Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Koju grafisku imas?

Isti problem sam imao i ja sa GTS 450 ali kod mene se kartica zaglavljivala na 2D klokove kada drajver pukne u 3D modu zbog overkloka. Kada sam pronasao stable 3D klokove i napon za moju karticu, nisam imao takvih problema.

Sada koristim 295.73 drajvere, za podignutim 2D klokovima preko nvidia inspektora i posto je kartica klokovana preko afeterburnera u njegovom cfg fajlu mora da namestis RestoreAfterSuspendedMode = 1 i za sada da ne cuje djavo nemam ni TDR-ove nemam ni zaglavljivanja vec skoro mesec dana... :D

I kod mene je u pitanju gts 450. Uzeo sam je za multimedijalnu masinu koja mi uglavnom sluzi za filmove i muziku. Igre na tom kompu pokrecem jako retko i to uglavnom kad dodju ortaci pa opicimo Fifu ili tako nesto za vise ljudi. Ali kod mene nije situacija da pucaju 3d klokovi nego u afterburneru stoji ravna crta na 51 mhz. Grafika nije nikad klokovana i stavljen je aftermarket cooler da bude sto tisa. Inace ovo se nikad nije dogadjalo dok nisam stavio 301.24 drajvere.

Poslednja izmena:
Moja preporuka je da stavis 295.73 drajvere i da uzivas, sta ce ti novi drajveri kad ne igras igrice, a poboljsanja skoro pa da nema... Vrati stare drajvere i proveri sta se desava pa nam javi. Kod mene se nije zakucala na 51MHz vec na 400 sto su u stvari oni srednji klokovi.

Poslednja izmena:
Ima li promena u Battlefieldu 3? Changelog opet ne pominje ovaj naslov..

Kod mene na GTX590 ovi 301.42 malo podbacuju u Vantage.Negde oko 700 poencica za gpu u odnosu na prethodnu veziju,dok igrice rade fenomenalno.

Jesu resili TDR-ve.

Resili su tdr bug, ali zato se sada nekim ljudima javlja bug da graficka zaglavi na 2d klokovima i nece da se prebaci na 3d klokove bez restarta masine.

Aj da probam valjda nece glaviti :d

EDIT:
Zanimljivo nece da se instalira uopste zaglavi na pola instalacija opet su nesto ukakili

Poslednja izmena:
Ja sam ih instalirao bez problema, A rešenje za zaglavljivanje 2d klokova je overklok kartice. Zato ljudi koji overklokuju kartice ni ne provaljuju da se ovaj problem javlja.

Instalirao. Ne igram ni igre ni benchmark-e.

Ja imam 2 monitora na doticnu tako da kod mene ni nema 2D klokova. :d

Meni i dalje odbija da instalira pa sam morao stare vratiti 295.73.

Prvo sam instalirao 301.42 ali je u roku od 24 casa prilikom gledanja filma došlo do BSoD. Onda sam instalirao 302.59 beta i radilo mi to nekoliko dana extra do pre 2 sata kad je drajver puko prilikom gledanja youtube u firefoksu. Sad sam vratio 301.42 da vidim sta ce da se desi.
Nije mi jasno da sve do 295.73 nikakvih problema nisam imao a onda konstantno pucanje i par puta BSoD sto se sa 295.73 nikad nije desilo a koristim ih baš dugo kao ni sa starijim drajverima.

Poslednja izmena:
Meni nece ni da udje u win sa tim drajverom, zamrzne cim se kursor pri dizanju pretvori u krugic..

Zanimljivo je to sto i "NervozniPostar" i "genije" imaju GTX460, mozda ovi drajveri imaju probleme sa 460-ticom, nisam googlao :D. Ja sa mojom GTS450 za sad nemam problema sa 301.42 instalirao sam ih probe radi (zbog Dirt Showdown-a :D ) i u njemu imam 3-5 frejma bolje rezultate.

Meni s ovim 301.42 drajverima poludeo MSI Aftrburner. Počeo da prijavljuje klokove podeljene sa 2. Sad sam stavio 302.59 i čekam da vidim kakva glupost će me zadesiti s njima.

Zanimljivo je to sto i "NervozniPostar" i "genije" imaju GTX460, mozda ovi drajveri imaju probleme sa 460-ticom, nisam googlao :D. Ja sa mojom GTS450 za sad nemam problema sa 301.42 instalirao sam ih probe radi (zbog Dirt Showdown-a :D ) i u njemu imam 3-5 frejma bolje rezultate.

Ja recimo nemam tih problema, imao sam jedino problema sa prethodnom betom a i poneki put ovim drajverom, da mi pukne cim startujem bf3 iako ne udjem u njega. Takodje od 286 drajvera defaultno mi na native rezoluciju stavlja neki vrljavi tajming (muti sliku) i po instalaciji moram sam da kreiram custom rezoluciju sa cvt reduced blank tajmingom...

I ja imam 460ku isto gigashit ko postar :d

Za sada sve sljaka normalno 301.42 , poboljsanja nisam primetio, SLI i dalje korektno!

Kod mene isto sve ok, mada sad samo D3 igram a tamo nema razlike.

I probao sam onaj Adaptive Vsync u D3 i nista to ne valja, probacu ga jos u Deus Ex HR sa novim patchom ako se i tamo bude video neki polu frame tearing onda ne znam gde to radi kako su NV programeri zamislili.

Adaptive Vsync radi kao vsynch kada ima 60fps-a i tada nema tearinga, kada padne ispod 60, gasi vsync i ima tearinga, ali ne obara fps na niže vsynch vrednosti. Upravo tako su i zamislili :)

Ne obara na mnogo nize vrednosti ali on gubi osnovni smisao vsync-a, a to je da ukloni tearing. Vsync + tripple buffering je i dalje keva za svakakvu zezanciju sa vsync-om, tako da svako ko ne zeli tearing slike uvek, ali uvek treba da ide na ovu opciju.

Ma daj ovo vise nema smisla. Il mi sistem skroz riknuo il ovi drajveri sve gori i gori. Sad mi ostaje za gpu na 405 mhz kad pokrenem igru. I kad nekako namestim da je na normalni takt ipak daje za trecinu manji skor u kombustoru. Ide oko 200 a normalno je oko 300 fps. Dal nešto ima veze sa MSI Afterburner-om ili šta vec. Igram i osetim da se muci . Izadjem iz igre i vidim da je na 405 mhz. Al pazi radilo normalno nekolko dana.
Vratio 295.73

Ma ko ima 460 nek ne pokusava ove nove nerade na njoj kako treba.
Najace je kod mene nece ni da instalira 301.42 a kod druga zamrzava komp:d

560ti ovde, desio mi se jednom crn ekran i brzo se povratio sam ali bez informacije o onog gresci u drajverima...trajalo 5 sekundi i odmah sve bilo ok. Dok sam surfovao...ali mnogo brze se povratio :)

Vrh Dno