Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Sad sam pogledao kod mene na 310.64 i aa je zatamnjen u nvcp za Skyrim. Ali ne bi trebalo da je problem da se forsira AA kroz nvidia inspector.

Ok, probacu sa nvidia inspector-om.

Vec sam u temi Far Cry 3 i GTX680 pomenuo da igra fino klizi sa GeForce,konkretno probano na GTX660 Ti/GTX680 .
Na manjim FPS-ima uopste nema osecaja nekog kasnjenja u realnom vremenu,svima poznatiji kao stuttering ,sve ide fino ..
E sad da li je to do nV ili do igre ne znam sa sigurnoscu da kazem mada generalno nV ima takav "rad" !

I sa prethodnim i sa ovim poslednjim driverom radi super,mozda malo bolje sa ovim novijim mada bih bio srecniji da sam doziveo
tih up to 38 % ali stvarno :)
@Maverick,ako ti nije problem posalji mi link za te Hi texture za Skyrim.
Hvala.

P.S.I ja veoma cesto forsiram AA i AF iz drivera,imam cak i bolje rezultate u igrama /perf/quality/ .

^ Evo ga link za Skyrim Realistic Overhaul :)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/5400

Moras se regstrovati na njihov sajt i skinuti odatle, imas pise sta i kako. Pa to su teksture inace od naseg Starca tu sa foruma :). Respect kako je odradio, igra izgleda puno bolje, ali i zahtjevnija je. Pa se sjecam da sam imao problema sa GTX 560Ti, posebno u Markarthu i Windhelmu. Sa GTX 670 radi ko podmazano :)

Poslednja izmena:
Hmmm, igrica nije skapirala da tera FC3. Vidi sta sam ja uradio. Reimenuj farcry3.exe u farcry3_dx9.exe

Sada si originalno ime oslobodio za DX11 verziju. Sada reimenju farcry3_d3d11.exe u farcry3.exe (onako kako se DX 9 pre zvao).

Sada kada pokrenes igru (DX11 exe koji sada nosi obican naziv farcry.exe) izadjes iz nje, najzad ces u Control panelu za NVidia drajvere za game setovanja pronaci da je nasao Game: farcry3. E sada to ostavi tu da bude farcry3, i pokreni igru ponovo. Ko je terao SLI zna da je jako bitno da igra bude pronadjena od strane drajvera u control panelu NVidia drajvera. Sada bi trebalo da radi bolje, a ne 2-3fps vise kao sto si rekao ;)

Poslednja izmena:
Strasno dobro radi, nemam reci, sve full 2xMSAA nije palo ispod 38fps :D

patch....hm imam taj neki 1.01 valjda se tako zove, i radi, sto ne bi.

Performanse, sve na max u 1920 bez AA oko 50-60 (stoji zakucano), minimum u zoni 45. kada stavim 2xMSAA onda slicno, ali sve dole nekih 7-8 fps, pa minimalni hoce da padne na 37-38 u guzvi. Kada stavim 4xMSAA onda mi je minimalni oko 31 i sve je dole za 7-8fps. Dakle svako dizanje MSAA obara minimalni fps za cca. 20%

Jako sam zadovoljan kakao radi u 1920x1080 sa 2xMSAA na GTX660Ti, sta dalje reci, igra je cool, velika, prostrana, zanimljiva. Po meni ako tako mogu da uporedim nesto kao Skyrim sa vatrenim oruzjem, a bas zbog toga nije klasicni FPS pa mi je interesantna, a verujem da nisam jedini. :D

Poslednja izmena:
Ja imam nekih 40-tak konstantnih sa GTX 660 Ti ,Ultra setovanja,4xAA ,1920X1200 rez!
Na koliko ti stoji field of view?Ja nisam dirao nista,77 stoji po default ali moze da se pomeri na 110!
Ne znam tacno koliko to skida fps-a.Ja nisam osetio nesto drasticno!

Ja imam nekih 40-tak konstantnih sa GTX 660 Ti ,Ultra setovanja,4xAA ,1920X1200 rez!
Na koliko ti stoji field of view?Ja nisam dirao nista,77 stoji po default ali moze da se pomeri na 110!
Ne znam tacno koliko to skida fps-a.Ja nisam osetio nesto drasticno!

Stoji mi na 90, pomerao sam to. Da sa 4xMSAA stoji oko 40-50 ide i do 60 ali retko, ali i pada na 32-33. Uglavnom meni odgovara 2xMSAA jer volim visok fps.

Poslednja izmena:
Meni je najminimalniji negde oko 38 fps a konstantan je oko 40-42 fps-a ,ide do 50+ u manje zahtevnom okruzenju.
Gde je priroda tu je 40-tak kroz celu igru,bas fino klizi ,ne pada fps.
Sa GTX 680 imam oko 12-15 fps-a vise u odnosu na GTX660 Ti.
@Maverick79
Druze hvala ti,znam da je Stari radio ;) samo nisam Skyrim jos igrao .

Poslednja izmena:
FAR CRY 3

Presao sam na DX9 mod, DX 11 mi povremeno pravi dobro poznati BUG sa texturama od zemlje do neba, preko celog ekrana. Izaziva ga cesca upotreba menija, ono craft i slicno, posle toga nekada dobije to. Na Ubisoftovom forumu masa ljudi ima ovaj problem. Cak sam naso i snimke koje ljudi kace na youtube. Isto izgleda kao kod mene, isti problem. Kazu nestaje kada se predje na DX9 i evo potvrdjujem da nestaje. Uzasno kakav konzolni port. Jedina vizuelna razlika DX9 i 11 je brza promena dana i noci, u 10-20 sekundi. Eto to je za sada to. Naravno framerate je isti, ne vidim da je ista bolje ili brze.

Poslednja izmena:
Vizuelno meni vegetacija nije ista DX9/DX11 ,sve je nekako realisticnije na DX11 ,manje animirano.
A kako bre imas isti FPS na DX9/DX11 to je nemoguce.Ja imam skoro ako ne i duplo veci fps sa DX9 na istim podesavanjima,sve isto (setovanja) kao
i na DX11!

Kako da nemam isti kad dodje do 60 i tu stane :D
Sta znam, moram opet ukljuciti fraps pa videti, moguce da je brze...znas kada bi bilo bolje, kada bi sada umesto 2xMSAA mogao 4xMSAA koristiti.

EDIT:
Bolji je fps u DX9, sada lagano tera 4xMSAA. Vegetacija ima razlike utoliko sto je u DX11 "soft shadows" a u DX9 klasika. Ovo se vidi lepo u prvom selu kada izadjes iz kucice. U DX11 na zemlji se vide senke grana op drveta iznad ali nekkao prirodno zamucene. U DX9 se iste senke vide nerealno ostro, svaki list se vidi.

Poslednja izmena od urednika:
Far Cry 3 sam sinoc igrao 5 sati bez prekida!! Podesavanja na ultra 4xmsaa. i 16x af , 1920x1080 dx11. Gpu klok 1230mhz. Fps ide u rasponu od 45 do 60 fps. U nv. kontrol panelu ukljucen adaptive vsynch. Nisam primetio nikakavo seckanje i usporenje u toku igre. Nisam imao problema sa tekturama za sada isto koristim meni .

Far Cry 3 sam sinoc igrao 5 sati bez prekida!! Podesavanja na ultra 4xmsaa. i 16x af , 1920x1080 dx11. Gpu klok 1230mhz. Fps ide u rasponu od 45 do 60 fps. U nv. kontrol panelu ukljucen adaptive vsynch. Nisam primetio nikakavo seckanje i usporenje u toku igre. Nisam imao problema sa tekturama za sada isto koristim meni .
tako ni ja nisam imao prvi dan, tek drugi, no dobro, dao bog da nemas.

Pre neki dan sam instalirao novi system i stavio nove drajvere za graficku (EN9800GT Matrix) 306.97whql (posle sam pokusavao i sa ovim drajverima: 310.64; 301.42; 306.23; 301.42; 295.73; 304.79). Dok gledam neki snimak na youtube u full screen ili na GOM player-u pucaju drajveri :( Desava mi se isto da puknu drajveri dok igram online PES :( ranije jos dok sam ima problema sa PES2012 odradio sam test u FurMark-u pola sata ili sat i nije bilo nikakvih problema (da napomenem PES igram online). Ne mogu da se setim koju sam stariju verziju drajvera koristio na kojim mi se povremeno pojavljivao TDR dok igram PES. Jel imate neki predlog sta da podesim da resim ove probleme?

Da li je pametno da flesujem BIOS graficke? Nasao sam na ovom sajtu neke verzije BIOS-a koji mi preporucujete da stavim?

http://www.techpowerup.com/vgabios/...sus&model=9800+GT&interface=PCI-E&memSize=512

1) http://www.techpowerup.com/vgabios/46729/Asus.9800GT.512.090305.html

2) http://www.techpowerup.com/vgabios/37872/Asus.9800GT.512.081229.html

3) http://www.techpowerup.com/vgabios/57081/Asus.9800GT.512.081110.html

4) http://www.techpowerup.com/vgabios/31604/Asus.9800GT.512.080813.html

5) http://www.techpowerup.com/vgabios/28818/Asus.9800GT.512.080718.html

Skines sa interneta msi afterburner i podignes malo napon za gpu pa probas ili kao sto si napisao da fleshujes drugi bios . Ja bi prvo isao na prvu varijantu pa probao malo sa podizanjem napona .

Izasao i patch 1.02 za Far Cry ali vidim ne pise da su popravili greske sa texturama i "zbrljavanjem" cele scene.

Izasao i patch 1.02 za Far Cry ali vidim ne pise da su popravili greske sa texturama i "zbrljavanjem" cele scene.

Pa zar ova deskripcija nije dovoljna?

By using this update you'll be able to make sure that the Far Cry 3 game runs smooth and without any bugs. You'll also be able to benefit from the latest features available.

Pa zar ova deskripcija nije dovoljna?

By using this update you'll be able to make sure that the Far Cry 3 game runs smooth and without any bugs. You'll also be able to benefit from the latest features available.

Igra je dobila definitivni UNINSTALL. Posle primene zakrpe nemoze da pronadje "save games", a koliko vidim nisam jedini sa tim problemom, "pokidase" ih korisnici na forumu. Koji su to slepci, zasto bi zakrpa gubila sejvove? Zar sada da pocinjem iz pocetka?!?!?! Neka im je na dusu, meni nece vise filozofirati.
E daaaa, probao sam da stavim verziju 1.01 nazad, kaze nemozes updateovati verziju 1.02 vec samo verziju 1.00

Hvala njima lepo na konzolitisu. Igru su sve vreme razijali SAMO ZA KONZOLE, a posle su na silu boga "poprskali" igru sa par redova DX11 koda koji koliko vidimo BRLJAJU. Prosto je neverovatno da 2012 godine igra koja treba po svemu da bude bolja od Crysisa (2007) ima staticnu vegetaciju, kada prolazis kroz rastinje ne pomera se ni jedna paprat. Hteo sam igru da igram u DX11, nisu mi to omogucili. Stace nam DX11 grafike ako ce svaki bedni razvojni tim da nas zeza? Izlaze sa nespremnom igrom koju su na silu naterali da radi na PC. Sta treba da se divim grafici za konzole iz 2005 godine? Taj nivo sam prevazisao sa Oblivionom na GF6800, ne treba mi to. Dacu sansu Crysisu 3 (drugi razvojni tim), ovima vise jok, obrukali su se maximalno.

EDIT: Koliko dugo vec postoje DX11 graficke karte an trzistu, da pogadjam od ATI 5850/5870, pa smo onda dobili GF GTX470/480, pa GF GTX570/580, pa ATI 6950/6970, pa zatim ATI 7950/7970 i na kraju GTX 670/680. Vidi li neko u kom pravcu idem sa ovim? 10 Septembra 2009 je ATI predstavio 5870, pre vise od 3 godine!!! Ubise nas konzole, ubise.

Poslednja izmena:
Koju ti verziju igre imas?RLD radi bez greske .A to sa patchem 1.02 ne radi ni kod mene ali to je opet normalno
dok se ne izleci exe file.
Haha.Dobro zapazanje,fizika je losa,to sam primetio prvi minut kad sam poceo da igram igru.
Crysis je po tom pitanju ipak bolji..
U principu Far Cry 3 nije los ali nije kvalitetan koliko bi mogao da bude,oseca se taj konzolni port i to dobro.

P.S.Trebao si samo da kopiras save game a da instaliras ponovo igru i voila eto ga..
S druge strane skines save game sa neta ..

Sto se tice konzola,muka mi je vise od toga ali ne zelim da o tome razmisljam da se nebih nervirao zbog gluposti!

Poslednja izmena:
Vidim stigao je pre 10 minuta i "napunjeni 102", ali sada je kasno.

Meni sajfovi nestali kad sam prebacio na dx11, vratim na dx9 sajvovi se vrate, ludilo ;)

Vidim stigao je pre 10 minuta i "napunjeni 102", ali sada je kasno.

Kratak ti fitilj :p

Ja cu sad da probam ;)
Update:
Radi bolje,stabilniji fps,veci minimalni ,nema dropova,fps je kontinuiran,cini mi se da je i fluidnije malo..
Hm..Ide na bolje,sad mi vec uliva neku nadu..Ako ubace jos koji patch ovo ce mozda i da lici na PC izvedbu ;)
P.S.Po meni su mogli jos malo da prepeglaju teksture.
Recimo da izbace Ultra High pack kao dodatak bez neke velike razlike u zahtevnosti (optimizovano)

Poslednja izmena:
^ Definitivno donose boost u FC3, posebno je minimalni fps skocio. Skoro da nema fps dropova, radi nekako smooth, kao da je manje vise zakucan fps na istom. Ja zasad nemam bugova i nadam se da ih nece ni biti. Ostale igre isto rade dobro, AC3, Hitman, Skyrim... preporuka za ove drajvere!

+1 za drajvere.

Sa beta drajverima sam imao iskakanje na desktop u Far Cry 3. 310.70 su mnogo bolji, nema vise nikakvih problema, takodje povecan i min. i average fps. Nvidia GTX series 600, DirectX 11.

Poslednja izmena:
Vrh Dno