Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

recite mi zasto mi pucaju drajveri od pre neki dan ne uvek ali redovno npr kada pokrenem task mrg sam to primetio ALI uprateovao sam na 310.70 i uradio CLEAN instalation i dalje pucaju zasto, sta da mu radim PLS HELP :-(

Evo Shot-a dakle nije samo sa 310.70 Vec je sve pocelo pre ned dana sa 306.97 do tada su isti drajveri radili ekstra dakle mesec dana....

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    45.3 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
^ Definitivno donose boost u FC3, posebno je minimalni fps skocio. Skoro da nema fps dropova, radi nekako smooth, kao da je manje vise zakucan fps na istom. Ja zasad nemam bugova i nadam se da ih nece ni biti. Ostale igre isto rade dobro, AC3, Hitman, Skyrim... preporuka za ove drajvere!

Instalirao sam ponovo Far Cry 3, moram da vidim da li i dalje brlja :D

recite mi zasto mi pucaju drajveri od pre neki dan ne uvek ali redovno npr kada pokrenem task mrg sam to primetio ALI uprateovao sam na 310.70 i uradio CLEAN instalation i dalje pucaju zasto, sta da mu radim PLS HELP :-(

Evo Shot-a dakle nije samo sa 310.70 Vec je sve pocelo pre ned dana sa 306.97 do tada su isti drajveri radili ekstra dakle mesec dana....

Nemas frke nije karta.I meni se desilo 2x.Ja sam mislio da sam preterao sa OC pa zbog toga a posle mi prslo kad je karta bila na def.
Evo za sad opet ni jedan problem ..Nista nisam dirao,sve je isto ostalo mada imam neki sttuter u AC2 Brotherhood ,izgleda da je ipak do drivera :D

Poslednja izmena:
Nemas frke nije karta.I meni se desilo 2x.Ja sam mislio da sam preterao sa OC pa zbog toga a posle mi prslo kad je karta bila na def.
Evo za sad opet ni jedan problem ..Nista nisam dirao,sve je isto ostalo mada imam neki sttuter u AC2 Brotherhood ,izgleda da je ipak do drivera :D

Pa kako su mi jedno vreme radili odlicno 306.97 primetio sam da je sve pocelo nakon velikog update-a WIN7 Mice... Tacnije od tada mi Racunar radi katastrofalno tj za mene nije zadovoljavajuce , ali cenim da se sve to desava zbog GPU ili Drajvera...

Ps evo gledam non stop mi je GPU usage visok nekada nije dizao u opste dok ne pokrenem igru event kada gledam spot neki na 2 3% mada nisam siguran dok sada cepa 60% samo opera pokrenuta :-D WTF?

Poslednja izmena:
Pa kako su mi jedno vreme radili odlicno 306.97 primetio sam da je sve pocelo nakon velikog update-a WIN7 Mice... Tacnije od tada mi Racunar radi katastrofalno tj za mene nije zadovoljavajuce , ali cenim da se sve to desava zbog GPU ili Drajvera...

Ps evo gledam non stop mi je GPU usage visok nekada nije dizao u opste dok ne pokrenem igru event kada gledam spot neki na 2 3% mada nisam siguran dok sada cepa 60% samo opera pokrenuta :-D WTF?

Pa dao si sebi pola odgovora.Od update-a su poceli problemi.
Ja update nikad ne radim.Imam dve zdrave verzije Win-a,jedna bez SP1 i jedna sa obe su stabilne ,rade super.
Ili reinstal celog sistema ili prvo kreni sa driverom.Jasno ce ti biti posle sta je!

Pa dao si sebi pola odgovora.Od update-a su poceli problemi.
Ja update nikad ne radim.Imam dve zdrave verzije Win-a,jedna bez SP1 i jedna sa obe su stabilne ,rade super.
Ili reinstal celog sistema ili prvo kreni sa driverom.Jasno ce ti biti posle sta je!

hahaha nasao sam gde zakucava... Upravo kod task MRG-a kada ga pokrenem procesor se unormalni kao i sama GPU sve to ne bih provalio da nisam preko Tuneup Monitora nadgledao i GPUZ posoji li resenje za ovo ili task mrg da bude podignut non stop? :-D

Evo sta se pojavi kada iskljucim task manager... :-( PLEASE HELP!

Resio sam hvala bogu na tune up utilities-u :-D

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    24.2 KB · Pregleda: 59
  • Untitled.png
    Untitled.png
    47.5 KB · Pregleda: 65
  • Untitled.png
    Untitled.png
    42 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
I ovi u Nvidia sto namestaju installer drajvera su teski mamlazi... ja gledam gde mi nestaje mesto na C: particiji, koju svaki put povecavam kad radim reinstall OS-a (vise ni 60GB nije dovoljno).

A ono 2.6 gb zauzima folder C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Installer2 nekome se mozda nalazi i u \Program Files (x86)
Pogledam foldere u Installer2 a ono imaju isti sadrzaj (mozda par mb razlika) kao raspakovan driver u C:\NVIDIA\DisplayDriver
Znaci svi folderi komponenti drajvera (Display.Driver, HDAudio, PhysX... ) se nalaze i u Installer2 folderu i to od svake posebne instalacije NVIDIA ForceWare drajvera.

ŠKK će to tamo :test: ... lepo obrisao sve starije foldere od poslednje instalacije drajvera i ćao. Guglao sam po netu i kazu da moze da se obrise i sve.

Sve se brise brate moj to ti i pise na nvidia sajtu ono sto skines i pokrenes je UNPACKER ;-)

Jeste UNPACKER to sto skines, i on unpackuje to u gde mu ti kazes (default putanja je: C:\NVIDIA\DisplayDriver\verzija.drajvera)
a posle kad se pokrene instalacija, što instaler to sve opet kopira u Program Files\NVIDIA Corporation\Installer2 folder ?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod mene su samo 1.4 gb. Znao sam da ih tu skladišti al ih ne brišem.
Program Files\NVIDIA Corporation\Installer2

Jesi sve obrisao, sve ukupno u folderu 0 Mb ?
Nisi bas nista ostavio?
Ja sam obrisao sve sem poslednjih datuma. Radi al "nisam smeo" i ove zadnje.

ma to je neki temp folder koji brljavi instaler ne uklanja pa mora rucno.brisi slobodno

Ja na kraju sam ostavio taj Installer2 folder i unutra samo poslednji installer.8 folder (ovo u imenu .8 verovatno moze da bude nesto drugo).

Mada leteće psovke kad bude potrebno da se instalira neki noviji driver a neće hteti.

Ne brini sve što mu je potrebno je u install pekidžu. Ono što odatle može da pokupi je kad recimo deinstaliraš poslednju verziju drajvera, pa ostaviš karticu, a sistem onda doda (instalira) prethodni služeći se podacima iz tog foldera.

Poslednja izmena:
Da nisam procitao za ovo ne bi ni znao da nvidia ostavlja tragove za sobom sto se tice drivera . Predjoh na ATI nedavno a uz put imam i sdd pa mi dobro doslo ovo brisanje i dodatni prostor :)

Dakle nema potrebe gaziti betu ili bolje da se pocepa ova nova whql?

Kako hoces... ovaj whql je dosta manji od bete sto je malo cudno i jedino mozes da instaliras zbog 3d marka eventualno da bi ti bio validan rez., nista vise sve u svemu isti je kao beta 310.70

edit: samo da dodam da je whql manji jer nije international nego samo english:) Isti su potpuno

Poslednja izmena:
U installer folderu drže podaci za deinstalaciju drajvera. Dakle, ako ga uklonite i probate da odradite uninstall iz Control Panela - ne bi trebalo da radi. HKLM\Software\Microsoft\Windows\Uninstall\{GUID} sadrži reference na sve komponenete drajvera koje su instalirane - grafički drajver, 3d Vision i 3D Vision controller drajver, NVidia update, Physx... Iz uninstall stringa se može videti koji installer.{GUID} je trenutno aktivna instalacija. Ne bi trebalo da ih duplira, ali očigledno da su opet radili izmene u installeru. Mislim da je sa ovim povezan i problem koji se javlja sa 310.70 - NVidia installer failed. Javlja se i kod instalacije drajvera i kod instalacije GeForce Experience.

Poslednja izmena:
Drajver je isti. Vidiš to po broju. Mislim da su tako i rekli - ovo su drajveri koji idu na WHQL sertifikaciju. Jedino je moguće da je SLI profil ažuriran.

Nazad
Vrh Dno