Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

301.42 su mi toliko po*ebali sistem da ni vracanje starih drajvera nije pomoglo, samo reinstal wina.
GTX-460-768MB

Ja ne znam zasto toliko problema imate koristim ih od prvog dana i nemam nikakvih problema, jel vi to klokujete GPU kartice ili WTF?

Postoji mogućnost da to nije do drajvera - sumnjam da su nešto menjali veliko u instalaciji u poslednje vreme, sem reklama za nove igrice koje se prikazuju dok instaliraš drajver...

Postoji mogućnost da to nije do drajvera - sumnjam da su nešto menjali veliko u instalaciji u poslednje vreme, sem reklama za nove igrice koje se prikazuju dok instaliraš drajver...

zato idite na custom installation... nikada do sada nisam isao auto install jer znam da ubacuju neke stvari koje meni nikada u zivotu nece trebati, pa ima odabri clean instalation, sto radim svaki put. Nikada mi ni jedan driver nije pucao do sada, a nvidiu kupujem od kada znam za sebe :-D

Ni meni nije jasno...Instalirao ih cim su izasli i nikakav problem.
Kako da s'ebu sistem? Ajde da koriste .NET i dodaju gomilu sr*nja u OS, ali nista od toga nisu menjali niti dodavali u instalaciji...Za ovo zaglavljivanje klokova vec ne znam, jer mi je grafika overklokovana u AB, i imam 2 monitora...

Nije mi klokovana graficka, a zamrzavanja se se desavala i na praznom desktopu.
Kada je usledilo neprepoznavanje zvucne kartice (x-fi) posle nekoliko restarta, iako su dotada vec vraceni stari drajveri, resim da reinstaliram win i evo sada sve lepo radi na nekim prastarim drajverima 28x.xx
Svasta sam video i resavao u poslednjih 20-tak godina na PC-u, ali ovako nesto nikada!

zato idite na custom installation... nikada do sada nisam isao auto install jer znam da ubacuju neke stvari koje meni nikada u zivotu nece trebati, pa ima odabri clean instalation, sto radim svaki put. Nikada mi ni jedan driver nije pucao do sada, a nvidiu kupujem od kada znam za sebe :-D

+1

Ni meni nije jasno...Instalirao ih cim su izasli i nikakav problem.
Kako da s'ebu sistem? Ajde da koriste .NET i dodaju gomilu sr*nja u OS, ali nista od toga nisu menjali niti dodavali u instalaciji...Za ovo zaglavljivanje klokova vec ne znam, jer mi je grafika overklokovana u AB, i imam 2 monitora...

Ja sam bar kod 5 ljudi koji imaju gtx460 video iste probleme sa 301.42 drajverima smrzavanja bez ikakve veze jedino kod mene nece ni da se instalira :d

Ma instaliram samo drajvere. Ostale stvari preskacem.
"3D clock speeds drop when playing games with certain factory overclocked graphics cards - Unable to reproduce at this time. We are continuing to investigate this issue and hope to provide a fix as soon as our QA team repdoces this issue in our labs."
Imaju dosta ljudi problema sa ovim drajverima (po raznim forumima) vezano za to da ili nece da ukljuci 3d vrednosti ili da padnu tokom igre. Ocito su rešili problem sa pucanjem drajvera u 2d (dali su stvarno resili ili je bilo samo kratko vreme da mi i ovi puknu) a napravili su novi problem. Inace karta mi je overklokovana ali sam pokusao i sa difoltnim vrednostima. Isto se dešava.
I šta sad. Doduše retko šta u zadnje vreme i igram. Prešo sam jedino Alan Wake i igram Combat Arms skoro svakodnevno. A šta ako se pojavi recimo Maks Pain 3 ili Dead Space 3 a necu moci da igram jer drajveri nisu odgovarajuci. Šta onda. Kad igram igru instaliram te zadnje drajvere i to u slucaju da rese ovo sa padom 3d kloka a onda za 24 /7 koristim neke starije drajvere. Smešno.

Poslednja izmena:
Dali neko prilikom instalacije novih drajvera samo instalira nove preko starih ili brise stare pa tek ubacuje nove?Nikako nemogu da nadjem pravilno deinstaliranje drajvera,svako pise dugacije,pa neznam koji je nacin ispravan!

Imas u prvom postu na prvoj strani dva nacina koja uglavnom svi koriste, dakle gazenje preko starih, (moze i clean install cekiranje tokom instalacije) ili pomocu driver sweeper-a.

Hvala @nex999!:wave:Do sada sam koristio Driver Sweeper i nikada nisam imao problema,ali smorim se kada 5 puta moram restartovati racunar!Video sam i tu opciju clean install,ali nisam znao sta znaci i na cega se odnosi,pa cu sada probati tu varijantu!:)

Ispade da je gtx 460 malo problematicna karta. Ni jedan driver joj ne odgovara...

i stabilno

Kako je moguce da noviji driveri ne rade stabilno na starijim karticama? Mislim, jasno mi je da ne mogu da testiraju sve kartice
koje su napravili ranijih godina, pod novijim driverima, ali cemu sluzi u tom slucaju whql ?

whql ne znaci nista bitno ... obican "pecat" od strane mikrosofta od koga se tek ne ocekuje da testira sve graficke

Evo kod mene 301.42 sa GTX 460 rade ok, samo jednom mi se desilo da mi se zakucaju klokovi pa sam morao restart.

Očito ne posvećuju dovoljnu pažnju 4xx serije, koja trenutno najviše pati kod najnovijih drivera. Nadam se da neće nastaviti sa takvom tradicijom, i da je sve ovo samo dok ne "utabaju" Kepler drajvere.

To me je uvek uzasavalo kod drivera za ATI kartice,sad su i ovi poceli da ubacuju ta sr@nja!

P.S.Meni fercera sve u najboljem redu..

Ko jos gleda te reklame??? Bila crna slika ili reklama, nebitno je skroz. Iovako moras da sacekas da se instalira drajver.

Pa sta je falilo do sad?Sacekas da instalira fino i to je to..Prethodni interfejs je bio dobar,nije mi jasno sta ce im sad ovo ciganisanje?

Mislim da ovo ima nekog smisla - ipak su to drajveri za one koji imaju jake GPUove i vrlo verovatno igraju igrice. Meni bi lično odgovaralo da reklamiraju sam drajver - da podvuku šta je novo, itd... Ali ne možeš udovoljiti svima. Bitno je da drajveri rade kako treba, mada sudeći po tome šta vlasnici 460 karti kažu, mrka kapa za njih - kao ranije za vlasnike 560Ti.

Evo i drugi put mi se desilo da se klokovi zakucaju na nisem performance levelu, 1. put na PL 1 a juce na PL 2. Upalim diablo i vidim nesto se vuce vec u interfejsu, udjem u igru i FPS 20, odmah sam znao sta je.

296.10 radili savrseno od kako su izasli, a ove 301.42 imam isto od kako su izasli i evo vec 2 lockup-a klokova. Probacu ove beta vidim dali ima razlike
Nvidia GeForce 302.59 Beta 64-bit.

Evo i drugi put mi se desilo da se klokovi zakucaju na nisem performance levelu, 1. put na PL 1 a juce na PL 2. Upalim diablo i vidim nesto se vuce vec u interfejsu, udjem u igru i FPS 20, odmah sam znao sta je.

296.10 radili savrseno od kako su izasli, a ove 301.42 imam isto od kako su izasli i evo vec 2 lockup-a klokova. Probacu ove beta vidim dali ima razlike
Nvidia GeForce 302.59 Beta 64-bit.

Meni još uvek sa 295.73 drjaverima radi sve besprekorno tako da nisam probao ni 296.10 koji su izašli posle mada verujem da i oni rade kako treba i valja. Zadnji drajveri nisu baš dobri i preporučljivi za 460 grafičke karte tako pišu ljudi po forumima i da ih treba zaobići u širokom luku tj ostati na starim provereno dobrim iz 290 familije :)

Vrh Dno