Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

296.10 imaju desktop TDR problem. Idi na 295.73 ili na 301.24. Inače - moj problem je bio što sam zaboravio da u Afterburner.cfg stavim RestoreAfterSuspend na 1 - karta se zaglupljivala posle sleep-a, jer naponi ostanu prenisko.

Ima li neko iskustava sa ovim poslednjim beta drajverom 301.24? Meni i 296.1 radi ok, tj nema TDR-ova, a igram BF3.

Ima li neko iskustava sa ovim poslednjim beta drajverom 301.24? Meni i 296.1 radi ok, tj nema TDR-ova, a igram BF3.
TDR problem nije vezan za 3D upotrebu - kao što sam ti već rekao, ako imaš TDRove dok igraš - smanji klok. Mislim da su već odavno rešili probleme sa BF3 u drajverima, a 301.24 rade odlično i ovde. Adaptive VSync, Frame Rate Limiter, FXAA - ima dosta novih stvari.

Ja sam se na vreme otarasio gtx560ti :D sa gtx570 hvala Bogu ni sa jednim drajverom nema TDRova sve klizi

Pa bilo je jedno duže problema s bugovima u drajverima - ali rešeni su. Kartice sad rade bez problema.

Da, ovim novim drajverima je u sustini sredjen problem sa TDR-ovima... makar ih ja vise nemam, sve radi perfektno.

Kod mene na Leadtek GTS 450 se pre neki dan pojavio TDR sa 301.24 drajverima, javljao se i ranije i sada ispitujem sa kojim drajverima radi OK. Za sada sam na 295.73

Danima sam kopao po forumima sta je to mojoj kartici, mislio sam da je memorija na grafiskoj otisla, ali u 3D igrama sve radi odlicno cak i pod overklokom (875/1000 na 1.062V). Ali kad ostavim da komp skida nocu torent, ujutru cim mrdnem misa... zelene ljubicaste tackice, koje polako prerastaju u mrlje i pege po ekranu da bi na kraju puko drajver, ni restart ne pomaze nego reistalacija drajvera iz Safe Mod-a.

Uzeo sam program NV Inspector i njime podigao 2D klokove za duplo, videcu kako se ponasa ali mi je sistem sada dosta odazivniji, bizi, AERO animacije su tecnije...

Recite mi da li negde gresim, uvek pazim da grafiska u igranju ne prelazi 70C koji stepen gore dole... priznajem da je na leadteku uzasno odradjeno hladjenje ove kartice, vent nije bucan ali hladnjak je ocaj.

P.S vec nekojiko dana nema TDR-ova pu,pu,pu da ne prizivam nesrecu :)

Pa bilo je reci o tim naponima koji posle sleep-a ostanu prenisko.. Bas je covek iznad nesto pisao o tome.

Podesio sam to u afterburnerovom cfg fajlu. Sada su 295.73 drajveri za koje kazu da su najbolji. Videcemo, za sada su OK.

Evo da se pridružim klubu TDR...

I koji na kraju drajveri rade bez problema ? Da l' da stavljam beta 301.32 ili WHQL 295.73 ?
296.10 baš prave probleme...:smash:

Hvala,

Stavi 295.73 i ne brini, nema problema sa njima.

Jos jedan + za 295.73 drajvere, ali sa malim modifikacijama 2D klokova i podesavanja afterburnera.

Ljudi, meni sa mojom kartom na win7 x64 i 296.1 i 301.24 rade savrseno, mada koristim Chrome.

Taj 301.24 to je beta? Ima li nekog poboljsanja u igrama? Ja obicno odmah probam nove drajvere, ali mi se ovaj 295.73 bas dopao. :)

Adaptive VSync, Frame Rate Limiter, FXAA - su nove stvari u 301.24. U suštini rade dobro i 295.73 i 301.24 - govorim ovo kao korisnik koji vež duže vreme ima problem s desktop TDRovima - od TwinFrozrII OC preko Hawka - obe 560Ti, ova dva drajvera su rešila problem. Nisam benčmarkovao puno - imao sam nešto bolji rezultat u 3dMark11 sa novijim drajverom, ali to može biti i rezultat mog igranja s klokovima.
Problem sa sleepom se javlja zato što se naponi vrate na podrazumevane posle buđenja - grafički drajver bi trebalo da vrati prethodno stanje, ali mislim da ni Forceware ni Catalysti to ne rade. Dakle, ako klokujete - obavezno podesite RestoreAfterSuspendedMode.

To je drajver za developere - pogledaj izvorni link za skidanje: http://developer.nvidia.com/cuda-downloads. Mislim da običan korisnik ne dobija ništa instalacijom ovih drajvera - za gaming potrebe je zvanična beta vrlo verovatno bolji izbor.

Poslednja izmena:
Jesam li ja jedini ovde sa 2D clock bugom. Graficka mi povremeno zaglavi na 2d klokovima i nece da predje na 3d klokove kad pokrenem neku igru ili bilo sta sto zahteva graficku akceleraciju. Jedini lek je restart, ali nervira me sto moram stalno da resetujem komp. Znam da nisam jedini jer nisam ja izmislio pojam, nego sam procitao na guru3d forumu da se ovo pojavilo sa 301.xx drajverima, ali vidim da se ovde niko ne zali. Najgora stvar je sto sam menjao kuler na grafici tako da nema nista od garancije, a i ko bi ubedio nase servisere da je grafika neispravna, kad uostalom i ja sam ne verujem u to, vec mislim da je problem do bagovitih drajvera.
Edit:
Ne smem da napisem sta mislim o nvidiji i njihovom programerskom timu jer ce neko od ovih nvidiafilskih moderatora da me banuje, ali prisetim im se familije kad god moram da resetujem komp.

Poslednja izmena:
Vrh Dno