaista je tako bilo u pocetku.Sa firefox-om se kocilo dok je na drugim radilo sve kako treba naravno dok nisam hteo da ispravljam krive drine.Sad ne radi ni sa jednim a isto se dešava i sa ovim zadnjim drajverima.Zabode negde izmedju 3d i 2d.

Moja GTX 460 je izdahnula pre neki dan i to bas dok sam surfovao u Firefoxu. Dosao joj glave:d Eto sad vise nemam problema sa driverima:d

Poceli artifakti da se pojavljuju dok sam surfovao iz mozille i to je to. Desetak minuta nakon toga brljavila je cak i u biosu. Verovatno je slucajnost sto je crkla bas dok sam koristio firefox ali kad vidim koliko ima problema na relaciji gtx 460/560-driveri-firefox...

Nije Firefox u pitanju, nego korištenje grafičke akceleracije od strane bilo kog browsera. Nešto je trulo kod GTX460/560, a da li ćemo saznati šta... Ne znam.

Dve inace odlicne karte bas me cudi da je nvidia ostavila rupu u tim kartama , koje su inace i dan danas veoma veoma zastupljene. I bice jer su odlicne.... Jako cudne stvari vam se desavaju

Vrh Dno